dapost
Rehdeko & Harbeth lover
- Reaction score
- 10.673
Καλό! Ελπίζω αυτό να είναι το αστείο της ημέρας.
Ρώτα τον @TERMATOGAZI το έχει δει το έργο στο σπιτάκι .... χωρίς τοίχους, δεν έχει μπάσο.Καλό! Ελπίζω αυτό να είναι το αστείο της ημέρας.
με άλλη έννοια το λέει....Καλό! Ελπίζω αυτό να είναι το αστείο της ημέρας.
στο1.Χωρίς τοίχους δεν έχουμε τεχνητά ενισχυμένο μπάσο από συντονισμούς και αντηχήσεις.
2.Χωρίς μπας-ρεφλεξ, το ίδιο.
3.Χωρίς compression δεν εκούγεται δυνατά η μουσική μας. Να το συνεχίσω;
Θέλουμε hifi ή απλά να ακούγεται δυνατά;
Αυτό δεν είναι hifi.Λέγοντας "μπάσο" κατά @TERMATOGAZI εννοώ την αίσθηση της "πίεσης"-δυσφορίας (ή μήπως ευφορίας;) που παίρνεις στους 15-25Hz.
Χωρίς σφραγισμένο χώρο αυτό δεν επιτυγχάνεται.
Κατά τα άλλα, multisubs, Eq, εντοιχισμοί, κτλ.
Τοίχοι, οπές και άλλα τέτοια είναι δευτερογενείς πηγές. Μπορούμε με σύγχρονα μέσα (multisubs, Eq, εντοιχισμοί) να τις διαχειριστούμε αλλά καλύτερα να μην υπάρχουν καθόλου.στο
1. δεν μας ενοχλεί εφόσον υπάρχουν πολλαπλά subs
2. ομοίως με το 1.....όσο πιο πολλά με bass reflex τόσο λιγότερο ''ενοχλεί'' και χρησιμοποιείται το σημείο συντονισμού των πορτς
3. αυτή είναι η αρχή λειτουργίας-διάδοσης του ήχου όμως σε έναν οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο
Γιατί παρακαλώ;Αυτό δεν είναι hifi.
Δεν είναι μόνο η pop-rock...Βασικά, χωρίς να θέλω την πώ σε κανένα προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που δεν ακούσατε ποτέ μία ντραμς π.χ. σε ανοικτό χώρο και να κατουρηθήτε (ακόμη και δε σε πιάνει ζάλη ή δε σε ανακατεύει σα σεισμός ένα πράμα.)
Γιατί παρακαλώ;
Δεν είναι μόνο η pop-rock...
Υπάρχει και το εκκλησιαστικό όργανο, τα soundtracks (πχ Inception, Dark Knight), ο Moby του φαλακρού, το καινούργιο immersive των Yello και άλλα πολλά. Για να μην πούμε για τις ταινίες-εκτός αν πιστεύουμε πως η αναπαραγωγή ταινίας δεν κατατάσσεται στο HiFi, και μιλάμε μόνο για δικάναλα, οπότε είμαι σε λάθος τοπικ.
![]()
Έχει καταγραφεί σε studioΝα το αποδίδει όπως έχει καταγρφεί
Και πάει για βρούβες η λογική του 500ικουΘέλει πιο ισχυρούς ενισχυτές και μεγαλύτερα γούφερς; Θέλει, τί να κάνουμε;
Αααααπ! Νope. Δεν πάει για βρούβες. Είπαμε μαικλ τζακοσν από τινταλ ακούμε. 500 ευρώ και πολλά είναι!Έχει καταγραφεί σε studio
Και πάει για βρούβες η λογική του 500ικου![]()
αυτή η ντραμιά που λες (κ έχεις δίκιο) είναι σπάνιο να αποτυπώνεται πιστά και στην ηχογράφηση όμως....Βασικά, χωρίς να θέλω την πώ σε κανένα προσωπικά, μου κάνει εντύπωση που δεν ακούσατε ποτέ π.χ. μία ντραμς σε ανοικτό χώρο και να κατουρηθείτε (ακόμη και αν δε σε πιάνει ζάλη από την ένταση ή δε σε ανακατεύει σα σεισμός ένα πράμα από το ψεύτικο sub-bass.) Δηλαδή αυτή η εμπειρία είναι σαν το once you go black ;-)
Και μετά ακούς ντραμς σε κλειστούς χώρους (δεν εννοώ στο μέγαρο) και σε πιάνει το κεφάλι σου, πουναι η πόρτα να φύγω.
100% προσυπογράφω και εγώ τα δικά σου. Γκρινιάζω υπερβολικά γιατί αισθάνομαι καμιά φορά ότι χάνουμε το δάσος. Και σπρώχνουμε τον κόσμο να σπρώχνει χρήμα για να ακούει δυνατά μαικλ τζάκσον με DR 10.Βρε νταποστ, βρε αδερφέ, δίκιο έχεις, αλλά το κάνεις σκέτη απογοήτευση το χόμπι, φεύγει ο ενθουσιασμός με τόση απαισιοδοξία.
Ναι, βεβαίως room in a room, Ναι το έχει πετύχει ένας κάπου κάποτε και κάποια λίγα στούντιο.
Είναι τόσο τραγικά ανεφικτο σενάριο για την συντριπτική πλειοψηφία (99,99%) των ενημερωμένων hi-fi audiophile ανθρώπων με μυαλό στο κεφάλι τους (βγάλε απόξω τους χαλιενταδες) που μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράμα.
Ένα ρημάδι εντοιχισμο για μερικά ηχεία (όχι όλα) ενός φουλ ιμερσιβ σεταπ, μπορεί να τον παλέψει το 1% (και πολύ λέω) όσων γνωρίζουν καλά τα οφέλη του και ταυτόχρονα έχουν δικό τους χώρο και οικονομική άνεση για να ρίχνουν ντουβάρια..
Εσύ κι ο μπακ είστε 2 που κάνατε μόνο στα σαμπ εντοιχισμο και με ελεύθερο χώρο από πίσω, είστε 2 στους 25 χιλιάδες που κατά καιρούς έχουν γράψει εδώ μέσα, το λες και ανύπαρκτο σα ποσοστό...
Αντιθέτως, 3-4 σαμπ, έστω και μικρές βολικές σφαίρες της κεφ, μπορούν πρακτικά να βάλουν όλοι μα όλοι, με εξαίρεση τον κεφάλα που τρώει στην κεφάλα σιδερένια παντόφλα Νο68 μόνο και μόνο στη σκέψη τέτοιων επιλογών, οπότε κάθεται (ο κάθε κεφάλας) στα αυγά του και ψωνίζει καραμέλες για τον πόνο του άλλου.
Γι'αυτό σε φόρουμ, αξίζει να κυνηγάμε το εφικτό, και το εύκολα διαχειρίσημο σε νορμάλ σπίτια, και δη τα ελληνικά, που δεν είναι ξύλινα.
Βεβαίως όμως, έχεις δίκιο.
100%, προσυπογράφω.![]()
για μάικλ τζάκσον ούτε 50ρικο δεν έδιναΑααααπ! Νope. Δεν πάει για βρούβες. Είπαμε μαικλ τζακοσν από τινταλ ακούμε. 500 ευρώ και πολλά είναι!
Κοιτα, δεν το γνωρίζω, δεν είναι αυστηρός κανόνας ή συνάρτηση. Εμπειρική γνώση είναι και κόμον σενς. Χαμηλό DR -> Χαμηλό ανώτατο SPL ακρόασης - > Φθηνό μόνιτορ (all other things equal).για μάικλ τζάκσον ούτε 50ρικο δεν έδινα
αλλά ανaφέρεσαι σto DR;
δηλαδή οι λίστες που έχει το https://dr.loudness-war.info/
είναι ένας μπούσουλας;
έχω κάμποσα FLAC από δικά μου CD που στις λίστες αυτές το DR (σε όλο το δίσκο) κυμαίνεται από 12-15 και σε λίγα κομμάτια βλέπεις και 16 ή 17 από το λίγο που κοίταξα
ισχύει και για αυτά ο "κανόνας" του 500ρικου;
(ερώτηση από άσχετο)