Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear




Μηνύματα
12.854
Reaction score
10.072
'Ολοι όσοι χρησιμοποιούμε ψηφιακή ισοστάθμιση πορούμε να δοκιμάσουμε αυτή την καμπύλη. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε τον ίδιο προ.
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.130
'Ολοι όσοι χρησιμοποιούμε ψηφιακή ισοστάθμιση πορούμε να δοκιμάσουμε αυτή την καμπύλη. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε τον ίδιο προ.
Τη δοκίμασα άλλα δε μου "έκατσε" και πολύ...
Έχω περίπου 9db πτώση από τους 30 που όμως δεν καταλήγει στους 20.000 αλλά στους 5.000 περίπου και προς τους 10.000 "ξανατσιμπάω" 2 db μέχρι τους 20.000
Εεεε έτσι κ αλλιώς το target curve μπορείς να το πεις και ...ρυθμίσεις χρήστη...
 


Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
Ποτέ !
Δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ το πρότζεκτ .
Δυστηχως αυτό το γαμοχομπι δεν σε αφήνει σε ησυχία.
Ειδικά όταν έχεις φροντισμένο χώρο .
Όλο κ κάτι θα δοκιμάζεις .
Όλο κ κάτι θα σε τρώει .
Γιατί ότι κ να κανείς ακούγεται και φαίνεται.
Ειδικά στην εικόνα .
Δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.
Όλο και κάτι θα αλλάξει...
Άποψη μου πάντα ...
 

m1ts0s

News poster
Editor
Μηνύματα
2.331
Reaction score
3.635
Το αφήνω εδώ γιατί μου φάνηκε το πιο σχετικό thread :p

3D Immersive Audio with Neumann Monitors at the Chamäleon Theater, Berlin

"Traditional playback systems - mono, stereo, or quadrophonic sound in the 1970s, but also current 5.1 and 7.1 surround setups, reproduce sound sources in only two dimensions. There are loudspeakers to the left and right, at the center, the sides, and in the rear, but they are always at ear level of the listener. By using additional loudspeakers, positioned further above, 3D immersive audio allows for a far more realistic perception of the original sound image."



In total, there are 24 monitor speakers of various sizes as well as subwoofers to extend the bass response. The speakers are installed on two levels: The lower area has a kind of 5.1 surround setup with 5 subwoofers. Mounted further above, there are 8 monitor speakers to reproduce the third sound dimension. Six additional nearfield monitor speakers are used for the balconies.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.376
Reaction score
125.462
@costas EAR
Πότε τελειώνει το πρότζεκτ να βάλουμε λεωφορείο να έρθουμε εκδρομή;
Πότε;
Χμ χμ, εντός του 2020, θεωρητικά θα τελειώσει.

Τι έχει ακόμα;

1. Έχει μείνει μια άδεια έξοδος xlr στον τρινοβ, ένα κανάλι διαθέσιμο, θα μπει ακόμα ένα 310. Όχι άμεσα, κατά το Πάσχα το βλέπω, βαριέμαι αηδιαστικά και να ξανακάνω μετρήσεις....

2. Αισθητική περιποίηση χώρου και διακόσμηση. Έχει δουλειά. Πολύ δουλειά. Έχω πολλά υπόψιν και είμαι σε στάδιο συζητήσεων.

3. Ένα ρημαδι στοράκι για το παράθυρο το έχω πάρει εδώ και μια βδομάδα, κι ακόμα να κάνω τρύπες να το βάλω.. :lol:

4. Παίζει να πουλήσω τη Στιούαρτ και να κάνω σταθερή, με μια ξύλινη επιφάνεια πάνω στον τοίχο, βαμμένη με goo. Ξυνομαι... Η ξύλινη επιφάνεια (mdf ή θαλάσσης) έχει ωραιότατη ανακλαστική επιφάνεια, όχι σαν την απορροφητική του πανιού, και μπορώ να τη συνδυάσω από πίσω με λίγη απορρόφηση να δουλεύει και ηχητικά ωραία. Το κάδρο μπορώ να το φέρω ακριβώς όση η έξοδος του sony και να κάνω μασκινγκ από πάνω. Και λίγες ιντσες μεγαλύτερη οθόνη.

Τώρα έχω ένα κάρο διαχυτές πίσω από την οθόνη, που τζάμπα κάθονται εκεί. Η οθόνη με το μουσαμά της τα κόβει όλα τα πρίμα και είναι μεγάλη επιφάνεια. Δε μ'αρεσει ιδιαίτερα η ιδέα, λίγο παραπάνω ρουφάει, σα χοντρή κουρτίνα, μου φαίνεται θα προτιμήσω ένα κομμάτι ξύλο εκεί. Μπορεί να βελτιώσει λίγο και τους μετρήσιμους χρόνους αντήχησης στα πρίμα (να ανεβάσει λέμε, όχι να κατεβάσει)..

5. Δεν έχω ολοκληρώσει το δίκτυο, το σέρβερ κλπ. Έχει δουλίτσα ακόμα το θέμα. Και με το ίντερνετ έχω ακόμα προβλήματα, το ψάχνω.

6. Δεν έχω κάτι άλλο υπ'οψιν.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.376
Reaction score
125.462
Βλέπω 420 βάλανε στα LRC ;)
Καλά κάνανε, για μεγαλύτερες αποστάσεις ακρόασης των 2,5μ, ακόμα και για στάθμες αναφοράς, εκτιμώ πως ανεπαρκούν τα 310. ;)

Είναι εξαιρετικό ηχείο το 310, και εκπληκτικά φτηνό για αυτό που είναι, αλλά δεν κάνει για μεγάλες αποστάσεις ακρόασης. 8-)
 




Μηνύματα
485
Reaction score
586
είναι περίεργη η επιλογή των ηχείων τουλάχιστον για τη σκηνή που είδα σε φωτογραφίες.Οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Εκτός αν υπάρχει ένα main pa σύστημα για L,R και αυτό μπήκε συμπληρωματικά.
 



P

PMC

Guest
Τώρα έχω ένα κάρο διαχυτές πίσω από την οθόνη, που τζάμπα κάθονται εκεί. Η οθόνη με το μουσαμά της τα κόβει όλα τα πρίμα και είναι μεγάλη επιφάνεια. Δε
Έχεις μετρήσει με η χωρίς οθόνη ?
Κάνει καμία διαφορα ?
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.376
Reaction score
125.462
Έχεις μετρήσει με η χωρίς οθόνη ?
Κάνει καμία διαφορα ?
Όχι, δεν έχω κάνει συγκριτικές μετρήσεις.

Πίσω από την οθόνη, όλος ο τοίχος είναι γυψοσανίδα με απορρόφηση μέσα, και από πάνω έχω βάλει απορρόφηση, ξύλο και διαχυτές.

Ε, πάνω από τους διαχυτές, πέφτει η οθόνη. Οπότε κόβει τα πρίμα πριν φτάσουν στους διαχυτές.

Οι μετρήσεις που έγιναν στο χώρο μου, δείχνουν μικρή πτώση των χρόνων αντήχησης στα πρίμα (όπως παντού) οπότε αν αφήσω λίγη ανάκλαση με ξύλο που έτσι κι αλλιώς θα πάλλεται και θα κάνει δουλειά πιο χαμηλά, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Δεν είναι τζάμι από τηλεόραση να αντανακλά σωρηδόν τα μεσαιοπρίμα, οπότε δε το φοβάμαι.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.867.109
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top