«Ξεκλείδωσαν» τα θεραπευτικά μυστικά του ελαιολάδου

Reaction score
1.988
Το θέμα δεν το άνοιξα τυχαία...επειδή έτσι απλά έπεσε στην αντίληψη μου.

Με τον Προκόπη γνωριζόμαστε από...γεννησιμιού μας θα έλεγα. Οικογενειακή φιλία γονέων που συνεχίστηκε και στα παιδιά, δλδ εμάς. Πριν χρόνια βάφτισα και τον πρωτότοκο γιό του (που από φέτος είναι φοιτητής στο ΦΠΨ).
Μαζί με την Ελένη έχουν αποκτήσει άλλα 3 παιδιά, τα 2 τελευταία στην ηλικία των δικών μου. Τα παιδιά μας θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν αυτή την φιλία για έναν πολύ απλό λόγο.

Πρόσφατα ενέδωσαν και αποδέχτηκαν πρόταση από πανεπιστήμιο της Αμερικής. Εκεί τους δίνουν την δυνατότητα να αφιερωθούν στο αντικείμενο τους απρόσκοπτα. Με όλα τα μέσα που χρειάζονται, οικονομικά και υλικά, και το πιο σημαντικό, με πλήρη αναγνώριση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τους.

Θα μου πείτε οι πρώτοι είναι ή οι τελευταίοι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι διαφορετικό όμως να ξενιτεύεσαι στα 25-30 σου χρόνια με τις φιλοδοξίες να σε οδηγούν και διαφορετικό στο 40+ "κουβαλώντας" μια πλήρη οικογένεια με 3 παιδιά ( ο μεγάλος θα μείνει εδώ να ολοκληρώσει τις σπουδές που φέτος άρχισε και μετά βλέπουμε....). Σας πληροφορώ ότι με βαριά καρδία το αποφάσισαν (και ας τους δίνουν πολλαπλάσιο εισόδημα).
Εδώ ξεκίνησαν την προσπάθεια τους, εδώ μόχθησαν για να επιτύχουν και να αναγνωριστούν (δεν είναι λίγο πράγμα να βραβεύεσαι ως κορυφαίος ερευνητής κάτω των 40 ετών για το 2009 (Award Lecture Geneva 17 August 2009)) και τελικό μόνο εδώ δεν θα μείνουν.....

Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλοι "τέτοιοι" στην Ελλάδα του 2015....απλά επειδή εγώ αυτους ξέρω απο πρώτο χέρι...και επειδή το Σαββάτο είχαμε βρεθεί και τα λέγαμε και μελαγχολούσαμε...είπα να κάνω και εδώ μια αναφορά έτσι για το ονόρε.....

Reaction score
1.537
Μακάρι να ειναι γερά στη υγεία τους και να φτάσουν οσο πιο ψηλά γίνεται, δυστυχώς ολα τα γερά μυαλά της πατρίδας μας ξενιτεύονται.

Reaction score
1.988
Στη θέση του μεγάλου γιου θα πάθαινα κατάθλιψη. :D
Άσε....έμπλεξε ο μικρός....!!
Πρωτού αποφασίσουν να φύγουν, του είχαν υποσχεθεί διαμέρισμα δικό του, μιας και έχει κάνει πολύ υπομονή με τα πιτσιρίκια στο σπίτι είναι η αλήθεια. Τώρα όμως του είπαν ότι θα πάρει αυτοκίνητο να πηγαινοέρχεται μιας και το σπίτι τους θα είναι όλο δικό του....Και μέχρι εδώ ακούγεται οκ το σενάριο...και αυτοκίνητο και σπίτι....σούπερ..μόνο που στο σπίτι θα υπάρχει και μια γιαγιά (όχι συνέχεια μάλλον....) και του έχει χαλάσει το απόλυτο όνειρο φοιτητικής ζωής....:p:p
(Μακάρι δλδ να είναι έτσι όλα του τα προβλήματα....αλλά ξέρετε πως είναι στα 18...που βράζει το άιμα και όλα γίνονται για να στην σπάσουν..:D )

Reaction score
1.988

Ο ήχος δεν είναι πολύ καλός και θέλει λίγο ένταση. .... αλλά αξίζει τον κόπο. ....για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll