Έκθεση hi fi-hi end 2020.

C

chrispo

Guest
Ποια σύγκριση έκανα? ..γίνε λίγο πιο σαφής.
Πυροτεχνήματα ξέρω να πετάω και γω.
Υποδείξεις κάνε στον εαυτό σου , πρώτα...να μάθει να διαβάζει κείμενα και μετά γράψε τα υπόλοιπα.

Φίλε , έχεις εμμονές...πολύ κακό αυτό για την ορθότητα του λόγου σου, κάτι που φαίνεται και στα #556,557.

(...πριν πας να καθαρίσεις το σπίτι του γείτονα...συγύρισε πρώτα το δικό σου..,φιλικά πάντα)
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Ποια σύγκριση έκανα? ..γίνε λίγο πιο σαφής.
Πυροτεχνήματα ξέρω να πετάω και γω.
Υποδείξεις κάνε στον εαυτό σου , πρώτα...να μάθει να διαβάζει κείμενα και μετά γράψε τα υπόλοιπα.

Φίλε , έχεις εμμονές...πολύ κακό αυτό για την ορθότητα του λόγου σου, κάτι που φαίνεται και στα #556,557.

(...πριν πας να καθαρίσεις το σπίτι του γείτονα...συγύρισε πρώτα το δικό σου..,φιλικά πάντα)
Μάλιστα...

Αυτό δεν μπορώ και δεν πρέπει να το κάνω εγώ, δε έχει νόημα έτσι.
Δική σου αναζήτηση (πρέπει να) είναι.

Καλημέρα.
 


Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Τό´χω πεί, απλά το επαναλαμβάνω..
Θεωρώ τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, σε ένα χώρο με τέτοια ισχνή δυναμικότητα, την τέλεση δύο εκθέσεων και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Δεν με ενδιαφέρει ποιος το σκέφτηκε πρώτος ή δεύτερος...
Το μόνο σίγουρο είναι η πίτα και το μοίρασμά της, με τρόπο που τείνει στα όρια της φαιδρότητας. ( ..¨υγιής" ανταγωνισμός στην καμπούρα μας?:confused:)

Δεν παρέστη στην πρώτη , αλλά ούτε πρόκειται και στη δεύτερη, λόγω απόστασης.
Και απέναντι από το ξενοδοχείο νά έμενα, δεν θα τους έκανα το χατήρι πάλι.(..σε δεύτερο χρόνο σκεπτόμενος). Όταν , αμφότεροι θα με υπολογίζουν και θα με σέβονται , σαν καταναλωτή και άτομο, τότε παρομοίως θα τους τιμήσω με την παρουσία μου.
Μακάρι να αντιδρούσαν και άλλοι ανάλογα και θα σού ´λεγα που θα πήγαινε ο ¨υγιής ¨ ανταγωνισμός..:smg:

( είναι η πρώτη φορά , που δίνω δίκιο στην απόφαση ορισμένων αντιπροσώπων για την αποχή τους και στις δύο :thumbsup:)
...δεν επανέρχομαι, ό,τι είχα να πώ τό´ χω πεί αρκετές φορές..Προφανώς , μιλάμε άλλη γλώσσα. Δε με πείθετε. Σαφώς και ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.
Καλή συνέχεια και σε σας, χωρίς να εύχομαι ανάλογα, για την επιτυχία του εγχειρήματός σας. ( μου είναι εντελώς αδιάφορο ως μια αυτόνομη ενέργεια , που αποβλέπει σε μια πριβέ εκδήλωση, με 18 εκθέτες-αίθουσες)

( όσον αφορά σ´αυτή την περιβόητη μελλοντική 2η έκθεση, γιατί δεν τα βάζετε κάτω με τον ¨ανταγωνιστή ¨ σας, να συνδιοργανώσετε μια ΜΕΓΑΛΗ έκθεση , ανάλογης του κύρους και του θεσμού της, δείχνοντας έτσι ότι πραγματικά σέβεστε τους καταναλωτές και υπηρετείτε σωστά το χώρο?)

...αλλά μέχρι να γίνει αυτό...όχι δε με πείθετε ,αμφότεροι.
Συμπερασματικά απ´όλα τα παραπάνω καταλήγω, ότι είμαι αρνητικά διακείμενος σε τέτοιου είδους αυτόνομες πρωτοβουλίες, που ουσιαστικά διχάζουν το χώρο και αδιαφορούν για μια πιο ομαλή εξέλιξη, στο θέμα της έκθεσης.
Το εγχείρημά σας , με αφήνει παγερά αδιάφορο και δεν πρόκειται να το ενστερνιστώ, αναδεικνύοντάς το, ως θετική εξέλιξη στον προαναφερθέντα χώρο.
Και γώ λυπάμαι ...(όπως λέτε και εσείς ), αλλά τέτοιες ¨υγιείς ¨ προθέσεις και ενέργειες , που διχάζουν το χώρο, δεν μπορώ να τις προσυπογράψω με θετικό πρόσημο.

( ...ανάλογα ισχύουν και για την άλλη πλευρά)
Συζητάμε για "πίτα και μοίρασμα" που αφορά την "καμπούρα" άλλων. Αφού δε μπορούν να συνεννοηθούν καλά να πάθουν! Γιατί γκρινιάζουν; Μόνοι τους δημιουργούν και συντηρούν αυτή την κατάσταση!

Πάμε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων (εκθέσεις δεν είναι πάντως):
Δύο "μαγαζιά" αποφασίζουν να αναλάβουν τη διοργάνωση μίας έκθεσης ήχου.

Το ένα "μαγαζί" είναι παλιό στην πιάτσα, το έχει ξανακάνει, έχει δώσει τις εξετάσεις του και με βάση τα λεγόμενα των εκθετών έχει αποτύχει, αφού το 80% δεν έμεινε ευχαριστημένο.
Τα σημεία γκρίνιας ήταν (με διορθώνει ή συμπληρώνει κάποιος):
α) Προβολή της έκθεσης ώστε να υπάρξει επισκεψιμότητα μεγαλύτερη των "γνωστών" φυσιογνωμιών που έρχονται κάθε χρόνο και την τιμούν με την παρουσία τους, Καλά που είναι και αυτοί, αλλιώς θα κοιτάζονταν οι εκθέτες μεταξύ τους!
β) Καλύτερος χώρος τέλεσης ώστε οι δυνατότητες παρουσίασης των εμπορευμάτων να είναι αυτές που τους αξίζουν και όχι "εμποροπανήγυρη" (όπως αναφέρθηκε σε κάποιο μήνυμα), οι διάδρομοι να είναι άνετοι για να κινηθούν οι επισκέπτες, η προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ εύκολη, η φόρτωση/εκφόρτωση των εμπορευμάτων από τους εκθέτες εύκολη, ο χρόνος για να ετοιμαστούν οι χώροι έκθεσης ικανός.

Τί τους προσέφερε;
Το 2016, 2017, 2018, ένα ξενοδοχείο με σχετικά εύκολη πρόσβαση από τους επισκέπτες ως τοποθεσία, στα υπόλοιπα όμως ΤΙΠΟΤΑ.
Το 2019 αποφασίζει να μην αναλάβει τη διοργάνωση έκθεσης (παύση για λίγο, θα επανέρθουμε στο 1ο "μαγαζί")

Το δεύτερο "μαγαζί" είναι νέο στην πιάτσα διοργάνωσης. Οι συντελεστές είναι στην πιάτσα, είναι στο χώρο, η προσπάθεια στη διοργάνωση εκθέσεων είναι νέο "φρούτο" γι' αυτούς.
Ο ένας εκ των δύο έχει ξανασχοληθεί με το θέμα μέσω του 1ου "μαγαζιού", αφού εργαζόταν εκεί και "έτρεχε" τη διοργάνωση της έκθεσης*.
* Αυτό μπορεί να είναι και αρνητικό για εκείνον, αφού το 80% δεν έμεινε ευχαριστημένο από το 1ο "μαγαζί" αλλά του δίνεται ένα άλλοθι αφού δεν αποφάσιζε εκείνος.
Φεύγει, λοιπόν, από το 1ο "μαγαζί" και αποφασίζει να διοργανώσει την έκθεση εκείνος.
Ανακοινώνει ημερομηνία έκθεσης, χώρο έκθεσης, διαφημιστικό πρόγραμμα, βγαίνει στην "αγορά" για να μαζέψει συμμετοχές.

Από αυτά που ζητούσε η "αγορά", έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος.
α) Χώρος κοινής αποδοχής, ο καλύτερος από όσους έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 4 χρόνια.
β) Εύκολη πρόσβαση για φόρτωση/εκφόρτωση εμπορευμάτων, άνετοι χώροι για την παρουσίαση των συστημάτων, άνετοι χώροι για την κυκλοφορία των επισκεπτών και ΑΜΕΑ, ενημέρωση για το διαφημιστικό πρόγράμμα (πού, πότε και σε ποιούς απευθύνεται)

Τρία τα αρνητικά:
α) Νέος στο συγκεκριμένο χώρο... θα τα καταφέρει;
β) Οι τιμή συμμετοχής. Ακριβά, πολύ ακριβά για τη ζοφερή, Ελληνική, πραγματικότητα.
γ) Η περίοδος έκθεσης. Ελλάδα είναι, μετά το Μάρτη όλοι είναι στον ήλιο, στην παραλία, άρα τέλος εμπορικής περιόδου (αυτό αναφέρουν πολλοί αντιπρόσωποι και δυνιτικοί πελάτες ως εκθέτες)

Επιστροφή στο 1ο "μαγαζί".
Μόλις μαθαίνει για την προσπάθεια διοργάνωσης έκθεσης του 2ου "μαγαζιού", ξεκινά μία διαφήμιση (με 3 εβδομάδες καθυστέρηση) για έκθεση τον Ιανουάριο του 2020 (2 μήνες νωρίτερα), χωρίς να έχει κλείσει ξενοδοχείο!
Τελικά, ανακοινώνει και το ξενοδοχείο (περίπου 1,5 μήνες αργότερα από την ανακοίνωση του 2ου "μαγαζιού"), ένα ξενοδοχείο που δεν έχει καν τη βασική υποδομή για την φόρτωση/εκφόρτωση των εμπορευμάτων από τους εκθέτες!
α) Χρησιμοποιήθηκε εξωτερικό αναβατόριο για τη φόρτωση/εκφόρτωση ογκώδη εμπορευμάτων, ευτυχώς που δεν έβρεχε εκείνες τις ημέρες!
β) Οι ανελκυστήρες ήταν 3 ατόμων (αν ήταν μεγαλόσωμοι, γίνονταν 2 ατόμων),
γ) Οι διάδρομοι που οδηγούσαν στους χώρους έκθεσης είχαν σκαλιά, άρα έπρεπε να ξεφορτώσεις το καρότσι μεταφοράς, να ανέβεις 3 σκαλοπάτια, να το ξαναφορτώσεις και στη συνέχεια να έχεις πρόσβαση στο δωμάτιο!
Για τους ΑΜΕΑ δε το συζητάμε...
δ) Ωράριο φόρτωσης/εκφόρτωσης... Έλα την Παρασκευή (Σάββατο πρωί ξεκινούσε η εκδήλωση), στις 19:30 για να ξεκινήσεις την εκφόρτωση και "γέμισμα" του δωματιου!
Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητάμε γιατί ΔΕΝ υπήρχε σύστημα οικιακού κινηματογράφου με προβολέα, οθόνη, θέλουμε και immersive, τρομάρα μας! :p:D

Δεν αναφέρομαι στην τιμή συμμετοχής για την εκδήλωση που διπλασιάστηκε από πέρσι, στο ανύπαρκτο διαφημιστικό πρόγραμμα και στα λοιπά ευτράπελα της διοργάνωσης.

Αναρωτιέμαι τώρα: ΑΝ με τον ανταγωνισμό να "χτυπά" την πόρτα του, παρουσίασε μία τέτοια εικόνα αδιαφορίας για τους εκθέτες και τους επισκέπτες, ως "μονοπώλιο" πόσο χειρότερα μπορεί να το φτάσει;
Έχοντας "ζήσει" αυτή την αδιαφορία από το 1ο "μαγαζί" (και όχι μόνο στην τελευταία εκδήλωση που διοργάνωσε) γιατί δε δίνεται μία ευκαιρία στο 2ο "μαγαζί", μήπως -ΜΗΠΩΣ- αλλάξει κάτι;

Αυτά δεν πρέπει να τα σκεφτούν και οι αντιπρόσωποι; Άρα ο "διχασμός" δεν ξεκινά από τα δύο "μαγαζιά" που θέλουν να διοργανώσουν 2 εκδηλώσεις (τελικά) ήχου αλλά από την έλλειψη συνεννόησης των αντιπροσώπων.

Αναφερόμαστε στις 18 αίθουσες του 2ου "μαγαζιού", δηλαδή στην εκδήλωση του 1ου "μαγαζιού" πόσα ήταν τα δωμάτια/αίθουσες; 21 εταιρείες ως παρουσία, από αυτές τουλάχιστον οι 6 συστεγάζονταν!

Το πρόβλημα ξεκινά από τους αντιπρόσωπους. Δεν έχουν τα "κότσια" να αποβάλλουν τις "παλιές" συνήθειες και νοοτροπία. Οι εποχές άλλαξαν για όλο τον κόσμο, μόνο στην Ελλάδα συντηρείται αυτό το κλίμα ασυνεννοησίας και το "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα"...
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Έλα την Παρασκευή (Σάββατο πρωί ξεκινούσε η εκδήλωση), στις 19:30 για να ξεκινήσεις την εκφόρτωση και "γέμισμα" του δωματιου!
Υπό αυτές τις συνθήκες, συζητάμε γιατί ΔΕΝ υπήρχε σύστημα οικιακού κινηματογράφου με προβολέα, οθόνη, θέλουμε και immersive, τρομάρα μας! :p:D
ΟΚ, αυτά δεν τα ήξερα, ότι ήταν τόσο χάλια. Αυτό είναι αστείο, μη πω κάτι χειρότερο. Είναι καθαρά ευθύνη αυτού που διοργανώνει την έκθεση, ακόμα και αν ήταν εξ αρχής οδηγία από το ξενοδοχείο. Να άλλαζε χώρο.

Η τελευταία έκθεση που ήμουν εκεί για στήσιμο δωματίου ήταν στο Ledra Marriot και αν θυμάμαι καλά, γιατί εγώ πήγα κατά τη 13:00, είχαμε όλη την Παρασκευή.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Οι οδηγίες του ξενοδοχείου ήταν "μετά τις 14:00 να έρθουν οι εκθέτες".
Ευτυχώς που κάποιοι με τεράστιο όγκο εμπορευμάτων ή ερχόμενοι από μέρη εκτός Ατιικής, "πάτησαν" πόδι και πήγαν νωρίτερα.
Κάποιοι, με μικρότερο όγκο εμπορευμάτων, ακολούθησαν τις οδηγίες για την "εύρρυθμη" λειτουργία της εκδήλωσης και πήγαν, περίπου, στις ώρες που τους δόθηκαν. Αυτοί άνοιξαν τα δωμάτιά τους 1 ώρα αργότερα από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης το Σάββατο.
Ledra Marriott... Η φόρτωση/εκφόρτωση γινόταν από το πίσω μέρος του ξενοδοχείου, με μεγάλους ανελκυστήρες για εμπορεύματα, ελάχιστη επαφή με τον χώρο του ξενοδοχείου, η μόνη αναμονή για τους ανελκυστήρες ήταν οι υπόλοιποι εκθέτες.
Μπορούσες να πας από την Πέμπτη απόγευμα -αν είχες μεγάλο όγκο εμπορευμάτων ή νωρίς νωρίς την Παρασκευή.

Αντίθετα με τα τελευταία χρόνια που η αναμονή στους ανελκυστήρες είναι τεράστια αφού καλύπτουν τους εκθέτες αλλά και τους πελάτες του ξενοδοχείου (αν πέσεις σε γκρουπ την "έκανες") :)
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Οι οδηγίες του ξενοδοχείου ήταν "μετά τις 14:00 να έρθουν οι εκθέτες".
Ευτυχώς που κάποιοι με τεράστιο όγκο εμπορευμάτων ή ερχόμενοι από μέρη εκτός Ατιικής, "πάτησαν" πόδι και πήγαν νωρίτερα.
Κάποιοι, με μικρότερο όγκο εμπορευμάτων, ακολούθησαν τις οδηγίες για την "εύρρυθμη" λειτουργία της εκδήλωσης και πήγαν, περίπου, στις ώρες που τους δόθηκαν. Αυτοί άνοιξαν τα δωμάτιά τους 1 ώρα αργότερα από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης το Σάββατο.
Ledra Marriott... Η φόρτωση/εκφόρτωση γινόταν από το πίσω μέρος του ξενοδοχείου, με μεγάλους ανελκυστήρες για εμπορεύματα, ελάχιστη επαφή με τον χώρο του ξενοδοχείου, η μόνη αναμονή για τους ανελκυστήρες ήταν οι υπόλοιποι εκθέτες.
Μπορούσες να πας από την Πέμπτη απόγευμα -αν είχες μεγάλο όγκο εμπορευμάτων ή νωρίς νωρίς την Παρασκευή.

Αντίθετα με τα τελευταία χρόνια που η αναμονή στους ανελκυστήρες είναι τεράστια αφού καλύπτουν τους εκθέτες αλλά και τους πελάτες του ξενοδοχείου (αν πέσεις σε γκρουπ την "έκανες") :)
Ναι, εμείς είχαμε 2 δωμάτια στο ίδιο level που ήταν οι πίσω πόρτες για το ξεφόρτωμα. 1ος ήταν νομίζω.
Με το καρότσι πήγαιναν μέσα για πλάκα.
 
  • Like
Reactions: PMC

Μηνύματα
137
Reaction score
118
Κάθε χρονιά που γίνεται μια τέτοια έκθεση την επισκέπτομαι με μια προσδοκία. Περιμένω να ακροαστώ συστήματα πολύ υψηλής ποιότητας και να έχω την εμπειρία αυτών των συστημάτων ώς συστήματα αναφοράς για τις ακροάσεις μου.
Η προσδοκία μου αυτή εμφανίζεται αυθόρμητα στην σκέψη πως αυτές οι εκθέσεις παρουσιάζουν συστήματα πολλαπλάσιας αξίας από το σύστημά μου και προφανώς η απόδοσή τους είναι και ανάλογη.

Με την γνώση πως το πιο σημαντικό κομμάτι ενός συστήματος είναι ο χώρος ξεκινώ με την παραδοχή πως ένα δωμάτιο ενός ξενοδοχείου δεν είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης συστημάτων ήχου υψηλής απόδοσης, αλλά είναι ένα καλό δείγμα του πως θα αναπαρήγαγε την μουσική ένα τέτοιο σύστημα σε δωμάτιο ενός τυπικού διαμερίσματος όπως το δικό μου.

Φέυγω για την έκθεση λοιπόν με την προσδοκία μου, την παραδοχή μου και την παρέα του φίλου μου, βάζω ενθουσιασμό και καλή διάθεση, αλλά πολύ σύντομα ο ενθουσιασμος μετατρέπεται σε αμφιβολία στην πρώτη κι όλας ακρόαση.
Οι ακροάσεις διαδέχονται η μια την άλλη από δωμάτιο σε δωμάτιο. Κάποια συστήματα ακούγονται ευχάριστα αλλά ως εκεί. Τα περισσότερα στα αυτιά μου ακούγονται μέτρια έωσ και δυσάρεστα. Μα πώς είναι δυνατόν? εμφανβίζεται η απορία, πως είναι δυνατόν ένα σύστημα που κοστίζει 10, 20 ή και 30 φορές από το δικό μου να ακούγεται χειρότερα.

Την απάντηση την γνωρίζω απλώς αρνούμε να καταλάβω πως γίνεται να παρουσιάζονται τόσο ακριβά ηχοσυστήματα από τους εκθέτες, σε μια έκθεση, και να μην έχει γίνει το στήσιμο με τρόπο που το ακουστικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στην αξία του συστήματος.

Στο τέλος λοιπόν μένει μια πικρία καθώς όλα αυτά τα εντυπωσιακά συστήματα ήχου που περίμενα να με μαγέψουν δεν είχαν την ίδια διάθεση και πως ενώ βρέθηκα ανάμεσα σε συσκευές state of the art, δεν είχα την ευκαιρία να ακροαστώ τις δυνατότητές τους. Το καλό της υπόθεσης αυτής είναι το μάθημα που κάποιος μπορεί να πάρει. Το οποίο είναι πως όσα χρήματα και να ξοδέψει κάποιος αγοράζοντας πανάκριβες συσκευές ήχου, ηχεία και καλώδια εάν δεν προσέξει τον χώρο του και το στήσιμο του συστήματος, δεν θα είναι σε θέση να ακροαστεί το σύστημα στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Τέλος για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, στα θετικά της έκθεσης να αναφέρω το ωραίο ξενοδοχείο, την ελέυθερη είσοδο και την ευγενική εξυπηρέτηση των οργανοτών.

Παιδιά έυχομαι του χρόνου καλύτερα
 



blackboxshow

Επαγγελματίας
Μηνύματα
270
Reaction score
1.566
Κάτι κάνει η Black Box στην online προώθηση της έκθεσης.
4 διαφορετικες πληρωμένες διαφημίσεις στο FB.
Πάλι καλά, πολύ καλύτερα από την αφίσα.

View attachment 153395 View attachment 153396 View attachment 153397 View attachment 153398
Και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!
Μόλις τώρα ξεκινήσαμε.
38 δημοσιογράφοι έχουν γράψει για την έκθεση σε sites/εφημερίδες και έρχονται πολλά νέα, δελτία τύπου και αποκλειστικές παρουσιάσεις προϊόντων.
Δεν αναφέρω ραδιοφωνικά spot, διαγωνισμοί στο ραδιόφωνο με αναφορές και web banners σε sites υψηλής επισκεψιμότητας.
 

blackboxshow

Επαγγελματίας
Μηνύματα
270
Reaction score
1.566
Καλησπέρα σε όλους!

Οι εκθέτες του Black Box Show μέχρι στιγμής:

Ακουστική Κρήτης
Audio Veterans
Avart
Bang & Olufsen
CPI
Intersys
FIM Audio
Greenway
HAUS MUSIK
Heaven Audio
LAB 12
MF Audio
Orpheus Audio
ROIS Acoustics
Samsung
Simply Analog
Solid Foundation
Sonus Hi-Fi
Stepcom
Ultimate Audio


Καλή συνέχεια

BBTeam
 






Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Να κάνουμε κι εμείς μία εκθεσούλα; Παραχωρώ τον κήπο μου, θα βάλουμε subs δικά μ', θα μας στείλει κάποιο εύπορο μέλος ένα Τριννόφι, ένα άλλο ηχεία, έτοιμοι και καλύτεροι. :party:



1. Το σπίτι κλειδαμπαρωμένο μη μου λερώσετε.
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.640
Reaction score
77.063
Γιατί τόση βιασύνη ξαφνικά ?
Τα καλά του ανταγωνισμού?
για να προλάβουν τον κινεζοιό

φαντάζεσαι χαιεντά με ιατρική μάσκα να προσπαθεί να ακούσει 200.000 ευρώ πικάπ?

δεν θα μπορεί να γευτεί τις γλυκές χροιές :laugh:
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top