Ένα ή δύο sub?

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Καλημέρα! Ο χώρος μου είναι 16 τ.μ., και αυτή τη στιγμή παίζω με έναν Marantz 7400, ΜΑ RS6 μπροστά, ΜΑ Β2 πίσω. Μια χαρά όλα! Αλλά λείπουν sub και κεντρικό! Κεντρικό οκ, θα πάρω το Monitor Audio. Τα πίσω ηχεία μάλλον θα αντικατασταθούν (Αντρέα έρχομαι). Τώρα για το sub.. Προτείνετε ένα Yamaha 215 και αν δε φτάσει να πάρω άλλο ένα (200 ευρώ έχει) ή να πάρω κατευθείαν το Yamaha 515? :?:
 





Μηνύματα
305
Reaction score
86
Παντως αν αποφασισεις για το Yamaha 215 , θα προτεινα να περιμενεις λιγο διοτι θα κυκλοφορησει το Yamaha 225, αν δεν εχει ηδη κυκλοφορησει
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Ένα sub θα σε καλύψει απόλυτα οπόταν δεν χρειάζεσαι δεύτερο αν σε ενδιαφέρουν οι στάθμες. Με δύο έχεις ευελιξία για καλύτερες ρυθμίσεις και περισσότερη δυσκολία στην τοποθέτηση.

Ένα και καλό πιστεύω είναι η καλύτερη επιλογή, δίχως να αποκλείω και τα δυο και καλά. Αλλά, ένα και καλό είναι προτιμότερο από τα δύο μέτρια.
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! Όπως θα καταλάβατε από τα μοντέλα που ανέφερα, το χρήματα που θα δώσω για το sub δεν θα είναι πολλά!! Εκεί γύρω στα 300-350 ευρώ! Οπότε δεν πάω για κάτι πολύ καλό!! Για το Yamaha 515 τι γνώμη έχετε? Αξίζει?
 

Μηνύματα
2.489
Reaction score
384
Yamaha sub den eixa pote, ara den xero.
To thema einai ti allo mporeis na pareis me ta lefta auta?
Ean den exeis kai alles epiloges (pou den xero) tote to Yamaha einai to kalitero!

Dimitris
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Μια άλλη επιλογή στα ίδια χρήματα περίπου είναι το Dali Concept Sub.. Με το 12ιντσο.. Μήπως πέσει πολύ μεγάλο για το χώρο?
 



Μηνύματα
33
Reaction score
0
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ!!ΕΓΩ ΕΧΩ 2 12' 150WRMS ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ 2 Η ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ 2 SUNFIRE TRUE SUBS.15 M2 EINAI TO ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ 2 18 ΣΤΑ 20 Μ2 ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΑΝΝΟΥ 15 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ
 

Μηνύματα
2.489
Reaction score
384
Mano,

ta sub einai megali istoria..Prepei na arxisoume neo topic sto forum peri topothetisis sub, etc.
Katarxas, na xekatharisoume e na pragma: ta sub prepei na mporoun na piasoun 115db sto xoro, kai me ena sub einai diskolo.H THX proteinei 4 subs gia home theater. O logos einai oti voleuei stin topothetisi kai exeis pio omalo response stis xamiles sixnotites.
Episis auto pou kioforei peri argou kai grigorou sub einai mithos. Opoios thelei exigisi na mou pei kai tha epektatho. Den uparxei grigoros kai argos konos. Auto pou lene oti to 10" einai pio grigoro apo to 12", einai lathos.
Katarxas prepei ta sub na einai ta idia. Pao stoixima ti eixes ta sub rithmismena lathos sto xoro sou.Ean valeis stis idies theseis ta pio akriva sub tou kosmou, tha akougontai akomi xeirotera(oxi to idio, xeirotera).
Gia na katalaveis peri reference level, se xoro 50tm ,isos xreiazesai 4 x15" gia na piaseis 115db. Ta kiria ixeia prepei na pianoun 105db, kai oxi 115db. Opoios xreiazetai exigisi as mou to pei.

Dimitris

ps:steile diastaseis domatiou
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Κάτι υποψιάζομαι τι εννοείς με τα 10 db διαφορά του sub με τα υπόλοιπα ηχεία αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως στο δικό μου sub με τα 110 watt η στάθμη φτάνει και περισσεύει, το volume δεν είναι περισσότερο από το ¼ . Τα 115 db που αναφέρεις όταν έκανα τις μετρήσεις σε ψηλές στάθμες ήταν παιχνιδάκι.
 

Μηνύματα
2.489
Reaction score
384
Katarxas, to LFE einai diaforetiko apo to SUB tou proenisxiti.
To kanali LFE einai efe grammena se diaforetiko kanali, ta opoia einai +10db apo ta upoloipa ixeia.Otan kaneis xrisimopoiei to crossover tou proenisxiti, to sub paizei tis xamiles ton ixeion ,sin to LFE sima.
Gi'auto kai otan ritmizoume ton proenisxiti, mas dinetai i epilogi tou LFE level, kai tou sub level.To LFE level den tha eprepe kan na ipirxe san epilogi,alla einai san to keystone stous projectores.Mono kako mas kanei.
To na piaseis 115db sta 20Hz den einai ki eukolo,115db apo ta ixeia einai aplo.Den xero ean exeis gennitria simatos, alla steile 20Hz sto sub kai metra sti thesi akroasis na deis.
Mallon ennoeis 115db apo ta ixeia?

Dimitris

ps:exoume xefigei ektos topic.O anthropos thelei na parei sub ki emeis tou kanoume ti zoi diskoli!
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Δημήτρη ίσα ίσα!! Πραγματικά το τόπικ γίνεται πολύ ενδιαφέρον, και μαθαίνω ωραία και σημαντικά πράγματα!! Ευχαριστώ γι' αυτό!! Συνεχίστε παρακαλώ...

Υ.Γ: Οπότε συμπεραίνω πως τα 2 8ιντσα είναι καλύτερα από ενα 10ιντσο τελικά.. Σωστά?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Κατάλαβα τι εννοείς. Για το LFE κανάλι και την σύγχυση με το bass management δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα και να προσθέσω το εξής ειδικά με τους ενισχυτές της Yamaha που έχω μεγαλύτερη εμπειρία.
Από τα test tone που βγάζουν για μέτρηση και ρύθμιση του sub υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο. Ρυθμίζοντας την στάθμη ανάμεσα ηχεία και στο sub στα 80Hz πχ. εμφανίζεται το ακόλουθο πρόβλημα. Ενώ έχεις κάνει μια πολύ σωστή ρύθμιση το αποτέλεσμα που θα πάρεις στις ακροάσεις είναι λάθος κατά 10db περισσότερα στην ένταση του LFE το οποίο έχει μια επιλογή από -20 έως 0 db. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση σε σχέση με την στάθμη. Ενώ είναι προρυθμισμένο στα 0db μπορείς να ρυθμίσεις σωστά την στάθμη για το bass management αλλά έχεις 10db περισσότερα για το LFE. Χαμηλώνοντας το LFE κατά 10db την ένταση τότε έχεις την σωστή ρύθμιση αλλά, αν πας ξανά στην test tone γεννήτρια θα μετρήσεις 10db λιγότερα και στο bass management! Φαύλος κύκλος με μετρήσεις δεν πρόκειται να βγεις από μέσα εκτός αν αφήσεις το LFE στα 0db κάνεις τις μετρήσεις σου και ακολούθως κατεβάσεις κατά 10 db το LFE.

Κατά τα αλλά αναφέρεσαι στην απόκριση συχνότητας του sub στην οποία τα περισσότερα αδυνατούν να κατέβουν από 45-50 hz και κάτω, αλλά τα πολλά sub δεν είναι λύση σε αυτό το πρόβλημα, η λύση είναι ένα καλό sub να κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά.

Δεν πειράζει αν είμαστε εκτός topic αν είναι να βάλουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. :wink:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Πιο πάνω αναφέρεις

( To na piaseis 115db sta 20Hz den einai ki eukolo,115db apo ta ixeia einai aplo.Den xero ean exeis gennitria simatos, alla steile 20Hz sto sub kai metra sti thesi akroasis na deis.)

Τα 115db για τα ηχεία είναι απλό αν τους δόσεις αφιλτράριστο pink noise 20-20.
Για να μετρήσουμε την ένταση του sub δεν θα του δώσουμε αφιλτράριστο 20-20 αλλά μια μέση συχνότητα στα 80hz η 35-120 στην οποία μπορεί να αποδώσει το sub όλη την ένταση του, πίστεψε με αμφιβάλω αν υπάρχουν ηχεία μπορούν να βγάλουν τόση ένταση σε αυτές τις συχνότητες.

Κάπου κάποτε είχα ένα σχεδιάγραμμα της απόκρισης τον ηχείων μου σε σχέση με το sub μετρημένο με RTA αλλά τώρα δεν το βρίσκω αν σε κάποια φάση το βρω θα σας το δείξω.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Μηνύματα
3.035.064
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm
Top