Ένα Κορυφαίο Σύστημα?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μια ερώτηση απλή (του τύπου τι κάνει νιάου νιάου):

Ένα σύστημα που αποτελείται από πανάκριβα ηχεία, ενισχυτικά, πηγές τελευταίας τεχνολογίας και γενικώς από μηχανές πλήρως ερωτεύσιμες, εξαιρετικά ακριβές και κατά γενική ομολογία εξαιρετικής απόδοσης, αξίζει τον τίτλο του θέματος, αν τραγουδά σε δωμάτιο που εύκολα χαρακτηρίζεται ως το άκρον άωτον της ασυμμετρίας και των προβλημάτων χώρου?

Αλλιώς:
Τι παίζει πιο καλά? Ένα σύστημα που έχει 30Κ και είναι μέσα σε ένα χώρο που θέλει ακόμη και οικοδομικές εργασίες για να αποδώσει ή ένα σύστημα των 10Κ που παίζει σε έναν ακουστικά πλήρως προσεγμένο - μετρημένο χώρο?

Επιπλέον και για να γινόμαστε και λίγο πιο συγκεκριμένοι, τι σημαίνει (ακουστικά) ότι το δωμάτιό μας είναι ασύμμετρο? Πως επιδρά αυτπό στο αποτέλεσμα?

- Τέλος πάντων, η θεά τύχη είναι χαϊεντού ή... τα παίρνει και ποία η θέση μας (σας)? :cool_4:

Reaction score
13

Μηπως ενας σκυλος που μαθαινει ξενες γλωσσες ??

Ένα σύστημα που αποτελείται από πανάκριβα ηχεία, ενισχυτικά, πηγές τελευταίας τεχνολογίας και γενικώς από μηχανές πλήρως ερωτεύσιμες, εξαιρετικά ακριβές και κατά γενική ομολογία εξαιρετικής απόδοσης, αξίζει τον τίτλο του θέματος, αν τραγουδά σε δωμάτιο που εύκολα χαρακτηρίζεται ως το άκρον άωτον της ασυμμετρίας και των προβλημάτων χώρου?

Πονηρη ερωτηση.
Ασυμμετριας ??
Ή προβληματων χωρου ??
Ο κυκλος (κυλινδρος) δεν ειναι συμμετρικο σχημα ??

Αλλιώς: Τι παίζει πιο καλά? Ένα σύστημα που έχει 30Κ και είναι μέσα σε ένα χώρο που θέλει ακόμη και οικοδομικές εργασίες για να αποδώσει ή ένα σύστημα των 10Κ που παίζει σε έναν ακουστικά πλήρως προσεγμένο - μετρημένο χώρο?

Επιπλέον και για να γινόμαστε και λίγο πιο συγκεκριμένοι, τι σημαίνει (ακουστικά) ότι το δωμάτιό μας είναι ασύμμετρο?

Οτι το οικοπεδο ηταν στραβο.

Πως επιδρά αυτπό στο αποτέλεσμα?

- Τέλος πάντων, η θεά τύχη είναι χαϊεντού ή... τα παίρνει και ποία η θέση μας (σας)?

Εχει απαντηθει προ πολλου απο τον Νασρεντιν Χοτζα : Ολοι οι Θεοι ειναι διαπλεκομενοι.

:cool_4:
:smoking:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Αφου "τραγουδαει" αριστα , τοτε μια χαρα ειναι το δωματιο και ο ιδιοκτητης του ευτυχισμενος :happy_4: !

Αλλιώς: Τι παίζει πιο καλά? Ένα σύστημα που έχει 30Κ και είναι μέσα σε ένα χώρο που θέλει ακόμη και οικοδομικές εργασίες για να αποδώσει ή ένα σύστημα των 10Κ που παίζει σε έναν ακουστικά πλήρως προσεγμένο - μετρημένο χώρο?

Αν αθροισουμε το κοστος του ηχοσυστηματος και το κοστος διαμορφωσης του χωρου στις δυο περιπτωσεις θα εχουμε ενα ξεκαθαρο νικητη . Δηλαδη οποια λυση δωσει το ιδιο ηχητικο αποτελεσμα με το μικροτερο κοστος :cool_4: .

Επιπλέον και για να γινόμαστε και λίγο πιο συγκεκριμένοι, τι σημαίνει (ακουστικά) ότι το δωμάτιό μας είναι ασύμμετρο? Πως επιδρά αυτπό στο αποτέλεσμα?

- Τέλος πάντων, η θεά τύχη είναι χαϊεντού ή... τα παίρνει και ποία η θέση μας (σας)? :cool_4:
:cool_3:

Reaction score
81

..........
Εάν οι μετρήσεις και η ηχητική επεξεργασία του χώρου αποδειχθούν σωστές,το σύστημα των 10Κ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι μετρήσεις και η ηχητική επεξεργασία ενός χώρου δεν πετυχαίνουν πάντα. Το ΤΙ μετράς, με τι είδους μηχανήματα μετράς, και το ΠΩΣ ερμηνεύεις τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι μεγάλη - και πικρή - ιστορία.
Ασύμμετρο δωμάτιο σημαίνει - μεταξύ άλλων - τα εξής:

(1) σχετικά ακανόνιστη παρουσία ορισμένων στασίμων κυμάτων.
ΚΑΛΟ διότι η "ένταση" κάποιων στασίμων κυμάτων θα είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή ενός συμμετρικού χώρου.
ΚΑΚΟ διότι η ασυμμετρία δεν είναι προβλέψιμη εξ αρχής, εκτός εάν γίνει προσομοίωση της ακουστικής συμπεριφοράς του χώρου.

(2) Προβληματική, ενδεχομένως ,στερεοφωνική εικόνα.
Το πρόβλημα αυτό μπορεί να περιορισθεί αρκετά με "πονηρές" λύσεις για κάποιες συχνότητες π.χ. ηχοαποροφητικά στη μεριά του τοίχου κλπ.....

Reaction score
250
Η απάντηση έρχεται αβίαστα στην περίπτωση που έχεις

ακόμη και μικρή εμπειρία στον χώρο της υψηλής ηχητικής

πιστότητας !

Ακόμη και ένα σύστημα των 1500 Eu μέσα σε κατάλληλο

χώρο μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα σύστημα των

100.000 Eu που βρίσκεται σε ακατάλληλο χώρο!

Το φαινόμενο είναι σύνηθες .

Ενδεικτικά αναφέρω το παράδειγμα που υπέπεσε στην

αντίληψη μου το Σάββατο !

Φίλος έχει στο σπίτι του B&W 801D που τα οδηγεί με κορυφαίους

Krell .Σαν πηγές χρησιμοποιεί Esoteric και Transrotor.

Το σύστημα το είχα ακούσει στο προηγούμενο σπίτι του

και έπαιζε καταπληκτικά!

Στο καινούργιο σπίτι βρίσκεται σε απόγνωση !

Το σύστημα παίζει άθλια !

Σε ένα άλλο δωμάτιο έχει Blusky 865+Pioneer 1015 + Crystal audio

φτηνά ηχεία .

Το αποτέλεσμα είναι 2 κλάσεις πάνω !

Ο άνθρωπος πάει να τρελαθεί !

Μόνο ένα ιντερκονέκτ καλώδιο του ακριβού συστήματος του

κοστίζει περισσότερο από το φτηνό του σύστημα.....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Μια ερωτησουλα ......

τον προηγουμενο αιωνα τα εργα των κλασσικων πια συνθετων δεν εμπνεονταν και εκτελουνταν σε τυπικους της εποχης χωρους ;; Σε πολλα σπιτια ευπορων μικρες ορχηστρες δεν προσεφεραν μουσικη απολαυση στους παρευρισκομενους ; Πολλες φορες οι συνθετες ειχαν αμεση επαφη με την εκτελεση των εργων τους και αρα οταν τα συνεθεταν ειχαν υποψην τους τους τυπικους χωρους της εποχης . Ουτε μπασσοπαγιδες , ουτε διαχυτες , ουτε τιποτα απο ολλα αυτα .
Σημερα βεβαια πολλοι επιδιωκουν ν ακουσουν σωστα μουσικη σε μικροτερους χωρους . Υπαρχουν ομως αρκετοι που εχουν παραπλησιους με τους τοτε χωρους . Εκει γιατι να μην "παιξουν" σωστα οι εξ ορισμου καλες συσκευες ;;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μια ερωτησουλα ......

Ρένο, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την... ερωτησούλα, διότι είναι παντελώς άσχετη με το θέμα. Το πρόβλημά μας είναι η στερεοφωνία. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με όργανα, μουσικούς και ορχήστρες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΚΑΚΟ διότι η ασυμμετρία δεν είναι προβλέψιμη εξ αρχής, εκτός εάν γίνει προσομοίωση της ακουστικής συμπεριφοράς του χώρου.

Μάλιστα. :cool_4:
Άρα, αν κάποιος ζει σε αυτόν τον χώρο και προσπαθεί να φτιάξει ήχο αλλάζοντας μηχανές σαν τα πουκάμισα, το μόνο που κάνει είναι μια τρύπα στο νερό. Ακόμη και αν κάτι, κάπως, παίξει καλά, αυτό θα είναι γιατί η θεά τύχη που λέγαμε, το έριξε στο hi end.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Ένα Κορυφαίο Σύστημα?...

Ρένο, δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την... ερωτησούλα, διότι είναι παντελώς άσχετη με το θέμα. Το πρόβλημά μας είναι η στερεοφωνία. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με όργανα, μουσικούς και ορχήστρες.
Ή με άλλα λόγια:
Άλλο ναύτης (τα ηχοσυστήματα), άλλο αστροναύτης (το live).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πονηρη ερωτηση.
Ασυμμετριας ??
Ή προβληματων χωρου ??
Ο κυκλος (κυλινδρος) δεν ειναι συμμετρικο σχημα ??
Να σου την ξε-πονηρέψω δίνοντας ένα παράδειγμα.
Το δωμάτιο είναι μέρος ενός "Π" αλλά το σύστημα είναι στημένο σε λάθος μεριά. Το ένα ηχείο συνορεύει με 2 τοίχους (πίσω και πλάγια) και το άλλο με έναν (πίσω). Ανάμεσα στα ηχεία βάζουμε κάτι μικρό, (ας πούμε μια τηλεόραση 40 ιντσών). Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι ένα τυπικό χάλι, όπως τα σαλόνια όλων μας...

Προς τους επαγγελματίες:
- Αν είχα αυτόν τον χώρο και 30Κ στο παντελόνι, πως θα έπρεπε να τα χαλάσω?.
- Αν δεν ήθελα να κάνω παρεμβάσεις, πόσα χρήματα θα άξιζε να χαλάσω για ήχο?
- Αν έχω ένα καλό σύστημα, αλλά σε αυτόν τον απερίγραπτο χώρο, πόση σημασία έχει η άποψή μου για την απόδοση μιας συσκευής, (που δεν έχει ούτως ή άλλως αλλά ένα παραπάνω)?...

Reaction score
2.485
Η ερώτηση είναι πράγματι δύσκολη.

Από την δική μου μικρή εμπειρία δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.

Μπορεί ο χώρος να δημιουργεί πολλά προβλήματα αλλά παρόλα αυτά ένας έμπειρος ακροατής καταλαβαίνει τις δυνατότητες ενός πολύ καλού συστήματος . Ακόμη και αν ο χώρος το δυσκολεύει .

Στο δικό μου σύστημα έχω κουραστεί αρκετά με το θέμα του χώρου και θεωρώ επιβεβλημένη λύση την ψηφιακή ισοστάθμιση . (ακόμα και σαν παιχνίδι να το πάρεις έχει πολύ ενδιαφέρον).
Όμως έχω μάθει να χωρίζω σε 2 επίπεδα ,θα έλεγα ,το ακουστικό αποτέλεσμα . Το πρώτο επίπεδο είναι το σύστημα μόνο του και το δεύτερο η προσθήκη του χώρου . Κάπου ασυναίσθητα καταλαβαίνω τι προκαλεί τι.

Από την άλλη ένα χαμηλότερο σύστημα σε καλό χώρο παίζει βέβαια ξεκούραστα και ισορροπημένα αλλά δεν αλλάζει χαρακτήρα. Αν υπάρχουν αδυναμίες πάλι αποκαλύπτονται.

Προσωπικά θα προτιμούσα το ακριβότερο σύστημα και να αρχίσω ψαξίματα να το στρώσω στον προβληματικό χώρο.

Reaction score
14
Στο καινούργιο σπίτι βρίσκεται σε απόγνωση !

Το σύστημα παίζει άθλια !

Σε ένα άλλο δωμάτιο έχει Blusky 865+Pioneer 1015 + Crystal audio

φτηνά ηχεία .

Το αποτέλεσμα είναι 2 κλάσεις πάνω !

Ο άνθρωπος πάει να τρελαθεί !

Μόνο ένα ιντερκονέκτ καλώδιο του ακριβού συστήματος του

κοστίζει περισσότερο από το φτηνό του σύστημα.....

Κανένα πρόβλημα. :happy_8:

Ας δεχθεί την νέα πραγματικότητα και ας σουτάρει τα κλαπατσίμπανα να βρει την υγεία του και
να γεμίσει πάλι ο τραπεζικός λογ/μος του.
Εκτος αν σκοπεύει να ...ξανα-αλλάξει σπίτι.

Γιατί...όπως και να το κάνουμε...εδώ...στο καινούριο σπίτι αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η ...
στερεοφωνικά καταναλωτική ματαιοδοξία.

Θα πρέπει να πήρε τρομερό μάθημα ο φίλος σου. :happy_6:

Reaction score
384
Tα παρακατο 5 χαρακτηριστικα προσδιοριζουν τον καλο ηχο, κατι το οποιο εγινε θεμα προσφατα στις "Εγκαταστασεις-Εφαρμογες".

1. Καθαρος ηχος (clarity). Οι διαλογοι ακουγονται χωρις δυσκολια, και οι λεπτομερεις αρχιζουν να αποκτουν νοημα.
2. Εστιασμος (focus). Οι ηχοι εστιαζονται καθαρα στο χωρο και μαλιστα σε 360 μοιρες, γυρω απο τους ακροατες.
3. Περικυκλωνει τους ακροατες (envelopment).
4. Δυναμικα (dynamics). H διαφορα μεταξυ του πιο ησυχου-πιο δυνατου ηχου στο χωρο.
5. Καλη συχνοτικη αποκριση. (frequency response)

Και τα 5 απο αυτα, συνδεονται αμεσα με τα ακουστικα χαρακτηριστικα του χωρου . Εαν ο χωρος δεν επιτρεπει την συνυπαρξη του 1,2,3,4,5, το να μιλαμε για κορυφαιο ηχητικο αποτελεσμα δεν εχει νοημα.
(Προσωπικη μου αποψη.)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
εδώ...στο καινούριο σπίτι αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η ...στερεοφωνικά καταναλωτική ματαιοδοξία.
Ρε Νικολή μου χαλάρωσε. Δεν είναι όλα σε αυτόν τον κόσμο καταναλωτική μανία. Να πάρουμε όλοι τρανζιστοράκια, compact ψηφιακές, φίατ πάντα και γκαρσονιέρες για να μην μας πούνε υπερκαταναλωτικούς?

Εγώ θα έλεγα ότι αυτό που κατάλαβε πλέον (the hard way) ο άνθρωπος του παραδείγματος του Βασίλη, είναι ότι "κορυφαίος ήχος" και τύχη, σε ότι αφορά στα θέματα χώρου, δεν υπάρχει, ακόμη κι αν έχεις τις (σε κάθε περίπτωση απαραίτητες για το αποτέλεσμα), πολύ καλές μηχανές.

Όσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχεις, τόσο περισσότερο μαζί με τις μηχανές πρέπει να ψάξεις και το θέμα του χώρου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Απλά δεν γίνεται διαφορετικά...

Reaction score
250
.......
Όσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχεις, τόσο περισσότερο μαζί με τις μηχανές πρέπει να ψάξεις και το θέμα του χώρου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Απλά δεν γίνεται διαφορετικά....
Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι !!!!

Και αυτό ισχύει για κάθε hiend καταναλωτικό είδος !

Για να αποδώσει στο maximum απαιτείται το κατάλληλο "περιβάλλον" .

Η ιστορία αυτή μου θυμίζει την εμπειρία ενός Φίλου μου (κατασκευαστή

και αντιπροσώπου hiend ηχητικών μηχανών) που είχε με την

Porsche του γυρνώντας από την Γερμανία μέσω των άθλιων-ολισθηρών

δρόμων της τότε Γιουγκοσλαβίας .

Τον περνούσαν για πλάκα ακόμη και τα 600ράκια Zastava....

Reaction score
14
Ρε Νικολή μου χαλάρωσε. Δεν είναι όλα σε αυτόν τον κόσμο καταναλωτική μανία. Να πάρουμε όλοι τρανζιστοράκια, compact ψηφιακές, φίατ πάντα και γκαρσονιέρες για να μην μας πούνε υπερκαταναλωτικούς?
...

Χαλαρώ-τατος είμαι.

Είπα εγώ να πάρει ο άνθρωπος...BS? :happy_8:

Απλά υποστήριξα ότι τα μεταξωτά βρακιά χρειάζονται και επιδέξιους φόλους.... :happy_6:
Και όπως το πάρει κανείς.

Γιατί εδώ που τα λέμε Νίκο μου...έχω βαρεθεί να βλέπω "μηχανές" του ένός σκασμού euro...ή του ενός σκασμού αφιερομένου χρόνου ή του ενός σκασμού hiend-ικής υπερηφάνιας....τοποθετημένες σε γκαρσονιέρες και "παιδικά" δωμάτια.

Τι να σου κάνει το μηχανάκι.
Δε πα να 'ναι ότι θέλει. Και να κάνει όσο θέλει να κάνει.
Και να είναι και esoteric και να το έχει φτιάξει ο ....Ηirohito ο ίδιος! :happy_8:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο και με ένα άλλο ερώτημα:
Στην περίπτωση που ο χώρος μας έχει μεγάλα προβλήματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας για ένα συγκριτικό τεστ? Δηλαδή το γεγονός ότι όλες οι προς σύγκριση συσκευές θα παίξουν με τις ίδιες συνθήκες, μπορεί να είναι αντικειμενικός τρόπος σύγκρισης? Το θέμα αν θυμάστε το είχαμε συναντήσει ξανά, την περίοδο που συζητούσαμε για τις συνθήκες (μαζί με τις μηχανές) που πρέπει να υπάρξουν για την πραγματοποίηση ενός σωστού συγκριτικού.

Κατά την δική μου ταπεινή άποψη, ούτε για πλάκα...
Η συμπεριφορά ενός συστήματος και κατ' επέκταση μιας συσκευής σε λάθος χώρο, είναι εντελώς απρόβλεπτη για να μπορεί να σημειωθεί... αναλογικά σε σχέση με αυτήν κάποιας άλλης. Το ότι οι συνθήκες είναι όμοιες είναι απλά ένα ανέκδοτο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για συζήτηση σε επίπεδο σύγκρισης...

IMHO

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιατί εδώ που τα λέμε Νίκο μου...έχω βαρεθεί να βλέπω "μηχανές" του ένός σκασμού euro...ή του ενός σκασμού αφιερομένου χρόνου ή του ενός σκασμού hiend-ικής υπερηφάνιας....τοποθετημένες σε γκαρσονιέρες και "παιδικά" δωμάτια.
Εγώ να δεις... :cool_4:

Reaction score
7
Η μέχρι τώρα δική μου εμπειρία λέει:
Ενα κακό σύστημα, δηλαδή ανεπαρκές ηλεκτρικά και σχεδιαστικά, ότι και να το κάνεις όπου και να το βάλεις δεν θα παίξει, ανεξαρτήτως χρημάτων.
Ενας χώρος αν είναι απο την αρχή σωστά σχεδιασμένος με τις βασικές αρχές της ακουστικής θα σου λύσει πολλά προβλήματα.
Αν ο χώρος δεν μπορεί έστω στοιχειωδώς να προσφέρει μία σωστή βάση ανάπτυξης του στερεοσκοπικού φαινομένου, μάταιος κόπος η ενασχόλιση με το χομπυ, αρχίζεις τις υποχωρήσεις και ανάλογα με την ευελιξία σου σταματάς.
Ενα σύστημα σωστά σχεδιασμένο, καταρχήν ηλεκτρικά, σχεδιαστικά και μετά χαιεντάδικα ματσαρισμένο, όπου και να το βάλεις θα παίξει, μπορεί να μην σου δώσει το 100% των δυνατοτήτων που μπορεί, αλλά θα αποδώσει πολύ καλλίτερα απο ένα λανθασμένο σύστημα, κοντολογίς τον κοντό τον π....ο τον έφταιγαν οι τρίχες.
Το σωστό σύστημα σε όσο πιό σωστά σχεδιασμένο χώρο το βάζεις τόσο πιο μεγάλη μαγεία απολαμβάνεις απο το χομπυ.
Εαν φτάσουμε στο άλλο άκρο, με έναν χώρο που όλα τα συστήματα ακούγονται το ίδιο, τότε είναι το ίδιο αλλά αντίθετο λάθος με τις δύο πρώτες περιπτώσεις.
Παραδείγματα:
Σύστημα:
cd naim cds+xps
pre naim 252+supercap
pickup Kuzma stogi + βραχίονας kuzma + dynavector 17d + phono transrotor
power Theta dreadnaut X 2 σε διενίσχυση
B&W 802d, καλώδια κυρίως cardas.
Στήσιμο; το πήρες απο το ταβάνι και το αφήσες και όπου έπεσαν. Ο χώρος μεγάλος μεν, ασύμμετρος δε, αφού η μία πλευρά του Π είναι μισή. Το σύστημα έπαιζε, και σκηνή έστεινε έτσι για πλάκα έμπαινες και έδινες χειραψία στους μουσικούς, αέρας στα πρίμα, και χροιές κλπ. Μπορούσε καλλίτερα; αν κρίνω απο αυτό που άκουσα με τα 802Ν στην τηλεοπτική ναί μπορούσε, αλλά αυτό που έπαιρνες ήταν ήδη κορυφαίο.
Σε όποιο σύστημα και χώρο βάλαμε το ΒS 865 (επειδή το ανέφερε ο Κος Τσαντουλής) ήταν ανεπαρκέστατο για αναπαραγωγή μουσικής.
Για να μην αναφέρω όλα τα συστήματα, ο χώρος δίνει την καλλίτερη αξιοποίηση του συστήματος.
Αν έχεις κορυφαίο χώρο και λάθος σύστημα είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα, αν έχεις μέτριο χώρο αλλά κορυφαίο σύστημα (ηλεκτρικά ματσαρισμένο οπωσδήποτε και όχι συλλογή ονομάτων) έχεις πολλές πιθανότητες να έχεις μέχρι και πολύ καλό αποτέλεσμα.
Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσεις σε μηχανήματα αν έχεις έναν καλό χώρο και ξέρεις τι σου γίνεται; όσο περισσότερα τόσο καλλίτερα!

Reaction score
3
Γνωστός μεγαλο εισαγωγέας του χώρου,σε μια κρίση αληθείας κάποια στιγμή που τον έπιασε,ομολόγησε πως ένα απλό σύστημα των 1000 πχ ευρώ,με λίγη προσοχή στην τοποθέτηση σε έναν καλοσχεδιασμένο ακουστικά χώρο,θα δώσει τόσα πολλά,που δεν θα χρειαστεί να ψαχνόμαστε για κάτι παραπάνω.
Πόσοι όμως έχουμε αυτόν τον χώρο???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound