«Οχι στην αστυνομική βία»

Reaction score
14
Οι χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που στηρίζουν την εκπαίδευση δεν πληρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα οι ωρομίσθιοι πληρώνονται μόνο για τις ώρες που κάνουν μάθημα. Max αμοιβή 300€ το μήνα και φυσικά τα παίρνουν μετά από 6-8 μήνες στην καλύτερη περίπτωση.
Οι μόνιμοι πληρωνονται και το καλοκαίρι και δεν βλέπω το γιατί δεν θα έπρεπε να πληρώνονται.

Reaction score
164
Πάντως (με γνώση των συνεπειών του Κουκουράκη :) ) αν ξεκινούσα πάλι από την αρχή, θα ήθελα να γίνω νηπιαγωγός! :)

Reaction score
5
RDoherty said:
ak1s, θα το προχωρούσα ακόμα παραπέρα. Να δίνονται στους γονείς κουπόνια και το ελεύθερο να γράφουν το παιδί τους σε όποιο σχολείο θέλουν. Το κουπόνι θα έδινε στο σχολείο τα λεφτά που αντιστοιχούν στον κάθε μαθητή κατά κεφαλήν. Εκεί να δεις γέλιο ... 8)
2-σε-1 δώρο, δώστε μας το κουπόνι σας να σας δώσουμε κουπόνια Βασιλόπουλου κλπ κλπ :lol:

Reaction score
250
Γιώργος YODAνδρεάδης said:
spylab said:
Δεν καταλαβαινω γιατι οι εκπαιδευτικοι (οπως ολοι) δεν πρεπει να διεκδικουν καλυτερες αμοιβες
Βρε ας παρουν και 2000€ το μηνα. Ουτε με νοιαζει ουτε τα δικα μου θα παρουν, αλλα γιατι να πληρωνονται για την περιοδο που δε δουλευουν???
Θα μου απαντησει κανενας?
Κύριε Ανδρεάδη

Υποθέτω ότι μάλλον έχετε ασαφή αντίληψη για την εργασία του εκπαιδευτικού (και μάλιστα στο Λύκειο!) !

1)Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη !

Ο χρόνος που αφιερώνεται στην προετοιμασία του μαθήματος (πλάνα μαθήματος,άπειρες ώρες στο word -mathtype και στο

powerpoint για ετοιμασία σημειώσεων διαγωνισμάτων και παρουσιάσεων κ.λ.π) είναι πολύς και καταναλώνεται στο σπίτι

και στις διακοπές! Ολόκληρη δε την περίοδο των μαθημάτων η διόρθωση των πολλών γραπτών δοκιμασιών οδηγεί σε

άπειρα ξενύχτια!

2) Κάθε καθηγητής ασχολείται και με εξωδιδακτικές εργασίες κάποιες από τις οποίες είναι εξαιρετικά

χρονοβόρες . Ενδεικτικά αναφέρω εργασίες λογιστικής φύσεως , μισθολογικά , διαρκή καταχώριση στατιστικών στοιχείων κ.λ.π.

Πολλές από αυτές γίνονται στο σπίτι ακόμη και κατά την διάρκεια των διακοπών!

3) Η εμπλοκή στις πανελλήνιες εξετάσεις φτάνει και στα μέσα Ιουλίου . Αρα τα περί τριών μηνών αδείας κ.λ.π. είναι

εκτός πραγματικότητας!

4) Αρκετοί καθηγητές σήμερα στην προσπάθεια να εμπλουτίσουν τα ερεθίσματα του σχολείου προς τους μαθητές

ασχολούνται εκτός ωρών διδασκαλίας και αμισθί με προγράμματα οικολογικού χαρακτήρα ή προγράμματα

που σχετίζονται με τέχνη και τεχνολογία ! Πολλοί π.χ. γνωστοί μου καθηγητές είχαν φέτος εμπλοκή αμισθί

στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα "επιχειρηματολογίας-ρητορικής-αντιλογίας".

Ολα αυτά απαιτούν πάρα πολύ χρόνο (όλο τον χρόνο) ακόμη και στην γραφειοκρατική τους διεκπεραίωση!

Reaction score
298
Αντιλαμβάνεσαι βέβαια, Βασίλη, ότι το πρόβλημα του Yoda μάλλον είναι το δικό του ωράριο :D

Reaction score
6
Τσαντουλής Βασίλης said:
Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη
Ο χρόνος που αφιερώνεται στην προετοιμασία του μαθήματος (πλάνα μαθήματος,άπειρες ώρες στο word -mathtype και στο
powerpoint για ετοιμασία σημειώσεων διαγωνισμάτων και παρουσιάσεων κ.λ.π) είναι πολύς και καταναλώνεται στο σπίτι
και στις διακοπές! Ολόκληρη δε την περίοδο των μαθημάτων η διόρθωση των πολλών γραπτών δοκιμασιών οδηγεί σε
άπειρα ξενύχτια!
Δεν ξέρω πως μπορεί να πεισθεί κάποιος για το φόρτο εργασίας ενός καθηγητή.
Και ο λόγος είναι απλός .
Η διάρκεια μιας ώρας εργασίας , στους περισσοτέρους εργαζομένους φτάνει τα 60 λεπτά , και όχι τα 45.

Reaction score
6
RDoherty said:
Εάν ήμουν εκπαιδευτικός και θεωρούσα ότι αξίζω, θα έψαχνα ένα καλό ιδιωτικό σχολείο να δουλέψω.
Εάν ήσουν τα παραπάνω θα έψαχνες να μπεις στο δημόσιο.
Ο ιδιωτικός τομέας θα σου έδινε λιγότερα .
Πάντως γεγονός είναι πως ο ιδιωτικός τομέας θα σε έψαχνε για αυτά σου τα προσόντα και θα ήταν μια καλη ευκαιρία για σενα ( και μιλώντας παντα υποθετικά) να δείξεις τα προσόντα σου.
Εσυ όμως θα αρνιούσουν τις υπηρεσίες σου καθώς θα προτιμούσες το σύστημα του δημοσίου, για τους γνωστούς λόγους.

RDoherty said:
Εάν το Υπουργείο Παιδείας με λιμπίζεται, ας βρει τρόπο με δελεάσει.
Στην χώρα μας αυτός που λιμπίζεται είναι ο εργαζόμενος ( το δημόσιο) και όχι το δημόσιο ( τον εργαζόμενο ).

Reaction score
298
Cinemusic - Ανδρεας said:
Εσυ όμως θα αρνιούσουν τις υπηρεσίες σου καθώς θα προτιμούσες το σύστημα του δημοσίου, για τους γνωστούς λόγους.
Ποιό κομμάτι του "Ο-Χ-Ι" σού είναι δυσνόητο?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
RDoherty said:
Εάν ήμουν εκπαιδευτικός και θεωρούσα ότι αξίζω, θα έψαχνα ένα καλό ιδιωτικό σχολείο να δουλέψω.
Αυτό έκανα κι εγώ...
Δεν θεωρώ το δημόσιο "σωτηρία" (κατά βάθος το απεχθάνομαι) οπότε αυτή ήταν η μόνη λύση για μένα. Μπορεί να κουράζομαι περισσότερο απ' ότι αν δούλευα στο δημόσιο αλλά τουλάχιστον έχω την συνείδησή μου ήσυχη...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Η διάρκεια μιας ώρας εργασίας , στους περισσοτέρους εργαζομένους φτάνει τα 60 λεπτά , και όχι τα 45.
Ανδρέα κάποιοι δουλεύουν πολλές ώρες (μιλάμε για πάρα πολλές) και κάποιοι το ξύνουν. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο. Οι τεμπέληδες βρίσκουν στο δημόσιο σχολείο το ιδανικό περιβάλλον για άραγμα. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί κάνουν δύσκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να πετύχουν κάτι...

Όσο για τα ωράρια, το ωράριο του εκπαιδευτικού είνια βάση νόμου 36 ώρες την βδομάδα. Ακόμα και τις ώρες που δεν έχουν μαθημα οφείλουν να είναι στο σχολείο. Το αν κάποιοι την κοπανάνε με την ανοχή (και συνενοχή) του διευθυντή, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Reaction score
6
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Ανδρέα κάποιοι δουλεύουν πολλές ώρες (μιλάμε για πάρα πολλές) και κάποιοι το ξύνουν. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο. Οι τεμπέληδες βρίσκουν στο δημόσιο σχολείο το ιδανικό περιβάλλον για άραγμα. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί κάνουν δύσκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να πετύχουν κάτι...

Όσο για τα ωράρια, το ωράριο του εκπαιδευτικού είνια βάση νόμου 36 ώρες την βδομάδα. Ακόμα και τις ώρες που δεν έχουν μαθημα οφείλουν να είναι στο σχολείο. Το αν κάποιοι την κοπανάνε με την ανοχή (και συνενοχή) του διευθυντή, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Συμφωνώ Σπύρο.
Και δυστυχώς οι ευσυνείδητοι είναι ελάχιστοι , και όπως εχω γράψει και παραπάνω τόσοι ώστε να μην μπορούν να φέρουν την άνοιξη

Reaction score
250
Τσαντουλής Βασίλης said:
Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη
άπειρα ξενύχτια!
Ο μόνος τρόπος Αγαπητέ είναι να μπείς σε μια τάξη και να κάνεις μάθημα !

Τότε θα καταλάβεις τι εστί "βερίκοκο" !

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα μέρη του κόσμου τα ωράρια διδασκαλίας είναι περίπου τα ίδια.

Μια διδακτική ώρα ισοδυναμεί από πλευράς ταλαιπωρίας και κόπωσης με 4 ώρες εργασίας γραφείου!

Αυτό είναι πόρισμα πολλών ερευνητικών ομάδων στα θέματα εργασίας .

Τέλος ας σταματήσει το περίφημο τροπάριο των ιδιωτικών σχολείων.

Εχω σαφέστατη άποψη γιατί βρίσκομαι στην δημόσια εκπαίδευση πάνω από 25 χρόνια.

Ταυτόχρονα η Σύζυγος μου εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Χώρας.

Εχοντας δουλέψει για 20 χρόνια σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της δυτ. Αττικής

και κατόπιν στο Παλ. Φάληρο δεν βλέπω καμία διαφορά στις ικανότητες και στην διάθεση

για παραγωγική εργασία μεταξύ καθηγητών στον Ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα!

Προβληματικές περιπτώσεις και αναξιοκρατία υπάρχουν παντού!Αποτελούν όμως την εξαίρεση !

Μην παίρνετε φόρα και γενικεύετε!

Στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν Συνάδελφοι που δίνουν κυριολεκτικά τα πάντα!!!

Reaction score
298
Θα επιμείνω όμως ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ουσιαστική παιδεία είναι το βαθύτατα αντιπνευματικό οικογενειακό περιβάλλον. Νομίζω πως τα παραδείγματα μπορούν εύκολα να βρεθούν χωρίς να χρειαστεί πάμε καθόλου μακριά :lol:

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο.
Σπύρο ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής θεωρώ ότι αυτό που γράφεις σχετικά με τις ειδικότητες και ειδικότερα για τους γυμναστές είναι εντελώς λάθος και θα σε παρακαλούσα να το επανεξετάσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και η ιδιαίτερη φύση της εργασίας του Γυμναστή όχι μόνο δεν σε κάνει να το ξύνεις - όπως λες- αλλά σου δίνει και παραπάνω ευθυνες εξαιτίας τραυματισμών που συμβαίνουν κατα κόρον στο μάθημα. Επίσης, η σωματική ανάπτυξη των παιδιών και η βασική γυμναστκή δεν είναι θεματα τόσο απλά ή εύκολα. Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος που μπορεί να ανακαλύψει δυσμορφίες είναι ο γυμναστής στις πρώτες μετρήσεις που θα κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και θα προτείνει στους γονείς τη βοήθεια ειδικών γιατρών πριν να είναι αργά.

Δεν θα κάνω ανάλυση της επιστήμης μου. Μένω στο δεύτερο που αναφέρεις, ότι το επίπεδο της παρεχόμενης εργασίας ανήκει στην ιδιοσυγγρασία και στο ήθος του κάθε καθηγητή και όχι στην ειδικότητα. Γιατί άλλωστε να κουράζεται παραπάνω ένας μαθηματικός από ένα θεολόγο, όταν αντιμετωπίζουν τα ίδια παιδιά? Τι μας κουράζει περισσότερο, το ότι δεν μαθαίνουν ή το ότι είναι άτακτα τις περισσότερες φορές.

Όπου και να είσαι, ότι και να κάνεις μπορείς να το κάνεις σωστά. Το να γίνει όμως κάτι σωστά σημαίνει ότι θα σε κουράσει και η ξεκούραση δεν είναι τα χρήματα αλλά η γλυκιά ικανοποίηση που έχεις ότι έκανες τη δουλειά σου καλύτερα κάθε μέρα που περνάει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.185
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907