ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΠΟ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μαρίνε, το τελευταίο σχόλιό σου δεν χρειαζόταν διότι εκτός των άλλων είναι και ΚΑΡΑάσχετο με το θέμα μας. Νομίζω ότι το μήνυμά σου χρήζει άμεσης διόρθωσης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
298
Μπα, ας το αφήσει καλύτερα. Το προτιμώ. Μου αρέσει να βλέπω κριτή ήθους έναν μεταπράτη υπερτιμημένων καλωδίων.

Τσαντουλής Βασίλης said:
Το σύστημα (διαφορετικό από το προηγούμενο) με τους C.J. είχε άλλου είδους ηχητικά προβλήματα που δεν είχαν αφετηρία το δωμάτιο !
Τότε η απάντησή σου:
Τσαντουλής Βασίλης said:
Ο βασικός λόγος πρέπει να ήταν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του χώρου !
δεν είχε σχέση με την ερώτησή μου:
RDoherty said:
Ποιοί κατά τη γνώμη σου ήταν οι λόγοι για τις ακουστικές διαφορές ανάμεσα στα συστήματά σου και σε αυτά του συγκεκριμένου φίλου σου?
8)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Νίκος Τσαρουχάς said:
Μαρίνε, το τελευταίο σχόλιό σου δεν* χρειαζόταν διότι εκτός των άλλων είναι και ΚΑΡΑάσχετο με το θέμα μας. Νομίζω ότι το μήνυμά σου χρήζει άμεσης διόρθωσης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εννοω οτι το ηθος του Σταματακου δεν θα του επετρεπε να εκφραζετε σ ενα τετοιο φορουμ ανωνυμως .....

RDoherty said:
Μπα, ας το αφήσει καλύτερα. Το προτιμώ. Μου αρέσει να βλέπω κριτή ήθους έναν μεταπράτη υπερτιμημένων** καλωδίων.
....πολλω δε μαλλον*** οπως ο Ντοχερτης .

* αρκετοι το υπαινισσονται σε αλλα θεματα .
** κρινεις χωρις να εχεις δοκιμασει .
*** ...εγραψα μαλλω

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Εννοω οτι το ηθος του Σταματακου δεν θα του επετρεπε να εκφραζετε σ ενα τετοιο φορουμ ανωνυμως .....
Ρενο, το αδιαμφισβητητο ηθος του συγκεκριμενου reviewer λιγη σχεση μπορει να εχει με την ανωνυμη συμμετοχη του σε ενα φορουμ.
Μια τετοια πιθανοτητα ειναι παντα πολυ ελκυστικη σε ολους.
Αλλωστε...ποτε μη λες ποτε.
Διοτι οσοι εχουν καλη μνημη θα θυμουνται και τον babilis :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλοι τον θυμόμαστε. Σε κάθε περίπτωση όμως οι σελίδες του AVSite δεν προσφέρονται για προσωπικές εκτιμήσεις ήθους μεταξύ των μελών. Επιπλέον, παρά τις συνεχείς συστάσεις μου προς όλους, βλέπω μια χαρακτηριστική εμμονή, η οποία χαλάει κάποιες συζητήσεις όπως αυτή και ομολογουμένως δεν μου αρέσει καθόλου...

Reaction score
298
Ρίχνει άδεια προς Σταματάκο, μπας και πιάσει γεμάτα. Και καθ' οδόν μάς τρατάρει μερικά σπάνια μαργαριτάρια:
LUXMAN said:
....πολλω δε μαλλω
:lol:

Reaction score
298
Το οποίο είναι το πώς οι διάφοροι κερδοσκόποι επηρεάζουν τους κριτικούς με αθέμιτα μέσα, αν θυμάμαι καλά? :lol:

Reaction score
250
RDoherty said:
Το οποίο είναι το πώς οι διάφοροι κερδοσκόποι επηρεάζουν τους κριτικούς με αθέμιτα μέσα, αν θυμάμαι καλά? :lol:
Το κύριο θέμα μας είναι ότι οι ακουστικές εκτιμήσεις ( άσχετα με τον τρόπο και την ποιότητα της καταγραφής τους )

είναι στην πράξη άχρηστες !

Reaction score
298
Και ποιές είναι οι μεταβλητές που πρέπει να εξουδετερωθούν, έτσι ώστε μία εκτίμηση να είναι αξιόπιστη?

Reaction score
250
RDoherty said:
Λόγω χώρου?
Στον ίδιο χώρο έστω ότι έχουμε δύο διαφορετικά συστήματα με καλοσχεδιασμένα-καλοκατασκευασμένα μηχανήματα χωρίς π.χ.

προενισχυτή!

Χρησιμοποιούμε και στα δύο συστήματα τον ίδιο "καλό" προενισχυτή που δανειστήκαμε από κάπου!

Είναι πολύ πιθανόν τα ηχητικά συμπεράσματα να έχουν τεράστιες διαφορές!

Reaction score
250
RDoherty said:
Και ποιές είναι οι μεταβλητές που πρέπει να εξουδετερωθούν, έτσι ώστε μία εκτίμηση να είναι αξιόπιστη?
Καμία ηχητική εκτίμηση δεν μπορεί να είναι αξιοποιήσιμη-χρήσιμη παρά μόνο

αν γίνει στο δικό σου σύστημα και στον χώρο σου!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνώ αλλά πρέπει να προσθέσω ότι αν και το δικό σου σύστημα βρίσκεται σε χώρο μαύρο χάλι κι εσύ λανθασμένα συμπεράσματα θα βγάλεις. Απλά θα ισχύουν για την υπάρχουσα κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζουν τις μηχανές.

Reaction score
250
Νίκος Τσαρουχάς said:
Συμφωνώ αλλά πρέπει να προσθέσω ότι αν και το δικό σου σύστημα βρίσκεται σε χώρο μαύρο χάλι κι εσύ λανθασμένα συμπεράσματα θα βγάλεις. Απλά θα ισχύουν για την υπάρχουσα κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζουν τις μηχανές.
1)Το ζητούμενο είναι να ακούς καλά στο σύστημα σου!

2) Οι διαφορές που αναφέρω υφίστανται και στους άψογους ηχητικά χώρους ! Π.χ. στην αίθουσα

δοκιμών του HiTech ! Τα συμπεράσματα έχουν άμεση σχέση με το "σύστημα αναφοράς".

Διαφορετικά συστήματα αναφοράς θα δώσουν διαφορετικές εκτιμήσεις μιας συσκευής

ακόμη και στον ίδιο χώρο !

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τσαντουλής Βασίλης said:
1)Το ζητούμενο είναι να ακούς καλά στο σύστημα σου!
Βεβαίως. Κάποιος φίλος όμως λέει το εξής: Όταν παίζει καλά, μετράει και καλά και το αντίστροφο. Αν παίζει καλά και δεν μετράει καλά, τότε μετράς λάθος πράγμα. Συνεπώς το "καλά" είναι υποχρεωτικά και "σωστά". Ως γνωστόν όμως το "καλά" είναι άκρως υποκειμενικό και το "σωστά" είναι αντικειμενικότατο...

Τσαντουλής Βασίλης said:
...Τα συμπεράσματα έχουν άμεση σχέση με το "σύστημα αναφοράς". Διαφορετικά συστήματα αναφοράς θα δώσουν διαφορετικές εκτιμήσεις μας συσκευής ακόμη και στον ίδιο χώρο !
Συμφωνώ απόλυτα.

Reaction score
25.536
Νίκος Τσαρουχάς said:
ναι αλλα στην προκειμενη περιπτωση αυτο το συμπερασμα εχει αξια γιατι ο ιδιοκτητης του χωρου ειναι αυτος που θα πληρωσει την συσκευη...

Reaction score
298
Αδυνατώ να δεχτώ ότι οι συσκευές δεν έχουν εγγενή χαρακτηριστικά, τα οποία να μην μπορούν με κάποιο τρόπο να επισημανθούν. Οι αιτιάσεις με τις οποίες ξεκίνησε ένα άλλο θέμα ο Βασίλης είναι λογικές και, αφού είχε την καλοσύνη να μου πει κατ' ιδίαν ποιούς εννοούσε, δεν έχω καμμιά δυσκολία να τις πιστέψω. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στο μυαλό μου όμως. Το αν ο Ψαραδέλλης προμηθεύει τεκνά στον Αχλαδόπουλο 8) μπορεί να εξασφαλίζει το ότι ο Αχλαδόπουλος πλασάρει τον ASR (π.χ.) ως τον καλύτερο ενισχυτή που έγινε ποτέ, αλλά προσωπικώς χέστηκα για έναν ενισχυτή που κάνει όσο μία Μερσεντές, δεν πάει να μπορεί να μου φέρει το Θεό τον ίδιο μπροστά, με τα αγγελάκια χορωδία. Ditto για όλα τα πανάκριβα μηχανήματα που μπορεί να έχει πλασάρει κατά καιρούς ο Αχλαδόπουλος για χάρη της π-ί-τσας :lol: που του εξασφαλίζει σε τακτική βάση ο μεγαλοεισαγωγέας.

Τα ίδια και για το Stereophile. Χωρίς να έχει κανείς πρόσβαση στις όποιες μυστικές συναλλαγές, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα με λίγη κριτική ανάγνωση. Γιατί π.χ. τα Recommended Components έχουν υπερβεί τα ... 500 μέσα στα χρόνια? Γιατί τα πιο πολλά προϊόντα που δοκιμάζονται καταλήγουν εκεί? Τόσο προφήτες είναι οι κριτικοί, που δεν πέφτουν ποτέ πάνω σε προϊόντα-μάπες? Γιατί δεν γράφεται ποτέ η φράση: "Καλό μηχάνημα, αλλά υπάρχουν 1-2-5 καλύτερα και φτηνότερα"? Γιατί όταν ένα μηχάνημα μπει σε κάποια Class, δεν αφαιρούνται αυτόματα όσα ακριβότερα από αυτό βρίσκονται σε χαμηλότερη Class? Θα απαντήσει σε αυτό κάποιος: "Μα μπορεί κάποιο προϊόν να έχει ιδιαιτερότητες που να ενδιαφέρουν κάποιον" και ίσως να έχει εν μέρει δίκιο. Όμως τότε δεν μιλάμε για "Recommended" components, αλλά για ένα σύστημα βαθμολόγησης ΟΛΩΝ των προϊόντων, αντίστοιχo με αυτά που χρησιμοποιούν ο Ήχος και το HiTech.

Για τον γραφικό Κέσσλερ έχω ήδη γράψει αλλού - δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος με στοιχειώδη αντίληψη να πάρει ποτέ στα σοβαρά αυτό το σούργελο 8)

Όσο για τον Ιταλό, δεν πολυκαταλαβαίνω ιταλικά και έτσι δεν τον έχω διαβάσει ποτέ μου :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παναγιωτης Κροκος said:
ναι αλλα στην προκειμενη περιπτωση αυτο το συμπερασμα εχει αξια γιατι ο ιδιοκτητης του χωρου ειναι αυτος που θα πληρωσει την συσκευη...
Μηδενική η αξία. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Το λάθος είναι λάθος ακόμη κι αν πληρώσεις ένα κάρο λεφτά. Όπως προείπα όμως, το αν ο κάτοχος προτιμά να δώσει τα 5000€ του για καλώδια και όχι για έναν ειδικό που θα ασχοληθεί με τον χώρο του (και μετά να κάνει ότι θέλει), είναι δικό του θέμα. Απλά θα συνεχίσει να κάνει λάθη στις επιλογές του…

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988