ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Δηλαδη για να καταλαβω επειδη ειμαι και λιγο χοντροκεφαλος.

Αν εχω, βρε Θεμη, μια αντιχηση της ταξης των 11ms με τα συγχρονα μεσα ηχογραφησης θα μπορεσω να τη μειωσω ατα 2.3 ή στα 2.1; Με ποιο τροπο;

Συμπαθιο αλλα εγω δεν εχω βρει ακομα τροπο να μειωσω δυο πραγματα. Την παραμορφωση και την αντιχηση. Να την μειωσω δηλαδη τοσο, ετσι ωστε να ακουγετε φυσικα.
Βρε δεν είπα ποτέ οτι μπορύμε να μειώσουμε το χρόνο αντήχησης, ο οποίος είναι σε sec και όχι σε msec.
Δουλεύουμε με πολλά κοντινά μικρόφωνα, αντί για λίγα πιο μακρυά από τα σύνολα των οργάνων, για να έχουμε όσο λιγώτερη αντήχηση και καθαρώτερη άρθρωση.
Μακάρι να έβγαινε μία συσκευή antireverb, θα γινόταν πλούσιος ο εφευρέτης της.

Reaction score
8
Ηθελα να ηξερα ποιος π@π@ρ@ς εγραψε msec.:142:

Παντως, μια φορα που ετυχε να ηχογραφησω σε αιθουσα με τζαμαρια, ενα συνολο μαντολινων, ολο το αποτελεσμα ηταν φλου. Δεν μου αρεσε καθολου. Πολυ αντηχηση, εστω και αν σε καθε ομαδα υπηρχε μικροφωνο.

Αληθεια, γιατι δεν κανουμε ενα ντου, να φτιαξουμε μια μοναδα antireverb και μια antidistortion;

Που ξερεις, μπορει να μας κατσει.:138::142::138:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.....

Αληθεια, γιατι δεν κανουμε ενα ντου, να φτιαξουμε μια μοναδα antireverb και μια antidistortion;

Που ξερεις, μπορει να μας κατσει.:138::142::138:
Άσε..., το βρήκαν κιόλας !!!
Του το είχε εμπιστευθεί ο παππούς του, που το είχε μάθει από ένα δάσκαλο που κάποτε έσωσε....!

Και δεν 'μαζεύει' μόνο την αντήχηση..., φέρνει στα μέτρα σου, όλες τις παραμέτρους !

Διάβασε εδώ.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άσε..., το βρήκαν κιόλας !!!
Του το είχε εμπιστευθεί ο παππούς του, που το είχε μάθει από ένα δάσκαλο που κάποτε έσωσε....!

Και δεν 'μαζεύει' μόνο την αντήχηση..., φέρνει στα μέτρα σου, όλες τις παραμέτρους !

Διάβασε εδώ.
Καλα, τα υπολοιπα τα λεμε καποια αλλη στιγμη.:116:

Θες να μου πεις δηλαδη, οτι τα ηχεια εξαφανιζουν την αντηχηση και αποπαραμορφωνουν την παραμορφωση;:143:

Με τι software δουλευουν;:142:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Απάντηση: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απ' ότι ξέρω, αλλά δεν ξέρω πολλά... antireverb υπάρχει! Κοντά μας! (μιλάω σοβαρά)

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απ' ότι ξέρω, αλλά δεν ξέρω πολλά... antireverb υπάρχει! Κοντά μας! (μιλάω σοβαρά)
Για πε, για πε σοβαρέ!!

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.335
Απάντηση: ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΑΝ CD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είπα, ξέρω λίγα (ήμουν τυχαία παρών σε μία συζήτηση), αλλά σε κάποια πανεπιστήμια την έψαχναν. Δεν είναι καινούργια υπόθεση, ούτε τόσο άγνωστη.
Μην πολυενθουσιάζεσαι όμως, με την ένοια ότι θα βρεθείς στην Χ τυχαία αίθουσα, όπου για να ηχογραφήσεις το Ψ σύνολο, θα στήσεις τα μικρόφωνά σου στην Ζ θέση και καθάρισες.
Στην ουσία πρόκειται για αντισταθμίσεις χώρου προσανατολισμένες κατ' αρχάς στην αναπαραγωγή. Ψηφιακό επίπεδο, τεράστια απαιτούμενη υπολογιστική ισχύς (όταν προέρχεται από PC χρειάζονται 3-4 συνεργαζόμενα, αν κατάλαβα καλά), υπολογισμοί αυστηρά για τις συγκεκριμένες θέσεις ηχείων-ακροατών ή πηγων ήχου-μικροφώνων, και... χρονοκαθυστέρηση της τάξης των 15 δευτερολέπτων...

Reaction score
11.773
Μαλλον με FFT (Fast Fourier Transform) θα το κανουν, οπως με παρομοιο τροπο διορθωνουμε κουνημενες φωτογραφιες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas