Ερωτήσεις για Onkyo TX-SR607

Reaction score
0
Καλημέρα
Μετά από αρκετό καιρό ψαξίματος παρήγγειλα τον Onkyo TX-SR607 και ένα σετ ηχείων Teufel Concept S. Τον ενισχυτή τον παρέλαβα χθες και έχω δύο ερωτήσεις:

1. Δοκίμασα να κάνω upscale σε μια Component είσοδο με σήμα 480p ρυθμίζοντας την έξοδο (HDMI) σε 1080i, 720p και Auto. Σε όλες τις περιπτώσεις η εικόνα εμφανίζεται με μαύρο πλαίσιο γύρω της. Είναι φυσιολογική συμπεριφορά αυτή;
  2. Έχω ένα παλιό (8ετίας) και αχρησιμοποίητο καλώδιο Tosilink και δεν μπορώ να το στερεώσω σε καμία από τις δύο οπτικές εισόδους του ενισχυτή. Βάζοντας το πρόχειρα ο ήχος περνάει κανονικά (το δοκίμασα με σήμα DTS), αλλά με το πρώτο κούνημα φεύγει. Είναι θέμα καλωδίου; Έχουν αλλάξει τα βύσματα;
Νίκος

Reaction score
29.542
Απάντηση: Ερωτήσεις για Onkyo TX-SR607

Γειά σου Νίκο , πάμε , το ότι έκανες upscale δεν σημαίνει ότι άλλαξες τον λόγο πλευρών όπως λέγαμε παλιά , απλά στην ουσία μεγάλωσες την οθόνη σου με λίγο καλύτερη ανάλυση.Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό.
Οσον αφορά στο 2ο πάρε μια άλλη οπτική ινα, να ξεμπερδεύεις/.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Onkyo TX-SR607

Γειά σου Νίκο , πάμε , το ότι έκανες upscale δεν σημαίνει ότι άλλαξες τον λόγο πλευρών όπως λέγαμε παλιά , απλά στην ουσία μεγάλωσες την οθόνη σου με λίγο καλύτερη ανάλυση.Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό.
Οσον αφορά στο 2ο πάρε μια άλλη οπτική ινα, να ξεμπερδεύεις/.
Γιάννη, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Με κατεύθυνες σε μια mini έρευνα με τα εξής αποτελέσματα μέχρι στιγμής:
  1. το σήμα 480p δεν περιλαμβάνει σήμα ελέγχου αναλογίας
  2. το σήμα 480p αποτελείται από 525 γραμμές.
Μάλλον ο Onkyo κάνει upscale και στις 525 γραμμές ενώ δεν αντιλαμβάνεται ότι το σήμα είναι 16:9 (αναμορφικό).

Το πρόβλημα μου σχετικά με το upscaling οφείλεται στη προσπάθεια σύνδεσης ενός Nintendo Wii στον ενισχυτή μέσω Component. Ο ενισχυτής είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση μέσω HDMI. Ρυθμίζοντας τον Onkyo να κάνει passthrough παρατήρησα χειρότερη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με την περίπτωση απευθείας σύνδεσης Wii με τηλεόραση. Έτσι, δοκίμασα το upscaling μήπως βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας.

Πάντως η κακή ποιότητα της εικόνας στα 480p (component->HDMI) μου κάνει εντύπωση. Σε σήμα 1080i (πάλι component->HDMI) η εικόνα είναι πολύ καλή.

Αν δεν βγάλω άκρη με το upscaling θα συνδέσω τον ενισχυτή με την τηλεόραση και μέσω component. Αν καταλαβαίνω καλά από το manual του ενισχυτή δεν υπάρχει θέμα για ταυτόχρονη έξοδο σε HDMI και component.

Reaction score
1.594

Sorry για το off-topic αλλά μιας και τον έχεις πρόχειρο, μπορείς να δεις αν εχει pre-out για σύνδεση με τελικούς ? αν ναι για πια κανάλια ? σε ευχαριστώ

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Onkyo TX-SR607

Sorry για το off-topic αλλά μιας και τον έχεις πρόχειρο, μπορείς να δεις αν εχει pre-out για σύνδεση με τελικούς ? αν ναι για πια κανάλια ? σε ευχαριστώ
Ο 607 δεν έχει pre-out. Αν θυμάμαι καλά έχει ο 707.

edit: Ο 607 έχει pre-out μόνο για τα κανάλια του Zone 2.

Reaction score
0
Λοιπόν, το θέμα με το upscale φτιάχνεται ενεργοποιώντας το overscan από την τηλεόραση. Βέβαια, θα πρέπει να αλλάζω manual τις ρυθμίσεις κάθε φορά που αλλάζω input μιας και DVD και WD TV δε δίνουν overscanned σήμα. Με την οπτική δεν έχω ασχοληθεί ακόμα.

Μετά το Audyssey Calibration (ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει το Audyssey 2EQ) δε μου άρεσε το αποτέλεσμα σε ορισμένα πράγματα. Το equalizer βελτιώνει τον ήχο αλλά οι εντάσεις τον πλαγίων ηχείων και του κεντρικού, καθώς και το crossover δε μου άρεσαν. Τα πλάγια ακούγονται δυνατά και το κέντρικό όχι. Μπορώ να τα αλλάξω χωρίς να καταργήσω το equalizer. Επίσης, μου έχει βγάλει όλες τις αποστάσεις λίγο μεγαλύτερες αλλά και με σωστή μεταξύ τους αναλογία.

Reaction score
119
Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Onkyo TX-SR607

Μετά το Audyssey Calibration (ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει το Audyssey 2EQ) δε μου άρεσε το αποτέλεσμα σε ορισμένα πράγματα. Το equalizer βελτιώνει τον ήχο αλλά οι εντάσεις τον πλαγίων ηχείων και του κεντρικού, καθώς και το crossover δε μου άρεσαν. Τα πλάγια ακούγονται δυνατά και το κέντρικό όχι. Μπορώ να τα αλλάξω χωρίς να καταργήσω το equalizer. Επίσης, μου έχει βγάλει όλες τις αποστάσεις λίγο μεγαλύτερες αλλά και με σωστή μεταξύ τους αναλογία.
Kι εγω το κατηργησα το σεταρισμα του Audyssey μετα απο λιγο.
Την ενταση σε καθε ηχειο ξεχωριστα τη ρυθμιζεις στο Setup-Speaker setup-Level calibration.

Με το Late night mode εχει βρει κανεις ακρη;Ξερω οτι ενεργοποιειται μονο σε ορισμενα Listening modes αλλα και παλι δε μπορω να το βρω...:121:

Reaction score
29.542

Εχω την εντύπωση οτι to late night mode υπάρχει μόνο μαζί με το audyssey, και είναι το πιο συμπιεσμένο απο όλα.Δεν είναι οτι καλύτερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv