Όταν χρειάζεται ο Ευκλείδης!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
:wink: Όταν χρειάζεται ο Ευκλείδης! :wink:

Τριγωνομετρία μετά Puzzle, κάπως έτσι θα χαρακτήριζα την εγκατάσταση στη πανέμορφη Πρέβεζα του φίλου Θωμά. Ένας πολύ όμορφος χώρος, προσεκτικά φτιαγμένος και βαμμένος, για να αποκομίσει το Optimum του συστήματος του και φυσικά να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για Home Theater.
Μακριά από μας Bowling, Jacuzzi και γυμναστήρια all in one και από πάνω ένας DLP. Έλεος πια!



Έτσι έφτιαξε ένα πολύ όμορφο χώρο και με τη μικρή συνεισφορά μου, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει στη πόλη που μένει το κέντρο αναφοράς.
To die for, στην όμορφη Πρέβεζα

Βέβαια η δουλειά που απομένει είναι ακόμη αρκετή, αλλά γνωρίζοντας τον ίδιο όσο και τη καταπληκτική σύζυγο του κατάλαβα ότι έχουμε ένα σπάνιο ζευγάρι που μοιράζεται την ιδία τρέλα για τον οικιακό κινηματογράφο.

Ο Ευκλείδης όμως θα αναρωτιέστε που κολλάει;Πολύ απλά ο χώρος του Θωμά δεν έχει κανένα τοίχο παράλληλο. ΚΑΝΕΝΑ.
Ακόμη και το ταβάνι είναι επικλινές. Όταν το είδα με τον βοηθό μου, καταλάβαμε ότι εδώ θα δοκιμαζόταν όλη η θεωρία μας, στη πράξη.

Από πού να πιάσεις την οθόνη και σε ποιο δοκάρι να κρεμάσεις το προβολέα και από πού να ξεκινήσεις να μετράς;
Δεν υπάρχει παρά ένα κέντρο στο χώρου που θα τοποθετηθούν οι reclining πολυθρόνες. Όλα τα άλλα γύρω μας ήταν ασαφή και παράγωγα. Τι κάναμε λοιπόν;
Τετραγωνίσαμε τον κύκλο.

Τα δομικά Laser πήραν φωτιά και τα κομπιουτεράκια από τις πράξεις κάπνισαν.
Η οθόνη λοιπόν από τη μια πλευρά φίλησε τον τοίχο και από την άλλη απομακρύνθηκε γύρω στα 1,3 μέτρα αν θυμάμαι καλά!
Στην άλλη άκρη έπρεπε να υπολογιστεί από πριν και το Offset του φακού του BenQ 8700+, και να βρούμε αν πέφτουμε σε δοκάρι στήριξης του.
Συγχρόνως όλα αυτά!
Φαίνεται πολύ καθαρά στη φωτογραφία άλλωστε, ότι όλα πέσανε τελικά κέντρο!

Η οθόνη βιδώθηκε στα ξύλινα δοκάρια με ναυτικά στριφτάρια και ρυθμιζόμενους αποστάτες (παλιά μου τέχνη κόσκινο από τα πλοία) ώστε να μπορούμε να ρυθμίσουμε την οριζόντια κλίση της και ο προβολέας στηρίχτηκε με άλλη μια Custom δημιουργία της Unitech του κ. Σάκη Καρατόλιου



Πραγματικά η βάση αυτή πρέπει να ονομαστεί σε Unitech’s Projector Robot. Αν είχα πάρει καμιά τύπου Vogels μαζί μου, θα την είχα πατήσει άνευ προηγουμένου, αφού εκτός του μεγάλου ύψους που της δόθηκε επί κατακόρυφου άξονα, πάτησε και σε επικλινές δοκάρι. Μα υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που βάζουν γυαλιά σε πολλούς «International» κατασκευαστές!
Μπράβο κ. Καρατόλιο

Τα ύψη που δουλεύαμε ήταν πάνω από 5 μέτρα, οπότε καταλαβαίνετε οτι όλη η δουλεία έγινε στον αέρα, αφού όλες οι σκάλλες ήταν κοντές. Ευτυχώς τη 2η μέρα βρήκαμε μια 5μετρη σκάλα και ολοκληρώσαμε τη καλωδίωση!

Μόλις πατήσαμε λοιπόν το Power On στον BenQ και είδα ότι πρόβαλε «κέντρο καρφί» και τετραγωνισμένα, ξέρετε, μου έφυγε αυτός ο αναστεναγμός της ανακούφησης και της επιφύλαξης.

Η εργασία ολοκληρώθηκε σε περίπου 18 ώρες μαζί με τις ρυθμίσεις που έγιναν σε όλες τις θύρες του προβολέα.
Θωμά εύχομαι, αν και είμαι σίγουρος, να σε καθηλώσει στις πολυθρονάρες σου και να το χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου!

Για μένα ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη δοκιμασία που πέρασα σαν εγκαταστάτης σε ψηφιακό προβολέα.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.356
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top