LG 47SL9000

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.088
Φίλος είχε παραγγείλει, από τους πρώτους, την LG 47SL9000 και την παρέλαβε χθες.
Ημερομηνία κατασκευής : Οκτώβριος 2009. Άμεση εξυπηρέτηση! :107:

Πρόκειται για το αναμενόμενο borderless μοντέλο στις 47 ίντσες με LED (edgelit) φωτισμό του S-IPS panel και "πάχος" 29mm.

Τα βασικά χαρακτηριστικά:

• Τηλεόραση 47" Slim LED
• DVB-T (Ψηφιακός Δέκτης) με MPEG4
• Aναλογία οθόνης 16:9
• 100Hz
• HDMI x4
• HD DvX
• XD ENGINE
• Smart Energy Saving
• Ανάλυση εικόνας 1920 x 1080p
• Φωτεινότητα 500 cd/m2
• Δυναμικός Λόγος αντίθεσης 3.000.000:1
• Γωνία θέασης 178o
• Μη ορατά ηχεία
• Xρόνος Απόκρισης 2m/s
• Teletext
• Δυνατότητα σύνδεσης με PC
• Τηλεχειριστήριο
• Bluetooth
• USB 2.0
• Είσοδοι-Έξοδοι: HDMI (1.3) x4, RF-in, AV In, Scart x2, RGB In (D-sub 15 pin), PC Audio In, CI Slot, Component
• Διαστάσεις (με τη επιτραπέζια βάση): ( Π x Υ x Β) 1119.6 x 757.1 x 286.5 χιλ
Μερικές πρόχειρες photos από το unpacking:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.088
Πρώτες εντυπώσεις της TV:

Άψογη σχεδίαση, φινίρισμα και ποιότητα κατασκευής. Πολύ ελαφριά για 47άρα (24 κιλά χωρίς το stand). Δύο τηλεχειριστήρια, ένα πλήρες κι ένα λιτό για τις βασικές επιλογές.

Η συνδεσμολογία στο πίσω μέρος της συσκευής πιθανώς να εμποδίσει την τοποθέτηση σε βάση τοίχου, αν θέλουμε να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερη απόσταση από τον τοίχο, λόγω της κάθετης τοποθέτησης των βασικών βυσμάτων.

Περιοριστήκαμε στο scanning των τηλεοπτικών καναλιών (μέσω μιας κεραίας που θέλει άμεσα αναβάθμιση), μιας και δεν υπήρχε διαθέσιμη κάποια άλλη συσκευή για αναπαραγωγή HD υλικού.

Μετά από 2 ώρες περίπου σε λειτουργία, και βάζοντας το χέρι μου στις πίσω-πάνω γρίλιες εξαερισμού, διαπίστωσα πως η TV δεν ήταν ούτε καν χλιαρή, αποδεικνύοντας την πολύ χαμηλή κατανάλωση των LED τηλεοράσεων.

Περισσότερα μόλις βρύμε χρόνο για μία πλήρη δοκιμή.

Reaction score
0
Απάντηση: LG 47SL9000

Θα ήθελα, αν μπορούσε κάποιος, να μου υποδείξει ένα κατάστημα στην θεσσαλονίκη, που να έχει τοποθετημένη την sl9000. 'Εχω γυρίσει όλα τα γνωστά μαγαζιά και δεν την έχω δεί πουθενά. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΖΩΝΤΑΝΗ!:126:

Reaction score
0

Στο πλαίσιο Ευκαρπίας έχει την 42άρα. Δύο τηλεοράσεις πιο δίπλα, έχει την samsoung 40b8000. 'Ετσι, μπήκα στην διαδικασία της σύγκρισης, ειρασιτεχνικά φυσικά. Αισθητικά είναι πολύ όμορφη, εκτός από την βάση της. Μου άρεσε περισσότερο η βάση της β8000.
Η εικόνα της είναι πολύ καλή, λίγο πιο κάτω όμως από την β8000. Πάντως πολύ βελτιωμένη σε σχέση με άλλες lg. Είναι βολικό επίσης το ότι διατηρεί τις υποδοχές scart-σε αντίθεση με την b8000.Δεν με ενδιαφέρει που δεν έχει σύνδεση στο διαδύκτιο, ούτε αντιλήφθηκα την διαφορά στις γρήγορες σκηνές, σε σχέση με τα 200hz της samsung.
Για να είμαι ειλικρινής πάντως, έχω ένα δίλημα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.088
εχει μεγαλη αντανακλαση οπως φαινεται και απο την φωτο
Η μεγάλη αντανάκλαση της photo είναι αποτέλεσμα του flash και στην πραγματικότητα είναι αρκετά μικρότερη.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει αναλυτικές "δοκιμασίες" στην TV, κάποιες γρήγορες παρατηρήσεις, αρνητικές και θετικές:

Η τηλεόραση πάσχει από buzzing, ένα υψίσυχνο βουητό, που η ένταση του μεταβάλλεται αναλόγως της φωτεινότητας της σκηνής (στα φωτεινά πλάνα ενισχύεται, στα σκοτεινά μηδενίζεται). Προέρχεται μάλλον από το τροφοδοτικό και έχει παρατηρηθεί και από άλλους κατόχους, άρα δεν είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης συσκευής.

Ο ήχος υστερεί στις χαμηλές, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσικό, από τη στιγμή που η TV είναι λιγότερο από 3cm πάχος.

Σε τηλεοπτικό σήμα (που έχει παίξει μέχρι τώρα), είναι λίγο καλύτερη από μία Sony KDL-46V3000 που υπάρχει στο σπίτι (στην ίδια κεραία).

Διαθέτει αμέτρητες ρυθμίσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ιδιοκτήτη. Από πλήρως αυτόματες, μέχρι λεπτομερέστατες μικρορυθμίσεις.

Reaction score
0

Η τηλεόραση πάσχει από buzzing, ένα υψίσυχνο βουητό, που η ένταση του μεταβάλλεται αναλόγως της φωτεινότητας της σκηνής (στα φωτεινά πλάνα ενισχύεται, στα σκοτεινά μηδενίζεται). Προέρχεται μάλλον από το τροφοδοτικό και έχει παρατηρηθεί και από άλλους κατόχους, άρα δεν είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης συσκευής.
Έχεις την καλοσύνη να μου διευκρινήσεις αυτό το "buzzing"; Συμβαίνει πάντα;
Μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο;
Ακούγεται πολύ; (πχ όπως ακούγεται ένα ψυγείο;)

Θα ήθελα και την γνώμη σου σε σχέση με την samsoung B8000.
Τnx

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.088

Έχεις την καλοσύνη να μου διευκρινήσεις αυτό το "buzzing"; Συμβαίνει πάντα;
Μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο;
Ακούγεται πολύ; (πχ όπως ακούγεται ένα ψυγείο;)
Το buzzing είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές τηλεοράσεις lcd, και προέρχεται είτε από το backlight, είτε από το τροφοδοτικό.

Ο θόρυβος αυτός δε μοιάζει με αυτόν ενός ψυγείου, είναι σαν σφύριγμα/βουητό, και όπως είπα αυξομειώνεται αναλόγως της φωτεινότητας της σκηνής.
Για να γίνει ακουστό πρέπει να η ένταση ήχου της tv να είναι πολύ χαμηλά. Στο mute και σε απόλυτη ησυχία, ακούγεται σχετικά εύκολα, αναλόγως με την ευαισθησία της ακοής σου στις ψηλές συχνότητες.

Θα ήθελα και την γνώμη σου σε σχέση με την samsoung B8000.
Τnx
Η Samsung B8000 είναι σε ακριβότερη κατηγορία τιμής και θεωρητικά τουλάχιστον, έχει ποιοτικότερο scaler και επεξεργαστή εικόνας και καλύτερη κίνηση.
Από κει και πέρα, είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αν δηλαδή σε συγκριτική θέαση διαπιστώσεις πως κάποια tv, πράγματι, είναι καλύτερη στα μάτια σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ