Ένα βίντεο με υπέροχο ήχο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Είναι τυπική νεοελληνική στούντιο παραγωγή. Το μόνο που ακούω σωστά, όπως μάλλον θα έπρεπε, είναι το μπεντίρ. Όλα τα υπόλοιπα όργανα είναι ηχογραφημένα από πολύ κοντά και με την πρόσθεση ρηβέρμπ ακούγονται σαν να τα έχουν κρεμάσει δίπλα στα μάτια σου, μπροστά στα αυτιά σου.

Το άκουσμα ναι, μεν, είναι λάθος, αλλά εντυπωσιάζει και τελικά πουλάει. Όμως, σε παρατεταμένη ακρόαση κουράζει, κάτι που δεν συνέβαινε πάντα,. Παλιότερα ηχογραφούσαν πιο "laid back" και το άκουσμα ήταν (πιο) ξεκούραστο και φυσικό. Πολύς κόσμος, εσφαλμένα, αποδίδει την ευθύνη στο CD και τα "κακά" ψηφιακά, έναντι του "ξεκούραστου" βινυλίου, αλλά φυσικά αυτό δεν ισχύει. Αν ριπάρει κάποιος ένα παλιό βινύλιο, με "παλιομοδίτικη" ηχοληψία και το κάνει CD, το ψηφιακό αντίγραφο θα είναι το ίδιο ξεκούραστο.

 

Μηνύματα
1.485
Reaction score
2.769
Αν ριπάρει κάποιος ένα παλιό βινύλιο, με "παλιομοδίτικη" ηχοληψία και το κάνει CD, το ψηφιακό αντίγραφο θα είναι το ίδιο ξεκούραστο.
Το έχω κάνει πολλάκις και συμφωνώ απολύτως...
 


Μηνύματα
112
Reaction score
127
Τις προάλλες, ο αλγόριθμος του YT έβαλε στο διάβα μου το βίντεο που ακολουθεί. Από περιέργεια έψαξα τα τεχνικά του πράγματος, στο site του studio που έγινε το γύρισμα. Τους δύο καλλιτέχνες "ακούν" δύο Neumann U87 αν δεν απατώμαι, μικρόφωνα εγνωσμένης ποιότητας, ενώ ο χώρος είναι λεπτομερώς φροντισμένος, ως αρμόζει. Νομίζω πως ο ήχος τους είναι υπεράνω κριτικής. Δείτε κι εσείς το βίντεο και πείτε. Δεκτά όλα τα σχόλια.

Ευχαριστουμε,υπεροχο.Κλεον
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.977
Reaction score
2.912
Είστε προβοκάτορες, πού είναι οι φύλακες της ανώτερης βινυλιακής παραγωγής να βάλουν τα πράγματα στη σειρά;
Το ότι μας αρέσει το βινύλιο δεν σημαίνει γενική παραδοχή. Αλλά πως να το κάνουμε το παλιό έχει γοητεία, μεράκι, συναίσθημα, φιλότιμο και όχι μαζικοτητα και όλα αυτα πάντα με αρκετές εξαιρετικές εξαιρέσεις του καινούργιου.
 

Μηνύματα
16
Reaction score
7
Αυτή η φωνή πάντως, παρά τις τεχνικές ατέλειες λόγω εποχής, πιο καλή μου φαίνεται από τις ηχογραφήσεις που ανέβασες:


Δείτε το ολόκληρο. Για όνομα... ;)
they don't make women like this anymore.....ποιές ατέλεις.......σε τραβάει και μένεις άφωνος.
 




Μηνύματα
172
Reaction score
74
Μα εδω μιλατε για ενα δυο οργανα και μια φωνη οσο και να μη ειναι ...καλα θα ακουγωντε. αν εχουμε καμια 50νταρια βιολια, πνευστα, κρουστα και φωνες τοτε να δουμε τι γινεται.
 



Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.190
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top