Έλεγχος diy γραμμικού τροφοδοτικού

Μηνύματα
139
Reaction score
38
Καλημέρα και καλό μήνα.
Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά καθαρά από χόμπι και λαλακία στιγμής μπήκα στο τριπάκι να κάνω μια κατασκευή ενός γραμμικού τροφοδοτικού για τροφοδοσία και ενός ενός raspberry dac - network player.
Το τροφοδοτικό λειτουργεί κανονικά. Όταν λέω κανονικά, εννοώ ότι το dac τροφοδοτείτε από το τροφοδοτικό και λειτουργεί κανονικά..
H βοήθεια που χρειάζομαι είναι αν γνωρίζεται κάποιον ηλεκτρονικό (μάλλον) ή τεχνικό , που να ελέχξει την κατασκευή γενικότερα. Το ρευμα είναι οκ 5v. Σαν γραμμικό όμώς πληρεί ή όχι τις παραμέτρους που πρέπει έχει ένα τέτοιου τύπου τροφοδοτικό και ίσως σε σχέση με κάποιο έτοιμο από το εμπόριο. Δεν μπορώ να γράψω κάτι άλλο γιατί δεν ξέρω τι πρέπει να ζητήσω προς έλεγχο.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, αν κάποιος ή κάπου (κατάστημα ) θα μπορούσε να δοκιμαστεί ή όλη κατασκευή (τροφοδοτικό - dac) γιατί δεν έχω καταρχάς το κατάλληλο αυτί, μηχανήματα, χώρο κοκ. Σε μένα τελείως υποκειμενικά ακούγεται καλά και είναι καλύτερος ο ήχος με το γραμμικό τροφοδοτικό σε σχέση με το τροφοδοτικό του raspberry, αλλά όπως είπα είναι υποκειμενικό.
Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης
 

Μηνύματα
139
Reaction score
38
Θα ήθελα να προσθέσω ότι όποια εργασία - έλεγχος γίνει θα πληρωθεί κανονικά.
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.209
Να διευκρινίσουμε πως η τάση εξόδου του τροφοδοτικού είναι 5 volts. Το ρεύμα δεν είναι σταθερό και εξαρτάται από το φορτίο που <<βλέπει>> το τροφοδοτικό. Αυτό γιατί κάπου έγραψες πως το ρεύμα είναι 5 volts.
Τις προδιαγραφές των συσκευών τις γνωρίζεις; Δηλαδή το μέγιστο ρεύμα του τροφοδοτικού επαρκεί για τις ανάγκες του DAC, όταν αυτό έχει μέγιστη κατανάλωση;
Ένα σχέδιο του τροφοδοτικού που έφτιαξες θα βοηθούσε.

Αν το τροφοδοτικό, γενικά, δεν επαρκεί σαν παροχή ρεύματος, θα έχεις χαμηλότερη τάση στην έξοδο του.
Αυτό είναι ένα πρώτο εύκολο βήμα που μπορείς να κάνεις, μετρώντας με ένα πολύμετρο.
Μπορείς να συνδέσεις το πολύμετρο στην έξοδο του τροφοδοτικού και να μετρήσεις τις τυχόν διακυμάνσεις της τάσης σε διάφορες καταστάσεις του Dac. Αν είναι σταθερή 5 volts και δεν πέφτει είσαι ΟΚ από ρεύμα.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.141
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top