Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

Reaction score
0
Κοντέυω να τρελαθώ!!! Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να αντικαταστήσω τον ενισχυτή και τα ηχεία μου και η διαδικασία έχει αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη από όσο είχα αρχικά φανταστεί!!! Πριν λίγο καιρό, άκουσα τα ATC 11, αλλά από ότι είδα θέλουν πολύ ρεύμα. Οπότε αν είναι να καταλήξω σε αυτά, λέτε να δέσουν καλά με τον yamaha? Και βέβαια ρωτάω, γιατί δεν μπορώ να τα ακούσω και τα δύο μαζί, πράγμα που συμβαίνει με τα περισσότερα μηχανήματα που έχω δοκιμάσει και γι αυτό μου την έχει δώσει λίγο.
Μήπως έχετε να προτείνετε κάνα άλλο σετάκι που ταιριάζει καλύτερα? Ο χώρος που έχω το σύστημα είναι περίπου 22 m2 και έχει αρκετά έπιπλα μέσα. Βοηθείστε λίγο ρε παιδιά γιατί το κεφάλι μου πάει να σπάσει! :140:

A! Kαι κάτι άλλο: Μήπως τα atc 19 είναι καλύτερα για το χώρο μου? Μήπως όμως οδηγούνται πιο δύσκολα?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

αδερφε, εχω παρακολουθησει τα παλιοτερα topic για το θεμα σου και εχω να σου πω το εξης. Σκεψου ποσοι ενισχυτες και ποσα ηχεια υπαρχουν υποψη σου στην κατηγορια τιμης και ποσοι οι συνδιασμοι αυτων. Αν δεν αποφασισεις καποια στιγμη να αγοτασεις καποιον απο τους συνδιασμους που ακουσες και σε ικανοποιησαν, απλα θα συνεχισεις να ακους μηχανηματα εις τον αιωνα τον απαντα. Καπου θα διαβαζεις κατι καινουριο, θα το ψαχνεις και ουτω καθεξης..
Γiα τα SCM11 που ειναι μια χαρα για το χωρο σου, θα προτιμουσα Creek Destiny και για λογους οδηγησης αλλα και για τον ηχητικο του χαρακτηρα

Reaction score
313

Καλύτερα να περάσεις μια βολτίτσα από τον αντιπρόσωπο των ATC.
Έχει να σου προτείνει ενισχυτές, που θα σε καλύψουν :126:.

Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά και στα ενεργά...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Κοντέυω να τρελαθώ!!! Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να αντικαταστήσω τον ενισχυτή και τα ηχεία μου και η διαδικασία έχει αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολη από όσο είχα αρχικά φανταστεί!!! Πριν λίγο καιρό, άκουσα τα ATC 11, αλλά από ότι είδα θέλουν πολύ ρεύμα. Οπότε αν είναι να καταλήξω σε αυτά, λέτε να δέσουν καλά με τον yamaha? Και βέβαια ρωτάω, γιατί δεν μπορώ να τα ακούσω και τα δύο μαζί, πράγμα που συμβαίνει με τα περισσότερα μηχανήματα που έχω δοκιμάσει και γι αυτό μου την έχει δώσει λίγο.
Μήπως έχετε να προτείνετε κάνα άλλο σετάκι που ταιριάζει καλύτερα? Ο χώρος που έχω το σύστημα είναι περίπου 22 m2 και έχει αρκετά έπιπλα μέσα. Βοηθείστε λίγο ρε παιδιά γιατί το κεφάλι μου πάει να σπάσει! :140:

A! Kαι κάτι άλλο: Μήπως τα atc 19 είναι καλύτερα για το χώρο μου? Μήπως όμως οδηγούνται πιο δύσκολα?
Γιατί τόσο άγχος!! Η ωραιότερη περίοδος είναι της επιλογής.
Τα 19 είναι και λίγο πιό εύκολα από τα 11.
Επίσης κανένα ATC δεν χρειάζεται πολλά ρεύματα, λόγω σχετικά ομαλής αντίστασης (6Ω ελάχιστη).
Ένας από τους ενισχυτές που τα οδηγεί καλά, ταιριάζει σε χροιές και είναι σε λογικότατη τιμή είναι ο ΧΤΖ Α100 D3.
Υπάρχει για ακρόαση, αλλά και οι Creek και Yamaha ταιριάζουν πολύ καλά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.097
Απάντηση: Re: Ταιριάζουν ATC 11 και Yamaha a-s1000 ή 2000???

(...)

Επίσης κανένα ATC δεν χρειάζεται πολλά ρεύματα, λόγω σχετικά ομαλής αντίστασης (6Ω ελάχιστη).

(...)
Όχι ομαλής αντίστασης. Λόγω υψηλής ελάχιστης αντίστασης. Να κατέβαινε το ηχείο κάτω από τα 3Ω, να το καταλάβω. Αλλά με 6Ω ελάχιστη αντίσταση, το ηχείο είναι εύκολο. ΔΕΝ είναι απαιτητικό σε ρεύμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.097

Ρε παιδιά; Αμάν μ' αυτό το "ταίριασμα" δηλαδή. Γιατί αφήνετε τον κάθε ημιμαθή να σας δημιουργεί τέτοιο άγχος! Έλεος πια με το "ταίριασμα"! Αμήν!

Reaction score
0

Ένα-ένα.

Κατ' αρχάς φίλε tyler έχεις δίκιο.Ακούω κριτικές ακούω γνώμες, ακούω μηχανήματα με πολλές μέρες διαφορά μεταξύ τους και τελικά πάνω που νομίζω ότι κατέληξα, αλλάζω γνώμη.

Το γιατί τα 19 είναι πιο εύκολα δεν το καταλαβαίνω μιας και στα χαρτιά φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστηκά. Το κακό είναι ότι όταν πήγα δεν ήταν διαθέσιμα να τα ακούσω και άρα δεν έχω γνώμη για τη διαφορά μεταξύ τους.

Δεύτερον, από την ATC πέρασα, και άκουσα τον ΧΤΖ μαζί με τα εν λόγω ηχεία, και ακούστηκε αρκετά καλά, αλλά δεν μπορώ σταματήσω να αναρωτιέμαι πόσο καλά θα ακούγονται με τον yamaha πράγμα που δεν μπορώ να διαπιστώσω.

Τωρα το γιατί αφήνω ημιμαθείς να με επηρεάζουν, είναι προφανές: Είμαι τελείως άσχετως με το σπορ. Για αυτό και κάνω τόσες ερωτήσεις και προσπαθώ να ρωτάω κυρίως στο φόρουμ, διότι όπως είναι απολύτως λογικό, όταν μπαίνω σε ένα κατάστημα, δεν μιλάω με ένα φίλο μου, αλλά με έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του και θέλει να πουλήσει. Και καλά κάνει. Το κακό είναι ότι αυτό δεν επιτρέπει σε μένα να πάρω μια αντικειμενική γνώμη από έναν άνθρωπο ο οποίος σίγουρα έχει ακούσει περισσότερα συστήματα από εμένα. Συνεπώς αν και έχω γνώμη για να ακούσω και να κρίνω, δεν έχω δυνατότητα να ακούσω όλους τους συνδυασμούς που θα ήθελα σε ένα μέρος την ίδια χρονική στιγμή.

Τέλος, αυτό που θέλω, είναι με τα χρήματα που θα ξοδέψω να κάνω την όσο δυνατόν καλύτερη αγορά. Αυτό μεταφράζεται στο ότι δεν θα ακούσω κάποια στιγμή ένα σύστημα με τα μισά χρήματα από αυτό που ξόδεψα το οποίο θα ακούγεται καλύτερα και εγώ θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Είναι που απλώς δεν έχω τη χρηματική δυνατότητα για trial and error όπου από ότι έχω καταλάβει (και όχι μόνο στον χώρο του ήχου) είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ο ΧΤΖ ειναι τιμιο μηχανημα με χαρακτηριστικο ηχο και ο A-S1000 ενα μηχανημα με ανυπερβλητα τεχνικα χαρ/κα αλλα οχι audiophile στα δικα μου αυτια. Αλλα παλι μπαινει ο υποκειμενικος παραγοντας του τι θες να ακους.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο A-S1000 δεν μπορει να οδηγησει επαρκως τα ATC 19.

O 2000 , ισως.

Reaction score
0

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο A-S1000 δεν μπορει να οδηγησει επαρκως τα ATC 19.

O 2000 , ισως.
Γιατί αυτό? Εκτός του ότι ο a-s2000 είναι fully balanced, δεν φαίνεται (στα δικά μου μάτια) να έχει καμια διαφορά στην έξοδο. αν μπορείς να μου εξηγήσεις.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Γιατί αυτό? Εκτός του ότι ο a-s2000 είναι fully balanced, δεν φαίνεται (στα δικά μου μάτια) να έχει καμια διαφορά στην έξοδο. αν μπορείς να μου εξηγήσεις.

Ερχομαι σε λιγο.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δυστυχως δεν μπορω να βρω ενα αρχειακι που εδειχνε την υπεροχη του 2000.
Θα συνεχισω να ψαχνω.

Reaction score
0

Το αρχειάκι τελικά μάλλον δεν βρέθηκε! Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά: Για τον musical fidelity Α5 τι γνώμη έχετε? Συγκρινώμενος με τον yamaha s-2000? Βοηθείστε να αποφασίσω!

Reaction score
658

σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι;
αν μιλάς για τον Α1 η εταιρεία προτείνει ηχείο 92 dB, το ATC είναι πιο λίγο σίγουρα, οπότε δεν ταιριάζει.

Reaction score
0

σε ποιο μοντέλο αναφέρεσαι;
αν μιλάς για τον Α1 η εταιρεία προτείνει ηχείο 92 dB, το ATC είναι πιο λίγο σίγουρα, οπότε δεν ταιριάζει.
Μάλλον είδες το μήνυμα πριν κάνω edit. Για τον Α5 έλεγα.

Reaction score
658

Nαι, για να τα οδηγήσει ο Α5 άνετα...

Reaction score
0

Συνεπώς musical fidelity A5, yamaha 2000 ή 1000? Μπέστε και κάνας άλλος στο χορό!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas