Ύπαρχουν άραγε σπάνια cd;

Reaction score
4
Έκει που διάβαζα ένα thread για την πώληση δίσκων βινυλίου και το ποία είναι η αξία των συλλεκτικών, αναρωτήθηκα αν θα πάρουν ποτέ αξία τα cd που μαζεύω τόσα χρόνια.
Ποτέ δεν ήμουν φίλος του βινυλίου και έχω μόνο τρία βινύλια που τυχαία έπεσαν στα χέρια μου. Τα cd όμως τα μαζεύω ευλαβίκα, αφιερώνοντας πολύ χρόνο ψάχνωντάς τα σε δισκάδικα και στο διαδίκτυο και θα ήμουν υπερήφανος αν κάποιο από αυτά αποκτούσε μεγάλη αξία.
Είναι όμως δυνάτον αυτό; Σε συζήτηση με έναν φίλο μου είπε πως δε γίνεται αυτό γιατί απλά η δισκογραφικές εταιρίες μπορούν να ανατύπωσουν ένα cd πολύ εύκολα. Αλλά το ίδιο δεν ισχύει και με τα βινύλια; Επίσης συμφέρει μια εταιρεία να ανατυπώσει ένα “underground” cd για λίγους τρελαμένους;
Στο ebay αλλά και στα δισκάδικα βλέπω κάποιες τσιμπημένες τιμές ή ακόμα και δύο με τρείς φορές την αρχικη άξια τους. Ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι το παρακάτω http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=into+the+abyss+feathered+snake&_sacat=0&_odkw=into+the+abyss+cosmogonia&_osacat=0&bkBtn=&_trksid=p3286.m270.l1313
Εσείς τί πιστεύετε;

Reaction score
47
Τα δυο των The sound (from the lions mouth και jeopardy) ειναι αρκετα τσιμπημενα. Γενικα σπανιο cd με τιμες σπανιου βινυλιου δεν παιζει.

Reaction score
248
Απάντηση: Ύπαρχουν άραγε σπάνια cd;

Υπάρχουν, πχ τα CD της δικής μας LazyDog records κυκλοφορούν μόνο απο χέρι σε χέρι, μετά το κλείσιμο της δισκογραφικής.

Reaction score
4

υπαρχουν πολλα σπανια cd, βεβαια οι τιμες παντε αντε μεχρι 100 ευρω ενω βινυλια πλεον χτυπανε και χιλιαρια...

Reaction score
4

Πρέπει να παίζει επίσης ρόλο το ότι τα cd σε σχέση με τους δίσκους ειναί καινούργια αλλά και ποιό ανθεκτικά από αυτούς άρα και περισσότερα κομμάτια ακέραια στην αγορά.

Reaction score
0
Οχι δεν παιζει κανενα ρολο αυτο φιλε Slaine.

Και οι δισκοι με καλη φροντιδα ειναι αθανατοι.
Απλα ο δισκος εχει το φετιχιστικο και το συλεκτικο του πραγματος, περα βεβαια απο καποιες καλες εκτελεσεις που υπαρχουν δυσυχως μονο σε δισκο.

Τα CD ειναι "κασετες πολυτελειας". Αντιγραφονται πολυ ευκολα και με πολυ λιγο κοπο παιρνεις ενα ακριβες τους αντιγραφο (παντα για λογους backup).
Ενω με ενα δισκο δεν μπορει (ευκολα) να γινει αυτο.

Reaction score
4

Το να αντιγράψεις δίσκο σε δισκό δεν παίζει, άλλα με τα καινούργια πικαπ τα περνάς σε mp3.

Σίγουρα μιλάμε για φετιχίσμο στο χώρο του μαύρου κύκλου, τα cd τι να πούν; Μια σκατούλα είναι με τόσο δα εξώφυλλο...

Οπως είπα και στην αρχή είμαι φίλος του cd αλλά πάντα ζήλευα τα εξώφυλλα των δίσκων... κάποια από αυτά θα τα κρεμούσα στο τοιχο σαν πίνακα :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ύπαρχουν άραγε σπάνια cd;

Το να αντιγράψεις δίσκο σε δισκό δεν παίζει, άλλα με τα καινούργια πικαπ τα περνάς σε mp3.
Δυστυχως εχει μεγαλη αποσταση το ενα απο το αλλο αν δεν υπαρχουν σοβαρα μηχανηματα. Ενω το cd με ενα pc το κανεις flac (για λογους backup παντα) και εχεις το ιδιο ακριβως αποτελεσμα.

Τωρα τα εξωφυλα, ναι σε καποιους δισκους ειναι απο μονα τους εργα τεχνης.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.195
Υπαρχουν και τα εξαιρετικα Japan cds, τα XRCD, καποια ιδιαιτερα SACD και DVD-A, επισης τα χρυσα cd της Μobile Fidelity που καταργηθηκαν πλεον, τα ασημενια δισκακια αλλων εταιριων κλτπ.

Reaction score
5

Φυσικά υπάρχουν σπάνια CD's.

Οι τιμές τους δεν φτάνουν ακόμα αυτες των βινυλίων, αλλά υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ζήτηση για first press κομμάτια που κάποια 25άρια 30άρια τα φτάνουν

Κάποιες private κυκλοφορίες (1000 - 2000 κομμάτια) με καλλιτεχνική αξία, φτάνουν τα 150 και 200 ευρώ ειδικά των 90ς, που κάποιες μπάντες έκοβαν κατευθείαν σε cd.

Reaction score
2.248

Πρέπει να παίζει επίσης ρόλο το ότι τα cd σε σχέση με τους δίσκους ειναί καινούργια αλλά και ποιό ανθεκτικά από αυτούς άρα και περισσότερα κομμάτια ακέραια στην αγορά.
Νομίζετε φίλτατε.
Σας λέω ότι πολλά από τα ασημένια δισκάκια μου μέσα της δεκαετίας του 80 έχουν ξεφλουδίασει και έχω μείνει με το κάλυμμα στο χέρι.

Τα βινυλιά μου τις δεκαετίας του 60 ακόμα πάιζουν και θα πάιζουν και για τον υιό μου και βάλε.....

Κατά το 2035 που θα κλείσουν τα CDs 50 χρόνια ζωής το ξανασυζητάμε :137:

Reaction score
10
Έχω πάρει μέρος σε δημοπρασία στο ebay για το A night at the opera των Queen σε έκδοση της MOFI, και τελική τιμή ήταν 680$... Επίσης τα συλλεκτικά box-άκια χτυπάνε τρελλές τιμές! Έχω στην κατοχή μου ένα των Queen, το οποίο αυτή τη στιγμή πωλείται μεταχειρισμένο 2500$... Το είχα αγοράσει 300€ το 1997 καινούριο...!!!

Reaction score
103

παιδια υπαρχει καποιο βιβλιο οδηγος να αγορασω για τιμες βινυλιων στο εξωτερικο??Καποτε ειχα πετυχει ενα στο ebay αλλα δεν ειχα δωσει πολυ βαση...

Reaction score
0
Ενας πολυ καλος οδηγος, και δωρεαν, ειναι το ιδιο το ebay. Απο εκει βλεπεις τι ειναι διατεθειμενοι να δωσουν οι συλεκτες.

Υπαρχουν βεβαια και αυτα τα site
http://www.vinylrecords.ch/indexlp.htm
http://www.recordcollectorsguild.org/
http://www.musicpriceguide.com/index.php

Απο οπου μπορεις να παρεις μια ιδεα.

Αλλα οι τιμες εν γενει στο εξωτερικο δεν μπορει να αποτυπωθουν σε ενα βιβλιο, το καταλαβαινεις. Ολα αυτα ειναι αναλογα με τον δισκο την κατασταση, εκδοση, χωρα κλπ.

Reaction score
3
Υπάρχει και αυτό http://www.popsike.com/

Πάντως οι τιμές των CD είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχουν πάρα πολλά CD που τυπώθηκαν σε ελάχιστα κομμάτια, 500 ή και λιγότερα, τα οποία έχουν δυνητικά μεγάλη αξία. αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές μένουν σε ανθρώπινα όρια λόγω της ευκολίας ακριβούς αντιγραφής (και των τορεντάδικων).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo