Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Reaction score
2.243
Καλά εννοείται ότι δεν αμφισβήτησα τα συμπεράσματά του:116: Από ότι έχω καταλάβει άλλωστε από την παρουσίαση του συστήματός του δεν πρέπει να έχει κολλήματα σχετικά με τα ταμπελάκια των συσκευών (φίρμας και τιμής), και ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα παρακαλούσε να τον βολέψει μια συσκευή με κόστος 1/10 αυτής που καλείται να αντικαταστήσει. Για να μην τον ικανοποιήσε έτσι θα είναι.

Αρχίζει να φαίνεται πάντως πολύ καλή λύση. Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα την αγγελία του Βασίλη το σκέφτηκα σοβαρά, αλλά δεν πρόλαβα! Αλλά όπως και να έχει και καινούριο δεν είναι ιδιαίτερα ακριβότερο, αλλά τότε είναι λίιιγο φτηνότερο από μεταχειρισμένο μπεντσμαρκ... Η έτερη αλήθεια είναι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ στο σύστημά μου δε θα ακούσω διαφορές, αλλά δε θα με χαλούσε να έχω το καλύτερο δυνατό για μελλοντικές αναβαθμίσεις...

Reaction score
4.419
Απάντηση: Re: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Το καλο με το Μ1 ειναι οτι παιζει και 24/192. Αν και εχω λιγα δισκακια α αυτην αναλυση ωστοσο αυτα τα λιγα μ αρεσουν και παρα πολυ. Η εκτελεση απο μερους του μηχανηματος ειναι καταπληκτικη. Τωρα στο logitech τ ακουω σε 24/96, δυστυχως η διαφορα ειναι ακουστη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι οτι η μεγάλη διαφοροποίηση στον ηχο των διάφορων dac δεν είναι στα ψηφιακά τους αλλά στα στάδια εξόδου και σίγουρα στον χώρο που ακούγονται.
Από την σύντομη εμπειρία μου με το Grace 903 οσο δυναμώνω ένταση αρχίζουν τα προβλήματα (χώρος).
Γι αυτό ψάχνομαι με διάφορα ενεργά,ισοσταθμίσεις κλπ κλπ

Reaction score
2.243
Re: Απάντηση: Re: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Το καλο με το Μ1 ειναι οτι παιζει και 24/192. Αν και εχω λιγα δισκακια α αυτην αναλυση ωστοσο αυτα τα λιγα μ αρεσουν και παρα πολυ. Η εκτελεση απο μερους του μηχανηματος ειναι καταπληκτικη. Τωρα στο logitech τ ακουω σε 24/96, δυστυχως η διαφορα ειναι ακουστη.
DVD Audio?

Reaction score
28
μια και το εχετε πιασει καλα το θεμα ! εχω την εξης απορια αξιζει να παει κανεις απο το v-dac στο Μ1 ? η καλυτερα να μεινει ως εχει και να κοιταξει αργοτερα για κατι αρκετα καλυτερο ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Μπορουν τα υπόλοιπα της ηχητικης αλυσίδας και ο χωρος να αναδείξουν τις διαφορές ;
θα υπάρχουν,στο υπογράφω,αλλά ζεις και χωρίς κάλλιστα.
Η εμπειρια μου έχει δείξει οτι τέτοιες αναβαθμίσεις περισσότερο εχουν ψυχολογικά οφέλη παρά αμιγώς ακουστικά.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

αντώνη μου, δε διαφωνώ (και πως θα μπορούσα άλλωστε) πως αυτά άκουσες.

απλά, θα ήθελα να πω πως είναι αδύνατο να ισχύουν μαζί τα άνωθεν σχόλια, και σε καμιά των περιπτώσεων δε δικαιολογούν το (εν ολίγοις αυθαίρετο) συμπέρασμά σου για το αναλογικό στάδιο της συσκευής.

τέλος πάντων, θεωρώ αδύνατο να συνυπάρχουν αυτά:

1. αέρας ανάμεσα στα όργανα
2. εντυπωσιακό το soundstage
3. εντυπωσιακή ανάλυση

με αυτά:

1. πρακτικός αδύνατο να ακούσω πολύπλοκα συμφωνικά έργα
2. Δεν υπάρχει έλεγχος
3. μπάσο χωρίς ενέργεια - όγκο και έκταση
4. εκνευριστική συμπίεση

πως να στο πω... είναι αντιφατικά αυτά. δε γίνεται να είναι μαζί.

και δε νομίζω πως οι σχεδιαστές στην ΜF έχουν "κενά" στην σχεδίαση ενός απλούστατου σταδίου εξόδου...

υποθέτω, πως κάπου αλλού βρίσκεται το αίτιο αυτών που άκουσες, κι όχι στη συσκευή αυτή. ο χώρος σου, υποθέτω πως είναι ο βασικός "ένοχος".
Να σου πω
Το sony 5400es έχει
Ακόμα περισσότερο αέρα ανάμεσα στα όργανα
ακόμα πιο εντυπωσιακό soundstage
ακόμα πιο εντυπωσιακή ανάλυση

+ Υπάρχει έλεγχος , το μπάσο έχει τρομερή ενέργεια μέχρι τα τάρταρα του ηχείου ( 34κηζ )
συμπίεση υπάρχει αλλά κυρίως σε εγγραφές του προφεσορα Johnson της reference recordings ( η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγα συστήματα μπορούν να αποδώσουν σε όλο της το μεγαλείο μια Minnesota orchestra )

για να σου το θέσω και αλλιώς
αν συγκρίνουμε μια onboard κάρτα ήχου σε pc πενταετίας με μια αντίστοιχη σημερινή πιο κατ ουσία θα είναι το αποτέλεσμα ?
μεγαλύτερη ανάλυση που όμως συνεχίζει να αποδίδεται μέσω ενός τυπικού αναλογικού σταδίου
ναι τα τελευταίας γενιάς chipset είναι σαφέστατα καλύτερα αλλά όπως και τα προηγούμενα είναι μη ανεκτά ούτε καν σε desktop ηχεία

Reaction score
140
Όχι, αυτό που άκουσε ο Αντώνης (και για να το άκουσε, έτσι θα είναι) δεν πρέπει όντως να έχει σχέση με το dac...
Οι περισσότεροι από εμάς στο τυφλό τέστ μείναμε με πολύ καλή εντύπωση, κι αυτό φάνηκε και στη βαθμολογία...
μπορείς να μου θυμίσεις με ποια τραγούδια έγινε το συγκριτικό?

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

υποθέτω, πως κάπου αλλού βρίσκεται το αίτιο αυτών που άκουσες, κι όχι στη συσκευή αυτή. ο χώρος σου, υποθέτω πως είναι ο βασικός "ένοχος".
αναφορικά με τον χώρο , με τα ηχεία να είναι 70cm από τον πίσω τοίχο ( θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 1 μέτρο ), εάν μια πηγή η ένα άλλο μέρος της αλυσίδας τείνουν προς το εμφατικό χαμηλό ( πχ το λαμπατο cd player της cary που είχα κάποτε η τα interconnect του cardas τα golden reference ) έχουν σαν αποτέλεσμα το χαμηλό να σου βγαίνει από την μύτη κυριολεκτικα
οπότε σκέψου για να το βρίσκω άδειο χαμηλά το dac τι συμβαίνει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.827

ναι ρε συ αντώνη, αλλά λες πια να μη βγάζει τίποτα κάτω από 80 κύκλους? ή γενικά έχει το "bass" στο "-3"? δηλαδή πόσο πχιά "πρόβλημα" μπορεί να έχει στην ισορροπημένη απόδοση του ακουστού φάσματος μια συσκευή που μετράει απόκλιση <0,1db?

όπως το παρουσιάζεις, θα πρέπει να έχει "κενά" της τάξεως των 10db! μα για όνομα...:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.827

αυτά είναι τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής:

Linearity <0.1dB down to -96dB
Frequency response 10Hz to 20 kHz -0.1dB max.
Channel separation >105dB 20 Hz to 20 kHz
Signal to noise >119dB “A”- wtd.
Total harmonic distortion <0.0025% 10Hz to 20 kHz

άρα, κάτι παραπάνω από 0.1dB δεν υπάρχει στο ακουστό φάσμα. με 119db κατώφλι θορύβου δε μπορεί να έχει "κακή" τροφοδοσία. Ομοίως, το THD είναι πέρα για πέρα αποδεκτό.

αντιγράφω από το site του:

<< vanishingly low distortion, typically less than 0.005% across the band.>>

άψογα.

<<Frequency response is ruler flat.>>

όντως. Τώρα εσύ τι ακούς, είναι άλλο θέμα...

<<Jitter is extremely low.>>

κι αυτό σωστό.

The noise ratio is outstanding, one of the quietest DACs in the world regardless of price.

Ακριβώς, το οποίο τι σημαίνει? καλό τροφοδοτικό:

<<The M1 DAC has a high quality power supply. Interestingly it has choke filtration on the mains input.>>

αυτά.

http://www.musicalfidelity.com/products/M1-Series/M1DAC/M1DAC.asp

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Τα SONY players, από την εποχή του επιτυχημένου 50ES, είχαν στακάτο (punchy) ήχο, πολύ εθιστικό σε πολλούς από εμάς. Τα musical fidelity πάλι, δεν έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκτιμώ ότι αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν και στις τρέχουσες εκδόσεις των εταιριών.

Reaction score
140
αχ βρε κωστα σαν να το ήξερα ότι θα ρίξεις στο τραπέζι τα τεχνικά χαρακτηριστικά
και ξαναρωτάω
μια onboard καρτα ήχου γιατί δεν είναι ανεκτή ηχητικά ενώ σε χαρακτηριστικά εμφανίζεται πλήρης ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Α ρε Καράβελας που σας χρειάζεται:105::105::105:

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300

Καλησπέρα και απο εμένα. Το rDac της Arcam δηλαδή δεν σας άρεσε καθόλου?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.827

αχ βρε κωστα σαν να το ήξερα ότι θα ρίξεις στο τραπέζι τα τεχνικά χαρακτηριστικά
και ξαναρωτάω
μια onboard καρτα ήχου γιατί δεν είναι ανεκτή ηχητικά ενώ σε χαρακτηριστικά εμφανίζεται πλήρης ?
πχιός ψεύτης είπε πως δεν είναι αρκετή?

να μια αρκετότατη:

http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=12

και μια ακρκεστερότερη

http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=11

Reaction score
140

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένα απόγευμα με το MUSICAL FIDELITY M1

Άρα έχουμε και λέμε:

Πιο αναλυτικό το Μ1, (αν έχω καταλάβει καλά ότι λες, σκίζει σε μικρά σύνολα, τζαζ τριο κλπ κλπ;), πιο ισορροπημένο το magic, άγνωστη ποσότητα το arcam. Και τα τρία περίπου ίδια τιμή, τα δυο πρώτα ίδιες συνδέσεις (νομίζω αμφότερα ισορροπημένες εξόδους, 16/48 usb, το Μ1 έχει επιπλέον και AES/EBU;), το arcam δεν έχει balanced εξόδους, αλλά έχει ασύγχρονο 24/96 usb (σύμφωνα τουλάχιστον με τον ήχο).

Και τα τρία αποθεωτικές κριτικές (ο ήχος 4,5 για arcam, cambridge, 4,6 για το MF M1, υποθέτω το έξτρα 0,1 σχετίζεται με τα 50 ευρώ μεγαλύτερης τιμής). Τρέχα γύρευε...

Εαν αναρωτιέστε απο που μου ήρθε η απορία.....

Reaction score
2.243
Προφανώς είναι άγνωστη ποσότητα όχι επειδή δεν άρεσε, αλλά επειδή ακόμη δεν έχουμε διαβάσει σχόλια κάποιου χρήστη.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
300

Αααα sorry. Καταπληκτικά διότι το έχω εγω. Όποτε θέλετε παιδία το φέρνω και εγω να το βάλουμε στο κόλπο.
Είναι μια budget κατηγορία και πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον για τους φίλους μας συμφουρήτες.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan