- Reaction score
- 298
Δεν είναι αποστομωτικό το ερώτημα. Εϊναι κενό νοήματος 

Γι αυτο!!NikosR said:δουλευουν 8 μηνες και πληρωνωνται 14
2-σε-1 δώρο, δώστε μας το κουπόνι σας να σας δώσουμε κουπόνια Βασιλόπουλου κλπ κλπRDoherty said:ak1s, θα το προχωρούσα ακόμα παραπέρα. Να δίνονται στους γονείς κουπόνια και το ελεύθερο να γράφουν το παιδί τους σε όποιο σχολείο θέλουν. Το κουπόνι θα έδινε στο σχολείο τα λεφτά που αντιστοιχούν στον κάθε μαθητή κατά κεφαλήν. Εκεί να δεις γέλιο ... 8)

Κύριε ΑνδρεάδηΓιώργος YODAνδρεάδης said:Βρε ας παρουν και 2000€ το μηνα. Ουτε με νοιαζει ουτε τα δικα μου θα παρουν, αλλα γιατι να πληρωνονται για την περιοδο που δε δουλευουν???spylab said:Δεν καταλαβαινω γιατι οι εκπαιδευτικοι (οπως ολοι) δεν πρεπει να διεκδικουν καλυτερες αμοιβες
Θα μου απαντησει κανενας?
Δεν ξέρω πως μπορεί να πεισθεί κάποιος για το φόρτο εργασίας ενός καθηγητή.Τσαντουλής Βασίλης said:Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη
Ο χρόνος που αφιερώνεται στην προετοιμασία του μαθήματος (πλάνα μαθήματος,άπειρες ώρες στο word -mathtype και στο
powerpoint για ετοιμασία σημειώσεων διαγωνισμάτων και παρουσιάσεων κ.λ.π) είναι πολύς και καταναλώνεται στο σπίτι
και στις διακοπές! Ολόκληρη δε την περίοδο των μαθημάτων η διόρθωση των πολλών γραπτών δοκιμασιών οδηγεί σε
άπειρα ξενύχτια!
Εάν ήσουν τα παραπάνω θα έψαχνες να μπεις στο δημόσιο.RDoherty said:Εάν ήμουν εκπαιδευτικός και θεωρούσα ότι αξίζω, θα έψαχνα ένα καλό ιδιωτικό σχολείο να δουλέψω.
Στην χώρα μας αυτός που λιμπίζεται είναι ο εργαζόμενος ( το δημόσιο) και όχι το δημόσιο ( τον εργαζόμενο ).RDoherty said:Εάν το Υπουργείο Παιδείας με λιμπίζεται, ας βρει τρόπο με δελεάσει.
Ποιό κομμάτι του "Ο-Χ-Ι" σού είναι δυσνόητο?Cinemusic - Ανδρεας said:Εσυ όμως θα αρνιούσουν τις υπηρεσίες σου καθώς θα προτιμούσες το σύστημα του δημοσίου, για τους γνωστούς λόγους.
Αυτό έκανα κι εγώ...RDoherty said:Εάν ήμουν εκπαιδευτικός και θεωρούσα ότι αξίζω, θα έψαχνα ένα καλό ιδιωτικό σχολείο να δουλέψω.
Ανδρέα κάποιοι δουλεύουν πολλές ώρες (μιλάμε για πάρα πολλές) και κάποιοι το ξύνουν. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο. Οι τεμπέληδες βρίσκουν στο δημόσιο σχολείο το ιδανικό περιβάλλον για άραγμα. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί κάνουν δύσκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να πετύχουν κάτι...Cinemusic - Ανδρεας said:Δεν ξέρω πως μπορεί να πεισθεί κάποιος για το φόρτο εργασίας ενός καθηγητή.
Και ο λόγος είναι απλός .
Η διάρκεια μιας ώρας εργασίας , στους περισσοτέρους εργαζομένους φτάνει τα 60 λεπτά , και όχι τα 45.
Οι παύλεςRDoherty said:Ποιό κομμάτι του "Ο-Χ-Ι" σού είναι δυσνόητο?Cinemusic - Ανδρεας said:Εσυ όμως θα αρνιούσουν τις υπηρεσίες σου καθώς θα προτιμούσες το σύστημα του δημοσίου, για τους γνωστούς λόγους.

Συμφωνώ Σπύρο.Σπύρος Μπλάτσιος said:Ανδρέα κάποιοι δουλεύουν πολλές ώρες (μιλάμε για πάρα πολλές) και κάποιοι το ξύνουν. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο. Οι τεμπέληδες βρίσκουν στο δημόσιο σχολείο το ιδανικό περιβάλλον για άραγμα. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί κάνουν δύσκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να πετύχουν κάτι...Cinemusic - Ανδρεας said:Δεν ξέρω πως μπορεί να πεισθεί κάποιος για το φόρτο εργασίας ενός καθηγητή.
Η διάρκεια μιας ώρας εργασίας , στους περισσοτέρους εργαζομένους φτάνει τα 60 λεπτά , και όχι τα 45.
Όσο για τα ωράρια, το ωράριο του εκπαιδευτικού είνια βάση νόμου 36 ώρες την βδομάδα. Ακόμα και τις ώρες που δεν έχουν μαθημα οφείλουν να είναι στο σχολείο. Το αν κάποιοι την κοπανάνε με την ανοχή (και συνενοχή) του διευθυντή, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Ο μόνος τρόπος Αγαπητέ είναι να μπείς σε μια τάξη και να κάνεις μάθημα !Cinemusic - Ανδρεας said:Δεν ξέρω πως μπορεί να πεισθεί κάποιος για το φόρτο εργασίας ενός καθηγητή.Τσαντουλής Βασίλης said:Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη
Ο χρόνος που αφιερώνεται στην προετοιμασία του μαθήματος (πλάνα μαθήματος,άπειρες ώρες στο word -mathtype και στο
powerpoint για ετοιμασία σημειώσεων διαγωνισμάτων και παρουσιάσεων κ.λ.π) είναι πολύς και καταναλώνεται στο σπίτι
και στις διακοπές! Ολόκληρη δε την περίοδο των μαθημάτων η διόρθωση των πολλών γραπτών δοκιμασιών οδηγεί σε
άπειρα ξενύχτια!

Σπύρος Μπλάτσιος said:Σπύρο ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής θεωρώ ότι αυτό που γράφεις σχετικά με τις ειδικότητες και ειδικότερα για τους γυμναστές είναι εντελώς λάθος και θα σε παρακαλούσα να το επανεξετάσεις. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και η ιδιαίτερη φύση της εργασίας του Γυμναστή όχι μόνο δεν σε κάνει να το ξύνεις - όπως λες- αλλά σου δίνει και παραπάνω ευθυνες εξαιτίας τραυματισμών που συμβαίνουν κατα κόρον στο μάθημα. Επίσης, η σωματική ανάπτυξη των παιδιών και η βασική γυμναστκή δεν είναι θεματα τόσο απλά ή εύκολα. Μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος που μπορεί να ανακαλύψει δυσμορφίες είναι ο γυμναστής στις πρώτες μετρήσεις που θα κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και θα προτείνει στους γονείς τη βοήθεια ειδικών γιατρών πριν να είναι αργά.Cinemusic - Ανδρεας said:Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ειδικότητα (π.χ. γυμναστής ή θεολόγος) αλλά και με το ίδιο το άτομο.
Δεν θα κάνω ανάλυση της επιστήμης μου. Μένω στο δεύτερο που αναφέρεις, ότι το επίπεδο της παρεχόμενης εργασίας ανήκει στην ιδιοσυγγρασία και στο ήθος του κάθε καθηγητή και όχι στην ειδικότητα. Γιατί άλλωστε να κουράζεται παραπάνω ένας μαθηματικός από ένα θεολόγο, όταν αντιμετωπίζουν τα ίδια παιδιά? Τι μας κουράζει περισσότερο, το ότι δεν μαθαίνουν ή το ότι είναι άτακτα τις περισσότερες φορές.
Όπου και να είσαι, ότι και να κάνεις μπορείς να το κάνεις σωστά. Το να γίνει όμως κάτι σωστά σημαίνει ότι θα σε κουράσει και η ξεκούραση δεν είναι τα χρήματα αλλά η γλυκιά ικανοποίηση που έχεις ότι έκανες τη δουλειά σου καλύτερα κάθε μέρα που περνάει.