Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Reaction score
2.243
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ένα συγκριτικό τεστ, μαζί και με κανα δυο ακριβά, έτσι για να ξέρουμε που κινούνται.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300
Απάντηση: Re: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Αααα sorry. Καταπληκτικά διότι το έχω εγω. Όποτε θέλετε παιδία το φέρνω και εγω να το βάλουμε στο κόλπο.
Είναι μια budget κατηγορία και πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον για τους φίλους μας συμφουρήτες.....
Πάντως στο εξωτερικό το rDac για την τιμή του πάντα, το έχουν πάρει με πολύ καλό μάτι....

Reaction score
15.548
Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

τελικα Αντωνη το Μ1 ειναι καλυτερο απο το weiss minerva στο συστημα σου...?

σε σκηνικη παρουσια αναμεσα στα SONY SCD-XA5400ES-weiss-m1 ποιο ειναι καλυτερο..?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Κώστα ....................τι ρωτάς μάναμ.....:121: :144:
Αν δεν κάνω λάθος δεν συνυπηρξαν τα 2 DAC με τα ιδια συνοδά

Reaction score
15.548

χεχεχεχε...!!!!!!!

εχεις δικιο Μανο μου.......πως μου διεφυγε...:422:

....μηπως πρεπει να το δοκιμαση παλι λες για να εχουμε ασφαλη συμπερασματα...:118:

ολο και καποιος θα το εχει για δανεικο μιας μερας...!!!!!!!!

η μηπως δεν κανει...!!!!!!!!

Reaction score
209
Είχα για πάνω απο ενα χρονο τα Vdac (με εξωτερικο τροφοδοτικο), Dac Magic , Benchmark DAC1, UD-01 Kingrex. Τελικα τα πουλησα ολα (και αυτο τα λεει ολα τελικα) για το μονο που μετάνιωσα ειναι για το UD-01 Kingrex. Το Μ1 δεν το ειχα αλλα απο οτι καταλαβαινω και απο τα σχολια του antonisgr δεν διαφοροποιείται απο το VDAC+τροφοδοτικο.
1) VDAC +τροφοδοτικο: αρχικα εντυπωσιακο αλλα μετα απο καποιους μηνες με κουρασε ιδιαίτερα ο εντονος χρωματισμος του και η οχι τοσο σωστη τονικοτητα του.
2) DAC Magic καθαρο αλλα εμενα μου εβγαζε μια μη φυσικοτητα που με ενοχλουσε (ισως χαρακτηριστικό του oversampling?)
3) Benchmark DAC1 ? καθαρο αλλα με εκανε να φυγω τρεχοντας.
Θα μου πειται και τώρα τι χρησιμοποιείς?
α) Μ-Αudio 610 firewire, με εξωτερικο τροφοδοτικο 12v και τελεστικους που εχουν βγει εκτος
β) NOS με TDA 1543 .

το α) εχει μια ισσοροπια μεταξυ ουδετεροτητας και μουσικοτητας δεν με εχει κουρασει μετα σχεδον δυο χρονια συνεχων ακροασεων.

Το β) ειναι ιδιοκατασκευη και το εχω περιπου δυο μηνες. Ειναι λιγο σκοτεινο με πολυ καλη ομως ενεργεια στην μεσαια περιοχη αλλα και μουσικοτατο.

Οφειλω επισης να πω οτι οι διαφορες αυτες ηταν ευδιάκριτες που της άκουγες από τα πρωτα λεπτα χωρις να διυλίζεις τον κώνωπα!.

Reaction score
15.548

1) VDAC +τροφοδοτικο: αρχικα εντυπωσιακο αλλα μετα απο καποιους μηνες με κουρασε ιδιαίτερα ο εντονος χρωματισμος του και η οχι τοσο σωστη τονικοτητα του.
2) DAC Magic καθαρο αλλα εμενα μου εβγαζε μια μη φυσικοτητα που με ενοχλουσε (ισως χαρακτηριστικό του oversampling?)
3) Benchmark DAC1 ? καθαρο αλλα με εκανε να φυγω τρεχοντας.
Στα αλλα δυο εφυγες τρεχοντας για καποιο λογο....
....στο 3 τι εγινε ....δεν μας ειπες...:116:

Reaction score
209
Ενω το Benchmark DAC1 ειναι καθαρο και ουδετεροτο το κοστος που πληρωνεις ειναι η τελεια ελειψη μουσικοτητας. Μεσαια περιοχη απουσα με ενα γρηγορο και στακατο χαμηλο να κραταει καπως το ρυθμο.

Reaction score
209
Επισης περιμενω απο eBay ενα ARCAM DELTA BLACK BOX με το TDA 1541A. Σκοπος ειναι να γινει NOS, προσεχως εντυπωσεις!

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

τελικα Αντωνη το Μ1 ειναι καλυτερο απο το weiss minerva στο συστημα σου...?

σε σκηνικη παρουσια αναμεσα στα SONY SCD-XA5400ES-weiss-m1 ποιο ειναι καλυτερο..?
αστο κωστα μπλεξιμο
με το sony τα αμερικανακια στο audiogon κανανε κηδειες σε μεγαλα ονοματα

update
πήγα το απόγευμα το m1 στον κουνιάδο μου για να το ακούσει
το σύστημα του αποτελείται από τα B&W 804m προ τον SONY TAE-9000ES και τελικό τον SONY TAN9000ES
από pc παίζει έχει επάνω την asus essence st η οποία παίζει το ρόλο του τρανσπορτ μιας και ως αναλογική έξοδο το ενσωματωμένο dac που έχει ο sony είναι κάτσε καλά ακόμα και τόσα χρόνια μετά
βέβαια μην ξεχνάμε οτι ο συγκεκριμένος προ ήταν με βάση τεστ του ήχου τότε κοντά στον πολλά βαρύ theta casablanca του δεκαχιλιαρου
επίσης το dac magic στο σύστημα του έχασε κατά κράτος από του sony
τεσπα
τρανσπορτ λοιπόν η asus ,σύνδεση toslink με καλώδιο των 15 ευρω και ρεύματα στοκ
foobar και pure player σε win7
επαιξε πολύ καλά,αλλά πολύ καλά σας λέω,είναι να σε πιάνουν τα γέλια όταν σκέφτεσαι το κόστος του
ενδεχομένως τα προβλήματα που είχα εντοπίσει στο δικό μου σύστημα με συμφωνικά έργα να υφίστανται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο βαγγελης να ακούσει τέτοια πράγματα οπότε όχι απλά είναι χαρούμενος , χ@στηκε από την χαρά του

αχ αυτό το matching , τα λέω αλλά ποιος ακούει

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

μου φαίνεται ότι και ο theos είναι αρκετά αυστηρός όπως και εγώ σε συγκεκριμένα στοιχεία των dac ( πχ μουσικότητα ,φυσικότητα κτλ )

Reaction score
15.548

Ενω το Benchmark DAC1 ειναι καθαρο και ουδετεροτο το κοστος που πληρωνεις ειναι η τελεια ελειψη μουσικοτητας. Μεσαια περιοχη απουσα με ενα γρηγορο και στακατο χαμηλο να κραταει καπως το ρυθμο.
Aν επιτρεπεται με τι ηχεια παιζεις..?

....για να καταλαβω καλυτερα τα περι dac ακουσματα σου....

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

αστο κωστα μπλεξιμο
με το sony τα αμερικανακια στο audiogon κανανε κηδειες σε μεγαλα ονοματα

update
πήγα το απόγευμα το m1 στον κουνιάδο μου για να το ακούσει
το σύστημα του αποτελείται από τα B&W 804m προ τον SONY TAE-9000ES και τελικό τον SONY TAN9000ES
από pc παίζει έχει επάνω την asus essence st η οποία παίζει το ρόλο του τρανσπορτ μιας και ως αναλογική έξοδο το ενσωματωμένο dac που έχει ο sony είναι κάτσε καλά ακόμα και τόσα χρόνια μετά
βέβαια μην ξεχνάμε οτι ο συγκεκριμένος προ ήταν με βάση τεστ του ήχου τότε κοντά στον πολλά βαρύ theta casablanca του δεκαχιλιαρου
επίσης το dac magic στο σύστημα του έχασε κατά κράτος από του sony
τεσπα
τρανσπορτ λοιπόν η asus ,σύνδεση toslink με καλώδιο των 15 ευρω και ρεύματα στοκ
foobar και pure player σε win7
επαιξε πολύ καλά,αλλά πολύ καλά σας λέω,είναι να σε πιάνουν τα γέλια όταν σκέφτεσαι το κόστος του
ενδεχομένως τα προβλήματα που είχα εντοπίσει στο δικό μου σύστημα με συμφωνικά έργα να υφίστανται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ο βαγγελης να ακούσει τέτοια πράγματα οπότε όχι απλά είναι χαρούμενος , χ@στηκε από την χαρά του

αχ αυτό το matching , τα λέω αλλά ποιος ακούει
χωρος Αντωνη μου...απο τα βασικα......

........μπορει ο τελικος TAN9000ES να διεγειρει τα 804 ?

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

χωρος Αντωνη μου...απο τα βασικα......

........μπορει ο τελικος TAN9000ES να διεγειρει τα 804 ?
btl mode είναι 2*200 στα 8 , εντάξει δεν τα πάει γ@μι@ντας αλλά δεν είναι και κάνα ψοφίμι :427:

Reaction score
209

Κωστα εχω ενεργη τριενισχυση με Behringer Crossover (Ampino +Sugden A21a+ 8000S οδηγουν Castle3i + 685B&W, το κοστος των ηχειων μην σας ξεγελαει).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Το Μ1 αριθμεί ήδη τρεις διαφορετικές εκδόσεις.
Επαφή είχα με την πρώτη και τη τρίτη ενώ η δεύτερη δεν γνωρίζω τι ακριβώς αλλαγές είχε.

Η πρώτη είχε αναλογικό τροφοδοτικό και έκλεινε από το διακόπτη της πρόσοψης ενώ η τρίτη έχει παλμοτροφοδοτικό και είναι μονίμως υπό τάση.

Το κύκλωμα του μετατροπέα και του κυκλώματος εξόδου στο Μ1 είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με το VDAC.
Ακόμα και οι ποιότητα των υλικών είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια.

Εκεί που υπάρχει διαφορά είναι στη τροφοδοσία.
Το VDAC από ένα πακάκι των 12 volt έχει στο εσωτερικό του ένα σταθεροποιητή στα 9 volt και από αυτή τη τάση παράγει τα +-12 volts για το αναλογικό στάδιο και τα 5 volt για τα ψηφιακά.
Το Μ1 έχει τροφοδοτικό +-12 volts και από τη θετική τάση σταθεροποιεί τα 5 για τα ψηφιακά.
Η όποια διαφοροποίηση στον ήχο τους οφείλεται στη τροφοδοσία και μόνο.

Reaction score
1.848

Επισης περιμενω απο eBay ενα ARCAM DELTA BLACK BOX με το TDA 1541A. Σκοπος ειναι να γινει NOS, προσεχως εντυπωσεις!
Το 50 ή το 500? το 50 το έχω και παρά τα χρόνια του είναι θαυμάσιο!

Reaction score
209

Το 50 ή το 500? το 50 το έχω και παρά τα χρόνια του είναι θαυμάσιο!
Ειναι αυτο εδω

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370509859571&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Ο λογως που το πηρα ειναι το TDA 1541A.

απο οτι καταλαβαινω παντως απο τα σχολια εδω το M1 εχει τις ιδιες αδυναμιες με το VDAC. Μαλιστα εχω δοκιμασει το VDAC με καλυτερο τροφοδοτικο αλλα δεν ειχε καμια διαφορα. Επισης το δοκιμασα και με παρακαμψη των τελεστικων κερδισε σε διαφανεια αλλα το καθαρο αποτελεσμα τελικα δεν μου αρεσε αφου εχασε σε πολλα αλλα σημεια (δυναμικα, χαμηλο κα). Αντιθετα το Kingrex UD01 με το ιδιο (γραμμικο) τροφοδοτικο ειχε διαφορα σημαντικη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan