ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
1.815
Έχω ακούσει πολλές απόψεις αλλά θα ήθελα και τη δική σας.

Κατέληξα σε δυο επιλογές:

Technics SL-1200MK5

Project 2Xperience Classic

Uploaded with ImageShack.us

Κεφαλή θα παίξει και στις δυο επιλογές η DENON DL-103.

To Τechnics έχει απαράμιλλη ποιότητα στο πλατό. Η κατασκευή του είναι μακράν από οτιδήποτε κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα.
Ο βραχίονάς του είναι τυπικής σχεδίασης και σίγουρα η τιμή του προιόντος κρατιέται σε νορμάλ αποδεκτά επίπεδα λόγω της τυπικής κατασκευής του βραχίονα, αλλά και της απόσβεσης που έχει κάνει εμπορικά η εταιρία με τα 40 χρόνια κατασκευής του.

Από την άλλη πλευρά, το Project είναι ένα απίστευτο πικάπ με πολύ καλό βραχίονα και σε εισαγωγική κατηγορία Hi-End. Το προιόν είναι πολύ όμορφο και το ξύλο του δίνει μια άλλη κατασκευαστική άποψη που λείπει από τα τωρινά προιόντα που κατασκευάζοντε.

Το πλατό θα συνδεθεί σε προενισχυτή ONKYO P-304, τελικό ONKYO M-504 και ηχεία Scandyna Blueroom Minipods με το bass station της ίδιας εταιρίας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: "Αγρότης Κολωνακίου ή χειρούργος ιδιωτικής κλινικής"???

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Φίλε, για να μην πολυλογούμε, δες εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68954

:107:
Φίλε το έχω ήδη διαβάσει όλο το topic και μάλιστα έχω μελετήσει πάρα πολύ την επιλογή Technics. Κολλάω στο βραχίονα γιατί δε θέλω να μπλέξω με αλλαγές και δοκιμές (καταλαβαίνεις). Έχω την άποψη οτι επιλέγοντας ένα προιόν το παίρνεις όπως η μαμά του το δίνει!

Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν εαν το Technics που ήταν και είναι ένα από τα κορυφαία πικάπ, θα μπορεί να παίζει άψογα. Εννοείται οτι θα το κάνει! Το θέμα είναι εαν το Project θα παίζει καλύτερα και αν κάποιος έχει άποψη συγκριτική μεταξύ των δυο προιόντων, δεδομένου οτι είναι και τα δυο άριστα στην κατηγορία τιμής τους.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Φίλε το έχω ήδη διαβάσει όλο το topic και μάλιστα έχω μελετήσει πάρα πολύ την επιλογή Technics. Κολλάω στο βραχίονα γιατί δε θέλω να μπλέξω με αλλαγές και δοκιμές (καταλαβαίνεις). Έχω την άποψη οτι επιλέγοντας ένα προιόν το παίρνεις όπως η μαμά του το δίνει!

Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν εαν το Technics που ήταν και είναι ένα από τα κορυφαία πικάπ, θα μπορεί να παίζει άψογα. Εννοείται οτι θα το κάνει! Το θέμα είναι εαν το Project θα παίζει καλύτερα και αν κάποιος έχει άποψη συγκριτική μεταξύ των δυο προιόντων, δεδομένου οτι είναι και τα δυο άριστα στην κατηγορία τιμής τους.
Ο βραχίονας του TECHNICS είναι ένας από τους καλύτερους!

Θα ψάξω το σχετικό άρθρο και θα...αναφέρω.

Το βρήκα!

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68954&page=6 (στο # 54).

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Ο βραχίονας του TECHNICS είναι ένας από τους καλύτερους!

Θα ψάξω το σχετικό άρθρο και θα...αναφέρω.

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Η αλήθεια είναι οτι έχω παραγγείλει ήδη το Project την Παρασκευή από το Audio Show στον Πειραιά.
Πήγα να κλείσω το Technics, αν και δεν αρνήθηκε την επιλογή μου στο συγκεκριμένο προιόν και ήταν πολύ θετικός, μου πρότινε να πάρω το Project δεδομένου του πολύ καλύτερου βραχίονα.
Η σχεδίαση του Technics είναι 40 ετών καθώς και τα υλικά του.
Βέβαια, δεν είμαι σύμφωνος με αυτήν την άποψη... Αφού έχεις μια συνταγή "απαιχτη" και ολόσωστη γιατί να την αλλάξεις??
Απλά έχω σοβαρό ενδιασμό στο βραχίονα, γιατί την ίδια ακριβώς άποψη την είχε και το κατ/μα "Αποθήκη" (www.homecinema.gr).
Θα ήθελα πολύ λόγω κατασκευής και στιβαρής ποιότητας το Technics, αλλά όταν τα μαγαζιά που ασχολούντε με το Hi-Fi, ακούν αυτήν την επιλογή για σύστημα Hi-Fi, κάνουν σα να κρατούν το σταυρό στο χέρι για να διώξουν τον ...εωσφόρο!!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

Θα ήθελα πολύ λόγω κατασκευής και στιβαρής ποιότητας το Technics, αλλά όταν τα μαγαζιά που ασχολούντε με το Hi-Fi, ακούν αυτήν την επιλογή για σύστημα Hi-Fi, κάνουν σα να κρατούν το σταυρό στο χέρι για να διώξουν τον ...εωσφόρο!!!!

Όταν ένας κατασκευαστής έχει πουλήσει 3.000.000 +, (επίσημα στοιχεία από ΤECHNICS), έχει... ισοπεδώσει την αγορά και είναι λογικό με διάφορα τερτίπια να προσπαθούν οι αντίπαλοι.

Για τον βραχίονα ποστάρησα πιο πάνω.

Τα specs του Project τα κοίταξες;

Τέλος καλό όλα καλά! Καλοάκουστο!

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Την DL103 με ενδοτiκότητα 5 και βάρος 8.5gr για τον βραχίονα ανθρακονημάτων σας ενεργού βάρους 8.7gr ποιός σας την πρότεινε?

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Όταν ένας κατασκευαστής έχει πουλήσει 3.000.000 +, (επίσημα στοιχεία από ΤECHNICS), έχει... ισοπεδώσει την αγορά και είναι λογικό με διάφορα τερτίπια να προσπαθούν οι αντίπαλοι.

Για τον βραχίονα ποστάρησα πιο πάνω.

Τα specs του Project τα κοίταξες;

Τέλος καλό όλα καλά! Καλοάκουστο!

Τα χαρακτηριστικά του Project είναι αυτά:

Technical specifications PRO-JECT 2 Xperience Acryl / Classic
Nominal speeds 33,33/45,11 r.p.m.
Speed variance ±0,5 %
Wow and flutter ±0,08 %
Signal to noise -70dB
Downforce range 10-30mN
Effective tonearm length 9 " (230mm)
Overhang 18mm
Power consumption 2W
Outboard power supply 16V/500mA AC, suitable for your country's mains supply
Dimensions (W x H x D) / Acryl 460 x 133 x 360mm, dust cover open 460 x 390 x 460mm
Dimensions (W x H x D) / Classic 460 x 160 x 360mm, dust cover open 460 x 417 x 460mm
Weight 7,6kg

Μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία... σώζεται ακόμα!
Το θέμα είναι αν ...όντως είναι ή όχι καλύτερο το Project έναντι του Technics.

Reaction score
1.815

Την DL103 με ενδοτiκότητα 5 και βάρος 8.5gr για τον βραχίονα ανθρακονημάτων σας ενεργού βάρους 8.7gr ποιός σας την πρότεινε?
To κατάστημα.....
Είμαι out of order με αυτήν την κεφαλή???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5

Τα χαρακτηριστικά του Project είναι αυτά:

Technical specifications PRO-JECT 2 Xperience Acryl / Classic

Speed variance ±0,5 %
Wow and flutter ±0,08 %
Signal to noise -70dB

Weight 7,6kg
Σε αυτά τα κρίσιμα χαραχτηριστικά, έκανες σύγκριση;

:111:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200

Σε αυτά τα κρίσιμα χαραχτηριστικά, έκανες σύγκριση;

:111:
Κατ' αρχήν ακύρωσα ήδη την παραγγελία για το Project. Τον πήρα τηλ. στο κινητό και σάλταρε.... κρίμα
Κατά δεύτερον πολλοί του χώρου (με χρυσά αυτιά) δεν κοιτούν καθόλου χαρακτηριστικά και μετρήσεις. Μόνο τα αυτιά τους εμπιστεύοντε! Έχουμε άποψη για το Project συγκριτικά με το Technics στο θέμα του ήχου???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNI

Κατ' αρχήν ακύρωσα ήδη την παραγγελία για το Project.
Κατά δεύτερον πολλοί του χώρου (με χρυσά αυτιά) δεν κοιτούν καθόλου χαρακτηριστικά και μετρήσεις. Μόνο τα αυτιά τους εμπιστεύοντε!

Για το πρώτο λυπάμαι, γιατί η στεναχώρια που δίνουν τέτοιες κινήσεις στους εκάστοτε επαγγελματίες του χώρου είναι μεγάλη.

Για τα χαραχτηριστικά, θα σου παραθέσω την ρήση ενός σεβαστού προσώπου στο site αυτό:

"Στο AVSITE σεβόμαστε τα τεχνικά χαραχτηριστικά".
vet

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TE

Για το πρώτο λυπάμαι γιατί η στεναχώρια που δίνουν τέτοιες κινήσεις στους εκάστοτε επαγγελματίες του χώρου είναι μεγάλη.

Για τα χαραχτηριστικά, θα σου παραθέσω την ρήση ενός σεβαστού προσώπου στο site αυτό:

"Στο AVSITE σεβόμαστε τα τεχνικά χαραχτηριστικά".
vet

ΟΚ δεκτό!
Άρα κατά την άποψη σου θα ακούγεται καλύτερα??
Εαν καταλήξω στο Technics, για την κεφαλή που μου πρότινε τι γνώμη έχεις?

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ

ΟΚ δεκτό!
Το project δεν το έχω ακούσει.

Ωστόσο από κάθε άποψη, κατασκευαστικά, δεν υπάρχει σύγκριση.

Για την κεφαλή ο φίλος ο Geovaz, που πρόσφατα αντιμετώπισε ένα τέτοιο θέμα, και βλέπω να παρακολουθεί την συζήτηση, είναι αρμοδιότερος να σου πει.

Reaction score
1.379
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ

ΟΚ δεκτό!
Ortofon Kontrapunkt A: Xαμηλοεξοδη κεφαλη που επειδη καταργηθηκε προσφατα τη βρισκεις φθηνοτερα, 450-500 ευρω. Ταιριαζει με τον βραχιονα του Technics. Eννοειται οτι αν πας σε τοσο καλη κεφαλη θες ενα καλης ποιοτητας phono stage να την υποστηριξει και γενικα ενα καλο αλλα οχι απαραιτητα ακριβο συστημα.

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Η επιλογή κεφαλών όταν έχουμε εξασφαλίσει τη μηχανική συνεργασία με τον βραχίονα και την ηλεκτρική της με το προενισχυτικό στάδιο είναι μετά θέμα γούστου και οικονομικής δυνατότητας σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα συνοδά μας. Ιδικά στις χαμηλές κατηγορίες τιμών είναι θέμα γούστου αφού δεν υπάρχουν giant killers κεφαλές.

Κατά τα άλλα απεταξάμην την ταμπέλα του αρμοδιότερου αφού οποιαδήποτε συμβουλή είναι από προσωπικές ακουστικές εκτιμήσεις. :116:

Για αρχή πείτε ΜΑΣ το ποσό που έχετε σκοπό να διαθέσετε και τι είδους μουσική έχει η δισκοθήκη σας.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Α

Ortofon Kontrapunkt A: Xαμηλοεξοδη κεφαλη που επειδη καταργηθηκε προσφατα τη βρισκεις φθηνοτερα, 450-500 ευρω. Ταιριαζει με τον βραχιονα του Technics. Eννοειται οτι αν πας σε τοσο καλη κεφαλη θες ενα καλης ποιοτητας phono stage να την υποστηριξει και γενικα ενα καλο αλλα οχι απαραιτητα ακριβο συστημα.
Λόγω "κρίσης" δε θέλω να πάω τόσο ψηλά σε κεφαλή. Μέχρι 200 ευρώ τι προτείνεις? Κατανοώ οτι σίγουρα το συγκεκριμένο προιόν είναι super απλά δε θα ήθελα να διαθέσω αυτήν τη στιγμή τόσα πολλά λεφτά.
Το Project το αποκλείεις σε σχέση με το Technics??

Reaction score
1.815

Η επιλογή κεφαλών όταν έχουμε εξασφαλίσει τη μηχανική συνεργασία με τον βραχίονα και την ηλεκτρική της με το προενισχυτικό στάδιο είναι μετά θέμα γούστου και οικονομικής δυνατότητας σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα συνοδά μας. Ιδικά στις χαμηλές κατηγορίες τιμών είναι θέμα γούστου αφού δεν υπάρχουν giant killers κεφαλές.

Κατά τα άλλα απεταξάμην την ταμπέλα του αρμοδιότερου αφού οποιαδήποτε συμβουλή είναι από προσωπικές ακουστικές εκτιμήσεις. :116:

Για αρχή πείτε ΜΑΣ το ποσό που έχετε σκοπό να διαθέσετε και τι είδους μουσική έχει η δισκοθήκη σας.
Η μουσική που ακούω είναι Jazz, Jazz Blues, λίγο κλασσική και έντεχνο ελληνικό. Το ποσό που θα ήθελα να ξοδέψω για κεφαλή είναι περίππου τα 200-250 ευρώ. Δε θα ήθελα να ανέβω σε ψηλότερη κατηγορία τιμής. Επείσης θεωρώ οτι τα συνοδά μηχανήματα για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής που ψάχνω είναι σε άποδεκτό επίπεδο για ένα καλο αποτέλεσμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469
Νεότερο μέλος
niktasoulas