Ήρθε και το SACD D05...

Reaction score
1.739
έχεις δοκιμάσει να συγκρίνεις το ίδιο αρχείο στο C.A. & το sacd?

Όχι βέβαια την ψυχολογική γνώμη, αλλά αν είναι δυνατόν, την πραγματική!
Το έκανα, πήρα ένα flac 16/44 που το ακούω καιρό και ξέρω πως ακούγεται στο 851a και το έγραψα audio σε cd και το έπαιξα στο SACD.

Το ίδιο κομμάτι, τον ίδιο δίσκο (Chico Freeman - Chico) το έχω και σε βινύλιο, πρώτη έκδοση και το ακούω και στο Linn.

Νομίζω ότι καθαρότερα και εντυπωσιακότερα ακούγεται στο 851a (μάλλον επειδή κάνει upsampling στα 384), αλλά πιο «πραγματικό», πιο «ανθρώπινο» ακούγεται από το βινύλιο, το ίδιο και από το cd, όμως, αν βάλεις και τον παράγοντα της απόλυτης ησυχίας και της ευκολίας του CD, νομίζω ότι κερδίζει το CD, μετά έρχεται το flac 16/44 και τρίτο, το βινύλιο, το οποίο, όσο καλά και να αποδίδει και να ακούγεται, έχει ένα σωρό θέματα, όσον αφορά την πρακτικότητα, την ευκολία, την διαχέιριση, την αποθήκευση, την συντήρηση του μέσου και του εκοπλισμού του, κλπ, κλπ.

Και αυτή είναι η γνώμη κάποιου που μαζεύει και ακούει - χωρίς διακοπή - βινύλια από το 1979.

Φιλούνια και ηρεμία.

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Τι εννοεις ?
οτι αγοραζει ενα τεμαχιο ξυλο 1 ευρω
και το πουλαει πολλες φορες πανω........
[DOUBLEPOST=1528138078][/DOUBLEPOST]..........το ακουογραμμα παει περιπατο οταν ο εγωισμος δεν μας αφηνει να παραδεχτουμε πραματα
Στην παλια δουλεια μου βαραγαμε συχνα πυκνα.......στο κρατικο νικαιας....
βεβαια καλο ειναι πριν καποιος κανει ακουογραμμα,...... να κανει και ενα πλυσιματακι σε γιατρο για να βγαλει οτι εχει μαζεψει μεσατο αυτι του και δεν το φανταζεται............
Οσο αφορα τον γιαννακη
3 ακουγαμε διαφορες ,....και ενας δεν ακουγε... (μαλλον του χαλαγε ο ηχος -πιο σωστα)
Οκ δεν λεω οτι μπορει να ακουγε και ετσι.....
απλα και οι αλλοι ακουγαν αλλιως........
Και οταν 3 ακουνε
και ενας δεν ακουει ή κανει οτι δεν ακουει......τοτε τα συμπερασματα ειναι πανευκολα.................

D

deleted user 10898

Guest
Ναι.
Πχ αν σηκωθείς από τον καναπέ και ξανακατσεις τα αυτιά σου είναι αποδεδειγμένα σε θέση με διαφορετικη επίδραση του χώρου σε οικιακό περιβαλον.
Μετρημένα.
ο ένας δεν σηκώθηκε πχ ο Μάρκου όποτε δεν ακούει και διαφορες. Οι άλλοι σηκώθηκαν και έκατσαν αλλού.
Φανταστικό παράδειγμα που αναλύει τις φανταστικές διαφορές στο φανταστικό συγκριτικό σας.
Εκτός αν το κάνατε σε studio και καθοσασταν στην θέση την μια. Ε;

Reaction score
1.551
Πάντως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ανοίξει και ένα νήμα "Τι καλώδια εχουμε".
Είναι σίγουρος ότι κανένας από τους αντικαλωδιαδες δε θα έχει καλώδια 5 ευρώ το μέτρο :p
Άντε, ίσως όχι κανένας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
.....και οι 3 στον καναπε.....αλλα δεν εχει και πολυ σημασια....
οταν η διαφορα ειναι κραυγαλεα ακουγεται παντου.....
βγαζει ματια......
Απο εκει και μετα αν η διαφορα ειναι μικρη (αλλα ακουστη)
ο καθενας την αξιολογει διαφορετικα......
για αλλον μπορει να αξιζει ενα καλωδιο (η καθε ειδους καλωδιο - μπλιμπλικι)
και για αλλον μπορει να μην αξιζει.........
Το να μην παραδεχεσαι οτι υπαρχει διαφορα (και αυτο δικαιωμα σου)
αλλα δεν μπορεις να βγαλεις αλλους 3 οτι νομιζουν οτι ακουνε........

Reaction score
29.984
οτι αγοραζει ενα τεμαχιο ξυλο 1 ευρω
και το πουλαει πολλες φορες πανω........
[DOUBLEPOST=1528138078][/DOUBLEPOST]..........το ακουογραμμα παει περιπατο οταν ο εγωισμος δεν μας αφηνει να παραδεχτουμε πραματα
Στην παλια δουλεια μου βαραγαμε συχνα πυκνα.......στο κρατικο νικαιας....
βεβαια καλο ειναι πριν καποιος κανει ακουογραμμα,...... να κανει και ενα πλυσιματακι σε γιατρο για να βγαλει οτι εχει μαζεψει μεσατο αυτι του και δεν το φανταζεται............
Οσο αφορα τον γιαννακη
3 ακουγαμε διαφορες ,....και ενας δεν ακουγε... (μαλλον του χαλαγε ο ηχος -πιο σωστα)
Οκ δεν λεω οτι μπορει να ακουγε και ετσι.....
απλα και οι αλλοι ακουγαν αλλιως........
Και οταν 3 ακουνε
και ενας δεν ακουει ή κανει οτι δεν ακουει......τοτε τα συμπερασματα ειναι πανευκολα.................

Εχεις αδύνατη μνήμη , να στην φρεσκάρω.
Εγω δεν άκουσα καμία διαφορά. Εσυ είπες ότι σου φάνηκαν τα μπάσσα πιο καλά.
Μετά όλοι αναρωτηθήκαμε μήπως είναι έτσι .
Στο τέλος καταλήξαμε ότι ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΆ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ.
ΤΟ θυμάσαι αυτό ? ή να φωνάξω τον Σωτήρη να σε ισιώσει?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
φωναξε τον αντωνη.......
ο σωτηρης ...καποια στιγμη ειπε οτι οταν τελειωσει με ολα τα αλλα θα σχοληθει με τα καλωδια.....

και ή δεν εχεις μνημη

ή δεν θες να εχεις......
Και το πιο βασικο ειναι να μην κυνηγας ενα καμμενο χαρτι
ο καθενας απο τους 3 ακουγε αλλα πραματα....
εσυ αν θυμασαι
ή αν δεν θες να θυμασαι
δεν πειραζει......
Δεν πιεζω ποτε κανενα να αλλαξει γνωμη.....εδω μεσα ευτυχως η δυστυχως πολλοι ακουνε διαφορες
Οκ αν ημουν ο μονος που ακουγε διαφορες πιθανο να ειχα θεμα.....
Ευτυχως δεν ειμαι ο μονος.....
ευτυχως........

Reaction score
29.984
Καλά επειδή δεν είναι του παρόντος thread αυτά άστα να τα πούμε κάπου αλλού σε πιο κατάληλο thread.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.683
Το έκανα, πήρα ένα flac 16/44 που το ακούω καιρό και ξέρω πως ακούγεται στο 851a και το έγραψα audio σε cd και το έπαιξα στο SACD.

Το ίδιο κομμάτι, τον ίδιο δίσκο (Chico Freeman - Chico) το έχω και σε βινύλιο, πρώτη έκδοση και το ακούω και στο Linn.

Νομίζω ότι καθαρότερα και εντυπωσιακότερα ακούγεται στο 851a (μάλλον επειδή κάνει upsampling στα 384), αλλά πιο «πραγματικό», πιο «ανθρώπινο» ακούγεται από το βινύλιο, το ίδιο και από το cd, όμως, αν βάλεις και τον παράγοντα της απόλυτης ησυχίας και της ευκολίας του CD, νομίζω ότι κερδίζει το CD, μετά έρχεται το flac 16/44 και τρίτο, το βινύλιο, το οποίο, όσο καλά και να αποδίδει και να ακούγεται, έχει ένα σωρό θέματα, όσον αφορά την πρακτικότητα, την ευκολία, την διαχέιριση, την αποθήκευση, την συντήρηση του μέσου και του εκοπλισμού του, κλπ, κλπ.

Και αυτή είναι η γνώμη κάποιου που μαζεύει και ακούει - χωρίς διακοπή - βινύλια από το 1979.

Φιλούνια και ηρεμία.
Προσωπικά την πάω την CA. Προσιτές, ποιοτικές, σοβαρές υλοποιήσεις.

Επί την ευκαιρία συγχαρητήρια για τις επιλογές σου, κάθε κομμάτι είναι και μια μελετημένη κίνηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
........oταν βλεπεις το δεντρο χανεις το δασος.....
ακομα πιο <καλα> αν το δεντρο ειναι καμμενο........

G

ggus

Guest
Τα CD players δεν ἐχουν πυκνωτἐς σἠματος, αλλἀ μὀνο ηλεκτρολυτικοὐς στο τροφοδοτικὀ τους, οπὀτε μη περιμἐνεις τραγικἀ μεγἀλες μεταβολἐς ὀσο στρὠνει.
Ο χαρακτἠρας κἀθε υλικοὐ :
(αντἰσταση, πυκνωτἠς, δἰοδοι, συρμἀτωση, λυχνἰα, βὐσματα, μπὀρνες, κλπ)
..... κἀνει ἀμεσα αισθητἠ τη διαφορἀ ! με το πρὠτο ἀκουσμα, αμἐσως μετἀ την αλλαγἠ !
Μετἀ ὀσο παἰζει, τὀσο καλὐτερα γιατἰ κυρἰως προσαρμὀζεται το αυτἰ μας στη διαφορἀ.
Σε καμἰα ὀμως περἰπτωση δεν θα αλλἀξει αυτἠ η πρὠτη σου εντὐπωση !

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.565
Members
38.574