ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Eχει ενισχυτή?
Όχι δεν έχω ούτε ενισχυτή, όλα θα είναι καινούρια...Αλλά από ότι κατάλαβα πρέπει πρώτα να διαλέξω ηχεία και μετά ενισχυτή!
Αφού δεν έχεις ενισχυτή, γιατί δεν παίρνεις ενεργά ηχεία και να λύσεις περισσότερα από ένα προβλήματα με τη μία;

Κατά τη γνώμη μου, ειδικά στην περιοχή τιμών που θέλεις να κινηθείς, τα ενεργά ηχεία είναι μονόδρομος.

Reaction score
0

Αφού δεν έχεις ενισχυτή, γιατί δεν παίρνεις ενεργά ηχεία και να λύσεις περισσότερα από ένα προβλήματα με τη μία;

Κατά τη γνώμη μου, ειδικά στην περιοχή τιμών που θέλεις να κινηθείς, τα ενεργά ηχεία είναι μονόδρομος.
Κανένα παράδειγμα που πιστεύεις ότι με καλύπτει τόσο μουσικά, αλλά και αισθητικά?
Εγω λίγο που έψαξα τα ενεργά μου έμοιαζαν λίγο με τα επαγγελματικά...όχι και ότι καλύτερο για ένα σαλόνι :107:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Κανένα παράδειγμα που πιστεύεις ότι με καλύπτει τόσο μουσικά, αλλά και αισθητικά?
Για τη μουσική πλευρά του θέματος να σου πω, για την αισθητική τώρα...
Με δεδομένο ότι δε θες ενισχυτή, πόσο αυξάνεται το budget;

Εγω λίγο που έψαξα τα ενεργά μου έμοιαζαν λίγο με τα επαγγελματικά...όχι και ότι καλύτερο για ένα σαλόνι :107:
Στο θέμα ηχεία - μουσική - αισθητική θυμήθηκα κάτι που είχε γράψει ο Costas EAR σε ένα παλιότερο thread.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.483
Τα ηχεία θα είναι μόνο για μουσική ή θα στηθούν και για home cinema;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Τα ηχεία θα είναι μόνο για μουσική ή θα στηθούν και για home cinema;
Και για home cinema... Δύσκολες εποχές για να στήνω δύο διαφορετικά συστήματα :102:

Reaction score
0

Α και να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας!!
Νομίζω ότι πλέον με αυτά που μου είπατε ξεκαθάρισαν ορισμένα πράγματα στο μυαλό μου. Μάλλον η λύση είναι να βρω 2-3 ηχεία που μου αρέσουν εμφανισιακά, να διαβάσω μερικά reviews, ώστε να αποφύγω να τρέχω να ακούσω μάπα ποιοτικά ηχεία, και μετά να πάρω καναδυό βινύλια για να τα ακούσω και να διαλέξω ΧΩΡΙΣ όμως να δίνω ιδιαίτερη σημασία στην απόδοση των ηχείων στα χαμηλά αφού αυτά θα τα υποστηρίξει το sub...
Εnd of story :107:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ!

Και για home cinema... Δύσκολες εποχές για να στήνω δύο διαφορετικά συστήματα :102:
Δηλαδή σκοπεύεις να τα παίξεις με AV πολυκάναλο ενισχυτή...

Ακου τα Klipsch RF-82 Είναι πολύ καλά, value for money, παίζουν πολύ δυνατά, κατεβαίνουν πολύ χαμηλά και δεν ζορίζουν κανέναν AV ενισχυτή.

http://www.klipsch.com/na-en/products/rf-82-overview/

http://www.schlauershoppen.de/produ...sch-RF-82--cherry--Floorstanding-Speaker.html

Αλλά εφόσον είπες ότι θες να δώσεις μέχρι και 2000€ θα μπορούσες να πας ακόμα και στα RF-83 (αν τα παραγγείλεις από τον Γερμανό) στα 45 τ.μ. του χώρου σου είναι μια χαρά.

http://www.schlauershoppen.de/produ...sch-RF-83--cherry--Floorstanding-Speaker.html

Reaction score
1.188

Εγώ από αυτά που άκουσα κατάλαβα ότι σε σχεδόν όλα τα ηχεία στα 2000 Euro που άκουσα στα χαμηλά ακούγονται για να μην πω ψεύτικα, ανεπαρκή...
Αυτό συνέβη γιατί δεν άκουσες Audio Spectrum Artemis

Reaction score
1.188

Αμάν πια με τα ενεργά ηχεία! Όλοι προτείνουν ενεργά ηχεία ...αλλά για τους άλλους! Βάζω στοίχημα ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν ενεργά ηχεία στο κυρίως σύστημά τους (όχι στο PC, εκεί όλοι έχουμε ένα ζευγαράκι ενεργά...)

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Εγώ έχω πάντως.
Και ο Costas EAR (μόνο που αυτός τα... "ενεργοποίησε" μόνος του).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

να μερικά ενεργά με εμφάνιση ιδιαίτερη. για πες αν σ'αρέσει κανένα... (εκτός από το Goldmund Logos, γιατί δε μπορείς να το πλερώσεις με τίποτα...)

ας ξεκινήσω με το κανόνι, το κλάιν μάιν που βγαίνει κι ασημένιο. έτσι, για την τιμή των όπλων ρε γ@μ@τι μου....
PSI Audio Active 215M
Sonicweld pulserod/subpulse με 100 χιλιαρικάκια βέβαια...
Manger MSM C1
PMC
Klangwerk Ella
Genelec6040
Profel
VLSI Solution Oy - DSPeaker Servo 299
ΑΕ και ΑΕ
Holm Acoustic
salagar (ice modules)
atc & atc
sony
meridian
epoz
equator
AVI
Barefoot
B&O
Dynaudio
Emerald Physics
Free
και φυσικά τα εξαιρετικά
Geithain
tensor, και όπως λέμε άνταμ..
avantgard

δες και κατα Midgard Audio.

Cabasse La Sphère

http://www.cabasse.com/en/

Reaction score
4.598

Εγω τωρα ειδα οτι υπαρχει και εδω το ιδιο θεμα.
Να φανταστω οτι ο φιλος που ενδιαφερεται για τα ηχεια και ενισχυτη εχει σκοπο να ξοδεψει περιπου 3.500 ευρω. Ο χωρος 40-45 μετρα. Επομενως μιλαμε για ηχεια δαπεδου.
Οι λυσεις
Α: Ενεργα, προσωπικα ομως δεν γνωριζω να υπαρχουν τοσο φθηνα δαπεδου. Περιμενω υποδειξεις. Σιγουρα η πλεον ενδεδειγμενη αποψη και κατ εμε αλλα δεν το βλεπω να βγαινει οικονομικα.
Β: Παθητικα. Εφοσον θα οδηγηθουν απο πολυκαναλο ενισχυτη καλο ειναι να ειναι σχετικα ευκολοοδηγητα. Κι εδω υπαρχουν λυσεις (καινουρια και μεταχειρισμενα). Ομως θα πρεπει να προσεχθει και η ευαισθησια του ηχειου. Παντως σιγουρα θα πρεπει να δουμε και το θεμα της προοπτικης. Δηλαδη ενδεχομενως μετα απο ενα-δυο χρονια να θελεις να προσθεσεις και ενα καλο δικαναλο ενισχυτη καθαρα για μουσικη.

Υπηρχε ενα ηχειο στις αγγελιες το οποιο μαλλον δεν πουληθηκε και ειναι καταπληκτικο. SLS ADVANCE 250. Επιδοσεις κορυφαιες (απο αισθητικης πλευρας ειναι προσωπικα ζητηματα και δεν επεμβαινω). Μειονεκτημα: Θελει τουλαχιστον 200 βατ. Οσο ποιο πολυ του δωσεις τοσο πιο πολυ θα το νιωσεις :142:.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

κάπχια είναι ολίγον τι τσουχτερά, αλλά υπάρχουν και πολύ προσιτά, όπως το ΑΕ που το βρίσκεις σε τιμή χώμα, αλλά και άλλα πολλά. ψάξιμο θέλει, λύσεις (της προκοπής) υπάρχουν.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Εγω τωρα ειδα οτι υπαρχει και εδω το ιδιο θεμα.
Να φανταστω οτι ο φιλος που ενδιαφερεται για τα ηχεια και ενισχυτη εχει σκοπο να ξοδεψει περιπου 3.500 ευρω. Ο χωρος 40-45 μετρα. Επομενως μιλαμε για ηχεια δαπεδου.
Οι λυσεις
Α: Ενεργα, προσωπικα ομως δεν γνωριζω να υπαρχουν τοσο φθηνα δαπεδου. Περιμενω υποδειξεις. Σιγουρα η πλεον ενδεδειγμενη αποψη και κατ εμε αλλα δεν το βλεπω να βγαινει οικονομικα.
Β: Παθητικα. Εφοσον θα οδηγηθουν απο πολυκαναλο ενισχυτη καλο ειναι να ειναι σχετικα ευκολοοδηγητα. Κι εδω υπαρχουν λυσεις (καινουρια και μεταχειρισμενα). Ομως θα πρεπει να προσεχθει και η ευαισθησια του ηχειου. Παντως σιγουρα θα πρεπει να δουμε και το θεμα της προοπτικης. Δηλαδη ενδεχομενως μετα απο ενα-δυο χρονια να θελεις να προσθεσεις και ενα καλο δικαναλο ενισχυτη καθαρα για μουσικη.

Υπηρχε ενα ηχειο στις αγγελιες το οποιο μαλλον δεν πουληθηκε και ειναι καταπληκτικο. SLS ADVANCE 250. Επιδοσεις κορυφαιες (απο αισθητικης πλευρας ειναι προσωπικα ζητηματα και δεν επεμβαινω). Μειονεκτημα: Θελει τουλαχιστον 200 βατ. Οσο ποιο πολυ του δωσεις τοσο πιο πολυ θα το νιωσεις :142:.

Μαλλον θα εννοεις το EL 250 ,το οποιο ειχα βαλει σε αγγελια και το οποιο πραγματι,δεν εχει πουληθει ακομα,με κυριοτερο λογο το οτι οι 4-5 ενδιαφερομενοι δεν ειχαν ικανους ενισχυτες αλλα και το οτι δεν δεχτηκα τις οποιες ευκολιες πληρωμης τους. Το ηχειο ειναι απαικτο,αλλα θελει ''κοτσια'' απο το ενισχυτικο,αφου ρουφαει τα βατ για πλακα,ενω το χαμηλο του,ειναι απλα αλλου,σε σημειο δυσκολα να χρειαστει καποιος sub. Εχω στειλει pm στον φιλο,αν ειναι απο Αθηνα να περασει μια βολτα να παρει μια ''γευση'' των ικανοτητων του ηχειου.Αυτη την περιοδο τα οδηγει αυτο το σετακι http://www.youtube.com/watch?v=oeb2f_kUUBA&playnext_from=TL&videos=YztHULkykjA .Το θεμα της εμφανισης ειναι καθαρα υποκειμενικο,οποτε...

Reaction score
1.188

Εγώ έχω πάντως.
Και ο Costas EAR (μόνο που αυτός τα... "ενεργοποίησε" μόνος του).
Ωραία δύο είστε!
Αν και αυτός δεν μετράει γιατί μπορεί να τα έκανε ενεργά ως αρχή, αλλά έχει ξεχωριστούς ενισχυτές που μπορεί να τους δώσει αύριο αν τους βαρεθεί και να πάρει άλλους.... Οπότε αυτόν θα τον μετρήσουμε στην πολυενίσχυση.

Αρα ένας είσαι! :142:

Ποιά ενεργά ηχεία έχεις;

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Adam P22.
Όμως ενεργά έχει και ο Bhutia...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Ωραία δύο είστε!
Αν και αυτός δεν μετράει γιατί μπορεί να τα έκανε ενεργά ως αρχή, αλλά έχει ξεχωριστούς ενισχυτές που μπορεί να τους δώσει αύριο αν τους βαρεθεί και να πάρει άλλους.... Οπότε αυτόν θα τον μετρήσουμε στην πολυενίσχυση...
Πριτς!
Και πάλι "ενεργός" είναι.
Και δε νομίζω ν' αλλάξει...

...
τες πα, εγώ το βλέπω αλλιώς, πολύ πιο χαλαρά, δεν έχω κανένα θέμα ούτε κόλλημα, και κόρνα θα έπαιρνα ευχαρίστως, χωρίς κανένα ενδοιασμό, το jbl Everest είναι μια μικρογραφία του μικρού westlake και δε θα είχα κανένα θέμα με κανένα από τα δυό.

θέμα θα είχα αν μου έλεγες να δουλέψω κάποιο παθητικά, κι όχι με ενεργό κρος και πολυενίσχυση. για να ξέρουμε τι λέμε.
...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.867

κι ένα παλικάρι με τα Avantgarde solo, κι άλλο ένα με τα meridian.
κάπου είχε πάρει το μάτι μου κι ένα Dynaudio.

αυτά. πολύ λίγοι αυτοί με τα ενεργά. 3 κι ο κούκος.

και?

εκατομμύρια μύγες γλύφουν σκ@τ@, τι σημαίνει αυτό? πως έχουν δίκιο?

να ξεκινήσουμε το γλύψιμο?

Και δε νομίζω ν' αλλάξει...

προτιμώ να αλλάξω χρώμα επιδερμίδας παρά να αλλάξω μυαλά. και τα δυό βέβαια, θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα (ο μαύρος)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.641
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale