Όντως συμβαίνει;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Αντιγράφω από ένα pm που μου έστειλε κάποιος χρήστης:

Δυστυχώς παρατηρώ στο φόρουμ κυρίως απαντάτε σε δικά σας ζητήματα εσείς οι πιο ενεργοί/παλιοί χρήστες και διάφορα νέα μέλη όταν ρωτάνε δύσκολα απαντάτε.
Σχόλια;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: τόπος στα νιάτα

Ακόμα κι αν όντως κάποιες φορές συμβαίνει,κάτι πρέπει να...σημαίνει:105:

D

deleted user 10898

Guest
και εγω στην αρχη την ιδια αισθηση ειχα.
δυσκολα επαιρνα απαντησεις και οταν ποσταρα σε διπλανο φορουμ ειχα πολες παραπανω.
σταδιακα βεβαια καταλαβα οτι οταν θελω κατι συγκεκριμενο εδω θα βρω τηνα απαντηση αλλα ισως εαν με "υπουλο" τροπο "τσιγκλισω" λιγο τις παλιες καραβανες...
υπαρχει ενας "ελιτισμος" οπως νομιζω εγραψε ο doomsword αλλου, αλλα οπως εγραψε και ο ελυτης "οπου ανθει ο μεσος ορος παυω να υπαρχω".
αντε βαλτε τα δυνατα σας γιατι υπαρχει και εσωκομματκη αντιπολιτευση....οι βοριοι ειναι πολυ ποιο απαντησιαρηδες και θα μας παρουν τον κοσμο....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.821
Απάντηση: Όντως συμβαίνει;

σημαίνει ότι τα περισσότερα ερωτήματα των νέων μελών έχουν ήδη ερωτηθεί και απαντηθεί και τα νέα μέλη μπορούν να ψάξουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σε παλιότερα θρεντς.

σημαίνει ότι μια γενική - αόριστη ερώτηση δεν θα πάρει απάντηση γιατί δεν υπάρχει απάντηση. είναι λάθος η ερώτηση.

σημαίνει ότι υπάρχει μια κόπωση με τα ίδια επαναλαμβανόμενα ερωτήματα.

ΔΕΝ σημαίνει "ελιτισμός".

(το "τσίγκλισμα" και ο επακόλουθος "χαβαλές" δεν έχει όρια....)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Όντως συμβαίνει;

σημαίνει ότι τα περισσότερα ερωτήματα των νέων μελών έχουν ήδη ερωτηθεί και απαντηθεί και τα νέα μέλη μπορούν να ψάξουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σε παλιότερα θρεντς.

σημαίνει ότι μια γενική - αόριστη ερώτηση δεν θα πάρει απάντηση γιατί δεν υπάρχει απάντηση. είναι λάθος η ερώτηση.

σημαίνει ότι υπάρχει μια κόπωση με τα ίδια επαναλαμβανόμενα ερωτήματα.

ΔΕΝ σημαίνει "ελιτισμός".

(το "τσίγκλισμα" και ο επακόλουθος "χαβαλές" δεν έχει όρια....)
Συμφωνώ με τον Κώστα, άλλωστε από προσωπική εμπειρία οι απαντήσεις που έλαβα και η βοήθεια εκ μέρους του ήταν απίστευτη και έτσι σε ελάχιστο χρόνο μου λύθηκαν απορίες και έμαθα πράγματα που ψάχνοντας μόνος μου θα μου έπαιρνε πολύ χρόνο, οπως φαντάζομαι πήρε και στον ίδιο να φθάσει σε αυτό το επίπεδο γνώσεων.

Αυτό που είδα εγώ είναι μία φοβερή και αγνή διάθεση βοήθειας χωρίς βεντετισμους και ελιτισμούς που γενικά υπάρχουν στο χόμπι μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προσωπικά νομίζω ότι είναι προτιμότερο να μην απαντήσεις σε ένα λάθος ερώτημα παρά να πεις ότι είναι λάθος. Είναι θέμα τακτ. Εκτός κι αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται και αρχίζεις να δίνεις λάθος απαντήσεις σε λάθος ερωτήσεις. Αυτό δεν είναι βοήθεια, κουτσομπολιό και αερολογία είναι.

...

Reaction score
0
Καλημερα σας, ειμαι μελος στο forum εδω και καποιο καιρο, και κυριως διαβαζω γιατι δεν μπορω να βοηθησω καποιον στην audio κατηγορια με τις ελαχιστες γνωσεις μου.

Δεν θελω να κατηγορησω καποιον για ελιτισμο ή κατι αλλο παρεμφερες, και φυσικα συμφωνω για το search (ευλογημενη λειτουργια).
Και συννηθως σε ενα forum με μελη με γνωσεις, ειναι λογικο οι απαντησεις στα περισσοτερα "βασικα" ζητηματα-απορριες να εχουν δωθει.

Βεβαια αυτο μπορει να ειναι και αναμεσα στα posts ενος φαινομενικα "ασχετου" thread... (και αντε να το βρω τωρα εγω ο "νεος"...) :132:

Σκευτειτε τωρα καποιον που ειναι noob σε γνωσεις και στο forum, σε οποιο forum, ποσο ευκολο ειναι να πλοηγηθει μεσα σε αυτο?
Εξ'αλλου αν καποιος που ξερει κατι παραπανω και ξερει που βρισκεται απαντηση σε οποιο ερωτημα εχει τεθει, μπορει πολυ απλα να κανει ενα hyperlink με το thread που ειναι. Τοσο απλα.
Δε χρειαζεται να γραψει την Ιλιαδα.

Ή πως μπορει να ξερει το χαρακτηρα του καθενος απο τα υπολοιπα μελη για να κρινει και το υφος της απαντησης?
Οπότε διαβαζοντας μια απαξιωτικη απαντηση, ναι υπαρχουν και τετοιες, ή με "παραξενο" υφος, δεν ειναι παραλογο να αρχισει να το σκευτεται και ετσι. Οτι δηλαδη "εδω ειναι μια παρεα που "χαριεντιζεται" ο ενας με τον αλλο και δεν μου δινει κανεις σημασια..."
Εδω μελη που ηδη γνωριζονται καιρο, τουλαχιστον διαδικτυακα, και καμια φορα ο ενας παρεξηγει τα γραφομενα του αλλου, ετσι δεν ειναι?

Απ'την αλλη εχουν και δικιο οσοι λενε οτι ειναι βαρετο να απαντας σε ερωτησεις χιλιο απαντημενες ή σε γενικοτητες.
Σε ενα forum καποιος μπαινει για να δει πραγματα που τον ενδιαφερουν, να μιλησει με ανθρωπους που τον καταλαβαινουν και αν προκυψει, να βοηθησει και καποιον που μπορει να εχει μια απορια. Αλλα δεν ειναι και εκπαιδευτικο ιδρυμα.
Ειναι μια ανοιχτη πηγη γνωσης αλλα θελει και την προσωπικη προσπαθεια του καθενος για να την βρει.

Anyway, πιστευω οτι λιγο "τακτ" απο τους ανθρωπους που εχουν μια εμπειρια παραπανω και φυσικα λιγος παραπανω κοπος απο τους noob για να χρησιμοποιησουν και το search θα δωσει τη λυση...
Αν φυσικα δεχτουμε οτι υπαρχει καποιο προβλημα :132:

My 2 cents, Στελιος.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Re: Όντως συμβαίνει;

Βεβαια αυτο μπορει να ειναι και αναμεσα στα posts ενος φαινομενικα "ασχετου" thread... (και αντε να το βρω τωρα εγω ο "νεος"...) :132:
Συμφωνώ. Αυτό είναι πονοκέφαλος, θέλει χρόνο και ψάξιμο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Θα συμφωνήσω στο ότι δεν θέλει κόπο μια απάντηση αλλά θέλει τρόπο.

Και επειδή δεν έχουμε τον άλλο μπροστά μας την ώρα που γράφει ώστε να κρίνουμε από τις αντιδράσεις ή τις γκριμάτσες του το τι ακριβώς μπορεί να εννοεί καλό θα είναι να το σκεφτόμαστε δύο φορές πριν στείλουμε το μήνυμα.

Είναι μάλλον προτιμότερο να μη δώσουμε συνέχεια σε μια άσκοπη συζήτηση, που μπορεί να μας βγάλει εκτός ορίων, ακόμα και αν φανούμε <<λίγοι>> μετά από αυτό.

sk

Reaction score
501

Θα συμφωνήσω στο ότι δεν θέλει κόπο μια απάντηση αλλά θέλει τρόπο.
Δεκτό, αρκεί ο «τρόπος» να μην οδηγήσει τελικώς σε διπλωματικές απαντήσεις του τύπου «ήξεις αφίξεις ..».
Προτιμότερο είναι να λέγονται τα σύκα – σύκα, και ας υπάρχει ο κίνδυνος να εκληφθούν ως αυθάδεια ή και προσωπική προσβολή.

Reaction score
1.213

Μιλαμε για τις audio κατηγοριες η για τις τεχνικες κατηγοριες γενικοτερα του φορουμ ? :121:

Reaction score
3

Νομίζω πως ψιλοισχύει...
Βέβαια, δεν γίνεται να ρωτάει κι ο καθένας συνεχώς ο,τι θέλει κι όπως θέλει, να το ψάχνει λίγο πρώτα πριν...αλλά κι εσείς οι πιο εμπειροί βοηθήστε κάπως...ή αμα βαριέστε να επαναλαμβάνεστε (παρόλο που τίποτα δεν είναι σταθερό γύρω από αυτό τον χώρο) τουλάχιστον να παρπέμπετε σε λινκς.

Εντάξει, εγώ πάντως έκανα μία ερωτησούλα σε thread που έχετε ασχοληθεί πολύ και παίζει να έχετε ποστάρει όλοι οι ψιλογνωστοί....και περιμένω ακόμα μια απάντηση βρε παιδιά. για εδώ λέω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=886427#post886427
Και το διάβαλα όλο το thread περιληπτικά..και νομίζω πως αυτό που ρωτάω δεν είναι και χαζό...:120:
(αν μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτό που ρώτησα τώρα που έριξα την μπιχτή:119:)

Σημείωση: επειδή έχω παρατηρήσει πως πολλοί έχετε πολλές γνώσεις εδώ μέσα, νομίζω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο καθώς θα αναβάθμιζε και την ποιότητα του φόρουμ.....να υπήρχαν κάποια θέματα σε κάθε κατηγορία Sticky όπου μέσα σε αυτά θα ήταν σημαντικές απόψεις και θα αποτελούσε και πηγή πληροφοριών- οδηγό για νέους όπως εγώ και νομίζω κι αρκετοί άλλοι.
Αυτό θα απάλαζε και κάποιους να απαντάνε στις ίδιες ερωτήσεις - τις πιο συχνές τελοσπάντων.

(βασικά τώρα που έριξα μία ματιά υπάχουν σε άλλα sub-threads αλλά ελάχιστα ως μηδαμινά στην κατηγορία Audio/ Hi-Fi

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Εσύ Κώστα τι θα απαντούσες στο ερώτημα σου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Εγώ έχω την αίσθηση πως άλλες μέρες γίνεται χαμός από μηνύματα, και άλλες μέρες δεν κουνιέται φύλλο. Δεν ξέρω γιατί...

Reaction score
4

Με τα μάτια του νέου, ισχύει.

Αργότερα που βλέπεις τον τρόπο λειτουργίας των fora καταλαβαίνεις ότι είναι κάτι που δεν ελέγχεται, δεν μπορείς δηλαδή να απαιτείς απαντήσεις..

Τα υποκειμενικά ερωτήματα είναι πιο δύσκολο να απαντηθούν και επειδή κυκλοφορούν μερικοί "φτασμένοι", είναι δύσκολο να αιτιολογήσεις κάτι που θα αντικρούσει ο "άλλος", έχοντας ως απόδειξη την υπεροχή των μηχανημάτων του.
Ελιτισμός ή υπεροψία ; :121:

sk

Reaction score
501

Για τα υποκειμενικά ερωτήματα δεν υπάρχουν αντικειμενικές απαντήσεις ...
Μη αντικειμενική απάντηση = μη αξιοποιήσιμη γνώση

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Εσύ Κώστα τι θα απαντούσες στο ερώτημα σου?
Σόρι αλλά εννοούσα τον Cookies που είπε πως δεν τον προσέχουμε και δεν του απαντάμε.

Νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει μόνος του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.438
Re: Απάντηση: Όντως συμβαίνει;

Εγώ έχω την αίσθηση πως άλλες μέρες γίνεται χαμός από μηνύματα, και άλλες μέρες δεν κουνιέται φύλλο. Δεν ξέρω γιατί...
Το γιατί έχει να κάνει με το θέμα.

Αν είναι θέμα χαβαλές που δεν ανοίγει μύτη όλοι συμμετέχουν και μάλιστα ανώδυνα.

Αν είναι θέμα που θα πρέπει κάποιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όλοι είναι στην αναμονή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Προσωπικά νομίζω ότι είναι προτιμότερο να μην απαντήσεις σε ένα λάθος ερώτημα παρά να πεις ότι είναι λάθος.
αιγραπσες μαιγαλαι

μιλα οποιος δεν ξερει
και οποιος ξερει δεν μιλα
κομφουκιος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.101
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON