asus eeepc 900 ως remote control ?

Reaction score
2.859
Μπορεί ρε παιδιά να χρησιμοποιησω το asus για να ελέγχω το htpc μου από μακριά με την wifi?
Γιατί καλά όταν ανοίγω τον προβολέα η την τηλεόραση με το ποντίκι ή το control όλα καλά αλλα αμα κάτσω στον καναπέ να ακούσω μουσική θα ήταν μεγάλη ευκολία να τα κάνω όλα μέσω του μανιτζιβελου άσους από το να σηκώνομαι συνέχεια και να φτιάχνω λίστες δίπλα στην τηλεόραση. Το έχει επιχειρήσει κανείς με remote desktop η κάτι άλλο?
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση

Reaction score
0
Απάντηση: asus eeepc 900 ως remote control ?

πρεπει να γινεται αυτο που ζητας με το vlc μεσω νετ αλλα λεπτομερειες δεν γνωριζω...κανε ενα googlarisma...ισως να βρεις κατι....

Reaction score
14

πανευκολο είναι και γίνεται.

To PC σου λογικά δουλευει μεσω ενός router που πιθανά δίνει Ip address μέσω DHCP ετσι όποιο μηχάνημα "πατήσει" πάνω στο τοπικό σου δίκτυο λαμβάνει μια διεύθυνση του τύπου 192.168.0.2, 192.268.0.3 κλπ κλπ.

Αν είναι ετσι τότε η σύνδεση είναι παιχνιδάκι. Αρκεί να ενεργοποιήσεις την δυνατότητα στο κεντρικό σου PC να δέχεται συνδέσεις RDP (remote desktop connections) και ετσι στο ASUS θα του δηλώσεις την IP του κεντρικού υπολογιστή σου που πιθανά να είναι αυτή που είπα 192.168.0.2 και συνδέεσαι.

Μετά όλα θα είναι κυριολεκτικά σαν να δουλεευεις ενα τηλεκοντρόλ.

για λεπτομέρειες αν θές πώς να μπείς πές μας και σε βοηθάμε.

Πάντως δεν βλέπω λογο να μήν γίνεται

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έχουν όλες οι εκδόσεις των Windows Vista και 7 τη δυνατότητα να δέχονται remote desktop connections.
Ανεπίσημα έχουν κυκλοφορήσει λύσεις μόνο για τα Vista.

You cannot use Remote Desktop Connection to connect to remote (host) computers running the following editions of Windows Vista:Windows Vista Starter
Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Basic N
Windows Vista Home Premium
http://windows.microsoft.com/en-US/...Desktop-Connection-frequently-asked-questions

You can't use Remote Desktop Connection to connect to computers running
Windows 7 Starter
Windows 7 Home Basic
Windows 7 Home Premium

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Remote-Desktop-Connection-frequently-asked-questions

Reaction score
1
Αν είχες ένα iphone/ipod touch όλα θα ήταν πολύ ποιο εύκολα. Έχει remote interface για itunes το οποίο σου δείχνει στο iphone όλο το music folder ανα τραγουδιστή ή άλμπουμ (είναι η εφαρμογή remote απο το apps) και σου δείχνει ακόμα και τα εξώφυλλα. Επίσης έχει ρεμοτε ιντερφεισ για vlc, xbmc με εξώφυλλα και reviews για ταινίες και μουσική καθώς και media player classic-hc interface με τις ίδιες δυνατότητες. Επίσης υπάρχει το air mouse (http://www.mobileairmouse.com/) το οποίο δουλεύει άψογα.

Reaction score
0

δηλαδη εγω με το iphone κανω ολα αυτα δηλαδη μπορω να εχω τον ελεγχο του mpc???
abraxa δωσε γνωση στον λαο!!!!!:103:

Reaction score
2.859
βρε παιδιά πως βλέπω την ip του media pc μου στα win 7? Οχι αυτήν που μου δίνει ο παροχέας ιντερνετ.

Reaction score
1
Άνοιξε ένα dos command prompt (run->cmd) και δώσε την εντολή ipconfig

Θα σου βγάλει την ip που θες.
Τώρα σχετικά με το iphone υπάρχει
1) η εφαρμογή remote που ουσιαστικά είναι remote για το itunes
2) xbmc remote (2,39 Euro) το οποίο είναι remote για xbmc. Για το ίδιο υπάρχουν και αρκετά free αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.
3)MPCRemote (1.59 Euro) το οποίο υποστηρίζει mpc / mpc-hc
4)VLC Remote (2.39 Euro) remote για vlc
5)Air Mouse Pro γενικής χρήσης remote το οποίο μπορεί να σετάριστεί με function keys να κάνει κάποιες λειτουργίες media player.

Σε όλα τα παραπάνω κατεβάζεις και κάποιο προγραμματάκι το οποίο ουσιαστικά κάνει τη δουλειά του server στο htpc και σετάρει σε ποιά ip θα ψάχνει το iphone.

Αυτά...

Reaction score
2.859
Άνοιξε ένα dos command prompt (run->cmd) και δώσε την εντολή ipconfig

Θα σου βγάλει την ip που θες.
Τώρα σχετικά με το iphone υπάρχει
1) η εφαρμογή remote που ουσιαστικά είναι remote για το itunes
2) xbmc remote (2,39 Euro) το οποίο είναι remote για xbmc. Για το ίδιο υπάρχουν και αρκετά free αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.
3)MPCRemote (1.59 Euro) το οποίο υποστηρίζει mpc / mpc-hc
4)VLC Remote (2.39 Euro) remote για vlc
5)Air Mouse Pro γενικής χρήσης remote το οποίο μπορεί να σετάριστεί με function keys να κάνει κάποιες λειτουργίες media player.

Σε όλα τα παραπάνω κατεβάζεις και κάποιο προγραμματάκι το οποίο ουσιαστικά κάνει τη δουλειά του server στο htpc και σετάρει σε ποιά ip θα ψάχνει το iphone.

Αυτά...
EΥΧΑΡΙΣΤΩ chief!!! παντως η λύση με το iphone φαντάζει πολύ δελεαστική

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.513
Members
38.708