Σημεία στίξης.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.373
Επειδή βλέπω πολλούς φίλους να βάζουν αγγλικό ερωτηματικό,

να ενημερώσω ότι το ελληνικό είναι στο γράμμα q.

:116:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486
Απάντηση: Σημεία στίξης.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
11.805
Επίσης πολλοί ξεχνάνε τους τόνους. Να ενημερώσω και εγώ ότι για να βάλουμε τόνο, πατάμε πρώτα το πλήκτρο που είναι δεξιά από το γράμμα L και στη συνέχεια το φωνήεν που πρέπει να τονιστεί.

Για τους ανορθόγραφους επίσης υπάρχουν και τα λεξικά. Και άμα βαριέστε, να βάλετε Mozilla Firefox και να του προσθέσετε το Add-on Greek-English Spelling dictionary 0.5.4 που υπογραμμίζει με κόκκινο τα λάθη και με δεξί κλικ πάνω στη λέξη τα διορθώνει κιόλας.

Reaction score
17.741
Επίσης πολλοί ξεχνάνε τους τόνους. Να ενημερώσω και εγώ ότι για να βάλουμε τόνο, πατάμε πρώτα το πλήκτρο που είναι δεξιά από το γράμμα L και στη συνέχεια το φωνήεν που πρέπει να τονιστεί.

Για τους ανορθόγραφους επίσης υπάρχουν και τα λεξικά. Και άμα βαριέστε, να βάλετε Mozilla Firefox και να του προσθέσετε το Add-on Greek-English Spelling dictionary 0.5.4 που υπογραμμίζει με κόκκινο τα λάθη και με δεξί κλικ πάνω στη λέξη τα διορθώνει κιόλας.

Εγώ του λέω....Ignore all!

Reaction score
17.741
Επειδή βλέπω πολλούς φίλους να βάζουν αγγλικό ερωτηματικό,

να ενημερώσω ότι το ελληνικό είναι στο γράμμα q.

:116:

George,δίνεις ιδέες για νέους κανόνες...

Εγω σ ευχαριστω για την πληροφορια.Αν μπορουσες να δεις τι ταχυδακτυλουργικα κανω για να γραψω μια προταση στα ελληνικά με την γραμματοσειρα που εχω στη διαθεση μου...:121:δεν θα σ ενοιαζε καθολου,ξερω...:142:

Παιδια,ειναι θεμα εξοικονομησης χρόνου...Ποιος δεν καταλαβαινει, διχως τόνους,το τι εννοούμε;Ας μας το πει...

Ειναι κι αυτό το σιγμα το τελικό...Οι παρενθεσεις,οι δυο ανω τελείες.....Ολοκληρη επιστημη!:140:

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.373

Εγώ Χριστίνα για το ερωτηματικό, το λέω για εξοικονόμηση χρόνου.

Όπως γράφεις πατάς το q (στο ελληνικό πληκτρολόγιο βέβαια) και μπαίνει το ερωτηματικό.

Όσοι βάζουν το αγγλικό, πατάνε και το shift!

Δηλαδή και ένα παραπάνω πάτημα και λάθος το ερωτηματικό.

Τώρα για τους τόνους όπως βολεύεται ο καθένας. Φυσικά και καταλαβαίνουμε χωρίς αυτούς.

Και ένα τελευταίο: Πως μπαίνει η άνω τελεία;:138:

Το βρήκα και κουφάθηκα:111:

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.373

Λοιπόν η άνω τελεία είναι:

Alt πατημένο και πληκτρολογούμε 0183 με τους αριθμούς στο δεξί μέρος του πληκτρολογίου!!!:111:

Reaction score
17.741
Και ένα τελευταίο: Πως μπαίνει η άνω τελεία;:138:
Και ποιος θυμαται τη χρηση της 'ανω τελείας'? Εκτος τους δημοσιογραφους!;:116:

Reaction score
1.846

Ωραία. :403:

Τώρα γράψε κι' αυτό:

±3½

:414:

Μη μασάς αν δεν ξέρεις, κι' εμένα εδώ μέσα μου το δείξανε :121:

Reaction score
1

μπλαμπλα· εμένα αυτή δεν μου φαίνεται και πολύ "άνω", ποιο πολύ μεσάτη την κόβω·

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound