Αν δεν το πας κάπου αλλού δεν έχω δει κάποιο κεντρικό που να θεωρείται μεγάλο σε σχέση με ηχεία δαπέδου, τα περισσότερα τονίζουν τις μεσοχαμηλές αλλά από χαμηλό δεν λένε τίποτα.
Δε λέω, και μένα μεγάλο μου φαινότανε το D750, μέχρι πού'κατσε δίπλα του η νέα κουμούτσα, και δείχνει παιδικό...
Α, δε σας τό'πα, πήρα σσσσάμπ!
Όχι γιατί μου τη βγαίνανε κάτι μήτσοι (βλέπε με κάτι παλιοενεργά μπι εν δάμπλεγιου) και με λέγανε: <<<Μπάσσο έχει;>>>
Ε, έχει πιο πολύ απ'όσο μπορεί να μετρήσει το μηχανάκι σπίτι μου. Με το volume στη μέση και με τόνο 30Hz, τέντωσε το μετρητικό, μού'δειξε το εξής: >120db.... Τα ρέστα μου να φύγω!
Πήρα ένα "πιτσιρίκι" που βγάζει κάτι παραπάνω από 130db σε ανοιχτό χώρο....Σε κλειστό δωμάτιο βοήθειά μας....
Το σπίτι έχει πρόβλημα βέβαια, έτρεμε ο νεροχύτης στην κουζίνα και με διαφορετική συχνότητα συντονισμού από το δάπεδο, αλλά βασικά τα θεμέλια με ανησυχούνε....
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο μετρητικά εν σειρά μεταξύ τους. Το πρώτο θα διαβάζει μέχρι τα 120 dB και το δεύτερο θα διαβάζει μόνο πάνω από τα 120dB. Πρέπει τα όργανα μέτρησης να συνδεθούν σε bus topology με ειδικό καλώδιο AES/EBU. Ορισμένοι κατασκευαστές υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο επικοινωνίας. Αν θυμάμαι καλά, αυτό το πρωτόκολλο ονομάζεται : U.H.V.S.P.L.M.F.T.A.F.O.T
Ulra High Volume Sound Pressure Level Meter For Those Audio Freaks Out There