Έχω ένα δίλημμα

Reaction score
10
Καταρχας ποτε δεν ειπα οτι στον ορφεα εχουμε καπαρωσει τα καλυτερα πραγματα. Τωρα για τα ηχεια αναφερω τα audio spectrum. Εχουν περασει απο εδω και ο αιολος και τωρα το ηλεκτρα με πραγματικα απογοητευτικες επιδωσεις. Κατασκευαστικα ειναι μια χαρα και στα μεγαφωνα αλλα ρε γαμωτω τα βαζω διπλα σε ηχεια του χιλιαρικου και χανουν κατα κρατος. Και να φανταστει σε ηχεια που δεν ειναι της προτιμησης μου οπως τα triangle. Βεβαια αυτο φαινεται και απο τις πωλησεις τους στο εξωτερικο που απλα δεν... αλλα να δωσω και 3-4 χιλιαρικα για αυτα τα ηχεια προτιμω να τα φαω σε ταβερνες. Απο εκει και περα υπαρχουν και καποιες φιλοτιμες Ελληνικες προσπαθειες οπως τα Αnalysis κτλ.
Οχι οχι μη!!!Οχι σε ταβερνες!Την κοιλουμπα σου την εχεις δεις?:142:
Αλλα νταξει απο το να παρεις Audio Spectrum, αντε φατα σε ταβερνες ρε φιλαρακι...

Reaction score
8
mcintoch XRT2K

Six 12" Aluminum cone woofers (per side)
Sixty-four 2" titanium Midranges (per side)
Forty ¾" titanium tweeters (per side)
Tri-wire and tri-amp capabilities
Aluminum enclosure core
8-Ohm impedance for compatibility
usable with up to 2,000 watts of power
can be driven with as little as 75 watts
Titanium tweeters for response to 45kHz
Anechoic Response 16Hz - 45kHz
Crossover Frequencies: 250Hz and 1.5kHz

Reaction score
2
Οχι οχι μη!!!Οχι σε ταβερνες!Την κοιλουμπα σου την εχεις δεις?:142:
Αλλα νταξει απο το να παρεις Audio Spectrum, αντε φατα σε ταβερνες ρε φιλαρακι...
Ελα μωρε πως κανεις ετσι. Πηρα κι εγω μερικα κιλακια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ελα μωρε πως κανεις ετσι. Πηρα κι εγω μερικα κιλακια...
Άστον ρε να λέει. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Τις προάλες που τον είδα σε μια πρόσφατη φωτό, έχει γίνει σαν μοσχάρι. :137:

...

Reaction score
10
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Η αληθεια ειναι οτι εχω παρει μερικα......πεντακιλακια:116:

Reaction score
4
Καταρχας ποτε δεν ειπα οτι στον ορφεα εχουμε καπαρωσει τα καλυτερα πραγματα. Τωρα για τα ηχεια αναφερω τα audio spectrum. Εχουν περασει απο εδω και ο αιολος και τωρα το ηλεκτρα με πραγματικα απογοητευτικες επιδωσεις. Κατασκευαστικα ειναι μια χαρα και στα μεγαφωνα αλλα ρε γαμωτω τα βαζω διπλα σε ηχεια του χιλιαρικου και χανουν κατα κρατος. Και να φανταστει σε ηχεια που δεν ειναι της προτιμησης μου οπως τα triangle. Βεβαια αυτο φαινεται και απο τις πωλησεις τους στο εξωτερικο που απλα δεν... αλλα να δωσω και 3-4 χιλιαρικα για αυτα τα ηχεια προτιμω να τα φαω σε ταβερνες. Απο εκει και περα υπαρχουν και καποιες φιλοτιμες Ελληνικες προσπαθειες οπως τα Αnalysis κτλ.

Για τα Αρτεμις καμια γνωμη?
Μια απο τα ιδια ?
Οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι στην λιστα μου και στα οικονομικα μου.
(σορρυ για το off topic)

Reaction score
2
Μια απο τα ιδια ?
(σορρυ για το off topic)
Κοιτα επειδη δεν ειναι ορθο λογω επαγγελματος να κρινω αλλους κατασκευαστες, θεωρω οτι υπαρχουν πολλες εταιριες με ηχεια τιμιοτερα ως προς την αποδωση απο τα αναφερθεντα. Απο εκει και περα καλο ειναι να τα ακουσεις μονος σου για να καταληξεις.

Reaction score
19
Μια απο τα ιδια ?
(σορρυ για το off topic)
Κι εγω πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερα σε αυτά τα χρήματα και δεν είμαι επαγγελματίας. Την γνώμη μου λέω. Άνοιξε ένα καινούτριο thread να το συζητήσουμε αν θέλεις.

Reaction score
1
Γιατί να μη μπει το δεύτερο τουίτερ στη πλάτη του ηχείου?

γιατι να μην το κανουμε ribbon, τοτε?
να βαλουμε και μια μαγνητοστατικη μοναδα διπλα...

...ωχ!

...

μολις θυμηθηκα οτι αυτο το ηχειο που σκεφτομαι υπαρχει........

χεχεχε

Reaction score
1
Κωστα, προσωπικα αν ηθελα να βαλω 2 τουιτερ, θα χρησιμοποιουσα 2 ribbon ( η εκπομπη τους δεν εχει το ημισφαιρικο σχημα ενος τουιτερ θολου -ειναι πιο κατευθυντικα- με αποτελεσμα να μην εχουμε φαινομενα συμβολης των ηχητικων κυμματων). Με λιγα λογια, λιγοτερες παρεμβολες μεταξυ των τουιτερ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
Κωστα, προσωπικα αν ηθελα να βαλω 2 τουιτερ, θα χρησιμοποιουσα 2 ribbon ( η εκπομπη τους δεν εχει το ημισφαιρικο σχημα ενος τουιτερ θολου -ειναι πιο κατευθυντικα- με αποτελεσμα να μην εχουμε φαινομενα συμβολης των ηχητικων κυμματων). Με λιγα λογια, λιγοτερες παρεμβολες μεταξυ των τουιτερ.

Σε κατακόρυφη ή οριζόντια διάταξη; (Βολεύει πιο πολύ η οριζόντια...)

Reaction score
1
Σε κατακόρυφη ή οριζόντια διάταξη; (Βολεύει πιο πολύ η οριζόντια...)

πρεπει να στηθει το ηχειο και να γινουν καποιες εκτιμησεις στην πραξη σε περιπτωση που θα τοποθετηθουν πλαϊ-πλαϊ.
νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να τοποθετηθουν σε κατακορυφη διαταξη, επειδη οι αποστασεις τους θα ειναι παραπλησιες σε σχεση με τον ακροατη.
τα εξωτερικα τουιτερ ισως να ειναι σε μεγαλη αποσταση στην οριζοντια διαταξη.

προτεινω την κατακορυφη διαταξη και μαλιστα οχι ακριβως στο μεσον της καμπινας για να μπορει ο ακροατης να πειραματιστει αν του αρεσει περισσοτερο ο ηχος με τα τουιτερ εξωτερικα ή εσωτερικα (αναλογα με τα γουστα του, με την αποσταση της θεσης ακροασης απο τα ορια του δωματιου, αλλα και σχετικα με τις αποστασεις των ηχειων μεταξυ τους).

Reaction score
1
Κωστα, επειδη τωρα διαβασα την πρωτη σελιδα (!!!), καλη αρχη με το επιχειρημα.

Θα ηθελα να γραψω δυο λογια, τις προσωπικες μου αποψεις για ενα ηχειο ιδανικο για σπιτι...

δεν θα το κανω ομως εδω ανοιχτα.

εχεις pm...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872
πρεπει να στηθει το ηχειο και να γινουν καποιες εκτιμησεις στην πραξη σε περιπτωση που θα τοποθετηθουν πλαϊ-πλαϊ.
νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο να τοποθετηθουν σε κατακορυφη διαταξη, επειδη οι αποστασεις τους θα ειναι παραπλησιες σε σχεση με τον ακροατη.
τα εξωτερικα τουιτερ ισως να ειναι σε μεγαλη αποσταση στην οριζοντια διαταξη.
Τώρα με πάς σε... άλλο μοντέλο. Εντάξει, να βάλω δυό RD75 όρθιες δίπλα - δίπλα και αντιπαραδίπλα μια ντάνα γούφερ, και τσουπ, έτοιμη η ντουλάπα! :114:

Reaction score
1
:111: φοβερα ribbons παντως (νομιζα θα φορουσε κατι πιο...μικρο) :121:

φανταζομαι αυτο το ribbon και διπλα, ξεχωριστα μια συστοιχια woofers σε κλειστη καμπινα (για λογους ταχυτητας κυριως)... :144:

Reaction score
27
Μ; Και γιατί να μπει στην πλάτη;
Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω τεχνικά. Απλά έχω δει να γίνεται. Υπάρχει σχετικό "δεδικασμένο". Επιπλέον δεν πειράζεις τις εξωτερικές διαστάσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab