ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Reaction score
0
Μετά από 24 χρόνια με μια B&O που ακόμα αντέχει (!), πρόκειται να αγοράσω μια καινούργια τηλεόραση για το καθιστικό μου. Πελαγωμένος όμως από την πληθώρα των μοντέλων που κυκλοφορούν και νέος στο site, θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια στα παρακάτω ερωτήματα :
(1) Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό που ακούγεται για επικείμενες μειώσεις τιμών στα υπάρχοντα μοντέλα εν όψει Euro τον Ιούνιο ; Αξίζει κανείς να περιμένει ως τότε ;
(2) Απόσταση θέασης (Α) και Διαγωνίου (Δ) : κάποιος τεχνικός μου είπε ότι η "σωστή" σχέση πρέπει να είναι Α/Δ = 5. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Δηλαδή, για μια μέση Απόσταση θέασης 3,5m (= 350 cm), θα πρέπει να επιλεγεί μια διαγώνιος : 350 cm / 5 = 70 cm ... άρα 70/2,54 = 27 ίντσες ;;;
Όμως, κάπου εδώ στο site, διάβασα κάποιον να λέει "όσο πιο μεγάλη, τόσο πιο καλά". Τι ισχύει τελικά ;
(3) Θα ήθελα να έχει δυνατότητα Picture In Picture. Όμως, παρατηρώ ότι ελάχιστα μοντέλα διαθέτουν αυτό τη δυνατότητα. Κάπου άκουσα ότι το αποφεύγουν πλέον οι εταιρείες διότι παρουσίαζε προβλήματα. Αληθεύει κάτι τέτοιο ;
(4) Μύθος ή αλήθεια αυτό που λένε ότι οι τηλεοράσεις Plasma έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και άρα να επιλέξει κανείς μια LCD ;
(5) Τέλος, η αναπόφευκτη ερώτηση της τιμής ! Βλέπω ένα "γκρούπ" τιμών γύρω στα 600-700 ευρώ και κάποια άλλα στα 1000-1300 κ.ο.κ ... Ξέρω, θα μου πείτε "ανάλογα τα χαρακτηριστικά...". Ωραία, και ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να οδηγήσουν έναν αδαή σαν εμένα στο να κάνει την τελική επιλογή του ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Reaction score
108
Ειδικα στην εικονα, size matters ! ! Οσο πιο μεγαλη τοσο πιο καλα! 27" για 3-3,5 μετρα ειναι υπερβολικά λίγες. Σε αυτη την αποσταση τουλαχιστον 40"... Κ μην ξεχναμε οτι μια τηλεόραση widescreen 16:9 εχει μικροτερη επιφάνεια απο μια ιδιων ιντσών 4:3 τετραγωνη δηλαδη... Που σημαινει οτι φαινεται να ειναι ακομη πιο μικρη! Αρα οι πολλές ιντσες δεν ειναι κατι που θα επρεπε να προβληματιζει, το αντιθετο...

Reaction score
14
Μετά από 24 χρόνια με μια B&O που ακόμα αντέχει (!), πρόκειται να αγοράσω μια καινούργια τηλεόραση για το καθιστικό μου. Πελαγωμένος όμως από την πληθώρα των μοντέλων που κυκλοφορούν και νέος στο site, θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια στα παρακάτω ερωτήματα :
(1) Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό που ακούγεται για επικείμενες μειώσεις τιμών στα υπάρχοντα μοντέλα εν όψει Euro τον Ιούνιο ; Αξίζει κανείς να περιμένει ως τότε ;
Οχι δεν θα δείς τίποτε το αξιόλογο μέχρι τότε. Εχουμε κιόλας πολλές πτώσεις τιμών, και νομίζω οτι εχεις τόσες πολλές επιλογές και σε PLASMA και σε LCD που θα ήταν ασκοπο να περιμένεις 1-2 μήνες ακόμα

(2) Απόσταση θέασης (Α) και Διαγωνίου (Δ) : κάποιος τεχνικός μου είπε ότι η "σωστή" σχέση πρέπει να είναι Α/Δ = 5. Ισχύει κάτι τέτοιο ; Δηλαδή, για μια μέση Απόσταση θέασης 3,5m (= 350 cm), θα πρέπει να επιλεγεί μια διαγώνιος : 350 cm / 5 = 70 cm ... άρα 70/2,54 = 27 ίντσες ;;;
Όμως, κάπου εδώ στο site, διάβασα κάποιον να λέει "όσο πιο μεγάλη, τόσο πιο καλά". Τι ισχύει τελικά ;
χονδρικά και χωρίς να εχεις ανάγκη απο calculator μια 42άρα ανετα την παρακολουθείς απο 3, 3 1/2 μέτρα. δεν είναι κουραστικό και δεν θα σε προβληματίσει καθόλου η θέαση απο την απόσταση που λέω.

(3) Θα ήθελα να έχει δυνατότητα Picture In Picture. Όμως, παρατηρώ ότι ελάχιστα μοντέλα διαθέτουν αυτό τη δυνατότητα. Κάπου άκουσα ότι το αποφεύγουν πλέον οι εταιρείες διότι παρουσίαζε προβλήματα. Αληθεύει κάτι τέτοιο ;
εχουν αρκετές αλλά μάλλον εννοείς οτι κόψανε το δευτερο tuner. Μιλόντας με γενικό διευθυντή κορεάτικης εταιρίας, του εκανα την ερώτηση γιατί δεν εχετε 2ο tuner? απάντηση σχεδόν όλοι εχουν ενα ή θα θέλαμε να εχουν ενε dvd recorder οπότε παίζεις το PIP απο το tuner αυτού... τι να πώ? Τόσο μεγάλο κόστος ήταν???

(4) Μύθος ή αλήθεια αυτό που λένε ότι οι τηλεοράσεις Plasma έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και άρα να επιλέξει κανείς μια LCD ;
μύθος καραμύθος... ειδικά οι νέες πλάσμα Panasonic 11ης γενιάς κάνουν claim οτι εχουν διάρκεια ζωής 100.000 ωρες!! ΑΡΚΕΤΕΣ θα έλεγα...!!!

(5) Τέλος, η αναπόφευκτη ερώτηση της τιμής ! Βλέπω ένα "γκρούπ" τιμών γύρω στα 600-700 ευρώ και κάποια άλλα στα 1000-1300 κ.ο.κ ... Ξέρω, θα μου πείτε "ανάλογα τα χαρακτηριστικά...". Ωραία, και ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να οδηγήσουν έναν αδαή σαν εμένα στο να κάνει την τελική επιλογή του ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
600-900 είναι οι 32-37

και 1000-1600 οι 42άρες 46άρες

αναλογα τα χαρακτηριστικά και αν είναι full HD ή όχι οπότε αν δεν μας δώσεις ενα budget ή για ποιά χρήση την προορίζεις δεν μπορούμε να σου δώσουμε ουτε μοντέλα ουτε τεχνολογία (LCD/Plasma)

Οταν λεώ χρήση εννοώ αν την θές για TVzapping, DVD viweing, HD αρχεία, χρήση με υπολογιστή κλπ κλπ

Reaction score
1
απ οτι καταλαβαινω η χρηση θα ειναι πιο πολυ για τηλεοπτικα καναλια
σ αυτη την περιπτωση πας για πλασμα ( και σ οποιαδηποτε αλλη περιπτωση παλι για πλασμα πας :107: )

και 50 ιντσες να παρεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα
εχουμε την ιδια αποσταση περιπου και εχω 50 ιντσες:111:

θα πρεπει να πας να δεις τις διαφορες lcd - plasma
λες οτι εχεις 24 χρονια μια B&O
εαν υποθεσουμε οτι την πηρες οταν ησουν 25-30 χρονων
η πλασμα εχουν διαρκεια ζωης 60.000 ωρες και πανω
με 5-6 ωρες την ημερα ειναι περιπου 25-30 χρονια διαρκεια
εσυ τοτε θα εισαι 70-80 χρονων.
θα σε νοιαζει τοτε εαν δειχνει καλα?:107:
τοτε θα εχει σημασια να ακουγεται καλα:107:

Reaction score
14
απ οτι καταλαβαινω η χρηση θα ειναι πιο πολυ για τηλεοπτικα καναλια
σ αυτη την περιπτωση πας για πλασμα ( και σ οποιαδηποτε αλλη περιπτωση παλι για πλασμα πας :107: )

εχουμε την ιδια αποσταση περιπου και εχω 50 ιντσες:111:

θα πρεπει να πας να δεις τις διαφορες lcd - plasma
λες οτι εχεις 24 χρονια μια B&O
εαν υποθεσουμε οτι την πηρες οταν ησουν 25-30 χρονων
η πλασμα εχουν διαρκεια ζωης 60.000 ωρες και πανω
με 5-6 ωρες την ημερα ειναι περιπου 25-30 χρονια διαρκεια
εσυ τοτε θα εισαι 70-80 χρονων.
θα σε νοιαζει τοτε εαν δειχνει καλα?:107:
τοτε θα εχει σημασια να ακουγεται καλα:107:
τότε θα σε νοιάζει να είσαι εσύ καλά, να βλέπεις καλά και να ακούς ακόμα καλύτερα!!!:144::144::144:

Reaction score
1.844
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Όαο αφορά το θέμα της απόσταση και της διαγωνίου, υπάρχει το πόνημα AVsite Screen Calculator του Webμάστορα zoglair. :444:

Για το PiP πήρες την απάντηση απο τον dream_GR, κάνουν οικονομία! :141: Τώρα μάλιστα με την προσθήκη DVT Tuners, θα χρειαζόταν να έχει 4 δέκτες, 2 αναλογικούς και 2 ψηφιακούς. :121:

Επίσης το εύρος τιμής και η χρήση είναι απαραίτητη για καλές προτάσεις. :107:

Reaction score
0
εχουν αρκετές αλλά μάλλον εννοείς οτι κόψανε το δευτερο tuner. Μιλόντας με γενικό διευθυντή κορεάτικης εταιρίας, του εκανα την ερώτηση γιατί δεν εχετε 2ο tuner? απάντηση σχεδόν όλοι εχουν ενα ή θα θέλαμε να εχουν ενε dvd recorder οπότε παίζεις το PIP απο το tuner αυτού... τι να πώ? Τόσο μεγάλο κόστος ήταν???
ακριβώς, αγαπητέ μου dream, προφανώς για 2ο tuner μιλάω. Αλλά, εννοείς ότι μέσω του dvd recorder μπορεί κανείς να έχει PIP. Να βλέπει δηλαδή τις ειδήσεις και σε μικρή 2η εικόνα να βλέπει και τα χάλια του αγαπητού μου τριφυλάρα (θέλαμε και πρωτάθλημα πανάθεμά μας...) ;

αναλογα τα χαρακτηριστικά και αν είναι full HD ή όχι οπότε αν δεν μας δώσεις ενα budget ή για ποιά χρήση την προορίζεις δεν μπορούμε να σου δώσουμε ουτε μοντέλα ουτε τεχνολογία (LCD/Plasma)
Οταν λεώ χρήση εννοώ αν την θές για TVzapping, DVD viweing, HD αρχεία, χρήση με υπολογιστή κλπ κλπ
budget : για 40'' ... θα έδινα και 1.500 ([FONT=&quot]±[/FONT] 300) €

Η χρήση θα είναι κατά απόλυτη σειρά :
- TVzapping (κυρίως)
- DVD viweing (δευτερευόντως)
- χρήση με υπολογιστή (χμμμ... έχω γεμίσει δυο (2) 500άρηδες δίσκους με έργα κατεβασμένα από το διαδίκτυο, σε διάφορα φόρματς : avi, mpeg κλπ κλπ )

Reaction score
0
σωστά, Νίκο. Ξέρεις, όμως ; Δεν θα ήθελα να καταλήξει να γίνει η TV το κεντρικό και κυρίαρχο πράγμα στο 40μ2 καθιστικό μου

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.427
Κοίτα για plasma.Είναι καλύτερες στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Και λιγότερο ευαίσθητες στην λήψη.Αν είσαι σε περιοχή με μετριο σήμα oι lcd θα σου βγάλουν την πίστη για να δείξουν καθαρά.

Reaction score
0
Κοίτα για plasma.Είναι καλύτερες στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Και λιγότερο ευαίσθητες στην λήψη.Αν είσαι σε περιοχή με μετριο σήμα oι lcd θα σου βγάλουν την πίστη για να δείξουν καθαρά.
χα ! αντε τώρα να μάθω και τι σόι σήμα έχει εδώ που είμαι στη Λάρισα (σούζα τ' αλογάκι, ναι...). Πάντως, δεν έχω πρόβλημα λήψης με την κεντρική κεραία της πολυκατοικίας μας (ελπίζω να μην είπα κοτσάνα, εεεεεεεε ? :105:)

Reaction score
14
+1

Θα σου έλεγα να δείς σε PLASMA

Panasonic - Viera TH-42PZ70 Plasma 42'' Full HD (1920x1080 και τιμή 1200 Ευρώ!!!!)

LG - LG 42LG5000 (1920 χ 1080 1150 Ευρω)

Αυτές μπορώ να σκεφθώ σαν οικονομικές και πολύ καλές λύσεις.

Reaction score
1
σωστά, Νίκο. Ξέρεις, όμως ; Δεν θα ήθελα να καταλήξει να γίνει η TV το κεντρικό και κυρίαρχο πράγμα στο 40μ2 καθιστικό μου
σωστο κ αυτο
απλα μην παρεις κατω απο 40
θα το μετανιωσεις
οπως σου ειπε κ ο γιαννης κοιτα τις panny
εχουν βγαλει κ νεα μοντελα τωρα

Reaction score
0
+1

Θα σου έλεγα να δείς σε PLASMA

Panasonic - Viera TH-42PZ70 Plasma 42'' Full HD (1920x1080 και τιμή 1200 Ευρώ!!!!)

LG - LG 42LG5000 (1920 χ 1080 1150 Ευρω)

Αυτές μπορώ να σκεφθώ σαν οικονομικές και πολύ καλές λύσεις.
Σ' ευχαριστώ πολύ dream_GR
θα τις κοιτάξω και θα επανέλθω
...μέχρι τώρα μου είχε κολήσει η Bravia KDL-40D3500E LCD με 1.249,00 €:121:

Reaction score
383
εγω ημουν ετοιμος να παρω την πανασονικ 42PZ αλλα ειδα καταναλωση 500WATT
Tωρα ειμαι στο δειλημα 42 PX80 η SONY KDL D3500
η πρωτη εχει φοβερο τηλεοπτικο σημα αλλα η δευτερη ειναι FHD

Για βοηθειστε βρε παιδια ....

.

Reaction score
1
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

500 watt είναι με τέρμα την ένταση του φωτισμού ... σε χώρο οικίας άμα το ρίξεις σε 30-40% είναι τα μισά και λιγότερα ...

Reaction score
14
εγω ημουν ετοιμος να παρω την πανασονικ 42PZ αλλα ειδα καταναλωση 500WATT
Tωρα ειμαι στο δειλημα 42 PX80 η SONY KDL D3500
η πρωτη εχει φοβερο τηλεοπτικο σημα αλλα η δευτερη ειναι FHD

Για βοηθειστε βρε παιδια ....

.
μμμ πόσο χαίρομαι που μου δίνεις πάσα για μια απάντηση που είναι πρόκληση πλέον...!!!

η SONY KDL D3500 εχει σκάρτα 200 watt μόνιμη κατανάλωση ενώ η άλλη 42PZ70 500 watt (494 για την ακρίβεια) μέγιστη.

Οι πλασμα εχουν την μέγιστη κατανάλωση αλλά αυτή θα συμβεί μόνο αν προβάλεις κατάλευκη εικόνα και όλα τα gas plasma cells είναι σε πλήρη διέγερση.

Ετσι η μέση κατανάλωση είναι κοντά στα 2/3 της μεγιστης τιμής οπότε μιλάς για κοντά 300-350 Watt

αρα η διαφορά απο την LCD είναι κοντά στα 100-150 watt παραπάνω.

με μέση ώρα χρήσης 8 ώρες την ημέρα ισούται με 1kw την ημέρα και σε χρήμα αυτό είναι 0.07671 Ευρώ την ημέρα.

τον μήνα = 2.4 ευρώ περίπου....!!!

τον χρόνο 30 ευρώ παραπάνω....!!!

Reaction score
383
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

500 watt είναι με τέρμα την ένταση του φωτισμού ... σε χώρο οικίας άμα το ρίξεις σε 30-40% είναι τα μισά και λιγότερα ...
εννοεις την φωτεινοτητα της εικονας ?
δεν θα χαλασει η εικονα ?
συγνωμη αν δεν καταλαβα καλα .

.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

εννοεις την φωτεινοτητα της εικονας ?
δεν θα χαλασει η εικονα ?
συγνωμη αν δεν καταλαβα καλα .

.
δες παραπάνω... ^^^^^^