Μιξ ηχείων σε Pioneer LX82 ?

Reaction score
0
Νέος σε αυτο το forum και όπως όλοι θα ήθελα την βοηθειά σας.
Λοιπόν, αφού έκλεισα τον Pioneer LX82, σειρά έχει η αναβάθμιση των ηχείων. Η ιδέα που έχω δεν ξέρω αν στέκει, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας:
Αφού ο LX82 μου δίνει 7.1, λέω να βάλω τα 4 από τα 5 Bose στις θέσεις Surround Left - Surround Right και Surround Back Left - Surround Back Right. Έτσι να επικεντρωθώ μόνο στην αγορά των Right-Left-Center. Το budget είναι περίπου στα 1.500ε, και η ακουστική θα είναι 90% ταινίες 10% μουσική.

Όμως….θα μπορέσω να «μιξάρω» τα Bose με άλλες μάρκες και ποιές μπορεί να είναι αυτές; Θα κάνει την δουλειά του το sub της Bose; Κάποιες άλλες παραμέτρους που θα πρέπει να προσέξω ;

Ευχαριστώ,
Άρης

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ το ίδιο post είναι και σε συγγενικό site.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Καλώς ήρθατε στο AVSite.

Καλό θα ήταν να αποφύγεται την χρήση του σαμπ της bose.
Είναι μεν φασαριόζικο αλλά ''βρόμικο''(μην γελάτε οι υπόλοιπες :138:)
Όσον αφορά τα περιφεριακά δεν θα έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,αρκεί να μην είναι πολύ μακριά απ την θέση ακρόασης.
Υπάρχουν πολύ καλά ηχεία σε αυτό το κόστος (για LCR -SUB).Ιδιαίτερα η μπροστινή 3αδα είναι καλό να είναι της ίδιας εταιρίας και σειράς.

Προσωπικά θεωρώ εξαιρετική αγορά την σειρά αυτή.
Για να μπορέσουν όμως να γίνουν κάποιες πιο συγκεκριμένες συστάσεις πρέπει να μάθουμε και σε πόσα τετραγωνικά παίζει το σύστημα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μιξ ηχείων σε Pioneer LX82 ?

Καλώς ήρθατε στο AVSite.

Καλό θα ήταν να αποφύγεται την χρήση του σαμπ της bose.
Είναι μεν φασαριόζικο αλλά ''βρόμικο''(μην γελάτε οι υπόλοιπες :138:)
Όσον αφορά τα περιφεριακά δεν θα έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα,αρκεί να μην είναι πολύ μακριά απ την θέση ακρόασης.
Υπάρχουν πολύ καλά ηχεία σε αυτό το κόστος (για LCR -SUB).Ιδιαίτερα η μπροστινή 3αδα είναι καλό να είναι της ίδιας εταιρίας και σειράς.

Προσωπικά θεωρώ εξαιρετική αγορά την σειρά αυτή.
Για να μπορέσουν όμως να γίνουν κάποιες πιο συγκεκριμένες συστάσεις πρέπει να μάθουμε και σε πόσα τετραγωνικά παίζει το σύστημα.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Ο χώρος είναι 40 τετραγωνικά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Ωπ,μεγάλος....
Θελετε σαμπ θηριάκι για να καλυφθεί.Πιθανόν κάποιο 12 ιντσο.
Πάντως σε home cinema καταστάσεις μου αρέσουν τα klipsch (κάποιο απ την σειρά rf για l-r και rc για κεντρικό) γιατί είναι τσαμπουκάλιδικα και σηκώνουν εντάσεις για πλάκα!!!

Eπισης
ή κανα jbl

Reaction score
0
Απάντηση: Μιξ ηχείων σε Pioneer LX82 ?

Ποια ακριβώς ηχεία της Bose έχεις; Νομίζω ότι οι δορυφόροι της σειράς 3.2.1 έχουν κάποια σύνδεση εκτός φάσης ώστε να δημιουργούν ένα πιο διάχυτο ηχητικό πεδίο και δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν με ακρίβεια τα εφέ των πλάγιων και πίσω περιφερειακών. Αναμφισβήτητα βέβαια αξίζει να επενδύσεις σε καλά ηχεία για LCR και, καθώς φαίνεται από τις διαστάσεις του χώρου σου, σε ένα αξιόπιστο subάκι.
Πάντως κοίταξε και αυτό το συστηματάκι της Crystal Audio. Είναι μέσα στο budget σου και θα έχεις και δίπολα για surrounds.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Μιξ ηχείων σε Pioneer LX82 ?

Ποια ακριβώς ηχεία της Bose έχεις; Νομίζω ότι οι δορυφόροι της σειράς 3.2.1 έχουν κάποια σύνδεση εκτός φάσης ώστε να δημιουργούν ένα πιο διάχυτο ηχητικό πεδίο και δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδώσουν με ακρίβεια τα εφέ των πλάγιων και πίσω περιφερειακών. Αναμφισβήτητα βέβαια αξίζει να επενδύσεις σε καλά ηχεία για LCR και, καθώς φαίνεται από τις διαστάσεις του χώρου σου, σε ένα αξιόπιστο subάκι.
Πάντως κοίταξε και αυτό το συστηματάκι της Crystal Audio. Είναι μέσα στο budget σου και θα έχεις και δίπολα για surrounds.
Είναι στημένο στην έκθεση,νομιζω με τον LX82.
Πολύ καλό!!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Μιξ ηχείων σε Pioneer LX82 ?

Είναι τα Bose accoustimas 15.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale