Πρόγραμμα εγγραφής cd

Reaction score
777
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω...
ο πατέρας μου έχει βαλθεί να φτιάχνει συλλογές cd.Τί εννοώ έχει ας πούμε 5 cd και φτιάχνει ένα best of απο αυτά.Επειδή παρατήρησα οτι μερικά δέν γράφονται καλά-δέν καταλαβαίνω το λόγο- ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα γι αυτή τη δουλειά?Δηλαδή να βάζει το ένα cd μετά το άλλο,να επιλέγει κομμάτια και να τα γράφει?Επίσης υπάρχουν βέλτιστες ρυθμίσεις στο pc ετσι ώστε να αποφεύγω χαλασμένα cd?

Reaction score
777
Ευχαριστώ Θέμη για την βοήθεια αλλα νομίζω οτι το πρόγραμμα αυτό είναι επαγγελματικό.Εγώ θέλω κάτι πιο απλό.Π.Χ. το NERO.
Απλά πιο εξειδικευμένο για ήχο όπως το EAC.

Reaction score
3.691
Απάντηση: Πρόγραμμα εγγραφής cd

και το nero μια χαρά γράφει μουσική στα CDs.

Reaction score
1

ο πατέρας μου έχει βαλθεί να φτιάχνει συλλογές cd.Τί εννοώ έχει ας πούμε 5 cd και φτιάχνει ένα best of απο αυτά.Επειδή παρατήρησα οτι μερικά δέν γράφονται καλά-δέν καταλαβαίνω το λόγο- ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα γι αυτή τη δουλειά?Δηλαδή να βάζει το ένα cd μετά το άλλο,να επιλέγει κομμάτια και να τα γράφει?Επίσης υπάρχουν βέλτιστες ρυθμίσεις στο pc ετσι ώστε να αποφεύγω χαλασμένα cd?
Μπορεί να μην φταίει το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς αλλά τα CD.

Υπάρχουν δύο τύπων εγγραφόμενα cd. Τα data και τα audio.

Τα audio είναι λίγο πιο ακριβά γιατί υποτίθεται ότι περιέχουν και κάποιας μορφής δικαιώματα για τους μουσικούς.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι τα ίδια, άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι τα audio είναι πιο compatible με audio συσκευές από τα data.

Έλεγξε μήπως έχεις πέσει σε τέτοια περίπτωση και κάποια από τις συσκευές σου δεν είναι compatible στα data cd αν χρησιμοποιείς τέτοια.

Bart

Reaction score
122

Δεν νομίζω ότι το πρόγραμμα αντιγραφής επηρεάζει ιδιαίτερα.

Είναι θέμα περισσότερο ποιότητας των cd και του cd writer.

Η διαδικασία της εγγραφής ποιά είναι; ριπάρει όλα τα κομμάτια στον σκληρό δίσκο και μετά τα αντιγράφει;
(αυτή είναι η πιο σωστή διαδικασία γιατί μπορεί να ελέγξει την ποιότητα των αρχείων wav προτού τα εγγράψει σε cd)

Εαν είναι έτσι έλεγξε τα wav αρχεία που δημιουργούνται στο σκληρό δίσκο εάν ακούγονται καλά για να δεις αν τα cd ριπάρονται σωστά.

Αν δεν ριπάρονται σωστά τότε το πρόβλημα είναι α) κάποια cd που μπορεί να είναι γρατζουνισμένα ή βρώμικα (λύση που μπορεί να δουλέψει: καθαρισμός των cd) β) το cd writer να είναι παλιό ή/και να μην τα διαβάζει σωστά (λύσεις: update στο firmware του cd writer, καινούριο cd writer, ριπάρισμα σε χαμηλή ταχύτητα)

Αν ριπάρονται σωστά τότε το πρόβλημα είναι στην εγγραφή. Λύσεις: update στο firmware του cd writer, εγγραφή σε χαμηλή ταχύτητα, καινούριο cd writer.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.477
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo