Έχει παρατηρήσει κανείς....

Reaction score
14
....ότι το site τις τελευταίες ημέρες ''δείχνει'' πολύ ''βαρύ'';
(Δεν εννοώ το streaming)

Δηλαδή ότι κάνει δύσκολα scroll (σαν να το βλέπεις με VGA δεκαετίας) ενώ μάλλον από κάποιο παράθυρο και μετά ''τραβάει'' επεξεργαστική ισχύ χωρίς λόγο και αιτία;
Μήπως έχει να κάνει κάτι από τις τελευταίες αλλαγές; :?:

Reaction score
1.213
Εγω θα πω κατι ασχετο...πολλες φορες δεν μπορω καν να συνδεθω και αυτο το προβλημα το εχω σχεδον παντα μονο με το avsite..:sad:

Reaction score
14
Εγω θα πω κατι ασχετο...πολλες φορες δεν μπορω καν να συνδεθω και αυτο το προβλημα το εχω σχεδον παντα μονο με το avsite..:sad:
μου συμβαίνει αρκετές φορές και εμένα... με τo avsite :pc:

Reaction score
173
Απάντηση: Έχει παρατηρήσει κανείς....

....ότι το site τις τελευταίες ημέρες ''δείχνει'' πολύ ''βαρύ'';
(Δεν εννοώ το streaming)

Δηλαδή ότι κάνει δύσκολα scroll (σαν να το βλέπεις με VGA δεκαετίας) ενώ μάλλον από κάποιο παράθυρο και μετά ''τραβάει'' επεξεργαστική ισχύ χωρίς λόγο και αιτία;
Μήπως έχει να κάνει κάτι από τις τελευταίες αλλαγές; :?:
Με ΙΕ7 ειναι καλα με mozilla ειναι βαρυ.

Reaction score
41

Πάρα πολλές φορές και είναι εκνευριστικό!!!

Η πλάκα είναι ότι νόμιζα πως φταίει το pc μου.....
Μέχρι που έμπαινα σε άλλα site....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εννοειτε πως τωρα εχετε προβλημα?
Διοτι το δικο μου ππαει σφαιρα και με ΙΕ7 και με Firefox.
Εκτος εαν εννοειτε τις φορες που εχουμε προβληματα με τον server...

Reaction score
0
Και εμένα μια χαρά πάει...απλώς κάποιες φορές τις τελευταίες μέρες...πέφτει για λίγο ο σερβερ λογικά και δεν μπορώ να μπω

Reaction score
14
Εννοειτε πως τωρα εχετε προβλημα?
Διοτι το δικο μου ππαει σφαιρα και με ΙΕ7 και με Firefox.
Εκτος εαν εννοειτε τις φορες που εχουμε προβληματα με τον server...

Δεν κατάλαβες τι εννοώ Ανδρέα.
(Σε συγχωρώ λόγω....ηλικίας!)

Για κάνε Scroll με το roller του ποντικιού σου και μετά πές μου.
Επισης κάνε σκρολ από την καθετη μπαρα του ΙΕ δεξια.

Αφού να φανταστείς αυτήν την στιγμή που γράφω....ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ!!!!
Το πληκτρολόγιο μου δεν ''ακούει'' και το core duo (για να μην πει κανείς οτι φταίει το μηχάνημα) βρίσκεται στο 30-35% χωρίς να υπάρχει λόγος.

Μόλις βγω από το AVsite....όλα ξαναγυρνούν στο φυσιολογικό.

Παίδες....για κοιτάξτε λίγο τον κώδικα..... :happy_6:

Reaction score
1
Από τη στιγμή που έχεις ήδη σχηματίσει την άποψη πως φταίνε οι "αλλαγές" μου, δεν μπορώ ούτε και επιθυμώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Θα πρέπει, όμως, δοθείσης της ευκαιρίας να πάρω θέση. Αυτά που θα πω, μπορεί να επαληθεύσει οποιοσδήποτε έχει Firefox με ενσωματωμένο το "IE Tab" extension. Το extension αυτό επιτρέπει την εναλλαγή της μηχανής rendering του Firefox με αυτήν του IE, με ένα κλικ, μέσα στο περιβάλλον του FF.

Έχοντας λοιπόν ανοιχτό το Task Manager, στη σελίδα "Performance" και με επιλεγμένη την επιλογή "Always on top", μπορεί εύκολα να εναλλάσει μεταξύ Firefox και IE και να παρακολουθεί τις διαφορές στο CPU Usage.

Σε υπολογιστή με Pentium 4 @ 3GHz, 512MB, XP, IE 6, FF 2, στην συγκεκριμένη σελίδα:

- O FF χρησιμοποιεί 0-3% σε κατάσταση idle, και 7-15% σε συνεχές scrolling (πάνω-κάτω)
- O IE χρησιμοποιεί 5-15% σε κατάσταση idle, και 45-51% σε συνεχές scrolling

Τα νούμερα του IE είναι τα ίδια, είτε χρησιμοποιώ το extension είτε τον ίδιο.

Ο λόγος είναι απλός: αυτή η σελίδα έχει 11 animated gifs + την διαφήμιση (αν πέσετε σε animated banner). Αυτό σημαίνει 11 threads επιπλέον. Έτσι εξηγείται το CPU Usage.

Πέραν του άθλιου IE, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους έχεις πρόβλημα, και που έχουν να κάνουν με το δικό σου υπολογιστή. Αυτούς, θα αφήσω να τους βρεις μόνος σου, όπως βρήκες και το πρόβλημα με τις "αλλαγές" μου.

Reaction score
14
Από τη στιγμή που έχεις ήδη σχηματίσει την άποψη πως φταίνε οι "αλλαγές" μου, δεν μπορώ ούτε και επιθυμώ να σε πείσω για το αντίθετο.

Θα πρέπει, όμως, δοθείσης της ευκαιρίας να πάρω θέση. Αυτά που θα πω, μπορεί να επαληθεύσει οποιοσδήποτε έχει Firefox με ενσωματωμένο το "IE Tab" extension. Το extension αυτό επιτρέπει την εναλλαγή της μηχανής rendering του Firefox με αυτήν του IE, με ένα κλικ, μέσα στο περιβάλλον του FF.

Έχοντας λοιπόν ανοιχτό το Task Manager, στη σελίδα "Performance" και με επιλεγμένη την επιλογή "Always on top", μπορεί εύκολα να εναλλάσει μεταξύ Firefox και IE και να παρακολουθεί τις διαφορές στο CPU Usage.

Σε υπολογιστή με Pentium 4 @ 3GHz, 512MB, XP, IE 6, FF 2, στην συγκεκριμένη σελίδα:

- O FF χρησιμοποιεί 0-3% σε κατάσταση idle, και 7-15% σε συνεχές scrolling (πάνω-κάτω)
- O IE χρησιμοποιεί 5-15% σε κατάσταση idle, και 45-51% σε συνεχές scrolling

Τα νούμερα του IE είναι τα ίδια, είτε χρησιμοποιώ το extension είτε τον ίδιο.

Ο λόγος είναι απλός: αυτή η σελίδα έχει 11 animated gifs + την διαφήμιση (αν πέσετε σε animated banner). Αυτό σημαίνει 11 threads επιπλέον. Έτσι εξηγείται το CPU Usage.

Πέραν του άθλιου IE, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους έχεις πρόβλημα, και που έχουν να κάνουν με το δικό σου υπολογιστή. Αυτούς, θα αφήσω να τους βρεις μόνος σου, όπως βρήκες και το πρόβλημα με τις "αλλαγές" μου.

Καλά ρε Νίκο, μην στραβώνεις....δεν σε είπαμε και καμπούρη! :happy_8:
Μια παρατήρηση κάναμε.

Αφού δεν φταίει τίποτε...καλά.
(Θα πάω να σερφάρω αλλού)

Για ένα πράγμα να είσαι σίγουρος.
Οτι δεν φταίει η διαφήμιση.

Γιατί οι μισές διαφημίσεις στο Ελληνικό Internet περνούν από τα χέρια μου.
Site με 6-8 flash διαφημίσεις ανά σελίδα που έρχονται μάλιστα από εξωτερικούς adservers ΔΕΝ συμπεριφέρονται έτσι.

Τέλος, με 2 παράθυρα AVSITE και ΙΕ6 έχω 70+% στο idle.
(Την στιγμή που γραφω το μύνημα μου εχει βγει η παναγία)
Μόνο στο AVSITE!!!!!!

Μήπως δεν είναι σωστά τα υπόλοιπα sites? wall_1

Το αφήνω στην κρίση σου. :neutral:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.889
Και πως γίνεται ρε Νικόλα μου (preve) εμείς οι υπόλοιποι να μην έχουμε πρόβλημα. Εγώ είτε δουλεύω σε ΙΕ είτε σε firefox, έχω και 9-10 καρτέλες ανοιχτές.

..

Reaction score
3

Κάποιες φορές συμβαίνουν και σε εμένα αυτά τα οποία περιγράφει ο Preve και δεν έχω κάποιο προφανή λόγο (download, ή ταυτόχρονη εργασία από antivirus, ή άνοιγμα κάποιας φωτογραφίας από άλλο site, ή κάτι παρεμφερές). Αντίστοιχα συνέβαιναν και παλαιότερα. Τώρα εάν νομίζεται ότι μπορεί να έχει να κάνει με κάποιες δυσλειτουργίες του υπολογιστή πολύ θα ήθελα να τις μάθω.

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Έχει παρατηρήσει κανείς....

Κάποιες φορές συμβαίνουν και σε εμένα αυτά τα οποία περιγράφει ο Preve και δεν έχω κάποιο προφανή λόγο (download, ή ταυτόχρονη εργασία από antivirus, ή άνοιγμα κάποιας φωτογραφίας από άλλο site, ή κάτι παρεμφερές). Αντίστοιχα συνέβαιναν και παλαιότερα. Τώρα εάν νομίζεται ότι μπορεί να έχει να κάνει με κάποιες δυσλειτουργίες του υπολογιστή πολύ θα ήθελα να τις μάθω.

Ακριβως αυτο που λεει ο JO(και ο preve) και σε μενα παιδια....δεν λεω οτι φταιει καποια αλλαγη που εχει γινει τωρα..και δεν ειχα δωσει και ποτε μεγαλη σημασια γιατι το απεδιδα οτι για καποιο λογο το σαιτ ειναι βαρυ :)happy_9:) ...αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι...ναι υπαρχουν φορες(οχι παντα το τονιζω ) που ουτε scroll δεν μπορω να κανω...σερνεται πραγματικα !!!

Αν γινεται να μας πειτε μια ιδεα...

Και επανερχομαι και στο αλλο που ειναι πιο σημαντικο για μενα..

Γιατι πεφτει (αν ειναι αυτο) ο σερβερ τοσο συχνα και δεν μπορουμε να συνδεθουμε ? Εχω φτασει σε σημειο να νιωθω και τυχερος μερικες φορες που τελικα συνδεθηκα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.889
Παιδιά ο server μας εδώ και πολύ καιρό δεν μας σηκώνει, γι αυτό και τα προβλήματα. Μέσα στις επόμενες μέρες όμως θα μεταφερθούμε σε καινούριο.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.533
Members
38.458
Νεότερο μέλος
Das57