μεγάλο δίλημμα

Reaction score
0
Έχω προβληματιστεί με την αγορά μιας LED ή Plasma γιατί η θέαση των επίγειων καναλιών είναι δραματική. Πολύ χειρότερη η ποιότητα από την good old CRT που έχω. Από την άλλη όλοι λένε πως μέσα στο ΔΕΚ θα αρχίσουν πειραματικά να εκπέμπουν όλα τα κανάλια σε ψηφιακό σήμα κλπ. οπότε η ποιότητα δεν θα είναι και τόσο χάλια.

Δεν είμαι και κανένας τρελός λάτρης του home cinema (όχι πως δεν θα το χρησιμοποιώ) ούτε έχω και δορυφορική, οπότε τί λέτε, να μείνω προσωρινά με την CRT, ή να πάρω τη νέα tv αφού θα μπορώ να βλέπω τουλάχιστον τα ψηφιακά τα οποία λέγεται πως θα ξεκινήσουν (έστω κ πειραματικά) από τον άλλο μήνα (Δεκ), μένω Αθήνα, κέντρο!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Κάνε 2-3 μηνες υπομονή αν είσαι ευχαριστημένος με την crt και μόλις αρχίσουν οι εκπομπές αποφασίζεις.

Reaction score
73
Απάντηση: μεγάλο δίλημμα

Μην νομιζεις οτι τα νεα ψηφιακα DVB-T MPEG4 θα ειναι πολυ καλα... και αυτα αν θυμαμαι καλα 576p θα ειναι.
Δλδ παλι για φτωχους μπουρτζοβλαχους μας περνανε οι "κρατουντες" ...

Αν δεν σε ενδιεφερει το Home Cinema + BluRay κατσε κανα 2 χρονακια με την CRT σου... το πολυ πολυ
να παρεις εναν αποκωδικοποιητη για τα νεα ψηφιακα και οταν ερθουν νεες τεχνολογιες η καλυτερες TV
σε 2 χρονακια αποφασιζεις τι κανεις... Γιατι απλα το τηλεοπτικο σημα στην Ελλαδα ηταν ειναι και θα ειναι αποτι φαινεται
για τα μπαζα....:141:

Reaction score
0

εάν αποφασίσω για δορυφορική ή nova, αξίζει για τα προγράμματα που θα προβάλλονται εκεί; σε τί αναλύσεις παίζουν αυτά;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Στις ίδιες,όσον αφορά την nova.Σε δορυφορικά ξενόγλωσσα υπάρχει πληθώρα high def καναλιών.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: μεγάλο δίλημμα

Στις ίδιες,όσον αφορά την nova.Σε δορυφορικά ξενόγλωσσα υπάρχει πληθώρα high def καναλιών.
Στις ίδιες... πόσο είναι λοιπον η ανάλυση της nova? :107:

Reaction score
0

Μα καλά αφού είναι δορυφορικό το nova, δεν είναι ψηφιακό το σήμα; Η μάλλον είναι ψηφιακό αλλά η ανάλυσή της είναι που το χαλάει;

Δηλαδή κανένα επίγειο κανάλι, ούτε nova θα μπορώ να απολαμβάνω στην HDtv μου ε, μόνο τα ψηφιακά (αλλά και αυτά τσεκουρεμένα ε;) και επίσης κανονικά μόνο τα δορυφορικά και τα blue ray θα βλέπω να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τηλεόρασής μου ε;

Θα τρελαθώ, ας μου απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα αυτά γιατί δεν τα περίμενα τόσο χάλια τα πράγματα! Τραγικό, τόσα λεφτά δηλαδή και επίγεια κανάλια τζίφος ε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Τό ότι είναι δορυφορικό δεν πάει να πει ότι είναι υψηλής ανάλυσης:126:

Περίπου....
Στο ελλάντα είσαι,εδώ μέχρι πρίν 3-4 χρόνια τα κανάλια εκπέμπανε μονοφωνικά.
Πάντως από inside info ξέρω ότι μόνο ο SKAI μπορεί να εκπέμψει σήμα άνω του 576.Αλλά περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Reaction score
7
Re: Απάντηση: μεγάλο δίλημμα

Μα καλά αφού είναι δορυφορικό το nova, δεν είναι ψηφιακό το σήμα; Η μάλλον είναι ψηφιακό αλλά η ανάλυσή της είναι που το χαλάει;

Δηλαδή κανένα επίγειο κανάλι, ούτε nova θα μπορώ να απολαμβάνω στην HDtv μου ε, μόνο τα ψηφιακά (αλλά και αυτά τσεκουρεμένα ε;) και επίσης κανονικά μόνο τα δορυφορικά και τα blue ray θα βλέπω να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τηλεόρασής μου ε;

Θα τρελαθώ, ας μου απαντήσει κάποιος στα ερωτήματα αυτά γιατί δεν τα περίμενα τόσο χάλια τα πράγματα! Τραγικό, τόσα λεφτά δηλαδή και επίγεια κανάλια τζίφος ε;
Για να απολαύσεις την HD τηλεόρασή σου χρειάζεσαι HD σήμα. Άρα HD ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ κανάλι, που ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ η NOVA.

Ελεύθερα HD δορυφορικά είναι πολύ λίγα. Αν θέλεις να δεις HD πρέπει να γραφτείς συνδρομητής σε κάποιο από τα ξένα πακέτα. Sky, Premiere κτλ.

Το ψηφιακό δεν σημαίνει και HD. Απλά πράγματα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα Blu-ray και οι ματρόσκες που κατεβάζουμε από το Ιντερνετ. Θα χρειαστείς Media box.

Με λίγα λόγια, θέλει μεράκι η όλη ιστορία. Δεν είναι πατάω το κουμπί και τελειώσαμε...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: μεγάλο δίλημμα

Ματρόσκες;

Για να απολαύσεις την HD τηλεόρασή σου χρειάζεσαι HD σήμα. Άρα HD ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ κανάλι, που ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ΕΧΕΙ η NOVA.

Ελεύθερα HD δορυφορικά είναι πολύ λίγα. Αν θέλεις να δεις HD πρέπει να γραφτείς συνδρομητής σε κάποιο από τα ξένα πακέτα. Sky, Premiere κτλ.

Το ψηφιακό δεν σημαίνει και HD. Απλά πράγματα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα Blu-ray και οι ματρόσκες που κατεβάζουμε από το Ιντερνετ. Θα χρειαστείς Media box.

Με λίγα λόγια, θέλει μεράκι η όλη ιστορία. Δεν είναι πατάω το κουμπί και τελειώσαμε...

Reaction score
1.844

Τα παιδιά, gstriftos hal9000 gordonas, με κάλυψαν. Τα επίγεια δορυφορικά δεν θα είναι (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) υψηλής ανάλυσης. Επίσης καλό είναι να περιμένεις 1-2 μήνες πριν αγοράσεις.

Με την αγορά νέας tv θα έχεις βέβαια εξασφαλίσει:
  1. Κάδρο 16:9 που φαίνεται πως θα πάνε οι νέες εκπομπές.
  2. Δυνατότητα αναπαραγωγής μέσου υψηλής ανάλυσης από blue ray, mkv, σε πολύ καλή ποιότητα.
:403:

Reaction score
0

Σε 1-2 μήνες ή έστω και σε 3, αναμένουμε τίποτα νέα μοντέλα από τους κατασκευαστές;Ποιά; Ρωτάω για να δω τί έχω να κερδίσω με την καθυστέρηση!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.739
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88