Όνειρα . .

Reaction score
4
Θα ήθελα να δω τον χώρο(-ους) που θα θέλατε να έχετε για να ακούτε μουσική.
Αφού είναι ονειρική κατάσταση , είστε ελεύθεροι ως προς τις παραμέτρους, μέγεθος, κόστος, υλικά κατασκευής, κτλ.
Μπορείτε ακόμη να βάλετε και ένα δωμάτιο άλλης χρήσης, που θα το αλλάζατε σε μουσικής :smoking:.

Υ.Γ.
Μόλις βρω το δικό μου θα το βάλω εδώ.

Reaction score
4
Απάντηση: Όνειρα . .

Να το πρώτο !
Φυσικά θα άλλαζαν πολλά πράγματα αλλά ως χώρος είναι κάτι που θα ήθελα πολύ για να ακούω μουσική.
Η photo δεν δείχνει όλο το δωμάτιο, αλλά πιστεύω να πάρετε μια γεύση.
Από την ταινία του Alfred Hitchcock, Rebecca.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Εγώ πάλι θα ήθελα κάτι σε εξωτερικό χώρο, μεγάλη αυλή στην ερημιά, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες, και με ηχεία χωρίς χαρτί στα μεγάφωνα, να μην αρπάξουν υγρασία από την πισίς να πούμε κι έτσι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Δεν είμαστε καλά! Θα έχει η πισίς αχινούς; Και το πιάτο μου τί θα έχει; Λουκάνικα Φρανκφούρτης;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Όνειρα . .

Εγώ πάλι θα ήθελα κάτι σε εξωτερικό χώρο, μεγάλη αυλή στην ερημιά, για να μην ενοχλούνται οι γείτονες, και με ηχεία χωρίς χαρτί στα μεγάφωνα, να μην αρπάξουν υγρασία από την πισίς να πούμε κι έτσι...
Ο εξωτερικός χώρος είναι καλή περίπτωση αλλά έχει και αυτός τις δικές του απαιτήσεις... Θόρυβο (όχι από αυτοκίνητα/γείτονες) και καθόλου ανακλάσεις που δυσκολεύουν τα πράγματα.

Μια καλή 'μπίζνα' θα ήταν να φτιάχνουμε σπιτάκια (προκατ.) διαμορφωμένα για ακρόαση μουσικής, και να τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο (αυλή).

Reaction score
0
Ο εξωτερικός χώρος είναι πράγματι το ιδανικό.Μια εγκατάσταση συναυλιών στον κήπο σας.Ποιό χάι έντ σύστημα θα κοντράρει κάτι τέτοιο;

Reaction score
0
Πρώτη μου επιλογή είναι πάντα μια βουνοκορφή με γιάφκες :) Το έχω ξαναπεί…

Αλλά, μιας και βάζεις και εσωτερικούς χώρους, να αναφέρω ότι πραγματιστικά μου έχει μπει μια απορία μετά από περιήγηση σε αρκετούς καθεδρικούς στην Αγγλία.
Ανέκαθεν σκεφτόμουν πώς μπορεί να ‘σταθεί’ το οποιοδήποτε κορυφαίο σύστημα σε ένα τέτοιο χώρο.
Α. Ο καθεδρικός του York http://en.wikipedia.org/wiki/York_Minster με to εκκλησιαστικό του όργανο (και αρκετά καλή χορωδία).
Β. Στην Αγγλία δεν θεωρείτε βλάσφημο να χρησιμοποιούνται πρώην ναοί για άλλο σκοπό. Έχω επισκευή δύο αντίστοιχα ‘μαγαζιά’.
Κλαμπ σε πρώην καθεδρικό (Γλασκόβη) με περιμετρικά κλαμπάτα ηχεία, ο ήχος ξέφευγε από τον κλασικό ορισμό του κλαμπατου ήχου καθώς το μεγάλο ύψος και το γεγονός ότι υπήρχαν και ηχεία ψηλά έδινε άλλη τροπή στο ηχητικό αποτέλεσμα (σε συνδυασμό με τα ποτά).
Αντίστοιχη pub σε επαρχιακή πόλη που είχαν 5.1 και προβολέα για ποδόσφαιρο – ειδικά οι αντηχήσεις του πλήθους έδιναν ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Εξίσου περίεργος ήμουν για μια πρώην όπερα, που είχε μετατραπεί σε κλαμπ… αλλά με κάκιστα ηχητικά αποτελέσματα.

Καταλήγοντας να πω ότι όσα κορυφαία συστήματα έχω ακούσει ποτέ δεν βρίσκονταν σε χώρους μεγαλύτερους των 150 τ.μ. και σπάνια σε χώρους με ύψος πάνω των 4 μέτρων.

Στην περίπτωση της πρώτης φωτο με το μεγάλο ύψος και τα περιμετρικά τζάμια, εκτιμώ ότι θα ήταν μια καλή αρχή για ‘ήχο μεγάλου χώρου’.

Reaction score
4

Κοιτώντας από το παράθυρο σκεφτικός, είπε:
- Αγάπη μου, λέω να φτιάξω ένα σπιτάκι στο κτήμα για να ακούω μουσική και να μην με ενοχλεί κανείς. Πως σου φαίνεται ?
- Καταπληκτική ιδέα !!! (απάντησε εκείνη)

Τώρα το μόνο που μένει είναι τα σχέδια για να γίνει πραγματικότητα.
Ένα σπίτι στημένο για να στεγάσει την μουσική, το χώρο ακρόασης και ότι άλλο απαιτείται.
Ιδέες - προτάσεις ?

Ακόμη με ενδιαφέρει να μάθω τα εξής:
Που και πως έχετε την δισκοθήκη σας (cd - Lp)
Άλλα "περιφερειακά" κόλπα, που κάνουν την ζωή του audioman καλύτερη.

Reaction score
10
Καντε ονειρα και σχεδια.....
Να τα κανετε πραγματικοτητα ομως πριν παντρευτειτε οι ελευθεροι, για να τα βρει στο σπιτι η λεγαμενη,
και οσοι ειστε παντρεμενοι απολαυστε τα πριν κανετε παιδια...

Γιατι εγω ολα αυτα τα παραπανω τα εκανα....

Και μετα ηρθαν τα ζιζανια....

Δε θελετε να ξερετε τη συνεχεια.....

Αντε να σας πω ενα μονο και νομιζω οτι αρκει....ΟΛΑ μου τα μηχανηματα ειναι η πακετα η εξω απο τη πριζα....περαστικα μου , ευχαριστω....:623:

Reaction score
4

Να ένα ωραίο δωμάτιο !!! :610:

[youtube]6GAHFrLAxzM&feature[/youtube]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.192
Members
38.541
Νεότερο μέλος