Αποσταση προβολεα απο πανι

Reaction score
31
γεια σας παλικαρια η ερωτηση ειναι απλη γεια εσας νομιζω εχω τον sony vpl-hw10 και θελω να παιξει σε μια οθονη 123" ιντσες σε τι αποσταση πρεπει να τον τοποθετησω 6.50 ειναι απο ακρη σε ακρη ο χωρος ολος

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Αποσταση προβολεα απο πανι

Στα 4.60 εισαι super με 33 nits image brightness αν το κερδος της οθονης σου ειναι 1.Μπορεις βεβαια απο 3.80-5.75 οπως λεει το projector central.

Reaction score
31

ευχαριστω ekos αν και λιγο σκραπας απο pcια θα τα καταφερω πιστευω.αυτο παντως αν καταλαβα καλα σου λεει την ιδανικη θεαση αποστασης του θεατη εεεεε. γιατι με ενδιαφερει και αν ο προβολεας θα μπορει να παιξει σε αυτην την οθονη επειδη ειναι μεγαλη

Reaction score
31

ευχαριστω nelson pikes δεν ειμαι συγουρος να σου πω τι κερδος εχει η οθονη αλλα θα το μαθω και θα σου πω

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.727

γεια σας παλικαρια η ερωτηση ειναι απλη γεια εσας νομιζω εχω τον sony vpl-hw10 και θελω να παιξει σε μια οθονη 123" ιντσες σε τι αποσταση πρεπει να τον τοποθετησω 6.50 ειναι απο ακρη σε ακρη ο χωρος ολος
Στη βάση δεδομένων θα βρεις σύνδεσμο για τον υπολογιστή του projectorcentral, που σου πρότεινε ο nelson. Αυτός θα σου δώσει το εύρος αποστάσεων, όπου ο προβολέας σου μπορεί να προβάλει την επιθυμητή διάσταση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.924

όσο πιο κοντά ο προβολέας στο πανί, τόσο πιο μεγάλη η φωτεινότητα.

από δω μπορείς να δεις πως η πιο κοντινή απόσταση πανιού-προβολέα για 123 ίντσες οθόνης είναι 4,36-4,00 μέτρα, και σε πανί με gain 1 θα έχεις 29 Nits, που δεν ειναι "χάλια", αλλά αν είχες περισσότερα θα ήταν καλύτερα...

με αυτόν τον προβολέα, για 123' ανάλογα με το gain της οθόνης θα έχεις τις παρακάτω φωτεινότητες:

gain-nits

1-29
1,1-32
1,2-35
1,3-38
1,4-41
1,5-43
1,6-46
1,7-49
1,8-52

από τα 43 nits και πάνω θεωρείται τέλειο...

ΙΜΗΟ για 123' χρειάζεσαι πανί τουλάχιστον με gain 1.3 (1,4-1,5 είναι οριακό)

προσωπικά χρησιμοποιώ τον ίδιο προβολέα σε πανί 106΄ με gain 1.3 (απόσταση πανιού - προβολέα 4μ) και με φωτεινότητα 48 nits είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Reaction score
31

λοιπον παιδια τελικα η οθονη ειναι 113" sorry για την παραπληροφορηση και μαρκα screenline othello.τωρα gain δεν μπορω να βρω, αν ξερει κανεις μου λεει.

Reaction score
31

ενταξει δεν πειραζει!επεσα εξω για 10".και οπως λεει μια ελληνικη ρηση, ο πεινασμενος καρβελια ονειρευεται.και εγω ονειρευομαι μεγαλυτερη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.924

όσο πιο κοντά ο προβολέας στο πανί, τόσο πιο μεγάλη η φωτεινότητα.

από δω μπορείς να δεις πως η πιο κοντινή απόσταση πανιού-προβολέα για 123 ίντσες οθόνης είναι 4,36-4,00 μέτρα, και σε πανί με gain 1 θα έχεις 29 Nits, που δεν ειναι "χάλια", αλλά αν είχες περισσότερα θα ήταν καλύτερα...

με αυτόν τον προβολέα, για 123' ανάλογα με το gain της οθόνης θα έχεις τις παρακάτω φωτεινότητες:

gain-nits

1-29
1,1-32
1,2-35
1,3-38
1,4-41
1,5-43
1,6-46
1,7-49
1,8-52

από τα 43 nits και πάνω θεωρείται τέλειο...

ΙΜΗΟ για 123' χρειάζεσαι πανί τουλάχιστον με gain 1.3 (1,4-1,5 είναι οριακό)

προσωπικά χρησιμοποιώ τον ίδιο προβολέα σε πανί 106΄ με gain 1.3 (απόσταση πανιού - προβολέα 4μ) και με φωτεινότητα 48 nits είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

sorry, λάθος νούμερα....ήμουν λιγάκι βιαστικός και έβαλα μήκος 123' κι όχι διαγώνιο 123΄....:120:

τα ορθά για 123' είναι:

gain-nits

1-38
1,1-42
1,2-46
1,3-50

και για 113' (με απόσταση προβολέα 3,5μ) είναι:
gain-nits

1-45
1,1-50
1,2-54
1,3-59

όπως μπορείς να διαπιστώσεις, τα nits μεταβάλλονται ανάλογα με το κέρδος της οθόνης και την απόσταση του προβολέα από το πανί.

παίξε με το calculator εκεί, να το καταλάβεις καλύτερα κι από μένα...

τα σωστά "όρια" κατά το projectorcentral είναι 42-72 nits ή 12-21 fL.

η οθόνη σου πρέπει να είναι gain 1.

όπως σωστά σου είπε ο φίλος πριν, καλό είναι ο προβολέας να απέχει από το πανί 3,5 μέτρα, που είναι και η πιο μικρή απόσταση για να βγάλει κάδρο 113'. οπότε θα είσαι τα 45 Nits/ 13 fL, δηλαδή μια χαρά! (αλλά με πανί 1.3 θα πας στα 59 Nits/ 17 fL... ΤΕΛΕΙΑ...)

Reaction score
0

Στη βάση δεδομένων θα βρεις σύνδεσμο για τον υπολογιστή του projectorcentral, που σου πρότεινε ο nelson. Αυτός θα σου δώσει το εύρος αποστάσεων, όπου ο προβολέας σου μπορεί να προβάλει την επιθυμητή διάσταση.
Παιδια, ειναι τελικα αξιοπιστες οι μετρησεις και οι τιμες φωτεινοτητας που αναφερονται στο projectorcentral, αναλογα με την αποσταση προβολης?

Reaction score
31

καλημερα παιδες με οχι μεγαλη συγουρια πρεπει να ειναι 1,4 το gain θα ειμαι ok με αυτο απο αυτα που μου ειπε ο costas ear μαλλον ειμαι καλως κωστα εσυ τι λες.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.παντως ναι ειστε καλα ολοι

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.727

Παιδια, ειναι τελικα αξιοπιστες οι μετρησεις και οι τιμες φωτεινοτητας που αναφερονται στο projectorcentral, αναλογα με την αποσταση προβολης?
Τα αποτελέσματα που εξάγει ο υπολογιστής, ήταν απόλυτα αξιόπιστα όσον αφορά τις διαστάσεις, όσες φορές κι αν έτυχε να τα αντιπαραβάλλω με αυτά από υπολογιστές στα επίσημα site των εταιρειών. Εξάλλου δεν είναι και κάτι ιδιαίτερα δύσκολο ο υπολογισμός: το μόνο που χρειάζεται, είναι οι εστιακές αποστάσεις στις οποίες παίζει το ζουμ και οι διαστάσεις του chip.

Τώρα όσον αφορά τις φωτεινότητες, τα αποτελέσματα είναι επίσης αρκετά αξιόπιστα, αλλά αφορούν το πιο φωτεινό mode του προβολέα, όπου η εικόνα είναι απλά απαράδεκτη για χρήση home-cinema.
Στο καλύτερο mode και με τον προβολέα ρυθμισμένο, θα έλεγα ότι απομένει περίπου το 40% της τιμής που δίνει ο υπολογιστής. Αυτή είναι βέβαια μια χονδρική εκτίμηση, που δεν ισχύει για όλους τους προβολείς.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.534