Featured ΕΜΒΥΘΙΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ 7.2.4 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!

Reaction score
4.294
Οι πολυθρονες ειναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ!! Παρολο που εχουν διπλασια τιμη απ τις προηγουμενες ειχα, ειναι χειρεοτερες. Το πρωτο προβλημα ειναι οτι ο ηλεκτρικος μηχανισμος σηκωνει αυτοματα και παραλληλα και τα ποδια και την πλατη. Αυτο ειναι ομως λαθος. Γιατι μπορεις να θελεις να καθεσαι με την πλατη ορθια αλλα τα ποδια να τα θελεις λιγο η πολυ σηκωμενα και δεν γινεται. Το δευτερο ειναι οτι ειναι λιγο εως πολυ πιο σκληρες στο καθισμα τους. Κι επισης ειναι περισσοτερο χαμηλες απ αυτο που ηθελα. Για την ακριβεια θα ηθελα να ειναι 5-10 ποντους πιο ψηλες στην πλατη.
Οκ, ποιες πήρες τελικά δεν μου είπες

Reaction score
10.091
Δεν εχει νοημα Γιαννη, αφου ουτως η αλλως δεν θα φαινεται τιποτα.
Το μειον στα πισω θα ειναι οτι με το τηλεχειρηστηριο οταν θελεις να κανεις κατι θα πρεπει να στρεφεσαι προς τα πισω που δεν ειναι κι οτι καλυτερο
Αυτό ναι είναι εκνευριστικό επειδή το ζω και γω λόγω περιορισμένο χώρου και τοποθέτησης πίσω.
Κατ από το σαραουντ αριστερά δεν μπορούν να μπουν?

Reaction score
4.581
Μπορουν αλλα για πιο λογο?
Απο μηχανηματα δεν ειναι και λιγα. Εχω ενα ογκωδη σταθεροποιητη τασης (ειμαστε και χαιενταδες και πρεπει να το δειχνουμε 😂 ). Ο ενισχυτης Nad T778, το Dune, και θα προστεθουν μελλοντικα δυο ακομη μηχανηματα. Οποτε κατω απ την εν λογω κατασκευη ειναι πιο ανετα. Εχω και τα πολυμπριζα εκει, οποτε ειμαι μια χαρα.

Reaction score
10.091
Μπορουν αλλα για πιο λογο?
Απο μηχανηματα δεν ειναι και λιγα. Εχω ενα ογκωδη σταθεροποιητη τασης (ειμαστε και χαιενταδες και πρεπει να το δειχνουμε 😂 ). Ο ενισχυτης Nad T778, το Dune, και θα προστεθουν μελλοντικα δυο ακομη μηχανηματα. Οποτε κατω απ την εν λογω κατασκευη ειναι πιο ανετα. Εχω και τα πολυμπριζα εκει, οποτε ειμαι μια χαρα.
Πίσω έχω τον πολυκαναλο ντενον και το nvidia. Είναι εκνευριστικό όταν θες να δεις ή να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στον πολυκαναλο και πρέπει να στοχεύεις με το κοντρόλ προς τα πίσω.

Reaction score
4.581
Οκ, ποιες πήρες τελικά δεν μου είπες
Αυτην σε μαυρο χρωμα. Πηρα τρεις. Ο αριθμος θα επρεπε να ειναι μονός για να υπαρχει μια ακριβως στο κεντρο ακροασης και θεασης. Απ οτι βλεπω η τιμη τσιμπηθηκε προς τα πανω. Σε μενα οι τρεις μαζι μου βγηκαν κοντα στα 700 ευρω.

Πολυθρόνα Relax Σκούρο Καφέ 3204691 74x86.5x93.5cm | Skroutz.gr
Παντως ενα καλο που εχω ειναι το εξης: Ειμαι μονοκατοικια με αυλη και μπορω να βαζω μουσικη οσο δυνατο θελω, δεν ενοχλω κανενα (ουτε και τ αντιθετο)

Εξυπακουεται οτι οποιος επιθυμει να μ επισκεφθει πολυ ευχαριστως. Το σπιτι ειναι ανοικτο για ολους.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.753
Πίσω έχω τον πολυκαναλο ντενον και το nvidia. Είναι εκνευριστικό όταν θες να δεις ή να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στον πολυκαναλο και πρέπει να στοχεύεις με το κοντρόλ προς τα πίσω.
Με "ματάκι - αναμεταδότη" των εντολών δεν γίνεται δουλειά; είναι απίθανο να μην έχει είσοδο για IR blaster ο ενισχυτής.

Reaction score
5.720
Το ρακ με τα μηχανάκια μπροστά στο κέντρο δεν συνάδει με το όλο σκεπτικό ενός dedicated χώρου.

Η TV με μπράτσο επεκτεινόμενο θα έρθει μπροστά πρόσωπο με το κεντρικό; Ή θα παραμείνει στον τοίχο με τον πάγκο μπροστά να αντανακλά το φως;

Πλέον με τα apps στο κινητό και τα bluetooth τηλεχειριστήρια ακόμα σημαδεύετε με το IR τηλεχειριστήριο τις συσκευές;

Last edited:

Reaction score
4.581
Γιανη για μενα το βασικο ειναι τα μηχανηματα (και οχι μονο ) να ειναι εξαφανισμενα. Εχει σημασια που θα ειναι? Αφου δεν θα φαινονται.
Η κατασκευη που εκανα ειχε πρωτιστως σαν κεντρικη ιδεα το σαμπγουφερ και το κεντρικο ηχειο να φιλοξενηθουν εκει. Οποτε θελοντας να δωσω και μια θεατρικη διασταση η κινηματογραφου μου ηρθε πολυ βολικο να συμπληρωσω αριστερα και δεξια απ το χωρο του κεντρικου και του σαμπ χωρους που θα ηταν χρησιμους γι αυτο το λογο.

Εχοντας μαλιστα δει απειρα βιντεακια στο yu tube κυριως απο ΗΠΑ με αναλογες κατασκευες ηταν κατι που το ειχα δει κατ επαναληψη. Ομως δεν το εφτιαχναν με πετρα οπως εγω αλλα με ξυλο. Κατι αλλο που εκαναν ηταν μια γυαλινη κατασκευη κλειστη και τροχιλατη κι εντος εβαζαν ολα τα μηχανηματα.

Προσωπικα πλεον θεωρω οτι θα ηταν καλυτερα τις κατασκευες που εκανα με για τα ηχεια (ραφια) ενδεχομενως θα ηταν καλυτερα να τις εφτιαχνα κι αυτες με πετρα. Ο προβληματισμος σ αυτη την περιπτωση ηταν, ο μηχανισμος στις πορτες ανοιξε κλεισε αν θα τις πετυχαινα. Κι ετσι καλα ειναι, αρκει να ολοκληρωθει η κατασκευη

Reaction score
2.577
Γιανη για μενα το βασικο ειναι τα μηχανηματα (και οχι μονο ) να ειναι εξαφανισμενα. Εχει σημασια που θα ειναι? Αφου δεν θα φαινονται.
Η κατασκευη που εκανα ειχε πρωτιστως σαν κεντρικη ιδεα το σαμπγουφερ και το κεντρικο ηχειο να φιλοξενηθουν εκει. Οποτε θελοντας να δωσω και μια θεατρικη διασταση η κινηματογραφου μου ηρθε πολυ βολικο να συμπληρωσω αριστερα και δεξια απ το χωρο του κεντρικου και του σαμπ χωρους που θα ηταν χρησιμους γι αυτο το λογο.

Εχοντας μαλιστα δει απειρα βιντεακια στο yu tube κυριως απο ΗΠΑ με αναλογες κατασκευες ηταν κατι που το ειχα δει κατ επαναληψη. Ομως δεν το εφτιαχναν με πετρα οπως εγω αλλα με ξυλο. Κατι αλλο που εκαναν ηταν μια γυαλινη κατασκευη κλειστη και τροχιλατη κι εντος εβαζαν ολα τα μηχανηματα.

Προσωπικα πλεον θεωρω οτι θα ηταν καλυτερα τις κατασκευες που εκανα με για τα ηχεια (ραφια) ενδεχομενως θα ηταν καλυτερα να τις εφτιαχνα κι αυτες με πετρα. Ο προβληματισμος σ αυτη την περιπτωση ηταν, ο μηχανισμος στις πορτες ανοιξε κλεισε αν θα τις πετυχαινα. Κι ετσι καλα ειναι, αρκει να ολοκληρωθει η κατασκευη
Τι ακριβως εχεις φτιαξει με πετρα?

Reaction score
4.581
1768277625819.jpeg

Ολη η κατασκευη κατω απ την τηλεοραση που βρισκεται το σαμπ, το κεντρικο και δεξια τα μηχανηματα ειναι απο φυσικη πετρα.. Το κομματι το επανω το μαυρο ειναι 2,10 πλατος και βαθος 1.00 μ. Ενω τα καθετα που στηριζουν την οριζοντια μαυρη πετρα εχουν υψος 0,80 μ. Το δαπεδο ειναι λαμινεητ. Στο βαθος στον τοιχο εντος της κατασκευης ειναι κολημενο 5 εκ. παχος φελλος. Κατω απ το σαμπγουφερ υπαρχει επισης φελος περιπου 20 εκ παχος για να σηκωθει στο επιθυμητο υψος το σαμπ και το κεντρικο.

Last edited:

Reaction score
10.091
Με "ματάκι - αναμεταδότη" των εντολών δεν γίνεται δουλειά; είναι απίθανο να μην έχει είσοδο για IR blaster ο ενισχυτής.
Έχει υποδοχή για remote control. Θα το κοιτάξω

Πλέον με τα apps στο κινητό και τα bluetooth τηλεχειριστήρια ακόμα σημαδεύετε με το IR τηλεχειριστήριο τις συσκευές;
Επίτηδες το κάνουμε για να εξασκουμαστε στο σημάδι στην εποχή που ζούμε:biggrin:

εγώ λέω να ηρεμήσουμε όλοι...φαίνεται ότι δεν τον έχει επισκεφτεί τον χώρο κανένας γιατρός ακόμα :biggrin:
Το λες και κωλοφαρδία :p:lolsign:

Reaction score
2.577
View attachment 387304
Ολη η κατασκευη κατω απ την τηλεοραση που βρισκεται το σαμπ, το κεντρικο και δεξια τα μηχανηματα ειναι απο φυσικη πετρα.. Το κομματι το επανω το μαυρο ειναι 2,10 πλατος και βαθος 1.00 μ. Ενω τα καθετα που στηριζουν την οριζοντια μαυρη πετρα εχουν υψος 0,80 μ. Το δαπεδο ειναι λαμινεητ. Στο βαθος στον τοιχο εντος της κατασκευης ειναι κολημενο 5 εκ. παχος φελλος. Κατω απ το σαμπγουφερ υπαρχει επισης φελος περιπου 20 εκ παχος για να σηκωθει στο επιθυμητο υψος το σαμπ και το κεντρικο.
Να υποθεσω οτι εχεις σκοπο να γεμισεις ολες τις κοιλοτητες με ηχοαπορροφητικο, (του χωρου της τηλεορασης συμπεριλαμβανομενου) να το ντυσεις με διατρητη με κενα ισα ισα για τα ηχεια, και την TV και απο πανω να μπει το ηχοπερατο υφασμα για να μην φαινονται τα μηχανηματα?

Reaction score
5.720
Δεν μου δίνει κινηματογραφική αίσθηση η πέτρινη κατασκευή 2,μ x 1m x 0,80
Σαν γραφείο κατέληξε να φαίνεται, και στο βάθος πίσω στον τοίχο μεγάλο μόνιτορ.

Αν επιμένεις σε αυτήν τη διάταξη, πιο καλά θα φαίνεται η οθόνη να κάτσει στα πόδια της πρόσωπο με το κεντρικό, να χαθεί αυτή η αίσθηση γραφείου. Kαι τα δύο κάθετα σύνθετα κι εκείνα να έρθουν πρόσωπο, αριστερά-δεξιά από την tv.

Σε παρέσυρε το 0,80 βάθος του σαμπ και το κέντρο ήρθε πολύ μπροστά, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για ενιαίου βάθους wall of sound.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
35.539
1768277625819.jpeg

Ολη η κατασκευη κατω απ την τηλεοραση που βρισκεται το σαμπ, το κεντρικο και δεξια τα μηχανηματα ειναι απο φυσ
Εδώ φαίνεται το κεντρικό να είναι πιο μπροστά από L/R ή είναι ψευδαίσθηση?

Reaction score
4.581
Να υποθεσω οτι εχεις σκοπο να γεμισεις ολες τις κοιλοτητες με ηχοαπορροφητικο, (του χωρου της τηλεορασης συμπεριλαμβανομενου) να το ντυσεις με διατρητη με κενα ισα ισα για τα ηχεια, και την TV και απο πανω να μπει το ηχοπερατο υφασμα για να μην φαινονται τα μηχανηματα?
Οι κοιλοτητες οντως θα ντυθουν με γεμισουν με υλικο ηχοαποροφητικο. Αυτο θα γινει οχι μονο στο χωρο με τα σαμπγουφερ αλλα και με τα ηχεια.
Για τα ηχεια εμπρος απ αυτα οχι διατρητη αλλα ηχοπερατο πανι.
Ολος ο τοιχος εκει που βρισκεται η τηλεοραση εχει μεσα φελλο και στη συνεχεια μπηκε γυψοσανιδα.
Οπως ειπα, σε καποια φαση θα αλλαχτει η τηλεοραση και θα μπει μεγαλυτερη που θα γεμισει σχεδον ολο το κομματι που φαινεται.

Reaction score
2.577
Οι κοιλοτητες οντως θα ντυθουν με γεμισουν με υλικο ηχοαποροφητικο. Αυτο θα γινει οχι μονο στο χωρο με τα σαμπγουφερ αλλα και με τα ηχεια.
Για τα ηχεια εμπρος απ αυτα οχι διατρητη αλλα ηχοπερατο πανι.
Ολος ο τοιχος εκει που βρισκεται η τηλεοραση εχει μεσα φελλο και στη συνεχεια μπηκε γυψοσανιδα.
Οπως ειπα, σε καποια φαση θα αλλαχτει η τηλεοραση και θα μπει μεγαλυτερη που θα γεμισει σχεδον ολο το κομματι που φαινεται.
Τι να κλασει ο φελος? Μιλαμε για μια τεραστια κοιλοτητα-αντηχειο. Το σωστοτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να την γεμισεις με aritherm και να βαλεις την τηλεοραση ειτε σε βαση τοιχου με βραχιονα να βγει τερμα εμπρος η να πατησει επανω στην πετρινη κατασκευη, προσωπο με το κεντρικο ηχειο.

Reaction score
4.581
Δεν μου δίνει κινηματογραφική αίσθηση η πέτρινη κατασκευή 2,μ x 1m x 0,80
Σαν γραφείο κατέληξε να φαίνεται, και στο βάθος πίσω στον τοίχο μεγάλο μόνιτορ.

Αν επιμένεις σε αυτήν τη διάταξη, πιο καλά θα φαίνεται η οθόνη να κάτσει στα πόδια της πρόσωπο με το κεντρικό, να χαθεί αυτή η αίσθηση γραφείου. Kαι τα δύο κάθετα σύνθετα κι εκείνα να έρθουν πρόσωπο, αριστερά-δεξιά από την tv.

Σε παρέσυρε το 0,80 βάθος του σαμπ και το κέντρο ήρθε πολύ μπροστά, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για ενιαίου βάθους wall of sound.
Γιαννη με αναγκαζεις να γραψω προωρα τους κρυφους μου ποθους!
Επειδη σκεφτομαι σε καποια φαση να βαλω κι ενα πικαπ που να παιζει και καλα, αλλα και να ειναι και ομορφο, εκει στο κεντρο του παγκου ειναι η καλυτερη θεση αρκει να μην ενοχλει την τηλεοραση. Εξυπακουεται οτι θα παιζει με λαμπατο ενισχυτη (ισως και δυο μονομπλοκ).
Ισως το κανω ισως και οχι. Γιατι το πικαπ ειναι ακριβη υποθεση. Δεν μ ενδιαφερει ενα πικαπ που να παιζει απλως καλα, το θελω σαν πιο πολυ σαν κοσμημα. Το ιδιο και με τους ενισχυτες. Οπως καταλαβαινεις αυτο απαιτει 5 εως 10 χιλιαρικα μες το νερο. Κι επειδη εχουμε κι αλλα πραγματα να κανουμε, την υποδομη την εχουμε στημενη, το ποτε θα γινει δεν ξερω.

Για να εντοιχιστουν τα σαμπγουφερ στον υπαρχοντα χωρο δεν ειχα και πολλες επιλογες. Οντως το κεντρικο ηχειο εχει ενα θεμα. Κι εδω λυση βρεθηκε. Τιποτα δεν παει στην τυχη. Οταν ολοκληρωθει ολη η κατασκευη και θα γινουν και μετρησεις τοτε θ αξιολογηθει το συστημα. Το κεντρικο το ειχα πιο μεσα, μετα το εβγαλα πιο εξω, πειραματα κανω να δω διαφορες. Μην ξεχναμε οτι το σαμπ το εμπρος μπορω να το βαλω και στην διπλανη θεση αριστερα ορθιο. Λυσεις εχω. Η τελικη του θεση θ αποφασιστει οταν ερθουν τα μετρητικα οργανα.

Παντως θα πω το εξης. Πριν λιγες μερες ηρθε ενας φιλος μου ο οποιος ειναι καθηγητης μουσικης και ταυτοχρονως ανα περιοδους με μια ορχηστρα κανουν καποιες εμφανισεις σε τζαζ κλαμπ στην Θεσσαλονικη (ο ιδιος παιζει πιανο και ολα τα παρεμφερη - αρμονιο - πληκτρα κλπ).
Βαλαμε ν ακουσει καποια κομματια που δεν τα ηξερα απο το yu tube, και οταν ηρθε η ωρα να παιξει πολυκαναλη μουσικη εχασε τα λογια του. Δεν ειχε ξανακουσει πολυκαναλη μουσικη κι απλα του φαινοταν απιστευτο πως εξελιχθηκε η μουσικη κι του εντυπωσιαζαν ολες οι λπετομερειες που ακουγε απ τα ηχεια. Μαλιστα οταν εβαλα σε εκκωφαντικες σταθμες καποια γνωστα σε μενα κομματια εκει τα σαμπγουφερ εδωσαν τα ρεστα τους και φυσηκε δεν περασε απαρατηρητο οτι δεν ακουγε παραμορφωση στον ηχο.

Αν εγω λεω οτι το συστημα εχει καποιο προβλημα στο μπουμαρισμα, αυτο το ξερω εγω και θα πρεπει να βαλω πολυ συγκεκριμενα κομματια για να εμφανιστει το προβλημα. Δηλαδη ειναι πολυ δυσκολο ενας τριτος σε τυχαια κομματια να το καταλαβει. Ωστοσο ακομη και γι αυτο το προβλημα λυση βρεθηκε (θεωρητικα παντα). Η πραγματοποιηση της ισως λιγο αργησει. Δεν καιγομαι. Εκκωφαντικες σταθμες προς το παρων μπορει να μπουν μονο σε καποιες ταινιες που εκει το προβλημα για καποιο λογο το προβλημα δεν υφισταται.
Τι να κλασει ο φελος? Μιλαμε για μια τεραστια κοιλοτητα-αντηχειο. Το σωστοτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να την γεμισεις με aritherm και να βαλεις την τηλεοραση ειτε σε βαση τοιχου με βραχιονα να βγει τερμα εμπρος η να πατησει επανω στην πετρινη κατασκευη, προσωπο με το κεντρικο ηχειο.
Προς το παρων εκτος απο φελο εχω βαλει και ρικοφον. Θα μπει και αριθερμ αλλα θα το κανω οταν ερθουν τα πορτακια. Γιατι θα γεμισουν τα παντα οχι μονο εκει που ειναι το σαμπ. Θελει προσοχη στο εξης. Γεμιζοντας τον χωρο θα πρεπει να μην δημιουργηθει προβλημα θερμοκρασιας με τον ενισχυτη του σαμπ. Και χτες με τον τεχνικο αυτη την συζητηση ειχαμε. Λυση ωστοσο υπαρχει και γι αυτο

Last edited:

Reaction score
5.720
Επειδη σκεφτομαι σε καποια φαση να βαλω κι ενα πικαπ...
Εμ, φάνηκε από την αρχή ότι ήθελες πάγκο για άλλο σκοπό.
Και τα ράφια σε μέγεθος βινυλίου δεξιά-αριστερά τα πρόσεξα και λέω γιατί τα έβαλε.

Για να βάλεις πάσης φύσεως "κοσμήματα", πικάπ, βινύλια κτλ., όπως και τα μηχανήματα, από την αρχή στο είπα, υπάρχει ο πίσω πάγκος. Εκεί να βάλεις και όλα τα μηχανήματα.

Μπροστά μόνο μια επιφάνεια ήχου και εικόνας, ηχεία και ΤV μόνο, όλα σε μια ενιαία κατασκευή, όλα πρόσωπο, όχι ζιγκ-ζαγκ μπρος πίσω για χάρη του πέτρινου πάγκου με τα μουσειακά εκθέματα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito