Ένα ΚΑΛΟ πιάτο .....παρακαλώ !!

Reaction score
0
Τώρα τελευταία μετά την αγορά του TOSHIBA MT-700 έχει αρχίσει και μου ανοίγει η όρεξη για κάθε τι που έχει σχέση με HDTV.Εν όψει δε Μουντιάλ δεν κρατιέται ο .....κ@λ@ς μου (φτου πιπέρι !!! :lol:) για παρακολούθηση της μπάλλας σε HiDef.
Mε το 60 εκ. πιάτο 7ετίας όμως δεν γίνεται τίποτα..... :(
Έτσι επειδή λέω να βάλω το χέρι βαθειά στην τσέπη και να στήσω κάτι καλό στη ταράτσα μου , και επειδή πιστεύω ότι το βασικώτερο εστοιχείο είναι η λήψη, άρα 1ον και κύριο το πιάτο , θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής :
Αξίζει να επενδύσω σε ένα κινητό πιάτο 1.20 -1.40(μένω στο Γύθειο-Λακωνίας), ποιές μάρκες είναι οι πιό καλές σε πιάτο και μηχανισμό κίνησης και σε τί κόστος ?
........Μετά βλέπουμε για HD αποκωδικοποιητή :)

Reaction score
14
Θα σου πρότεινα σαν μάρκα το καλίτερο σε αλουμίνιο είναι το Gibertini 120x140 και σε πολυεστερικό το Channel Master 120x145

Το πρώτο θα το βρείς αρκετά ευκολα με την polar mount (την βάση για να επιτρέπει το πιάτο να κινείται στο γεωστατικό τόξο) To Channel master δύσκολα θα το βρείς με Polar.

Θα σε συμβούλευα να μην βάλεις κινητό αλλά αν το αντέχει η σκεπή σου, ταράτσα σου και γενικά αν εχεις τον χώρο να επενδύσεις σε 2-3 πιάτα. Υπάρχουν λίγοι σχετικά δορυφόροι που θα κατεβάσεις HighDef channels, όπως 7Ε, 13Ε, 19Ε, 28Ε οπότε και δεν έχεις ανάγκη για κινητό

Reaction score
5
Να ρωτήσω και εγώ, πολυεστερικό με αλουμίνιο έχει καμμία σημαντική διαφορά στην λήψη; Ή μιλάμε μόνο για διάρκεια ζωής, ομορφιά κλπ;

Reaction score
14
ak1s said:
Να ρωτήσω και εγώ, πολυεστερικό με αλουμίνιο έχει καμμία σημαντική διαφορά στην λήψη; Ή μιλάμε μόνο για διάρκεια ζωής, ομορφιά κλπ;
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχη τους.

"Αλουμίνιο no name" vs "Αλουμίνιο επώνυμο"

To no name, βγαίνει απο μαζική πρέσσα, χωρίς τέλειο έλεγχο. Μπορεί να εχει μερικά μικρά ψεγάδια στην επίστρωση του. Και το βασικότερο εχει απο κατασκευής μικρότερο gain, λόγω της λιγότερο ποιοτικής κατασκευής. Επίσης κατα την μεταφορά τους απο το εργοστάσιο στον dealer το ένα πιάτο μπάινει μέσα στο άλλο και 20 πιάτα μαζί γκρουπάρονται στο κουτί τους. Αποτέλεσμα ενα να χτυπηθεί (ή το πάνω πάνω ή το κάτω κάτω στην στίβα) το χτύπημα θα μεταφερθέι και στα υπόλοιπα.

Το επώνυμο σε αντίθεση με το ανώνυμο έχει περάσει έλεγχο, εχει καλίτερο coating, αντεχει στον καιρό και στην σκουριά. ΚΑτα την μεταφορά τους το κάθε ένα βρίσκεται μέσα στο κουτί του (τουλαχιστον ετσι έπρεπε να είναι ασχετο αν στην πράξη μερικές φορές για οικονομία στο container και ευτά "γκρουπάρονται").

Αλουμίνιο επώνυμο vs Πολυεστερικό

To Αλουμινένιο εχει επίδραση απο τις καιρικές συνθήκες και λόγω μεταλλικής υφής, εχει και συστολές και διαστολές με αποτέλεσμα μια μικρή απόκλιση της τάξης του 2-6% ανάλογα με τα extreme των καιρικών συνθηκών.

Αυτό το +/- δεν το εχει το πολυεστερικό και εχει και το μεγάλο αβαντάζ ότι δεν αλλιώνεται ουτε σκουριάζει με τον καιρό.

Συγκρινόμενο το Channel master με το Gibertini το πρώτο εχει λίγο καλίτερο gain απο το δευτερο, της τάξης του .35db (ανεπάισθητο, με κακό LNB, μέτριο καλώδιο και μέτρια (ερασιτεχνική) εγκατάσταση χάνεις και 1.5-2db!!!!!!

Reaction score
5
Ωραία...άρα εγώ θα περίμενα τα πολυεστερικά να είναι ακριβότερα των αλουμινένιων, ή τουλάχιστον να μην παίρνει κανείς πλέον αλουμινένιο (επώνυμο). Είναι έτσι; Γιατί κάποιος μπορεί να προτιμήσει αλουμινένιο;

Reaction score
14

Τα channel master δύσκολα θα τα βρείς στην αγορά. Η Channel master αγοραστηκε απο την Andrews και απο τότε πάπαλα τα πιατάκια.

Είμαι τυχερός που εφερα απο γερμανία ένα 120χ145 και ενα 180χ195 οφφσετ πολυεστερικά και βρήκα και αγόρασα απο τον yiannis.larissa ενα 3μετρο παραβολικό πάλι πολυεστερικό.

Πήγαινε για ενα Gibertini και σε 6-7 χρόνια μια χαρά θα σου έιναι, αφού είναι ποιοτικότατα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef