«Οχι στην αστυνομική βία»

Reaction score
5.331
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας «για την αστυνομική βία στην Αθήνα» και τα προβλήματα της εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χθες δάσκαλοι της Απεργιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης στα γραφεία του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ), στην οδό Βαλαωρίτου.

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα τα οποία ανάρτησαν μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΠΥΣΠΕ. «Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη» έγραφε το πανό της Απεργιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοι διεκδικούν την υλοποίηση οικονομικών τους αιτημάτων αλλά διαμαρτύρονται και για «τα κένα στις θέσεις εκπαιδευτικών, την ελλιπή επιμόρφωση στα νέα βιβλία, την αύξηση της διδακτικής ύλης και γενικά την κατάσταση της ελληνικής εκπαίδευσης». Με 25 χρόνια υπηρεσίας η δασκάλα Βάνα Βουρτσάκη, πρόεδρος του Γ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «θα βγω στη σύνταξη χωρίς να έχει υλοποιηθεί ούτε ένα όνειρό μου για την εκπαίδευση» και σχετικά με τη στάση της Αστυνομίας στην προχθεσινή πορεία των δασκάλων είπε: «Περιφρουρούσαμε την πορεία αλλά μας επιτέθηκαν γιατί είπαμε ότι "θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό". Δεν ξέραμε από πού να προφυλαχτούμε».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/09/2006

Έχεις να πεις κάτι Λευτέρη;

Reaction score
62
Εγώ ξέρω ότι καθηγητές και δάσκαλοι δουλεύουν το 40% του χρόνου και ζητάν και αυξήσεις, ενώ εμείς δουλεύουμε σαν τα σκυλιά μπροστά τους και πέρνουμε τα μισά απ΄αυτούς... :x

Reaction score
62
RDoherty said:
Ίσως επειδή κάνετε λιγότερο σημαντική δουλειά ... 8)
Κι έτσι να είναι (που διαφωνώ) η "σημαντικότητα" της δουλειάς πληρώνεται σ' αυτή τη χώρα ή οι ώρες εργασίας?

Reaction score
298
Όλα πληρώνονται. Η μόνο εργασία που πληρώνεται μόνο με την ώρα είναι η ανειδίκευτη.

VG

Reaction score
0
DIMITRIS K. said:
Εγώ ξέρω ότι καθηγητές και δάσκαλοι δουλεύουν το 40% του χρόνου και ζητάν και αυξήσεις, ενώ εμείς δουλεύουμε σαν τα σκυλιά μπροστά τους και πέρνουμε τα μισά απ΄αυτούς... :x
Οποιος μπορει να διεκδικησει κατι παραπανω για τον εαυτο του και την οικογενεια του,το κανει.
Και εσυ θα το εκανες και εγω.
Παρατηρω οτι πολλοι εισαστε της σχολης εκεινης....με την κατσικα του γειτονα....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.997
Οι δάσκαλοι παίρνουν 1300 ευρώ το μήνα (τόσο παίρνει ο φίλος μου) και δεν τους φτάνουν.
Και ζητάνε κι άλλα και καλά κάνουν. Αλλά.....
Αυτοί που παίρνουν 600 τι να πουν. Τι απεργία να κάνουν. Πως τα βγάζουν πέρα. Αυτοί δεν έχουν παιδιά;
Μια εβδομάδα έχει που άρχισαν τα σχολεία και μου κάνουν μια εβδομάδα απεργία.
Άντε τώρα μην αρχίσω τη γκρίνια. Ρε παιδιά άντε γκρινιάξτε εσείς για μένα.

Reaction score
298
Η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να προσελκύει τους καλύτερους, γιατί εν τέλει έτσι ωφελούνται τα παιδιά μας. Με αυτό το κριτήριο, οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται πολύ λίγο.

Reaction score
62
VG said:
DIMITRIS K. said:
Οποιος μπορει να διεκδικησει κατι παραπανω για τον εαυτο του και την οικογενεια του,το κανει.
Και εσυ θα το εκανες και εγω.
Παρατηρω οτι πολλοι εισαστε της σχολης εκεινης....με την κατσικα του γειτονα....
Δεν έχω σκοπό να θίξω κανένα. Προσωπική γνώμη λέω. Απλά, όταν βλέπω να πληρώνονται 1.300 ευρώ και να ζητάνε κι άλλα. Ε!!!! Το θεωρώ πολύ! Γνώμη μου είναι και δεν επιτίθεμαι σε κανένα προσωπικά. Δες το και σαν παράπονο...

Reaction score
7
Re: «Οχι στην αστυνομική βία»

RDoherty said:
Ίσως επειδή κάνετε λιγότερο σημαντική δουλειά ... 8)
Δηλαδη; Τι το σημαντικοτερο υπαρχει;

Τι κανει σημαντικοτερο εναν εκπαιδευτικο απο εναν π.χ. υδραυλικο;

Γιατι να πληρωνονται οι εκπαιδευτικοι τους 3 μηνες που δε δουλευουν;;;;;; Αρα για 3 μηνες παιρνουν 1300€ ΧΩΡΙΣ να δουλευουν...

Και κανουν και απεργιες χωρις κυρωσεις κλπ... Αντε ας παω να απεργησω και εγω...

(ο πατερας μου ειναι εκπαιδευτικος, οποτε δεν ειμαι στους απεξω.... )

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.997
RDoherty said:
Η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να προσελκύει τους καλύτερους, γιατί εν τέλει έτσι ωφελούνται τα παιδιά μας. Με αυτό το κριτήριο, οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται πολύ λίγο.
Συγνώμη αλλά ποιό όφελος βλέπουν τα παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση;
Εγώ βλέπω ότι αν δεν πάνε φροντιστήριο, πληρώνοντας περίπου 3500 ευρώ ετησίως, δεν μπορούν να προχωρήσουν καθόλου πλέον. Έγινε υποχρεωτικό. Θεσμός.
Εγώ δεν έχω παιδιά αλλά έχουν όλοι γύρω μου και τους βλέπω πως αναστενάζουν λέγοντας ότι δεν γίνεται να μην στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο. Και κάνοπυν προσπάθειες να τα βγάλουν πέρα. Ποιό λοιπόν το έργο των εκπαιδευτικών μας;
Και μου θέλουν και αύξηση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
RDoherty said:
Το ότι διαμορφώνει το πιο πολύτιμο κεφάλαιο που υπάρχει, το ανθρώπινο.
Το ότι διαμορφώνει ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ το πιο πολύτιμο κεφάλαιο που υπάρχει, το ανθρώπινο. :wink:

Reaction score
298
DIMITRIS K. said:
Γκουχ γκουχ!!!! :? :?
Υπάρχουν και χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι ανεπίδεκτα βελτίωσης.

Μελίδης Μιχάλης said:
Εγώ βλέπω ότι αν δεν πάνε φροντιστήριο, πληρώνοντας περίπου 3500 ευρώ ετησίως, δεν μπορούν να προχωρήσουν καθόλου πλέον.
Περιγράφουμε το ίδιο φαινόμενο από διαφορετική σκοπιά.

Νίκος Τσαρουχάς said:
Το ότι διαμορφώνει ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ το πιο πολύτιμο κεφάλαιο που υπάρχει, το ανθρώπινο. :wink:
When you pay peanuts, you get monkeys.

Reaction score
62
RDoherty said:
DIMITRIS K. said:
Γκουχ γκουχ!!!! :? :?
Υπάρχουν και χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι ανεπίδεκτα βελτίωσης.
Συμπεριλαμβάνεται και το συνάχι??? :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
RDoherty said:
When you pay peanuts, you get monkeys.
1. Καλά, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού δεν είναι "λειτούργημα"?...
2. When you pay peanuts to monkeys they simply reproduce themselves...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos