Το παρήγγειλα....!!!

Reaction score
26.650
Απάντηση: Το παρήγγειλα....!!!

ωραια εξηγησε μου τι περισσοτερο προσφερει το tubrotimer προς αυτη την κατευθυνση.
ριχνει περισσοτερο τις στροφες της τουρμπινας απο οτι αν απλα βγαζοντας ταχυτητα στο παρκαρισμα περιμενεις 1 δευτερολεπτο να σβησεις το μοτερ?
οχι
για θερμοκρασιες τα ειπαμε.
αλλο?
και στο κατω κατω ποσες τουρμπινες νομιζεις οτι εχουν βγαλει προβλημα στην ελλαδα?
1 στις 100?
1 στις 1000?
και αυτες απο κανιβαλισμο που ουδεμια σχεση εχει με αυτο που συζηταμε.
πιστεψε με απο τουρμπινες μικρες και τεραστιες εχω μαθει το κατι τις

Reaction score
51

Στατιστικά δείγματα δεν υπάρχουν γιατί τουλάχιστον μέχρι πριν 2-3 χρόνια πάνω από το 90% ήταν ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα.
Από την άλλη, τα περισσότερα τουρμπάτα, όταν πήγαιναν για κουζινέτα στην τουρμπίνα (είναι ελάχιστες οι ρουλεμανάτες) οι συνεργειάδες είχαν έτοιμη την απάντηση στον οδηγό: «το έσκιζες».
Ξέρεις πολλούς χεράδες στην Ελλάδα, με το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, που πήγαιναν τέζα το όχημα τόση ώρα που να προκαλούζε φθορές στην τουρμπίνα από υπερθέρμανση?

Τα παλιότερα χρόνια τα περισσότερα τουρμπάτα ήταν οχήματα τύπου GTi και όχι οικογενειακά καθημερινής νορμάλ χρήσης.
Οπότε ήταν εύκολη η δικαιολογία για όλους (συνεργειάδες, αντιπροσωπείες κλπ)
Τώρα που απέκτησε τουρμπάτο και η κουτσή Μαρία να δω τι θα γίνει.......
Μην περιμένεις αύριο.....
Έλα να τα ξαναπούμε στην 5ετία χρήσης των οχημάτων.....
Ιδιαίτερα μετά από τις υπέροχες συμβουλές των αντιπροσωπιών για αλλαγές λαδιών κάθε 15 χιλιάδες ή 20 χιλιάδες χιλιόμετρα (έχουμε να δούμε διαλυμένα μοτέρ από σπηλαίωση λαδιού, να φαν και οι κότες)

Το ΤurboTimer απλά διατηρεί το μοτέρ σε λειτουργία είτε για να μειωθούν οι θερμοκρασίες (σε σκίσιμο διαρκείας όπως σωστά έχεις αναφέρει παραπάνω) αλλά και οι περιστροφές του άξονα - cartridge να πέσουν σε στροφές «ρελαντί» τουρμπίνας.....
Έτσι ώστε να μην καρβουνιαστεί το υπόλοιπο του λαδιού που έχει μείνει στην περιοχή (γιατί η αντλία λαδιού δεν δουλεύει όταν σβήνουμε το μοτέρ), όχι λόγο πίεσης αλλά λόγω περιστροφής....
Το καρβουνιασμένο λάδι είναι αυτό που θα κάνει την φθορά και θα αναζητούμε ανταλλακτικά.....

Διαφωνείς Πάνο και δικαίωμά σου.....
Ίσα ίσα εσύ θα έπρεπε να το συζητάς περισσότερο αφού το πλοίο σου είναι τουρμπάτο......
Θα ψάξω να βρω το τεχνικό του Power Techniques για τις τουρμπίνες και θα το scannάρω για να δεις πως δεν μιλάω τυχαία.
Και αυτό δεν είναι το μόνο τεχνικό......

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

ΟΚ - σε λιγο θα σας διαβαζουν και στο insigniaclub.gr:135:

Reaction score
26.650

το χρωμα να αλλαξεις!!
γιαννη δεν εχω να ψαξω τιποτα αλλο στο θεμα , απλα γιατι το γνωριζω καλυτερα απο αρκετους ειδημονες περιοδικων (ακουγεται εγωιστικο αλλα δεν ξερω πως να το θεσω πολιτικα ορθοτερα).
το τι λενε οι συνεργειαδες ειναι κατι που με αφηνει αδιαφορο.
για κουζινετα θα πας προληπτικα πολυ μετα τις 4000 ωρες λειτουργιας σε χρηση μεγαλων φορτιων (πολλα καυσαερια = πολλες περιστροφες και φορτιση) και πολυ πολυ μετα τις 10000 για χρηση στην πολη ( μιλαμε για 200000 χλμ το λιγοτερο)
αυτο δεν αλλαζει με τιποτα αλλο.
επι της ουσιας με ειπε ο κουμπαρος οτι τα tfsi/tsi εχουν ηλεκτρικη αντλια λιπανσης που δουλευει για λιγα λεπτα αφου σβησει το μοτερ (δεν ετρωγα σκατα, δειτε τι εγραψα παραπανω για την αντλια λιπανσης) οποτε το μοτερ ειναι πληρως προστατευμενο απο αυτο το θεμα , θα γκουγκλαρω να δω αν εχω και εγω (στο κατουρι πηγαδησα?)
η λυση εινια πολυ ακριβοτερη απο ενα turbotimer στον εγκεφαλο (μονο software) αρα καποιο λογο θα ειχαν να την επιλεξουν.

Reaction score
2.001

Τώρα που απέκτησε τουρμπάτο και η κουτσή Μαρία να δω τι θα γίνει.......
Μην περιμένεις αύριο.....
quote]

Οχι και κουτσή Μαρία ρε Γιάννη....!!!:136:
Μαρία σκέτο να το δεχτώ.....:138:

επι της ουσιας με ειπε ο κουμπαρος οτι τα tfsi/tsi εχουν ηλεκτρικη αντλια λιπανσης που δουλευει για λιγα λεπτα αφου σβησει το μοτερ (δεν ετρωγα σκατα, δειτε τι εγραψα παραπανω για την αντλια λιπανσης) οποτε το μοτερ ειναι πληρως προστατευμενο απο αυτο το θεμα , θα γκουγκλαρω να δω αν εχω και εγω (στο κατουρι πηγαδησα?)
η λυση εινια πολυ ακριβοτερη απο ενα turbotimer στον εγκεφαλο (μονο software) αρα καποιο λογο θα ειχαν να την επιλεξουν.
Για πε τίποτα παραπάνω ρε συ Παναγιώτη....να ξεαγχωθούμε και εμείς οι Μαρίες....(κουτσές και μη...:137:)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το παρήγγειλα....!!!

ασχετον αλλα χρησιμο
βεβαια περισσοτερο πρακτικο ειναι το remote start παρα το turbotimer
ξεκινας δηλαδη πρωι πρωι με την αυγουλα, πατας το κουμπι παιρνει μπροστα το τουτου, δουλευει το αρκουδισιον , εντωμεταξυ κατεβαινεις κατω ξαναπατας αλλο ενα κουμπι αμα γουσταρεις (πχ μια εξτρα λειτουργια που θα δινει σημα στο κοντρολακι της πορτας του γκαραζ να ανοιξει - πστ αυτο εινια δικια μου ιδεα, οποιος το κανει πριν απο μενα τον πηρε και τον σηκωσε) και μεχρι να φτασεις κατω εισαι ετοιμος , ανοιγεις μπαινεις και ξεκινας
βεβαια παιζει και το ενδεχομενο να εχεις ξεχασει ταχυτητα μεσα και να εχεις καβαλησει τον γειτονα οποτε αρχιζεις τη μερα σου με μπινελικια!
ασχετο αλλα χρησιμο...το εχω και αυτο στο αμαξι.βεβαια η αληθεια ειναι πιο πολυ το χρησιμοποιω το καλοκαιρι να φτιαξει θερμοκρασια για την καμπινα παρα το χειμωνα για προθερμανση του κινητηρα.
Αλλα σε μερη του εξωτερικου με πολυ κρυο το αξεσουαρ αυτο ειναι must.
To ενδεχομενο βεβαια με την ταχυτητα που λες δεν υπαρχει γτ ετσι και αλλιως το αμαξι δεν παιρνει μπρος απλα κανει μια προθερμανση του κινητηρα και δουλευει και ο αερας στην καμπινα στην θερμοκρασια που το εχεις ρυθμισει απο πριν.

Reaction score
26.650

τι αλλο μανα μου να σε πω?
το μοτερ σου δεν εχει αναγκη.
μολις το σβησεις δουλευει μια ηλεκτρικη αντλια λιπανσης που κυκλοφορει το λαδακι στο μοτερ και την τουρμπινα.
απο τη στιγμη που το εχεις κινηθει σε ρυθμους παρκαρισματος για 1-2 λεπτα εχεις ριξει τη θερμοκρασια της φτερωτης κατω απο τους 200 βαθμους. μολις σβησεις, η φτερωτη θα αποβαλει θερμοτητα μεσω των μεγαλυτερων επιφανειων δηλαδη φτερωτη τουρμπινας και συμπιεστη (ο οποιος μεχρι πριν σταματησει η περιστροφη του ειχε θερμοκρασια 40-50 βαθμους) και πολυ λιγοτερο μεσω των εδρανων τριβης τα οποια στη χειροτερη θα ανεβασουν θερμοκρασια μεχρι 90-100 βαθμους.
το λαδι καρβουνιαζει μετα τους 100 βαθμους (ιδιαιτερα τα συνθετικα που χρησιμοποιουμε) αρα ηδη ειχε πολυ λιγες πιθανοτητες να σου συμβει αυτο (υπο την εννοια ειπαμε και πριν οτι δουλεψες 1-2 λεπτα σε ρυθμους παρκαρισματος).
τωρα επιπλεον με την εξτρα λιπανση δεν εχεις καμια πιθανοτητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.682
Members
38.730
Νεότερο μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΣΙΟΥ