Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
658
Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ.

Αυτό είναι το θέμα,

τα ηχεία τώρα είναι τα Pionner S-F52,
αλλά μελλοντικά ελπίζω να γίνουν Leema Xero.

Tα 500 είναι το απόλυτο όριο,
καλά είναι να πάμε σε 400 ή και 300 ευρώ.

Τι μπορώ να ακούσω Θεσσαλονίκη;

Αρχικά μου έρχεται στο μυαλό ο ROTEL RA-04 στα 350 ευρώ, περίπου 40 βαττ βγάζει.

ότι ενισχυτές έχω αγοράσει ήταν ROTEL και Musical Fidelity (RA20, B1, RA30, TEMPEST).
Τώρα η δεύτερη δεν παλεύεται..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

δεν σου κανει ο Rotel για αυτη τη δουλεια κι ας ειναι rated στα 55w/ch. Στα λεφτα που λες
θα αγορασεις ισχυ και θα κανεις παραχωρηση στη μουσικοτητα. Κοιτα κανεναν Harman που βγαινουν ψωμομενοι.

Γιατι δεν τα πουλας αυτα τα Pioneer, να βαλεις και κανα 50αρικο κ να πας να παρεις τα Roth Oli2? 130 ευρα, 150 λιρες στην Αγγλετερα και παιζουν ζαχαρη. Μεγαλυτερα σε ογκο απο τα δικα σου κ επιτελους 88db ευαισθησια!!!!. Μετα παιρνεις κ εναν Nad c315bee me 280E, και 40w/ch τα οποια σε δοκιμη του hifichoice μετρηθηκαν 50w/ch και τα ηχειακια σου θα τραγουδουν με πολυ ομορφες χροιες! Το συνδιασμο τον εχω ακουσει, τον επελεξα για ενα φιλο που δεν ειχε αποψη για το αντικειμενο κ ηθελε κατι για να ακουει μουσικη, χωρις να ακουσει τα χερουβιμ απο τη συζυγο για το κοστος.
Αν θες να ανεβασεις το επιπεδο πας για Pioneer A-A6J, με 45W/ch και ενα τροφοδοτικο για καθε καναλι.

Πιστεψε με, θα εκπλαγεις ευχαριστα!

Ετσι δεν ξεφευγεις σε εξοδα μεχρι να παρεις εκεινα τα Xero..:602:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ: Pioneer A-A6J περιπου 340Ε

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Πόσα τ.μ. είναι ο χώρος και σε τι απόσταση ακούς?
Σωστο, αλλα αν κρινουμε απο την επιλογη των Pioneer, και των Xero για αργοτερα, υπεθεσα οτι ειναι μικρος ο χωρος, κατω απο 15τμ. Σε near field ακροαση, μεχρι 2-2,5μ, ναι μπορει να παρει ικανοποιητικες σταθμες απο τους ενισχυτες της κατηγοριας τιμης που ειναι ολοι περιπου στα 50W.

Reaction score
658

δεν σου κανει ο Rotel για αυτη τη δουλεια κι ας ειναι rated στα 55w/ch. Στα λεφτα που λες
θα αγορασεις ισχυ και θα κανεις παραχωρηση στη μουσικοτητα. Κοιτα κανεναν Harman που βγαινουν ψωμομενοι.

Γιατι δεν τα πουλας αυτα τα Pioneer, να βαλεις και κανα 50αρικο κ να πας να παρεις τα Roth Oli2? 130 ευρα, 150 λιρες στην Αγγλετερα και παιζουν ζαχαρη. Μεγαλυτερα σε ογκο απο τα δικα σου κ επιτελους 88db ευαισθησια!!!!. Μετα παιρνεις κ εναν Nad c315bee me 280E, και 40w/ch τα οποια σε δοκιμη του hifichoice μετρηθηκαν 50w/ch και τα ηχειακια σου θα τραγουδουν με πολυ ομορφες χροιες! Το συνδιασμο τον εχω ακουσει, τον επελεξα για ενα φιλο που δεν ειχε αποψη για το αντικειμενο κ ηθελε κατι για να ακουει μουσικη, χωρις να ακουσει τα χερουβιμ απο τη συζυγο για το κοστος.
Αν θες να ανεβασεις το επιπεδο πας για Pioneer A-A6J, με 45W/ch και ενα τροφοδοτικο για καθε καναλι.

Πιστεψε με, θα εκπλαγεις ευχαριστα!

Ετσι δεν ξεφευγεις σε εξοδα μεχρι να παρεις εκεινα τα Xero..:602:
μα το θεμα είναι θέλω τα Xero δώρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (2009)

τον Harman τον βρίσκω λίγο σκληρό και λίγο ξερό...

αυτές τις μετρήσεις του HFC υπάρχουν πουθενά;

Τον σκέφτομαι και τον Pioneer, συγκριτικά με τον ROTEL που τον άκουσα πως ακούγεται;

Reaction score
658

Πόσα τ.μ. είναι ο χώρος και σε τι απόσταση ακούς?
Απόσταση περίπου 2 μέτρα. Χώρος 30 τετραγωνικά.

Reaction score
658

Σωστο, αλλα αν κρινουμε απο την επιλογη των Pioneer, και των Xero για αργοτερα, υπεθεσα οτι ειναι μικρος ο χωρος, κατω απο 15τμ. Σε near field ακροαση, μεχρι 2-2,5μ, ναι μπορει να παρει ικανοποιητικες σταθμες απο τους ενισχυτες της κατηγοριας τιμης που ειναι ολοι περιπου στα 50W.
πώς το ορίζεις το near field;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Αν σε ενδιαφέρουν εντάσεις ανω των 92 decibel θες μινιμουμ καμιά 120άρα βατ.
Με καμιά 60άρα βάτ είσαι στα 91 decibel μαξιμουμ.
Όπως καταλαβαίνεις μεγάλες εντάσεις δεν θα έχεις(τουλάχιστον σε αυτό το κοστολόγιο).
Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό το θέμα κοιτάς για κανα χαρμαν
ή και κανα γιαμαχα 1 , http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=yamaha+s700

Reaction score
658

εντάξει δεν θα κανω και πάρτυ...

τον YAMAHA τον άκουσα

λίγο κάπως ακούγεται το μπάσο, δεν βρίσκω λέξη...

βέβαια με δεκτη σε αυτά τα λεφτά ευκαιρία,
αλλά προτιμώ τον rotel

o S-700 ΔΕΝ ξέρω πρέπει να τον ακούσω, έστω για εμπειρία
αν και λίγο τσιμπημένος σε τιμή...

όποτε ανεβαίνεις πας σε όλο και πιο ακριβό...
διότι αξίζει να ανεβαίνεις συνέχεια...
οπότε αργεί πολύ η αγορά και γίνεται πιό κρίσιμη...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μα το θεμα είναι θέλω τα Xero δώρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (2009) αυτές τις μετρήσεις του HFC υπάρχουν πουθενά; Τον σκέφτομαι και τον Pioneer, συγκριτικά με τον ROTEL που τον άκουσα πως ακούγεται;
Ο Pioneer ειναι ακριβοτερος απο τον Rotel στο εξωτερικο (Αγγλια) και ειναι γενικα καλυτερος ενισχυτης, πιο απαλος με πολυ καλη ροη κ λεπτομερια, τροφοδοσια που δεν βρισκεις σε αυτα τα λεφτα, τηλεχειρισμο. Πολυ μουσικος.
Αν ειναι να παρεις τα Xero τα Χριστουγεννα, σκεψου μηπως πρεπει να κινηθεις για ενισχυτη για αυτα.
Ο Β1, αν τον εχεις σιγουρα θα ζοριζεται με τα Pioneer. Μπορεις να τον κρατησεις και να αλλαξεις τα ηχεια σου στα Roth που σου ειπα. Για κοιτα http://whathifi.com/Review/Roth-Audio-OLi2/

Εχω στο εξωχικο τα Οli 1, πολυ μικροτερα απο τα 2, και παιζουν με εναν Nad 312 του '97 στα 25W/ch και ειναι σουπερ!

Την μετρηση νομιζω την ανεφερε ενα review το οποιο ειχε σαν link το site της Nad

Reaction score
658

Ο Β1 έφυγε...

βρήκα άκρη να ακούσω τον Pioneer...
(υπάρχουν πολλοί audiophile που δεν μπαίνουν νετ)
τόσα καλά λόγια...
θα τα παει καλά με τα Leema Xero;

NAD τον c315bee δεν τον άκουσα, αλλά πλην του 3020 που σχετικά μου άρεσε,
οι επόμενοι που άκουσα ο ήχος τους ήταν κάπως, μουσικός μεν, αλλά δεν μου πολυάρεσε...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για Rotel k Pioneer κοιτα στα reviews στο Whathifi.com. Yπαρχουν λεπτομερεστατες δοκιμες. Nearfield στο νοητο τριγωνο ακροασης, περιπου 2-2,5 μετρα αποσταση ακροατη-ηχειων. Τα 30τμ ειναι αρκετα, ισως τα Χero "χαθουν".

Επειδη δεν καταλαβα, ο ενισχυτης που ζητας ειναι για να οδηγησει τα Pioneer μεχρι να αγορασεις σε 1.5 μηνα τα Xero, και μετα τον θες για τα Xero??:140:

Reaction score
658

ΝΑΙ για τα Xero

γιατί να χαθούν στα 30 τετραφωνικά, ακού από τα 2 μέτρα.

Το ιδανικό θα ηταν ενας ενισχυτής σαν τον Β1 με λίγο παραπάνω ισχύ, αλλά σε λογική τιμή.

Στους rotel, δεν μου αρεσουν, αυτά τα υπεραναλυτικά, ξερά πρίμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Καλή πρίπτωση είναι και οι nad (355 , 352 ).
Στο xanadu πχ είχαν ικανοποιητική οδήγηση (σε 15 τμ ).

Δεν σε αποτρέπω απ την αγορά του rotel απλά η ισχύς του δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει ικανοποιητικά το εν λόγω ηχείο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ο Β1 έφυγε...

βρήκα άκρη να ακούσω τον Pioneer...

θα τα παει καλά με τα Leema Xero;

NAD τον c315bee δεν τον άκουσα, αλλά πλην του 3020 που σχετικά μου άρεσε,
οι επόμενοι που άκουσα ο ήχος τους ήταν κάπως, μουσικός μεν, αλλά δεν μου πολυάρεσε...
Ο c315 δεν εχει καμια σχεση κ πουθενα σε σχεση με 3020:112:
Υπολοιπεται 10W σε σχεση με τον 325 αλλα στα αυτια μου ακουστηκε καλυτερος. Βγηκε και 2,5 χρονια μετα τον 325 οποτε οι αδυναμιες ηταν γνωστες.

Ωωωπα! Τα Xero θελουν σοβαρο ρευμα, και αλλης ποιοτητας, ισως κινδυνευεις να ψαχνεις παλι για ενισχυτη. Απο Α-S700 και πανω, κι αυτος με συμβιβασμους. Πας στα 700-750Ε που υπαρχουν πολλα καλα κ αντιστοιχης ποιοτητας ενισχυτικα, που "οφειλεις" στα Xero. Ειναι κριμα να παρεις ηχειο κ να μην παιζει 100% οπως μπορει.

Τα 84db δεν ειναι αναφορα και μοναδικη παραμετρος για το πως μπορει να οδηγηθουν 2 ηχεια. Αν οδηγει τα Pioneer των 110Ε δεν σημαινει οτι με την ιδια ευκολια θα οδηγει και τα Leema επειδη εχουν παραπλησια ευαισθησια. Ειναι και η καμπυλη της αντιστασης των ηχειων, κ αλλα.

Reaction score
658

τον rotel, τον εχω σαν μετρο συγκρισης μια αρχή,
διότι αλλιώς ξεκινάς από πουθενά.

Αυτούς τους NAD, σε αυτά τα λεφτά, με αυτή την αισθητική, συγνώμη δεν μπορώ να τους δώ...

η καμπύλη του Leema Xero πέφτει στα 7 ωμ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

γιατί να χαθούν στα 30 τετραφωνικά, ακού από τα 2 μέτρα.

Το ηχειο σου καλειται να παραγει μπασσο το οποιο διαχεεται σε 30 τμ και συνηθως αυτων των διαστασεων τα ηχεια, ειναι tuned για 15-20 τμ max..

Κινδυνευεις να χασεις τον ογκο του χαμηλου κ να ακουγονται light

Συμφωνω με το φιλο για τον nad c355bee. Καλη οδηγηση αλλα τα leema αξιζουν καλυτερη

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Στους rotel, δεν μου αρεσουν, αυτά τα υπεραναλυτικά, ξερά πρίμα.
Θελουν απαραιτητα ταιριαγμα με ουδετερο ηχειο που οταν το επιλεξεις ακουγονται απιστευτα κ υπεραναλυτικα αλλα οχι κουραστικα

Αντιθετα, για παραδειγμα, ο A-S700 ειναι αρκετα στρογγυλεμενος κ θα κολακεψει ενα ενθουσιωδες ηχειο.

Reaction score
658

το διάγραμμα στην επόμενη σελίδα

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος