Ήχος Ιουνίου

Reaction score
14
Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας Μιχάλη. Προς Θεού.
Διαπιστώσεις κάνω.
Δυστυχώς για την "απόλυτη" εκφορά της άποψης μου πάνω στο θέμα....
Το επάγγελμα δεν αφήνει περιθώρια...αμφιταλαντεύσεων. :wink:

Reaction score
41
Ας πω κι εγώ τη μπαρούφα μου.

Αυτό που δεν βλέπω πολύ, είναι να γίνονται αναλυτικά test σε διάφορα Home Cinema sets.
Καλά τα δικάναλα αλλά να πάμε και με το κλίμα της εποχής που θέλει 5-6-7-37 ηχεία στο σπίτι για κάθε χρήση.

Είτε μεγάλα, είτε μικρότερου μεγέθους κτλ.
Περισσότερα διαβάζω στο net παρά στα περιοδικά.

Δεν είδα λοιπόν αναλυτικά test που να έχει sets ηχείων για όλα τα βαλάντια, ή ένα σετ πχ που να το ξεψαχνίζει (και να δίνει και διαφορετικούς συνδιασμούς του ίδιου σετ - δεν ξέρω αν το πιάσατε! και τεστ του ίδιου σετ με 2-3 ενισχυτές...).

Και όταν λέω όλα τα βαλάντια εννοώ περισσότερα τεστ, στα χαμηλότερης αξίας συστήματα και λιγότερα στα ηψηλότερης τιμής.
Έχει ο ήχος ένα φυλλάδιο που λέει τιμές 5.000-10.000-15.000 για ηχεία...Πόσοι θα τα αγοράσουν αυτά? Τι λέμε τώρα. Δεν παίρνω αμάξι καλύτερα?

Εντάξει απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό αλλά στην πορεία άλλαξε όπως και η εποχή μας άλλαξε, γι' αυτό άλλωστε διαφημίζει και φωτογραφικές με 200-300 ευρώ.. Καλό είναι λοιπόν να δίνει περισσότερη βάση και σε μικρότερης αξίας συστήματα που θέλει ο μέσος καταναλωτής. Η εποχή ζητάει lcd-home cinema και προβολέα.

(Αυτά τα test με τα πικάπ των 1000-2000-5000 ευρώ ποτέ δεν κατάλαβα τι εξυπηρετούν στην ύλη του περιοδικού).

Reaction score
164
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η κριτική του για τον Κώδικα Davici. :?
Κουβέντα για την ταινία. Μόνο κριτική στους άλλους κριτικούς... :x

Reaction score
298
Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει, να μας πει τι ποσοστό των εσόδων ενός περιοδικού σαν τον Ήχο προέρχεται από διαφημίσεις και τι από πωλήσεις τευχών;

Reaction score
14
Αν μπορώ να "μαντέψω" σωστά την κυκλοφορία του - υπάρχουν και νούμερα πρακτορείων διανομής...δεν τα έχω- πρέπει να πουλάει 2-3.000 τεύχη το μήνα. Άντε 4.000.
Φυλλομέτρησα τις καταχωρήσεις ενός τυχαίου τεύχους και προέκυψαν 45.
Όλες μαζι. Ειδικοί χώροι, σαλόνια, ημισέλιδα, τρίτα, υποσέλιδα.
Από αυτές οι 10 είναι καραμπινάτοι συμψιφησμοί. Μπορεί και παραπάνω από δέκα...δεν γνωρίζω τις ιδιαίτερες σχέσεις του συγκεκριμμένου περιοδικού.

Τώρα ο επίσημος τιμοκατάλογος ενός μέσου του είδους είναι 3-4-5 χιλιάρικα η σελίδα max και ίσως λίγο παραπάνω οι ειδικοί χώροι.
Στην πραγματικότητα η σελίδα πωλείται κάτι στα 2 χιλιάρικα στους μεγάλους πελάτες και κάτι στο χιλιάρικο...στους...μικρότερους.
Συνυπολογίζω την "σφικτή" εμπορική πολιτική του ομίλου.

Απλοί πολλαπλασιασμοί μας οδηγούν εύκολα σε κάποια συμπεράσματα.

Αν τα έχω υπολογίσει σωστά ο ήχος τζιράρει κάτι μεταξύ 70-90 χιλιάρικα τον μήνα με μια αναλογία  30% έσοδα πωλήσεων τευχών και 60% διαφημιστικά έσοδα.

Αυτά τα λίγα.   :wink:

VG

Reaction score
0
preve said:
Πάντως η κυκλοφορία του πρέπει να είναι τραγικά χαμηλή.
Για να το βρώ Γλυφάδα-Βούλα-Βουλιαγμένη μου βγαίνει η πίστη.
Ούτε στην Άνω-κάτω Παναγιά να ήμουν.
Αν πουλάει 2-3 χιλιάδες τεύχη....και αυτά Πανελλαδικά πρέπει να είναι ζήτημα.
Δεν εξηγήται διαφορετικά η τόσο χαμηλή διανομή.
Γλυφαδα οποτε το εχω ψαξει το εχω βρει...

Reaction score
14
VG said:
Γλυφαδα οποτε το εχω ψαξει το εχω βρει...
Για να καταλάβεις...ο μήνας έχει 17 και ακόμη δεν το έχω πάρει....
Τι στο καλό τόσο καντέμης είμαι;;; 8)

Reaction score
298
Και εγώ κάπου εκεί (διαφημίσεις/πωλήσεις = 2:1) το υπολόγιζα διαισθητικά. Δεύτερο ερώτημα: Ξέρει κανείς να μας πει κατά προσέγγιση τις κυκλοφορίες περιοδικών του ευρύτερου χώρου (Hitech, Stuff, T3 κλπ);

Reaction score
14
Χμ....είναι άμεσα συναρτώμενες από τα κανάλια διάθεσης των ομίλων που τα εκδίδουν σε συνάρτηση με τα δωράκια (cd/dvd) που προσφέρουν κάθε μήνα.

Σε γενικές γραμμές και μέσα στο ζοφερό Ελληνικό οικονομικό τοπίο οι κυκλοφορίες τόσο ειδικού τύπου είναι χαμηλές.
Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά αυτές μετρώνται στα δάχτυλα του ένος χεριού. (που του λείπουν και 1-2 δάκτυλα)   8)

Βλέπε 4τροχοί, RAM και κανα δυο ακόμη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Με ευκαιρία το post του preve να αναφέρω 2-3 πραγματάκια που έμαθα από ανθρώπους του χώρου και που δίσταζα να αναφέρω.

Δυστυχώς για τον ειδικό τύπο τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ελάχιστα περιοδικά κατέφεραν να κρατήσουν το τιράζ τους ενώ τα περισσότερα είχαν δραματική πτώση. Βλέπετε η αθρώα προσφορά Cd/DVD αντί να τους βοηθήσει να ανακάμψουν απλά επιτάχυνε την πτώση τους. Αυτό φυσικά επηρεάζει άμεσα τις εκδοτικές εταιρίες που πλέον βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ήδη ακούγονται πολλα στην πιάτσα για σχεδόν υποχρεωτικές εξαγορές και δυστυχώς φαίνεται ότι κάποια από τα περιοδικά του χώρου μάλλον θα αλλάξουν χέρια πολύ σύντομα.

Και το ζητούμενο σε μία τέτοια αλλαγή είναι ότι δεν ξέρουμε τι προθέσεις έχουν όσοι θα αγοράσουν τα υπάρχοντα περιοδικά. Διότι σίγουρα αυτοί που θα αγοράσουν θα επιβάλλουν τους δικούς τους όρους λειτουργείας στα περιοδικά. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχόμαστε οι όροι τους να διατηρήσουν το image των περιοδικών.

Για περισσότερα νέα από Δευτέρα που απ ότι φαίνεται θα οριστικοποιηθούν τα πρώτα deal.

Reaction score
164
Καλά, κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Έχετε δει καμία τόσο μικρή χώρα με τόσα εξειδικευμένα περιοδικά;
Πόσα κυκλοφορούν για Hifi/Hiend/Home cinema;
Πόσα για δορυφορικά; Για κινητά τηλέφωνα; Για υπολογιστές; Πώς θα ζήσουν όλα αυτά;

Reaction score
14
Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κραταιά κάποτε περιοδικά... πλέον κυκλοφορούν ως δώρο από μεγάλες Σαββατοκυριακάτικες εφημερίδες;

Γιατί άραγε; :p :p :p

Reaction score
298
Διαφωτιστικά όλα αυτά. Έχω ακούσει ότι τα πρακτορεία διανομής απαιτούν τιράζ τουλάχιστον 6.000 τευχών για να διανείμουν. Κι άλλη ερώτηση τώρα: μπορεί κάποιος να μου/μας πει ποιά σχετικά περιοδικά κυκλοφορούν; Γιατί έχουν βγει μερικά καινούργια και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς τα λένε και με τι ασχολούνται.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η κατάσταση με τα πρακτορεία είναι αρκετά μπλεγμένη. Φυσικά οι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι (γιατί για αυτούς μιλάμε) έχουν άλα προνόμοια. Οι μικρότεροι βολεύονται με ημίμετρα.

π.χ. το High Fidelity στην Κατερίνη βρίσκεις αυτή την στιγμή το τεύχος 2 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2006). Σε 5-6 μήνες θα φτάσει και το τρέχον τεύχος...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μαζί με τον Ήχο υπάρχει σε αυτό το τεύχος ένα μικρό συμπληρωματικό τεύχος που παρουσιάζει διάφορα ηχεία. Στις τελευταίες σελιδες του εντύπου υπάρχει ένας μικρός θησαυρός. Αναδημοσιεύονται 2 παλιότερα τεχνικά άρθρα από την βιβλιοθήκη του Ήχου για τα ηχεία.

Τα άρθρα αυτά θα λύσουν πολλές απορίες των νεοεισελθέντων στο χώρο. Ξεκοκκαλιστε τα...

Reaction score
14
Επιτέλους κατάφερα να το βρω στη Βούλα! :shock:
Σε ερώτηση μου την προηγούμενη σε περίπτερο της Γλυφάδας (επί της Λ. Βουλιαγμένης), ο περιπτεράς μου είπε ότι έχουν να του φέρουν ...μήνες!

Το ενθετάκι συμπαθητικό...ξεκάθαρα ρεπορτάζ αγοράς για να τσιμπήσουμε διαφημιστικά κάτι παραπάνω.
Όντως πολύ καλά τα τεχνικά του άρθρα. Ο μόνος λόγος για να το κρατήσει κάποιος πάνω από...τέταρτο. 8)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll