ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ναι πρέπει να είναι καλός συνδυασμός από ότι διαβάζω και στο Internet... Η Red πώς τα πάει στην ανάγνωση των εσωτερικών κομματιών του δίσκου; Έχει καλό tracking;
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=90092

Reaction score
7

OMG! Και γ@μω τα thread! Θα πέσει μελέτη... Και ψαχνόμουν ποιό protractor να κατεβάσω για το MK2... Στο Vinyl Engine έχει ένα συγκεκριμένο για το SL-1200MK2. Άλλοι πάλι λένε ότι το Alignment tool της Technics είναι το μια χαρά. Έχω μπερδευτεί... αλλά ελπίζω να ξεμπερδευτώ όταν τα δώ και τα ακούσω στην πράξη σε μερικές μερούλες που θα έχω το πικάπ.

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Εγώ εδώ Πάτρα τελικά δεν βρήκα τίποτα... Ο ένας μου είπε απλά ξέχνα το, δεν θα φέρει η αντιπροσωπία ο άλλος θα επικοινωνούσε με την Intertech να του πεί διαθεσιμότητα (ακόμα δεν με ενημέρωσε). Η Intertech μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα παραλάβει κάποια τεμάχια αλλά ακριβώς πότε δεν ήξερε να μου πεί... Ύστερα μπαίνω εδώ και διαβάζω το πλήρως διαφωτιστικό αυτό μηνυμά σου για όλη την υπόθεση και πριν 5 λεπτά έβαλα την παραγγελία μου στον Thomann για ένα κλασικό ασημένιο 1200 :626:

Το επόμενο Σ/Κ λογικά θα παίζω μαζί του :442:
Φίλε καλορίζικο και καλές ακροάσεις!!!!!!!
Εύχομαι να το χαρείς και να κάνεις το κέφι σου, με ωραίες μελωδίες από το θρύλο!!!:444:
Καλως ήρθες στο club!!!

(χμμμ τελικά με κάνατε όλοι σας fun! )

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Φίλε καλορίζικο και καλές ακροάσεις!!!!!!!
Εύχομαι να το χαρείς και να κάνεις το κέφι σου, με ωραίες μελωδίες από το θρύλο!!!:444:
Καλως ήρθες στο club!!!

(χμμμ τελικά με κάνατε όλοι σας fun! )
Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ... Πάντως ο Thomann σαν πρώτη μου εμπειρία έχω να πώ ότι φαίνεται άριστος επαγγελματίας με τα συνεχόμενα e-mail επιβεβαίωσης και το Tracking Number της DHL που μου το έστειλε 2 ώρες μετά την παραγγελία!!!

Ο μόνος φόβος τώρα είναι τα Ελληνικά ταχυδρομεία :436:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ... Πάντως ο Thomann σαν πρώτη μου εμπειρία έχω να πώ ότι φαίνεται άριστος επαγγελματίας με τα συνεχόμενα e-mail επιβεβαίωσης και το Tracking Number της DHL που μου το έστειλε 2 ώρες μετά την παραγγελία!!!

Ο μόνος φόβος τώρα είναι τα Ελληνικά ταχυδρομεία :436:
Φίλε, καλοάκουστο το εργαλείο!Όσο αφορά την εταιρεία που αγόρασες το πικ-απ, είναι 100% αξιόπιστη και η τέλεια συσκευασία που θα σου κάνουν στο μηχάνημα θα αντισταθεί στον όποιο ατσούμπαλο υπάλληλο των ΕΛΤΑ.
Καλώς ήλθες στο club.

Reaction score
7

Φίλε, καλοάκουστο το εργαλείο!Όσο αφορά την εταιρεία που αγόρασες το πικ-απ, είναι 100% αξιόπιστη και η τέλεια συσκευασία που θα σου κάνουν στο μηχάνημα θα αντισταθεί στον όποιο ατσούμπαλο υπάλληλο των ΕΛΤΑ.
Καλώς ήλθες στο club.
Σε ευχαριστώ, περιμένω πώς και πώς να το πιάσω στα χέρια μου... Ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λές και να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη μεταφορά...

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE

Σε ευχαριστώ, περιμένω πώς και πώς να το πιάσω στα χέρια μου... Ελπίζω να είναι έτσι όπως τα λές και να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη μεταφορά...
Τελικά κεφαλή αποφάσισες τι θα του βάλεις?? Με τι phono θα παίξει??

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Τελικά κεφαλή αποφάσισες τι θα του βάλεις?? Με τι phono θα παίξει??
Ortofon 2M Blue με Musical Fidelity V-LPS Phono Stage... Βέβαια το Phono Stage δεν το βρίσκω κάπου για αγορά... Αύριο θα τηλεφωνήσω στον αντιπρόσωπο να δώ πώς θα γίνει η αγορά.

Η άλλη σκέψη στα ίδια χρήματα περίπου με Ortofon ήταν η Denon DL-160 αλλά με χαλάει ότι έχει χαμηλή τάση εξόδου και για να ταιριάξει σωστά θέλει ακριβό Phono Stage με ρύθμιση του Gain αλλά και του Load. Σχεδόν παντού διάβασα σε ξένα Forums ότι το καλύτερο αποτέλεσμα με την Denon το παίρνεις με 1Kohm Load. Τέτοιο Phono όμως είναι ακριβό και δεν διαθέτω τόσα χρήματα.

Πάντως η 2M Blue είναι και αυτή αξιόλογη με πλουσιότερο χαμηλό από την Denon αλλά με πιο συμαζεμένο Soundstage... Τουλάχιστον αυτά διαβάζω στο Internet δεν τις έχω ακούσει, δεν έχω προσωπική άποψη.

Αλλά και πάλι και πολύ του πέφτει του υπόλοιπου συστήματος που διαθέτω ο συνδυασμός 2M και V-LPS. Αλλά αγοράζω με το σκεπτικό ότι θα κάνω αναβάθμιση κάποια στιγμή και στο υπόλοιπο σύστημα.

Reaction score
55

Για phono stage ρίξε μια ματιά και στο nad pp2. Είναι φθηνό, αλλά βάζει κάτω τριπλάσιας τιμής μηχανάκια. Το συγκεκριμένο, το έχω ακούσει και εναλλάξ με αυτό που λες να πάρεις και με ένα ακριβότερο. Εκεί που τα άλλα μπέρδευαν τα όργανα το ναντ δε μπέρδευε τίποτα. Δες και ριβιούς στο google. Επίσης παίζει μια χαρά με την Denon dl 103, που έχω που αυτή και αν είναι χαμηλοέξοδη!

Reaction score
1.817
Μια χαρά θα σου παίξει το μηχάνημα!

Εεεερε γλέντια που θα κάνεις όταν το πάρεις!! Εγώ σα μικρό παιδί έκανα! Μέχρι και φωτογραφίες τράβηξα στο ξεσφράγισμα (ίσως τις είδες και εδώ)!

Στο πατρινό καρναβάλι σε βλέπω να μένεις μέσα και να ακούς δίσκους!

Καλορίζικο να είναι!!:404:

Reaction score
7
Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Μια χαρά θα σου παίξει το μηχάνημα!

Εεεερε γλέντια που θα κάνεις όταν το πάρεις!! Εγώ σα μικρό παιδί έκανα! Μέχρι και φωτογραφίες τράβηξα στο ξεσφράγισμα (ίσως τις είδες και εδώ)!

Στο πατρινό καρναβάλι σε βλέπω να μένεις μέσα και να ακούς δίσκους!

Καλορίζικο να είναι!!:404:
Ναι τις είδα και τις δικές σου Photo και ζήλεψαααααα! Θα ποστάρω και γώ φωτογραφίες από την ιεροτελεστία. Από τώρα σκέφτομαι το παιχνίδι με τα αλφάδια, τα anti-skating, το βάρος ανάγνωσης, το alignment της κεφαλής, το ύψος του βραχίονα κ.τ.λ. και ανυπομονώ τρελά!

Όσο για το καρναβάλι...χμμμμ...κάτσε να ψάξω για κανένα βινύλιο με καρναβαλικά :137:

Reaction score
7

Για phono stage ρίξε μια ματιά και στο nad pp2. Είναι φθηνό, αλλά βάζει κάτω τριπλάσιας τιμής μηχανάκια. Το συγκεκριμένο, το έχω ακούσει και εναλλάξ με αυτό που λες να πάρεις και με ένα ακριβότερο. Εκεί που τα άλλα μπέρδευαν τα όργανα το ναντ δε μπέρδευε τίποτα. Δες και ριβιούς στο google. Επίσης παίζει μια χαρά με την Denon dl 103, που έχω που αυτή και αν είναι χαμηλοέξοδη!
Βασικά το PP2 είναι το μόνο που δεν το έψαξα εξονυχιστικά.. ίσως γιατί το PP1 δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο....από ότι λένε τουλάχιστον. Θα το ψάξω τώρα... και εδώ που τα λέμε θα με βόλευε και από διαθεσιμότητα. Ένας ΝΑΚΑΣ υπάρχει σε κάθε πόλη σχεδόν.

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ναι τις είδα και τις δικές σου Photo και ζήλεψαααααα! Θα ποστάρω και γώ φωτογραφίες από την ιεροτελεστία. Από τώρα σκέφτομαι το παιχνίδι με τα αλφάδια, τα anti-skating, το βάρος ανάγνωσης, το alignment της κεφαλής, το ύψος του βραχίονα κ.τ.λ. και ανυπομονώ τρελά!

Όσο για το καρναβάλι...χμμμμ...κάτσε να ψάξω για κανένα βινύλιο με καρναβαλικά :137:
Δε χρειάζεται να κάνεις και πολλά! Μια καλή ευθυγράμμιση και μια ρύθμιση με το ειδικό εργαλείο για την κεφαλή που θα βρεις στη συσκευασία του Technics. Μετά θα ρυθμίσεις το βάρος ανάγνωσης, το antiskating και το ύψος του βραχίονα και είσαι έτοιμος!
Άσε τους protractors και τα υπόλοιπα γιατί αντί να ακούσεις μουσική, θα πάς για ...PHD!!!:143::142::139:

Reaction score
7

Άσε τους protractors και τα υπόλοιπα γιατί αντί να ακούσεις μουσική, θα πάς για ...PHD!!!
Μα πώς θα έχω 0,002% χαμηλότερη παραμόρφωση στα τελευταία κομμάτια του δίσκου; Κάτσε να το συζητήσουμε αν είναι... Να το αναλύσουμε κατά Stevenson ή κατά Baerwald? :138:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE

Μα πώς θα έχω 0,002% χαμηλότερη παραμόρφωση στα τελευταία κομμάτια του δίσκου; Κάτσε να το συζητήσουμε αν είναι... Να το αναλύσουμε κατά Stevenson ή κατά Baerwald? :138:

Ο GeoVaz θα σου λύσει αυτές τις απορίες στα σίγουρα!!
Εγκώ ντεν καταλαμπένει φίλος από απτά, ούτε ξέρει τους κυρίους απτούς!:139::140:

Εγκώ μονάχα "ακούει" my friend!!:201:

Reaction score
2.248

Καλημέρα subcode

Ο βραχίονας του technics λόγο της ενεργής του μάζας και βαριδιού εξισορρόπησης θέλει κεφαλές άνω των 6.5gr. Σε άλλη περίπτωση θέλει επιπρόσθετο βάρος στο headshell (όπως η φωτο). Εαν είσουν κάτοχος μίας dl 160 να το έβαζες.... αλλά επειδή δεν έχεις κεφαλή καλύτερα να βρεις μία άλλη βαρύτερη για να το αποφύγεις.

Στον βραχίονα του technics ή τοποθέτηση του σημείου στήριξης της κατακόρυφης κίνησης του βραχίονα βρίσκεται σε τέτοια γωνία ώστε ο αξονάς του να είναι σε ορθή γωνία με αυτήν της προέκτασης του off-set. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση εκτός από αυτήν που προτείνει ο κατασκευαστής (overhang με το οργανάκι που δίνει η techniks) θα διαταράξει την γεωμετρία του βραχίονα σου και καλό είναι να την αποφύγεις.

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1206326&postcount=40

Καλοάκουστο το εργαλείο σου :102:

Reaction score
7

Καλημέρα subcode

Ο βραχίονας του technics λόγο της ενεργής του μάζας και βαριδιού εξισορρόπησης θέλει κεφαλές άνω των 6.5gr. Σε άλλη περίπτωση θέλει επιπρόσθετο βάρος στο headshell (όπως η φωτο). Εαν είσουν κάτοχος μίας dl 160 να το έβαζες.... αλλά επειδή δεν έχεις κεφαλή καλύτερα να βρεις μία άλλη βαρύτερη για να το αποφύγεις.

Στον βραχίονα του technics ή τοποθέτηση του σημείου στήριξης της κατακόρυφης κίνησης του βραχίονα βρίσκεται σε τέτοια γωνία ώστε ο αξονάς του να είναι σε ορθή γωνία με αυτήν της προέκτασης του off-set. Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση εκτός από αυτήν που προτείνει ο κατασκευαστής (overhang με το οργανάκι που δίνει η techniks) θα διαταράξει την γεωμετρία του βραχίονα σου και καλό είναι να την αποφύγεις.

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1206326&postcount=40

:624: Καλησπέρα, είσαι φοβερός...

Πολύ σωστά και διαφωτιστικά όλα αυτά και να σου πώ την αλήθεια πολλές φορές αναρωτιόμουν σε τί ωφελεί η πλάγια τοποθέτηση του άξονα που εδράζονται τα ρουλεμάν κάθετης μετατόπισης του βραχίονα στα Technics και σε άλλα πικάπ.

Οπότε με συμβουλεύεις να αποφύγω να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο protractor για το Technics που έχει εδώ; ....και ναι, έχω πολλά ψιλοστραβά βινύλια...

Καλοάκουστο το εργαλείο σου :102:
Thanks!

Reaction score
2.248

Ναι να αποφύγεις τον προτράκτορα Baelwald και να χρησιμοποιήσεις της μαμάς technics.
Δεν ξέρω όμως εάν το δίνουν μαζί με το πικάπ. Τα παιδιά που έχουν το sl1200 θα σου πουν.

Reaction score
7

Ναι να αποφύγεις τον προτράκτορα Baelwald και να χρησιμοποιήσεις της μαμάς technics.
Δεν ξέρω όμως εάν το δίνουν μαζί με το πικάπ. Τα παιδιά που έχουν το sl1200 θα σου πουν.
Αν κρίνω από το Manual του πικάπ, λογικά το έχει.

Η απορία μου όμως είναι ότι και με το εργαλείο της Technics η κεφαλή δεν θα είναι ακριβώς παράλληλη με το Headshell εκτός αν έχεις βιονικά μάτια γιατί αν δεν κάνω λάθος το Alignment tool ρυθμίζει μόνο το σημείο μπρος-πίσω που θα βιδωθεί η κεφαλή.

Reaction score
2.248

Αν κρίνω από το Manual του πικάπ, λογικά το έχει.

Η απορία μου όμως είναι ότι και με το εργαλείο της Technics η κεφαλή δεν θα είναι ακριβώς παράλληλη με το Headshell εκτός αν έχεις βιονικά μάτια γιατί αν δεν κάνω λάθος το Alignment tool ρυθμίζει μόνο το σημείο μπρος-πίσω που θα βιδωθεί η κεφαλή.
Αυτό θέλει το τεκνικς. Ρύθμιση της υπερκρέμασης (overhang)
Είναι εύκολο με το εργαλειάκι και δεν θέλει βιονικό μάτι, θα το διαπιστώσεις ο ίδιος. (Παραλληλισμό θα κάνεις κοιτώντας τα βιδάκια της κεφαλής πάνω στο headshell)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.662
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale