Όταν Η Ανοησία Γίνεται Κακός Σύμβουλος......

Reaction score
2
egw pantws pisteuw oti to peiragma ean den ksereis apoluta ti kaneis na mhn to kaneis...kai ligo empistosunh sto kataskeuasth den vlaptei....eidika se kathgories xrhmatwn pou 8a einai polu enoxlhtiko :roll: na katastrepseis kati....
to idio me ta amaxia re paidia....pare ena 200 aloga amesws oxi ena 120 kai na to kaneis 200....to skizeis opws kai na to kanoume.....

Reaction score
3
Όπως πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές αλλά υπάρχουν και δύο ειδών άνθρωποι ,οι απλοί χασάπηδες και οι πραγματικοί χειρούργοι.

Εχω γνωρίσει και τις δύο πλευρές του νομίσματος,έχω γνωρίσει και τις δύο κατηγορίες ανθρώπων.

Στην πρώτη περίπτωση,υπάρχουν κάποιοι καταξιωμένοι σωστοί επαγγελματίες,οι οποίοι ασχολούνται μόνο με ακριβά μηχανήματα και ΠΑΝΤΑ με το βιβλιαράκι του service της εταιρείας ή στην χειρότερη με κάποιες βελτιώσεις επώνυμου οίκου,όπου όμως σου λένε και τα αποτελέσματα.
Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενοι "χασάπηδες",οι οποίοι όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν,με δικά τους κριτήρια,τα οποία παρεπιπτόντος,ταιριάζουν σε όλα τα μηχανήματα... :lol: :lol:

Ομως δεν θα ξεχάσω την πραγματική βελτίωση που μου έκανε στην πρώτη μου ιδιοκατασκευή ψηφιακού ενισχυτή,ναί ρε έχω κάνει και τέτοια,όταν γνωστός γιατρός,τον ανέλαβε και την επομένη με μηδέν κόστος,τον έκανε να παίζει διαφορετικότερα,περισσότερο γλυκά και ξεκούραστα.
Ομως ασχολείται περισσότερο απο 10 χρόνια,ΜΟΝΟ με τέτοιου είδους ενισχυτές και ηχεία πόρτες,δηλαδή πάνελ. :smile:

Ο ίδιος έκανε την εγχείρηση και στα παραβάν ηχεία του συνδιαχειριστή Νίκου,όπου ήμουν και εγώ εκεί και δεν πίστευα στα αυτιά μου. :smile:

Ομως υπάρχουν και οι καλοί "χασάπηδες",όπου κάποιοι απο αυτούς σου πουλάνε μαζί με την τεχνογνωσία!!! και τα υλικά,τα καλά υλικά,φυσικά σε τιμές "φαρμακείου",όπου για το αμφίβολο και όχι αναμενόμενο αποτέλεσμα, την ευθύνη την ρίχνουν στα άλλα μηχανήματα συνήθως γνωστών εταιρειών!!!.

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Μην παρασυρθούμε απο λόγια "ειδικών",εάν δεν μας πουν με σιγουριά το ηχητικό αποτέλεσμα και δεν μας εξασφαλίσουν τον δρόμο της επιστροφής στην αρχική κατάσταση.
Τώρα εάν απο μόνοι μας κάνουμε την εγχείρηση,είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι του αποτελέσματος. :wink: :lol: :lol:

Reaction score
3.554
Ο Μιχάλης μας έβαλε τα γυαλιά, θέλει να μας βγάλει και τα μάτια.

Reaction score
3.554
Γιώργο Αναμ/δη, αυτός ο τύπος που λες με τα υλικά και το μαγαζί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ?

Reaction score
2
sorry for the greenglish on monday ill call rainbow and ask for a greek version of my operating system...;)
kalo bradu:)

Reaction score
3.554
Γιώργο Αναμ/δη, αυτός ο τύπος που λες με τα υλικά και το μαγαζί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ?
Δυστυχώς ναι και έχει και δικό του "φαρμακείο" πλέον.
Μεγάλωσαν οι δουλειές... :lol: :lol: :lol:
Κατάλαβα, θα είναι αυτός που σαν φαρμακοποιός κάνει και ενέσεις.

Reaction score
3
"Πάρε ένα PC ρε Μιχάλη να σωθείς, άσε τα MAC για τους άρρωστους. " :lol: :lol: :lol:

Νίκο καλόοοοο.
Είμαι άρρωστος... :o :twisted: :twisted: Ζήτω η αρρώστεια... :mad: :mad: :mad: και όσο μεγαλύτερη και ανίατη ακόμα καλύτερα... :smile: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
2
Ακουσα καποια στιγμη για μια κατασκευη του γνωστου aleph 3 η σκαντζοχοιρου κοινως.Λοιπον χρησιμοποιηθηκαν τα ιδια υλικα ισως και καλυτερα, τα σχεδια της εταιριας αφου ως γνωστον τα δινει σε diyδες αλλα η κατασκευη δεν επαιξε οπως το πρωτοτυπο.Τι εφταιγε? ισως ο μ/τ ισως τα εξοδου ισως οι πυκνωτες ισως ολα αυτα μαζι.Εχω κανει κι εγω απειρες αλλαγες σε υλικα σε διαφορα μηχανακια με αμφιλεγομενα αποτελεσματα καθε φορα.Θελει πολλη προσοχη το καθε τι που πειραζουμε. Ειδικα σε ακριβα μηχανηματα καλο ειναι να τα αφηνουμε οπως εχουν απο τον κατασκευαστη τους.

Reaction score
3.554
Ο Nelson Pass δεν πιστεύει στα audiophile υλικά. Ειδικά στα παθητικά υλικά, αντιστάσεις, πυκνωτές, πηνία κ.λ.π.
Επιμένει όμως πολύ στα ενεργά υλικά, δηλαδή τα mosfet transistors που χρησιμοποιεί σε όλες του τις υλοποιήσεις.
Τα mosfets τα επιλέγει με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οσα δεν του κάνουν τα επιστρέφει στον προμηθευτή τους.
To xέριασμα βέβαια που πέφτει στα μηχανήματα του Pass είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Reaction score
3.554
Για να μην γενικεύουμε, οι μετατροπές όταν γίνονται από πολυ ψαγμένα άτομα πολλές φορές αποδίδουν.
Μην ξαχνάμε τι γίνεται με πολλά εμπορικά HiEnd cdplayers. Τα περισσότερα από αυτά δημιουργούνται με βάση ένα φτηνό αλλά βαρέως τροποποιημένο player, π.χ ένα Pioneer. Του αλλάζουν τροφοδοτικά, ρολόγια, αναλογικό σταδιο εξόδου, κουτί και μετά το πλασάρουν στην αγορά σαν δικό τους προΙόν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.051
... και μάλιστα πιστοποιημένο μετά από πολύυυυυυυυυωρες -και καλά- ακροάσεις.

( - Αγάπη μου, δες πώς ακούγεται αυτή εδώ η γέφυρα, τς, τς, τς...
- Χρυσέ μου, τί θα έλεγες να βάλεις και καλώδιο τροφοδοσίας με χαλκό Κάτω Βουργουνδίας και φις από ανακυκλωμένο Γερμανικό βακελίτη, της δεκαετίας του '30;
- Αποκλείεται! Θα παίζει διαφορετικά! Άλλωστε έχω βάλει και στην εγγύηση τη σχετική προϋπόθεση: αν το μηχάνημα παίζει σε θέση τέτοια, που ο διαμήκης άξονας του λογότυπο δεν τέμνει κάθετα την ευθεία προς το μαγνητικό Βορρά, η εγγύηση δεν ισχύει)...

Reaction score
3.554
Αποψη, σαν παθών (εις γνώσιν μου):

Εάν το μηχάνημα είναι φτηνό και έχετε υπομονή δοκιμάστε το, αλλά ΠΑΝΤΑ να

μπορείτε να γυρίσετε πίσω, γιατί εγώ έκανα την πατάτα και τα πέταξα τα

μαμίσια ο βλάκας.Αλλιώς, δεν συμβουλεύω για χέριασμα. Διαφορετικό ναι θα γίνει.

Καλύτερο όμως? :wink:

Χρήστο Νικήτα, στο τέλος του προηγούμενου post σου τελειώνοντας γράφεις ένα γενικό συμπέρασμα υπό μορφή συμβουλής. Ειδικότερα αναφέρεις ότι εάν ένα μηχάνημα είναι φτηνό και κάποιος έχει την υπομονή μπορεί να δοκιμάσει να κάνει κάποιες τροποποιήσεις. Αρκεί βέβαια να μπορεί να γυρίσει πίσω στην προηγούμενη κατάσταση.
Μέχρι εδώ το καταλαβαίνω και συμφωνώ.

Ομως, αν κατάλαβα καλά με αυτά που γράφεις στην αρχή του κειμένου σου, εσύ έκανες κάποιες τροποποιήσεις στον φτηνό ενισχυτή σου και το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο. Γιατί όμως στο τέλος του κειμένου σου, όπως φαίνεται και παραπάνω, λες ότι ήσουν βλάκας που έκανες την πατάτα και πέταξες τα μαμίσια υλικά και μάλιστα τελειώνεις συμβουλεύοντας τους άλλους να μην χεριάζουν τα μηχανήματά τους. Επίσης δεν ξεκαθαρίζεις αν εννοείς τα φτηνά ή τα ακριβά.

Ο ενισχυτής σου, όπως μας δίνεις να καταλάβουμε, ύστερα από δύο μήνες δοκιμών, ακροάσεων και προσπαθειών έγινε καλύτερος. Ισχύει αυτό ή δεν ισχύει ?

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί να μην το επιχειρήσουν και κάποιοι άλλοι στον ενισχυτή τους ? Δεν λέω απαραίτητα από μόνοι τους, αν δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά με την βοήθεια κάποιου γνώστη του αντικειμένου που τον εμπιστεύονται.

Reaction score
3.554
... και μάλιστα πιστοποιημένο μετά από πολύυυυυυυυυωρες -και καλά- ακροάσεις.

( - Αγάπη μου, δες πώς ακούγεται αυτή εδώ η γέφυρα, τς, τς, τς...
- Χρυσέ μου, τί θα έλεγες να βάλεις και καλώδιο τροφοδοσίας με χαλκό Κάτω Βουργουνδίας και φις από ανακυκλωμένο Γερμανικό βακελίτη, της δεκαετίας του '30;
- Αποκλείεται! Θα παίζει διαφορετικά! Άλλωστε έχω βάλει και στην εγγύηση τη σχετική προϋπόθεση: αν το μηχάνημα παίζει σε θέση τέτοια, που ο διαμήκης άξονας του λογότυπο δεν τέμνει κάθετα την ευθεία προς το μαγνητικό Βορρά, η εγγύηση δεν ισχύει)...

Κώστα, δεν είναι πάντα έτσι και καλό είναι να μην γενικεύουμε.
Υπάρχουν και πολλοί σοβαροί κατασκευαστές που περνάνε εκατοντάδες ώρες πάνω από δύο χούφτες άψυχα υλικά για να βρουν τελικά πως πρέπει να τα συνδέσουν όλα μεταξύ τους για να παίξουν σωστά.

Κάποιος δεν πρέπει τελικά να πληρώσει όλες αυτές τις ώρες έρευνας που σπαταλήθηκαν ?

Σε ένα ψαγμένο κατασκευαστικά HiEnd μηχάνημα, τα επιπλέον πείραγματα που θα γίνουν ενδεχομένως από εμάς τους ίδιους, μόνο κακό μπορεί να κάνουν σε αυτό το μηχάνημα.

Αυτό πιστεύω είναι και το βασικό θέμα αυτής της συζήτησης κι όχι να κατηγορήσουμε εδώ τα ακριβά HiEnd μηχανήματα . Οσο υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται το HiEnd και αυτούς που τα κατασκευάζουν πρέπει και οι υπόλοιποι να το σεβαστούμε. Το αν θα τα αγοράζαμε εμείς είναι ένα άλλο θέμα.
Πρέπει όμως να προσέχουμε τι λέμε, ειδικά όταν δεν είμασταν ποτέ ικανοί να φτιάξουμε ένα καταξιωμένο HiEnd μηχάνημα.

Το να κατηγορούμε τους ικανούς είναι πολύ εύκολο, το να γίνουμε εμείς σαν κι αυτούς είναι το δύσκολο.

Γνωρίζω κάποια άτομα στο χώρο, που ενώ ποτέ στη ζωή τους δεν κατάφεραν να φτιάξουν κάτι σωστό ηχητικά που να αρέσει, κατηγορούν τους κατασκευαστές HiEnd μηχανημάτων, ακόμα και τους πιο καταξιωμένους στον χώρο του HiEnd.
Αυτό για εμένα είναι ντροπή και πρέπει κάτι τέτοια άτομα να τα απομονώνουμε στο κλουβί τους και να τα αποφεύγουμε όσο μπορούμε.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους νέους στον χώρο του audio.
Αν σας μυριστούν ότι διαθέτετε και το χρήμα, τότε να προσέχετε δύο φορές περισσότερο.

Reaction score
498
G.Kar, ήλπιζα πως θα ήμουνα κατανοητός. Δεν μου έκατσε μάλλον το post μου..

Πάμε άλλη μία φορά λοιπόν από την αρχή:

Εάν ένα μηχάνημα είναι φτηνό και φτηνό ειδικά σε ενισχυτή για μένα είναι ένα

<1.000 Ευρώ όταν πάψει να σας ικανοποιεί κι εάν δεν σας ενδιαφέρει η

μεταπωλητική του αξία (που είναι μικρή ούτως ή άλλως) αξίζει να χεριαστεί. ΟΜΩΣ,

το χέριασμα δεν κάθεται με την πρώτη μιας και θέλει ψάξιμο. Απαραίτητη προυπόθεση

αυτός που θα το χεριάσει να ξέρει τί κάνει και να μην φοβάται να γυρίσει πίσω. ΕΓΩ

και μόνο ΕΓΩ είμαι αγχωτικός τύπος και κόντευα να πεθάνω από το άγχος. Το

αποτέλεσμα ήτανε πολύ καλό αλλά δεν το ξαναέκανα γιατί έχασα τον ύπνο μου. Στο

αν αξίζει για κάποιον άλλον είναι καθαρά υποκειμενικό και στην ιδιοσυγκρασία του

καθενός. Το περί πατάτας ήτανε η υπερβολική μου σιγουριά πως το καλύτερο

καλώδιο θα καθότανε καλύτερα. Με την ίδια σιγουριά θα έπαιρνα τους καλύτερους

τελεστικούς κλπ κλπ και θα περίμενα να απογειωθεί το σύστημα πράγμα που δεν

ισχύει. ΝΑΙ λοιπόν στο χέριασμα αλλά με υπομονή, ψάξιμο και σε φτηνά μηχανήματα.

Καλύτερα τώρα? :oops:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.051
Γιώργο, δεν έχω ιδιαίτερα πολύ χρόνο, αλλά ιδού μερικές σύντομες σκέψεις. Κατά πρώτον, δεν έχω την παραμικρή διάθεση να πείσω κανέναν επί του κόστους ανάπτυξης, της χρονικής έκτασής της, ή του επιτυχημένου ή μη μιας υλοποίησης. Αυτό που προσπαθώ να πω, επί του συγκεκριμένου θέματος, είναι το απλούστατο: όλες οι συσκευές, είτε είναι πάμφθηνες, είτε αστρονομικού κόστους, διέπονται από τους ίδιους νόμους, τους οποίους άλλοι ακολουθούν επιτυχώς και άλλοι λιγότερο επιτυχώς, και πάντα εντός συγκεκριμένου κοστολογικού πλαισίου. Πάντως, συμφωνώ, ότι από τη στιγμή που κάποιος αγοράζει μια συσκευή, με την προοπτική να τη μεταπωλήσει αργότερα, για να αγοράσει μια άλλη, είναι σαφώς προτιμότερο να μην την πειράξει καθόλου, με την εξαίρεση, βεβαίως, των λαμπάτων, που εγγενώς χρειάζονται αντικατάσταση των λυχνιών μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Όμως, αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι η θεοποίηση. Πρέπει να κατανοήσεις ένα πράγμα. Το γεγονός ότι για να αποκτήσει κάποιος μια συσκευή, πρέπει να καταβάλλει 10, 20, 50 ή 500 φορές το μηνιαίο μισθό του, δεν σημαίνει ότι αυτή η συσκευή έφερε τη συντέλεια του κόσμου, ούτε βεβαίως, ότι ο κατασκευαστής της είναι θεός. Εν πάση περιπτώσει, ίσως να ακούγομαι και λίγο γραφικός, επειδή μάλλον δεν αποτελώ αντιπροσωπευτικό δείγμα χρήστη ηχητικής συσκευής, καθ’ όσον δεν αναγνωρίζω εμπόδια, όσον αφορά τις τροποποιήσεις που θα θελήσω να κάνω σε κάποια συσκευή. Είτε αυτή κοστίζει 500, είτε 500.000 ευρώ. Και, προκειμένω να επέμβω σε σημείο που θα κρίνω ότι είναι δεκτικό βελτίωσης, και υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι δεν θα με προδώσουν οι γνώσεις μου, ούτε ενδεχόμενη μεταπωλητική αποτυχία θα εμποδίσει, ούτε τίποτε άλλο. Δεν έχω πλέον τέτοιου είδους ενδοιασμούς, πολύ απλά, διότι έχω αποθυθοποιήσει το εσωτερικό μιας συσκευής. Δεν αγοράζω συσκευές για να τις μεταπωλήσω, αλλά για να τις χρησιμοποιήσω επάξια. Εάν χρειαστεί να πουλήσω κάτι, και δεν το αγοράζει κανείς, επειδή το έχω χεριάσει, κανένα πρόβλημα.

Όσο για την καραμέλα, «πρόσεχε τι λες, γιατί ποτέ δεν μπόρεσες να φτιάξεις κάτι παρόμοιο», και άλλα τέτοια, δεν έχεις βαρεθεί ρε Γιώργο; Μου την είχε πει παλιότερα και ο Θ. Μωραΐτης. Επ’ αυτού, θα ήταν πολύ χρήσιμο να κατανοήσετε ένα πολύ απλό πράγμα: Σήμερα, με όλες αυτές τις οικονομοτεχνικές δυνατότητες, το μόνο που διαχωρίζει έναν κατασκευαστή, (lo-fi, hi-fi, hi end, ούλτρα μπουρδουκλοέντ, και ότι διάολο θέλετε), από έναν καταναλωτή είναι δύο πολύ απλά πράγματα: Οι γνώσεις και το επιχειρηματικό ρίσκο. Τίποτε άλλο. Το δεύτερο είναι σίγουρο ότι δεν έχω τη διάθεση να το αναλάβω, υπό τις παρούσες συνθήκες. Για το πρώτο μπορείτε να νομίζετε ό,τι θέλετε. Αλλά, τουλάχιστον, μη θεοποιείτε τον κάθε ένα κατασκευαστή, επειδή πουλάει ακριβά, ή επειδή κατασκευάζει σωστά. Μπορεί κάποια υλοποίησή του να είναι άρτια, μπορεί να παίζει απολύτως σωστά, δεν διαφωνώ, αλλά τουλάχιστον αναγνωρίστε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης σε κάποια σημεία.

Προς Θεού, δεν αντιλέγω ότι κυκλοφορούν διάφοροι ηλίθιοι και άσχετοι, επικίνδυνοι άσχετοι, που κραδαίνουν πισσόχαρτα, κόλλες, στρωτήρια, φίλτρα ρεύματος, φίλτρα στη γείωση, ματζούνια, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά «σε ένα ψαγμένο κατασκευαστικά HiEnd μηχάνημα, τα επιπλέον πειράγματα που θα γίνουν ενδεχομένως από εμάς τους ίδιους, μόνο κακό μπορεί να κάνουν σε αυτό το μηχάνημα»; Σιγά ρε παιδιά, θα σκίσετε κανένα καλσόν. Κόψτε κάτι!

Reaction score
3.554
Κώστα, την καραμέλα, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις, δηλαδή το "πρόσεχε τι λες, γιατί ποτέ δεν μπόρεσες ....κ.λ.π " δεν το έγραψα για σένα γιατί αφενός μεν δεν γνωρίζω τι έχεις φτιάξει μέχρι σήμερα αφ' ετέρου δεν δήλωσες ποτέ επαγγελματίας τροποποιητής ηχητικών συσκευών.
Φαντάζομαι ότι κι εσύ, σαν εμένα, είσαι ένας απλός χομπίστας που σου αρέσει να τροποποιείς μηχανήματα για να κάνεις το κέφι σου ή να βοηθας τους φίλους σου.

Εγώ μίλησα για κάποιους επαγγελματίες που δηλώνουν ότι κάνουν τροποποιήσεις ακόμα και σε HiEnd μηχανήματα και μάλιστα με υψηλό κόστιος για τον πελάτη.
Ελπίζω να καταλαβαίνουν αυτοί που μας διαβαζουν τη διαφορά που έχουν αυτά τα δύο.

Με λίγα λόγια κάποιοι κύριοι ειδήμονες του χώρου το έχουν κάνει και επάγγελμα.

Δεν μιλάμε για τους DIYers που ότι κάνουν το κάνουν για το κέφι τους και μόνο.
Εσύ Κώστα σαν συντονιστής της DIY κατηγορίας στο AVSite.gr καταλαβαίνεις ακριβώς τι θέλω να πω. Τις διαφορές τις γνωρίζεις πολύ καλά.

Θα συνεχίσουμε αύριο το θέμα μας.
Καλή ξεκούραση.

Y.Γ Συμφωνώ ότι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ακόμα και στα πολύ ακριβά μηχανήματα. Το ρίσκο όμως που αναλαμβάνουμε όταν επιχειρήσουμε να τα βελτιώσουμε είναι πολύ μεγάλο. Εγώ δεν θα το επιχειρούσα ποτέ. Εκτός κι αν κάποιος τρελός χαΙεντάς με απειλούσε με μαχαίρι ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm