Όταν ακούτε μουσική καπνίζετε?!@#$%^&*()

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φωτιά στο κόστος των τσιγάρων και στην τσέπη των καταναλωτών αναμένεται να βάλει η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στο όνομα της κάλυψης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Oικονομικών είναι η επιβολή κατώτατου ποσού φόρου ανά πακέτο τσιγάρων. Και αυτό λόγω της διαρροής τον τελευταίο χρόνο σημαντικών ποσών εσόδων για τα ταμεία του Δημοσίου από τη φορολογία των τσιγάρων.

Αυτή οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των φθηνών πακέτων τσιγάρων (από 1 έως 1,60 ευρώ), που έχουν αποκτήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μερίδιο 18%-20% στην αγορά. Αιτία για τη διαρροή φορολογικών εσόδων είναι το γεγονός ότι ο φόρος στο μεγαλύτερο μέρος του υπολογίζεται ως ποσοστό επί της τιμής του πακέτου τσιγάρων.

Την ίδια ώρα, ελληνικές καπνοβιομηχανίες κάνουν λόγο και για πιέσεις εκ μέρους των ξένων πολυεθνικών, που επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να γίνουν ακριβότερα τα ελληνικά τσιγάρα που πωλούνται σε φθηνότερες τιμές. Ειδικότερα, τρία είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο:

1. Το πρώτο προβλέπει την επιβολή μιας μίνιμουμ φορολογίας στα τσιγάρα, που θα υπολογίζεται επί της πλέον ζητούμενης σήμερα τιμής στην αγορά (δηλαδή τα 2,70 ευρώ). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να υπάρχουν τσιγάρα που να «δίνουν» κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό φόρου.

Σήμερα, από τα τσιγάρα που έχουν την πλέον ζητούμενη τιμή των 2,70 ευρώ (η τιμή των περισσότερων τσιγάρων στην αγορά) το κράτος εισπράττει φόρο 1,555228 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι το κράτος επιβάλλει πλαφόν να εισπράξει σε κάθε περίπτωση το 70% του ποσού αυτού, σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πακέτο τσιγάρων στην αγορά που να αποδίδει φόρο κάτω από 1,0866 ευρώ. Με δεδομένο αυτό, η τιμή του πιο φθηνού πακέτου τσιγάρων που είναι 1 ευρώ θα φθάσει το 1,5 ευρώ (αύξηση 50%).

2. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την αύξηση του πάγιου φόρου στα τσιγάρα που σήμερα είναι 0,098 ευρώ ανά πακέτο. O πάγιος φόρος υπολογίζεται επί της πλέον ζητούμενης τιμής στην αγορά (δηλαδή στα 2,70 ευρώ το πακέτο) και επιβάλλεται ομοιόμορφα σε όλες τις μάρκες τσιγάρων, ανεξαρτήτως κόστους.

Τυχόν αύξηση αυτού του παγίου σημαίνει ότι όσες μάρκες τσιγάρων κοστίζουν σήμερα χαμηλότερα από την πλέον ζητούμενη τιμή -δηλαδή όλα τα ελληνικά και ορισμένα ξένα- θα επιβαρυνθούν ουσιαστικά με μεγαλύτερο φόρο από τον σημερινό. Όσα είναι πάνω από την πλέον ζητούμενη τιμή, θα υποφορολογηθούν.

3. Το τρίτο και τελευταίο σενάριο προβλέπει την αύξηση του αναλογικού φόρου. O συντελεστής αυτός είναι σήμερα 53,8625% και υπολογίζεται επί της λιανικής τιμής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα επηρεαστούν ομοιόμορφα όλες οι μάρκες των τσιγάρων, φθηνά και ακριβά.

news.in.gr
:lol:
 


skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Νομίζω πρέπει να αυξηθεί ο φόρος των καρκίνων στο 500% (για να μειωθεί ο δικός μου...) :wink:

ΧΣ
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Δηλαδή πόσα κοστίζει τώρα ένα πακέτο Rothmans? Εδώ από 1.90 – 2 λίρες

Τελευταία μας έχουν γράψει και κάτι τεράστιες επιγραφές με μεγάλα μαύρα γράμματα όπως το κάπνισμα προκαλεί στείρωση!
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
1. Στα γηπεδα στην ολυμπιαδα απαγορευοταν το καπνισμα = "κοψτο τωρα στην ολυμπιαδα, γιατι αλλιως θα το κοψεις για να πληρωνεις τα σπασμενα της ολυμπιαδας"
2. Αυξηση φορου στα τσιγαρα, εκμεταλλευομενοι οτι οι καπνιστες ειναι δυσκολο να το κοψουν αφου τους εχει γινει αναγκη-συνηθεια = Σαν τους εμπορους ναρκωτικων ειναι, ξερουν οτι οσο ψηλα και να παει η τιμη ο εθισμενος θα παρει.
3. Θελουν να φτασουν τις τιμες της ευρωπης = Αλλα οι μισθοι μας δεν...
4. Η αυξηση της τιμης των τσιγαρων ειναι ασημαντη σε σχεση με την τιμη των ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
5. Τελικα ολα τα πληρωνουμε εμεις
6. Πληρωνουμε φορο σε ολα. Μισθο, αγοραζεις σπιτι, πουλας σπιτι, αυτοκινητο, συνταξη, φαι, ποτο, φαρμακα, ρευμα, νερο... :twisted:

Βεβαια απο καπου πρεπει να βγαλει λεφτα το κρατος...αλλα απο ολα??

Τελευταία μας έχουν γράψει και κάτι τεράστιες επιγραφές με μεγάλα μαύρα γράμματα όπως το κάπνισμα προκαλεί στείρωση!
Το οτι κανει κακο στην τσεπη δεν το γραφουν.

Σε λιγο καιρο οι μαυρουληδες DVD πειρατοπωλητες θα πουλανε και τσιγαρα μαυρα και αφορολογητα.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
:lol: :lol: :lol:
Μην καπνίζετε στο χώρο ακρόασης ! Ειδικά όσοι έχετε ηλεκτροστατικά πάνελς :!:
Το υπουργείο προειδοποιεί:
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ :lol: :lol: :lol:
 


Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Εγώ προσωπικά όταν ακούω μουσική καπνίζω, αλλά αν εφαρμοσθούν αυτά για τη φορολογία μου φαίνεται ότι όταν καπνίζω θ' αρχίσω ν' ακούω πιο λυπητερή μουσική...
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.364
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top