Aν τα 207 ήταν τα ΚEF τότε,χαιρετίσματα.....Εντάξει δεν ήταν άσχημα,αλλά μάλλον θέλουν πιο βαρβάτη ενίσχυση.Τελικά κανας άλλος πήγε;Nα ακούσουμε και μια άλλη γνωμη.
Κι εγώ συμφωνώ ότι τα Focal δεν έπαιζαν όπως έπρεπε. Τά άκουσα σε υψηλές εντάσεις για 10' και με έπιασε πονοκέφαλος.
Τα Κef 207 όντως θέλανε ισχυρότερο ενισχυτή και τα 203 ήταν απλά αξιοπρεπή.
Αυτά που ήταν η έκπληξη για εμένα ήταν τα Odeon με τις τεράστιες κόρνες. Πάιξανε εξαιρετικά ΙΜΗΟ.
Πήγα στην έκθεση Κυριακή απόγευμα και άκουσα αρκετά σε κάθε αίθουσα... Λίγοι εκθέτες αλλά κορυφαίες μηχανές που έκαναν να κυλύσει μια γερή δόση χαιεντάδικης αδρεναλίνης στο αίμα...Επί τέλους dedicated hi-end μηχανήματα ήχου μακρυά από τις τσέπες και κοντά στα όνειρα πολλών από μας...Επί τέλους έλλειπαν τα γελοία σετάκια 7+1, 5+2, 27+36 κλπ.κλπ. που κάθε φορά μας έπαιρναν τα μυαλά παίζοντας τους γκοτζίλες να βρυχώνται, τον Άνακιν σκαιγουόκερ να οδηγεί το τουρμπινάτο παπί του και τον μονομάχο να σκοτώνει όλους τους κακούς...Επί τέλους ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ...Υψηλής ποιότητας Μουσική...
Μου άρεσαν...
- Τα εξαιρετικής σχεδίασης - εμφάνισης - απόδοσης ενισχυτικά της Luxman που παίρνοντας σήμα από πηγές Esoteric και transrotor οδηγούσαν τα επίσης εκπληκτικά Focal Scala Utopia... (Audio Visual)
- Τα εξωγήινα SOULUTION που συνόδευαν τα 'μεσαία' Sonus Faber. Το σύνολο έπαιζε καταπληκτικά... Αλλά οι τιμές τους θα μπορούσαν να είναι πιο...γήινες... (Sonus HI FI )
- Ο ήχος των Acapela - Burmaster - Clearaudio ... Έπαιζε ο Eric Clapton Unplugged με μια ηλεκτρακουστική και μετρούσες τις νότες σαν νά 'πεφταν στραγάλια στα πλακάκια... Βέβαια είχε βάλει το χέρι του ο John, the Stone-city boy:114: (Orpheus Audio)
- O συνδυασμός Nottingham Analogue Spacedeck - Synthesis - Harbeth...Ή αυτό που λέμε 'Τόσο - Όσο'...Monitor μαθήματα αληθοφάνειας από τους μάστορες Εγγλέζους...Και μια ανάσα ανακούφησης για όσους θέλουν κορυφαίο ήχο με νορμάλ φράγκα...(Studio 17)
Δεν μου άρεσαν...
- Το ότι τα κοσμήματα της KEF... REFERENCE 207/2, ένα από τα καλύτερα floorstanders στον κόσμο (και διακαής πόθος του γράφοντος και άλλων βαρεμένων του σπορ) ήταν σε στατική επίδειξη τουλάχιστον την ώρα της επίσκεψής μου. Τα δε 203/2 οδηγούνταν από κατώτερης κατηγορίας μηχανήματα της marantz τα οποία καθόταν πάνω σε ένα απαράδεκτο rack με λεπτά τζαμένια ράφια και στο χώρο δεν υπήρχε χαλί...Παρ' όλα αυτά έπαιζαν αξιοπρεπέστατα (ΕΤΥΤ)
- Η αρπακολιά που στήθηκε το όλο εγχείρημα και ταλαιπώρησε εκθέτες και επισκέπτες(και τι φίλο μου Βλάσση:114... Δεν ξέρω αν έχει ευθύνη το περιοδικό ΗΧΟΣ...
- Το ότι δεν είχα πρόχειρα καμιά... 200αριά χιλιάρικα να μεταφέρω μερικά από τα μηχανήματα που μου άρεσαν από την έκθεση στο σπίτι μου... Ας όψονται τα golden boys :110:
Επιτρεψτε μου να πω δυο λογια στα περι εκθεσεων, μηχανηματων κλπ.
Δεν ειναι καθολου ευκολη δουλεια μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα που μας δινεται για κουβαλημα, στησιμο κλπ να καταφερουμε να δωσουμε τα αναμενομενα απο σας αποτελεσματα.
Κανεις δεν ξερει απο πριν, οταν κλεινει την αιθουσα, πως αυτη θα ακουγεται. Ουτε μπορει να κανει καμια μεταβολη σε αυτην.
Μεθαυριο στο ξενοδοχειο, στην αλλη εκθεση, μονο το πατωμα στην ουσια θα χρησιμοποιησουμε. Στους τοιχους απογορευται να κανουμε οτιδηποτε. Δευτερο και βασικο, η ενταση του ηχου που θα ειναι χαμηλη για να μπορει να δουλευει καθε δωματιο, χωρις να ενοχλει τους διπλα.
Στην ουσια, μια εκθεση ειναι μια πρωτη επαφη με τους ανθρωπους και τα προιοντα που εχουν. Δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα και ειδικος χωρος ακροασης . Ειδικα τα δωματια των ξενοδοχειων και οι εκθεσιακοι χωροι.
Ο επισκεπτης εχει την ευκαιρια να τα δει ολα μαζεμενα σε ενα χωρο, να τα δει ζωντανα και οχι στο προσπεκτους η στη φωτο του ιντερνετ και να παρει και μια ακουστικη γευση.
Επισης μπορει να εκμεταλευτει τις καλυτερες τιμες που συνηθως γινονται στις εκθεσεις.
Απο κει και μετα, οτι του αρεσει, μπορει να το δει και να το ακουσει καλυτερα στα show-room, που εχει ο καθενας μας, με την ησυχια του, με τα δικα του δισκακια κλπ κλπ.