Έχω βαρεθεί...

Reaction score
1
Απάντηση: Έχω βαρεθεί...

Το Star είχε ανακοινώσει ότι θα γύριζε σε 16:9 με τη μετακόμιση στα νέα κτίρια. Και μάλιστα θα έπαιζε αναμορφικά τις διαφημίσεις. (το ΣΚΑΪ παίζει 4:3). Οι διαφημιζόμενοι επαναστάτησαν, γιατί θα έπρεπε να γίνονται δύο φορές οι ταινίες, μία 4:3 και μία 16:9. Αυτός ήταν και ένας λόγος που σταμάτησε το εγχείρημα. Το πράγμα είναι περίπλοκο, μάλλον πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουν την μετάβαση σε 16:9.
Ακριβώς! Ένας πολύ βασικός λόγος είναι οι διαφημιστές!
Τα ίδια είχαν γίνει και όταν ο ANT1 έβαλε πριν δυο χρόνια το LOGO του στα δεξιά. Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι!

Επίσης όπως λες, μόνο όταν αποφασίσουν να εκπέμψουν όλοι σε 16:9 θα πετύχει το εγχείρημα.

Reaction score
164

Ακριβώς! Ένας πολύ βασικός λόγος είναι οι διαφημιστές!
Τα ίδια είχαν γίνει και όταν ο ANT1 έβαλε πριν δυο χρόνια το LOGO του στα δεξιά. Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι!

Επίσης όπως λες, μόνο όταν αποφασίσουν να εκπέμψουν όλοι σε 16:9 θα πετύχει το εγχείρημα.
Ακριβώς, ήθελα να το αναφέρω ως παράδειγμα... :)

Reaction score
786

Συγνωμη αλλα δεν δεχομαι σαν λογο επιμονης απο τα καναλια στο 4:3, μονο τις απαιτησεις των διαφημιστων.

Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει σκεψη/διαθεση για μεταβαση σε widescreen επιτελους, ειναι ΤΟΟΟΟΣΟ δυσκολο να μεταδιδεται σε 16:9 οτι προγραμμα ειναι γυρισμενο σε αυτο το φορματ και σε 4:3 ολα τα υπολοιπα, οπως πχ οι διαφημισεις?

Οι Γερμανοι που κανουν ακριβως αυτο εδω και χρονια, δειχνουν δηλαδη την ταινια/σειρα/εκπομπη σε 16:9 και οταν διακοψουν για διαφημισεις γυρνανε σε 4:3, ειναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ τεχνολογικα προηγμενοι?

Reaction score
10

Οι Γερμανοι που κανουν ακριβως αυτο εδω και χρονια, δειχνουν δηλαδη την ταινια/σειρα/εκπομπη σε 16:9 και οταν διακοψουν για διαφημισεις γυρνανε σε 4:3, ειναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ τεχνολογικα προηγμενοι?
Ναι, εκεί είναι σε κάτι υπόγεια εργαστήρια όλη η αυτή η φοβερή τεχνολογία
και την προσέχουν όλοι μαζί μην τους την κλέψουν... :427:
Όσο αρκούμαστε σε φθηνές δικαιολογίες τα ίδια θα βλέπουμε.
Πού είναι η μπάλα, οέο;

Reaction score
4.909

Μα ...δεν υπάρχει ενόχληση στην Ελλάδα, παρα μόνο σε κάτι φόρουμ "βλαμμένων" όπως αυτό εδώ! Οι 9 στους 10 (για να μην πω 99/100) στην Ελλάδα που έχουν τηλεόραση με λόγο πλευρών 16/9 βλέπουν ΟΛΑ τα κανάλια με γεμάτη την οθόνη και κανένας δεν προσέχει παραμορφώσεις, κοντόχοντρα ανθρωπάκια κλπ κλπ και είναι και ευχαριστημένοι γιατι έχουν μεγαλη οθόνη!

Reaction score
0

Μα ...δεν υπάρχει ενόχληση στην Ελλάδα, παρα μόνο σε κάτι φόρουμ "βλαμμένων" όπως αυτό εδώ! Οι 9 στους 10 (για να μην πω 99/100) στην Ελλάδα που έχουν τηλεόραση με λόγο πλευρών 16/9 βλέπουν ΟΛΑ τα κανάλια με γεμάτη την οθόνη και κανένας δεν προσέχει παραμορφώσεις, κοντόχοντρα ανθρωπάκια κλπ κλπ και είναι και ευχαριστημένοι γιατι έχουν μεγαλη οθόνη!
Είτε με γεμάτη την οθόνη βλέπεις είτε σε 4:3 το κομμένο κάδρο το καταλαβαίνεις εύκολα σε αθλητικές μεταδόσεις, ειδικά όταν λείπει η μπάλα από το πλάνο :138:
Πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση από μεγαλύτερη μάζα τηλεθεατών αργά ή γρήγορα.

Reaction score
2

Κι άμα υπάρξει αντίδραση βάλτε και μια απαίτηση για ημιδιάφανα σήματα (άντε και πιο καλαίσθητα...)

Reaction score
164

Κι άμα υπάρξει αντίδραση βάλτε και μια απαίτηση για ημιδιάφανα σήματα (άντε και πιο καλαίσθητα...)
Δεν είναι θέμα καλαισθησίας... Είναι το logo του σταθμού.
Αν δεν σου αρέσουν τα λογότυπα, αυτό είναι άλλο θέμα! :126:

Reaction score
1.187

Μα ...δεν υπάρχει ενόχληση στην Ελλάδα, παρα μόνο σε κάτι φόρουμ "βλαμμένων" όπως αυτό εδώ! Οι 9 στους 10 (για να μην πω 99/100) στην Ελλάδα που έχουν τηλεόραση με λόγο πλευρών 16/9 βλέπουν ΟΛΑ τα κανάλια με γεμάτη την οθόνη και κανένας δεν προσέχει παραμορφώσεις, κοντόχοντρα ανθρωπάκια κλπ κλπ και είναι και ευχαριστημένοι γιατί έχουν μεγάλη οθόνη!
Κι εγώ έτσι βλέπω όλα τα κανάλια να γεμίζουν την οθόνη 16:9 κι ας είναι όλοι κοντόχοντροι και παραμορφωμένοι δεν με απασχολεί καθόλου. Στο κάτω κάτω ο εισαγγελάτος, ο τριανταφυλλόπουλος, ο τράγκας, ο κακαουνάκης και όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί αλήτες τις ίδιες μαλ....ς λένε είτε τους βλέπεις με σωστό λόγο πλευρών είτε τους βλέπεις παραμορφωμένους κοντόχοντρους...
Μόνο στην Πετρούλα γυρνάω την τηλεόραση σε 4:3 mode με κάθετες μπάρες δεξιά αριστερά. :126:
Και μόλις τελειώσει η Πετρούλα ξανά στο 16:9 να γεμίζει η οθόνη.

Reaction score
0
Πάντως έχουν αρχίσει και βάζουν ταινίες σε 16:9 κανονικά... πριν λίγες μέρες ο Alpha είχε μια ταινία με τον μακαρίτη τον Swayze (Dirty Dancing νομίζω, λίγο στο τέλος την πρόλαβα) που ήταν σε wide format!... Λέτε να αρχίζουν σιγά σιγά; Ήδη πάντως ΣΚΑΙ και MAD είναι σε wide.

Reaction score
2

Και το Star το ίδιο. Και σε καινούργιες σειρές που πέτυχα μέχρι να ανάψει το htpc...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm