Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Reaction score
3.582
Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Το απλό s/pdif interface είναι ανώτερο από το USB. Το USB είναι μόνο για τα παιδιά μας που τους επιτρέπει να ακούνε μουσική από το ipod . Επίσης το USB είναι για τα laptop που δεν διαθέτουν ψηφιακή έξοδο s/pdif.

Reaction score
3.582
Απάντηση: Re: Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

και διαφορα αλλα κανει ΑΛΛΑ ολα τα dsp που εχει απλα τα απενεργοποιεις. και τοτε εχεις ενα plug in που αναλαμβανει απλως να στειλει τον ηχο απο το πισι εξω. και το κανει καλυτερα απο το λειτουργικο. αυτα...
Αυτό το τελευταίο του το αναγνωρίζω.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Οι γνώμες των επιστημόνων διίστανται....:137:...., ίσως γιατί η μια πλευρά πουλάει και η άλλη κάνει "δωρεά".
Αυτοί που έφτιαξαν το foobar δηλώνουν ότι ΔΕΝ παίζει ρόλο το player...!!!

Μα συγγνώμη για ηχητική απόδοση μιλάμε η για value for money ?

Reaction score
140

To ammara είναι απλώς ένα plug-in για τα iTunes. Ενα εξαιρετικό plug-in για τα δεδομένα της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

To ammara plug-in κάνει resampling τα ψηφιακά αρχεία ήχοιυ με dithering για να δουλεύει πιο σωστά το digital volume control.

Ακούστε με τα αυτιά σας μερικούς απο τους αλγοριθμους για dithernig που κυκλοφορούν και οπλοφορούν !!!:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=72392

Έχει καταργηθεί το dithering στην τελευταία έκδοση

D

deleted user 10898

Guest

Το απλό s/pdif interface είναι ανώτερο από το USB. Το USB είναι μόνο για τα παιδιά μας που τους επιτρέπει να ακούνε μουσική από το ipod . Επίσης το USB είναι για τα laptop που δεν διαθέτουν ψηφιακή έξοδο s/pdif.
το firewire?

Reaction score
3.582

Antonisgr: Έχει καταργηθεί το dithering στην τελευταία έκδοση.

g.kar: Οντως υπήρχε πρόβλημα, αλλά λίγοι το είχαν καταλαβει.

Reaction score
140
Ως κάτοχος παλιότερα του benchmark μπορώ να επιβεβαιώσω πλήρως τον ισχυρισμό περί ανωτερότητας της οπτικής σύνδεσης από pc προς dac έναντι του usb

Στην παρούσα φάση ( weiss Minerva ) και από windows based laptop αλλά και από το macbook το firewire είναι καλύτερο από το οπτικό

Reaction score
3.582

το firewire?
Eίναι ανώτερο από το s/pdif. Υποστηρίζει και υψηλότερο bitrate. Ιδανικό για την μεταφορά δεδομένων εικόνας . π.χ. μεταφορά αρχείου από την βιντεοκάμερα στο PC.

Reaction score
140

Έχει καταργηθεί το dithering στην τελευταία έκδοση.

Οντως υπήρχε πρόβλημα, αλλά λίγοι το είχαν καταλαβει.

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το volume control είτε των λειτουργικών είτε των software player ,

Reaction score
3.582

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το volume control είτε των λειτουργικών είτε των software player ,
+1

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.884

Το απλό s/pdif interface είναι ανώτερο από το USB.
να συμπληρώσω (1): από το USB 1.1 και το USB 2.0

(εις αναμονή του USB 3.0...)

και να συμπληρώσω (2): Το AES/EBU 3 (pro - dual channel dual wire with ext clock via BNC - worldclock) interface είναι ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο digital interface, ακόμα και στην 51/52/53 έκδοσή του (ethernet - βελτίωση της 47). Δώστε σημασία και στο AES11, γεύση του οποίου μπορείτε να πάρετε από εδώ...

Προς γνώση και συμμόρφωση... :126:

Reaction score
4

Μα συγγνώμη για ηχητική απόδοση μιλάμε η για value for money ?
Δεν κατάλαβα....:133:....

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είτε με winamp είτε με foobar, το αποτέλεσμα (ποιοτικά) είναι το ίδιο.
Την διαφορά την κάνει το αρχείο και όχι ο "αναπαραγωγέας" :137:
(αρκεί να μην επεμβαίνει).

D

deleted user 10898

Guest

Δεν κατάλαβα....:133:....

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είτε με winamp είτε με foobar, το αποτέλεσμα (ποιοτικά) είναι το ίδιο.
Την διαφορά την κάνει το αρχείο και όχι ο "αναπαραγωγέας" :137:
(αρκεί να μην επεμβαίνει).
το winamp/foobar δεν εχει σχεση με σμαρα.. ειναι απλα πλαυερ.

Reaction score
4

το winamp/foobar δεν εχει σχεση με σμαρα.. ειναι απλα πλαυερ.
Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι..:121:

Τι είναι το amarra γιατί για πλέηερ το βλέπω...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi En

σε αυτα που γραφεις εχεις δικιο.
αρκει ομως το bit perfect?
και ενα απλο πλαυερ οπως το egreat μπορει να εχει καλα αποτελεσματα. ενα ποιο πολυπλοκο ομως οπως ενα MAC μπορει να θελει κατι παραπανω για να φτασει στο ιδιο επιπεδο και ακομα παραπανω!
και που γινεται ολη η ιστορια? στον χρονισμο κατα την μεταφορα των δεδομενων. η ayre αγοραζει απο wavelngth ασυγχρονα usb προτοκολα για να λυσει το παραπανω θεμα.
ολα δειχνουν πως το αμαρα σε περιβαλον μακ το εφτασε σε πολυ ικανοποιητικο επιπεδο.
σε επιπεδο software ναι αρκει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
To amarra έχει κάνει την πατεντιά να μην χρειάζεται να κάνεις επανεκίνηση στο itunes για να αλλάξει κάποιος την ανάλυση στα αναπαραγώμενα αρχεία.Κάποιος θα τους την κάνει και θα Βγάλει κανα δωρεάν plug-in που να κάνει το ίδιο.Να δώ μετά τι θα κάνουν..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Thumbs up Επίσκεψη στο ψηφιακό άνδρο του Hi End...

Μονολεκτική απάντηση: ΟΧΙ! :116:
Κοίταξε και εγώ αν τα είχα όλα FLAC θα προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι το AMARA κάνει μετατροπή σε mp3 πριν παίξει. :114:
Πάντως είναι αστείο, πως γίναμε και προγραμματιστές και βγάλαμε πόρισμα ότι το Amara είναι DSP και ότι το Foobar είναι καλύτερο χωρίς καν να τα έχουμε δει.
Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε...:126:
Άριστες οι τεχνικές αναφορές...Φαντάστηκα και σου είπα τι θα είχα κάνει εγώ στη θέση σου...Stay Happy & Enter-tained
[reliops=Paul Weller plays Thats Entertainment with Noel Gallagher][youtube]H4b48Jx7Un0[/youtube][/reliops]

:612:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα του Mike θα παίζει απίστευτα..
Θα ήθελα να το ακούσω αλλά να κρατάω μαζί μου και έναν ψηφιακό τελικούλη έτσι για το χαβαλέ.. :116:

Επί των τεχνικών θεμάτων εγώ σας λέω ότι το USB 2.0 είναι υπερ-αρκετό για άριστη μετάδοση 24/192 υλικού multi-channel αν ο άλλος ξέρει τι του γίνεται και δεν ξεκίνησε να ασχολείται με υπολογιστές εχτές γιατί έγινε μόδα η είσοδος USB και είπε να κοτσάρει μία στις συσκευές του για είναι "in".

Επίσης σας λέω ότι σε software που είναι υλοποιημένο σωστά το volume control αυτό είναι πολύ καλύτερο/σωστότερο από τo volume control που μας προσφέρουν τα διάφορα πανάκριβα pots (μαύρα, μπλε, με αντιστάσεις, με ρελέ, με μετασχηματιστές με ό,τι θέλεις) κι ακόμα κι από τα ενσωματωμένα volume controls των DACs..

But that's just me. :136:

Για το θέμα του Amarra δεν έχω άποψη διότι δεν έχω ιδέα από MAC και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν.
Όποιος έχει PC με Foobar και το έχει στήσει σωστά δεν έχει κανένα λόγο να κοιτάξει κάτι άλλο, εκτός αν δεν τον καλύπτει αισθητικά ή λειτουργικά (που πάλι λύνεται με themes και plugins αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για όλους).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Έλα όμως που τα mac έχουν τα λιγότερα προβλήματα πλήν ενός βασικού.Κανένα πρόγραμμα(πλην του Αμαρα) δεν αλλάζει αυτόματα την ανάλυση των τραγουδιών αλλά πρέπει να γίνει χειροκίνητα:141:.
Πάντως μέχρι στιγμής( σε όχι music dedicated mac) τα καλύτερα αποτελέσματα μου τα δίνει το vox(μ αυτό παίζαμε και στην έκθεση).Πιθανόν μιας και είναι το πιο ελαφρύ.Ότι άλλο έχω δοκιμάσει κάτι μου χαλάει(εισάγουν θόρυβο,τονίζουν συχνότητες κτλ...).Που δεν θα έπρεπε αλλά...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533