«Καθένας λέει τα δικά του…»

Reaction score
4
Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

τεχνικα δεν ξερω, αλλα ακουστικα και η Κουλα η Πλανιδου που περναει απεξω καταλαβαινει το γιατι - λεγεται γλυκα και στναισθημα
Ωπάαα....., αδύνατο να μην το σχολιάσω.

Μηχάνημα και συναίσθημα δεν έχουν καμία σχέση, ούτε ερωτική ούτε μίσους !

Μηχάνημα και γεύση...., ίσως υπάρχει. :137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.748

μηχάνημα και έρωτας...

μηχάνημα και μίσος..
....

....

....

μηχάνημα και συναίσθημα....

μηχάνημα και γεύση....

.....
....

....

....

κλανιά και μυρωδιά....
...
....

....

....

κλπ κλπ κλπ

,....

ε, sorry, λάθος κατηγορία..... (το χέσαμε με φαίνεται...):138::135::143:

Reaction score
8

μπα μια χαρα παει

εαν ειναι ηχηρη ειναι εντος θεματος

Reaction score
6
Re: Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

κλανιά και μυρωδιά....

ε, sorry, λάθος κατηγορία..... (το χέσαμε με φαίνεται...)
Κατ' αρχήν να μου επιτρέψεις να εκφραστώ: :142::143:

(έλιωσα λέμε!!!!).

Όμως η όλη διαδικασία δεν είναι και ψυχοσωματική εμπειρία;
Δηλαδή τα αυτιά και τα μάτια μας (λυχνίες όμορφα φωτισμένες) δεν προσθέτουν συνολικά στην "αύρα" της ακρόασης;
Όπως και ένα δίσκο βινυλίου που τον βλέπεις να γυρίζει και φαντάζεσαι την τριβή της βελόνας επάνω του... δεν είναι κάπως... σεξουαλικό; :138:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Όπως και ένα δίσκο βινυλίου που τον βλέπεις να γυρίζει και φαντάζεσαι την τριβή της βελόνας επάνω του... δεν είναι κάπως... σεξουαλικό; :138:

Γιατι η σιντιερα που σου ..ρουφαει..το σιντι..δεν εχει κατι σεξουαλικο ? :138:

Για τα φλακ δεν ξερω...μου φαινονται καπως κρυοκωλα..:142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

Γιατι η σιντιερα που σου ..ρουφαει..το σιντι..δεν εχει κατι σεξουαλικο ? :138:

Για τα φλακ δεν ξερω...μου φαινονται καπως κρυοκωλα..:142:
To καλοκαίρι δεν είναι πιο δροσιστικά όμως; :142:

Reaction score
28
Re: Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

κατεμε υπερεχει στο χαμηλο κυριως μερος του φασματος
δεν ξερω εσεις τι λετε αλλα εγω εχω τον yamaha s-2000 για ενισχυτη , φιλοι μου και πιστευω οτι εχω κλεισει απο ενισχυτη ειμαι πολυ ευχαριστημενος και παω για αλλα , πειραζει ???

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: «Καθένας λέει τα δικά του…»

δεν ξερω εσεις τι λετε αλλα εγω εχω τον yamaha s-2000 για ενισχυτη , φιλοι μου και πιστευω οτι εχω κλεισει απο ενισχυτη ειμαι πολυ ευχαριστημενος και παω για αλλα , πειραζει ???
Τι ζώδιο είναι ; :138:

Reaction score
28
Αντιγράφω από ένα pm που μου έχει στείλει κάποιος χρήστης:

Χωρίς να είμαι σίγουρος, θεωρώ πως αυτό το δίλημμα το αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, που θέλουν να αγοράσουν έναν ενισχυτή για να ακούν μουσική, και συγχρόνως βρίσκονται –πώς να το πω- εκτός του «σκληρού πυρήνα» του χόμπυ, υπό την έννοιαν ότι κρίνουν το θέμα πιο ψύχραιμα, χωρίς να ανήκουν στο ένα (λάμπες) ή το άλλο στρατόπεδο (τρανζίστορ). Δηλαδή, γι’ αυτούς το συγκεκριμένο δίλημμα δεν είναι θέμα θρησκείας και πίστης. Απλώς, θέλουν ρε παιδί μου έναν καλό ενισχυτή να κάνουν τη δουλειά τους.
Θέτω λοιπόν ερωτήματα:
  • Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
  • Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
  • Μήπως η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι και ολίγον θέμα ψυχοσύνθεσης; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το ψυχογραφικό προφίλ του ιδιοκτήτη ενός λαμπάτου και ενός τρανζιστοράτου ενισχυτή;
  • Από την πείρα σας, ή έστω και με μαντεψιά, ποια είναι τα επιχειρήματα και τα κόλπα που μετέρχεται ο πωλητής ενός τρανζιστοράτου ή λαμπάτου ενισχυτή, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή;
  • Αν ήσασταν στη θέση του κατασκευαστή, πώς θα συνθέτατε έναν ενισχυτή της μιας, ή της άλλης τεχνολογίας; Τι θα έπρεπε να έχει, τι θα έπρεπε να μην έχει;
ουτε διλημμα ουτε τριλημμα μην το κανουμε και ανατολικο ζητημα και ασχολουμαστε περισσοτερο με τα μηχανηματα και λιγοτερο με την μουσικη.

Reaction score
3

Αντιγράφω από ένα pm που μου έχει στείλει κάποιος χρήστης:

Χωρίς να είμαι σίγουρος, θεωρώ πως αυτό το δίλημμα το αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, που θέλουν να αγοράσουν έναν ενισχυτή για να ακούν μουσική, και συγχρόνως βρίσκονται –πώς να το πω- εκτός του «σκληρού πυρήνα» του χόμπυ, υπό την έννοιαν ότι κρίνουν το θέμα πιο ψύχραιμα, χωρίς να ανήκουν στο ένα (λάμπες) ή το άλλο στρατόπεδο (τρανζίστορ). Δηλαδή, γι’ αυτούς το συγκεκριμένο δίλημμα δεν είναι θέμα θρησκείας και πίστης. Απλώς, θέλουν ρε παιδί μου έναν καλό ενισχυτή να κάνουν τη δουλειά τους.
Θέτω λοιπόν ερωτήματα:
  • Τι είναι αυτό που έχει ένας λαμπάτος ενισχυτής και στερείται κάποιος αντίστοιχος τρανζιστοράτος;
  • Το αντίστροφο, τι έχει ένας τρανζιστοράτος και στερείται κάποιος αντίστοιχος λαμπάτος;
  • Μήπως η απάντηση σε αυτό το δίλημμα είναι και ολίγον θέμα ψυχοσύνθεσης; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το ψυχογραφικό προφίλ του ιδιοκτήτη ενός λαμπάτου και ενός τρανζιστοράτου ενισχυτή;
  • Από την πείρα σας, ή έστω και με μαντεψιά, ποια είναι τα επιχειρήματα και τα κόλπα που μετέρχεται ο πωλητής ενός τρανζιστοράτου ή λαμπάτου ενισχυτή, για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή;
  • Αν ήσασταν στη θέση του κατασκευαστή, πώς θα συνθέτατε έναν ενισχυτή της μιας, ή της άλλης τεχνολογίας; Τι θα έπρεπε να έχει, τι θα έπρεπε να μην έχει;
Εσύ δεν θα απαντήσεις στα ερωτήματα σου?
Εμ...?!?:107:

Reaction score
8

αυτος ο μισολαμπης;

καλυτερα οχι.:409:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.136

Σιγά μην είμαι και ο μισολάμπης μισοτσιριγωτάκης... :114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σταματήστε να κάνετε εικασίες. Το σωστό είναι "Μισολύχνης". :616:

...

Reaction score
11
Ε! πού 'σαι!!! Bάλε μία "απ' όλα"!!! (Και πεφτουνα τα φωτεινά και που τάλλα τα ... ξερά).

:135::135::135::135:

Reaction score
3

Λοιπόν, για αρκετό καιρό ήμουν μεταξύ λάμπας ή τρανζίστορ.
Το έψαξα λίγο/ πολύ,,πάντως κατέληξα πως δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε το ένα με το άλλο.
Δεν θα είμαι απόλυτος γιατί σέβομαι όσους "πιστεύουν" στην λάμπα.

Εγώ πλέον προτιμώ ενισχυτές χωρίς λάμπες μέσα (ούτε μισή).

Η διαφορά για μένα είναι σημαντική και είναι άλλο στυλ, άλλη νοοτροπία κι θέμα γούστου.

Στο αυτί του καθενός η διαφορά φαίνεται είτε λίγο είτε πολύ.
Απλώς πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι επιρρόες του καθενός.
Όταν είναι μέσα σε ένα περιβάλλον που όλοι είναι λαμπάκιδες γύρω του μαθαίνει να του αρέσει αυτός ο ήχος.

Δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί θα μειώνω όσους ακούν από λάμπα και δεν μου αρέσει - ο καθένας επιλέγει με το οποιοδίποτε κριτήριο που είναι τελείως δικό του.

Κρίμα πάντως, γιατί εμφανισιακά θα μου άρεσε να έπαιρνα έναν λαμπάτο...κι ειδικά για την ηλικία μου θα ήταν και πολύ μουράτος στους συνομίλικούς μου:608: όπως και τα φως που θα έβγαζε στο σκοτάδι..

G60

Reaction score
0

Ας πω κι εγώ το χαβά μου κι ας μην ακούσει κανείς.

Οι λαμπάτοι σήμερα,θεωρώ ότι είναι υπέρ του δέοντος όλοι μα όλοι υπερτιμημένοι στο βωμό του high end που χάραξαν οι επιτήδιοι.
Οπότε είναι άκυρο να συζητάμε για θετικά και αρνητικά σε λαμπάτη εκδοχή τάξης Α τη στιγμή που το κόστος τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο προσέγγισης έστω κι απ τη θετική τους πλευρά.
Τους θεωρώ πλήρη εμπορική εκμετάλευση.
Εαν μιλούσαμε για εποχή '70 όπου ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ειδικά από μεγάλες εταιρίες,τότε δηλ που δεν υπερκοστολογούσαν 5 λάμπες ίσα με ένα διαμέρισμα θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση.
Είναι δηλ σα να σταματήσουν οι τρανζιστοράτοι ΑΒ σήμερα και να δούμε χαιεντάδικες εταιρίες να πουλάνε πχ εναν NAD 3500ευρώ!!

Ισχύς.
Περιορίζει σε δραματικό επίπεδο τον ενδιαφερόμενο σε επιλογή ηχείων.
Μια επιλογή που ο ηχητικός χαρακτήρας έρχεται σε δεύτερη μοίρα αναγκαστικά καθώς η ευαισθησία τους είναι πρωταρχικός παράγοντας.
Οπότε η επιλογή του ήχου γίνετε από ένα περιορισμένο μπάτζετ ευαίσθητων ηχείων.
Κι αν αύριο μας αρέσει ηχητικά ένα ηχείο 86db τι γίνετε?
Πάλι απ την αρχή για άλλο ενισχυτή.

Τώρα θα ισχυριστούν κάποιοι για την ηχητική τους ποιότητα.
Και μπρος στην ηχητική ποιότητα παραβλέπουμε κοστολόγια,ισχύς αξιοπιστία κλπ.
Στο ενάμιση χιλιαρικο υπάρχουν ενισχυτές ΑΒ που όχι απλά παίζουν αλλά γ@μάνε και σε ήχο αλλά και σε ισχύ.

Reaction score
8

Οπως π.χ. για πες μας εναν τελικο ΑΒ σε αυτην την τιμη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.073
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494