ΑΚΡΟΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (ACCUSTIC ARTS)

Reaction score
3
Με την ευκαιρία που ήρθαν τα καινούργια ψηφιακά της Accustic Arts και κατόπιν προσκλήσεως του καταστήματος της Ηχοέκφρασης δια μέσου του avsite και της παρότρυνσης του Γ.ΚΟΨ.,μαζευτήκαμε αρκετοί "περίεργοι" ακροατές.

Το σύστημα όπως έχει γραφτεί,αποτελείτο απο ηχεία τα Montana,τελικό τον Sphinx,πρό τον Hoflant και πηγή το Dac και Transport της Α.Α.
Καλώδια υπήρχαν τα Cardas.

Βάλαμε τρία αντιπροσωπευτικά μουσικά κομμάτια,ένα με βιολιά,ένα ροκ και ένα τσιγκάνικο,με πολλά όργανα και δύσκολο χαμηλό.

Το άκουσμα ήταν μαγικό,αναλυτικό χωρίς ίχνος σκληράδας ή άλλης παραμόρφωσης.

Κατόπιν αλλάξαμε την πηγή με το σετ transport dac της Opus.
To άκουσμα και με αυτό το σετ ήταν πάρα πολύ καλό,με υπερανάλυση,όμως υπήρχε μια μικρη σκληράδα στην μεσουψηλή περιοχή καθώς και μια ελαφριά θολούρα στα δυνατά περάσματα.
Αυτά έγιναν άμεσα αντιληπτά,γιατί υπήρχε το προηγούμενο άκουσμα.

Υπήρχε και ένα σετ της Theta,το Generetion VIII σαν dac και ένα dvd transport,όπου ήταν η ακριβότερη επιλογή.
Το άκουσμα ήταν κατα την δική μου άποψη, περισσότερο αληθινό με διαύγεια,ανάλυση και απίστευτα δυναμικά.

Στην πορεία,ο Gio,έβαλε και άλλα ηχεία για ακρόαση.
Ομως ας πούνε την γνώμη τους και οι άλλοι φίλοι. :)

Τελικός νικητής πάντως της όλης εκδήλωσης εκτός απο την μουσική,ήταν για ακόμη μια φορά η πραγματικά καλή παρέα,καθώς και η γνωριμία με μέλη που ενώ ανταλλάσαμε μηνύματα μέσω του υπολογιστή,βρεθήκαμε και κατ'ιδίαν. :D

Πάντα τέτοια ευχάριστα να μας συμβαίνουν... :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Τωρα δεν θα σας μιλησει δα και κανενας ειδικος αλλα μια και οι υπολοιποι δεν εχουν επιστρεψει ακομα , τι να κανουμε , θα υποστειτε και εμενα :wink:
Θελω να αρχισω αναποδα.
Εχουμε τα Montana αρκετο καιρο στο καταστημα και τοσο καιρο ακουγα τον Κοψ. και τον Μιχαλη(αρκετα με τα παρατσουκλια , ετσι δεν ειναι?)να τα εκθειαζουν εις ματην.Τουλαχιστον στα δικα μου απαιδευτα ωτα.
Σημερα τους παραδεχτηκα και τους δυο.
Διοτι το ακουσμα που πηραμε κατα τον πρωτο(all accoustic arts) και τριτο συνδυασμο( all theta) με συγκλονισε.
Να ηταν και ο Sphinx με τον Hoflant που βοηθησαν τα μαλα στο εξαιρετο αυτο αποτελεσμα?
Τι με νοιαζει?Αλλωστε αυτο δεν ειναι το hi end?Συνδυασμος πολλων παραμετρων για να ερθεις οσο το δυνατον κοντυτερα στο τελειο?Και εαν η λεξη "τελειο" φανταζει πολυ μεγαλη ισως το σωστοτερο θα ηταν να την αντικαταστησουμε με την φραση "αυτο που θελουμε".
Ειδικα το κομματι απο το soul gypsy(εαν δεν το γραφω σωστα παρακαλω να με διορθωσετε) με πηρε πολυ μακρια.
Συνηθως απεχω απο τις hi end εκδηλωσεις αλλα μετα το σημερινο θα ηθελα να ειμαι παρων και στην επομενη για να διαπιστωσω και μονο ποσο κοντα μπορουμε να βρεθουμε στο σημερινο ολοκληρωμενο αποτελεσμα.

Τα Martin Logan  Vantage "αδικηθηκαν" απο την ολη διαδικασια και φανηκαν λιγα.
Τι εφταιξε?
Το οτι ηταν αστρωτα?
Το οτι θελουν χωρο και στησιμο , κατι που δεν ειχαμε τον χρονο να τους διαθεσουμε?
Το οτι επαιξαν αμεσως μετα τα Montana?
Το οτι "παιζουν" σε λιγοτερο απο το 1/3 της τιμης των Montana?

Αντιθετα τα μικρα ATC ηταν πολυ τιμια για τα χρηματα τους και αμεσα προτεινομενα για μικρους χωρους.   

Θελω να ευχαριστησω ολους οσους ηταν παροντες στην σημερινη εκδηλωση , κυριως τον Γ.Κοψ. που ανελαβε το ολο εγχειρημα απο την αρχη αλλα και τον Gio που βοηθησε τα μεγιστα.

Η παρεα(στα μετα τωρα) ηταν εκπληκτικη , η μασα αναμενομενη με τοσα... γυμνασμενα κορμια :lol: που ακολουθησαν και το παγωτο το κερασακι στην τουρτα.
Ρε σεις , επειδη ξεχασα , ποσες μπαλλες παγωτο παρηγγειλε ο Χρηστος Νικητας? :lol:

Reaction score
498
Παρακαλώ ο διαχειριστής της High-End να μου στείλει pm με το e-mail του να του στείλω τις φωτογραφίες του event που τράβηξα να τις μοντάρει σε μικρότερη ανάλυση

άμεσα. Την γνώμη μου και σχόλια αύριο γιατί είμαι κομμάτια από μπύρες :D 8)

Το μόνο σχόλιο για σήμερα ότι περάσαμε καταπληκτικά με πολύ καλά μηχανήματα και απίστευτη παρέα...  :o

Reaction score
2
Καλημερα....
χτες ολη η καλη παρεα του φορουμ αλλα και καποιοι "περιεργοι" μαζευτηκαμε στυην ηχοεκφραση που ειχε την διαθεση να μας φιλοξενισει κυριακατικα......(ναναι καλα οι ανθρωποι)......οπως ανεφεραν οι προλαλησαντες ακουσαμε 3 διαφορετικα σεταπ ψηφιακων και στην συνεχεια ακουσαμε το Martin Logan Vantage και ενα μικρο ATC πανω σε βασεις της ΑΤACAMA (καλα βασεις με ενσωματωμενο αλφαδι...???? ))......Εμενα το ψηφιακο που με με  εκανε να αισθανθω λιγο πιο κοντα στην πραγματικοτητα ηταν το σετ της theta (ισως και λογικο αφου ηταν και το πιο ακριβο.....φοβερα δυναμικα και μια αισθηση λιγο πιο ζωντανη απο τα υπολοιπα θα  ελεγα........το stage για  τα δεδομενα MONTANA ;) ηταν πιο μεγαλο και ακριβες μεσα απο αυτο το σετ......απο πλευρας αναλυσης ολα πανω κατω ηταν τα ιδια....εδω να δωσουμε  ενα ποντο στο opus to oπoio ειναι πολυ φτηνοτερο απο τα υπολοιπα......γενικα το συγκερκιμενο πλαιερ αξιζει τα λεφτα του και μες το παραπανω αφου καταφερε να κοντραριστει με αυτα τα μεγαθηρια......απλα οπωw ειπε και ο μακ καπου σου εδινε μια  ελαφρια αισθηση οτι μπερδευε λιγο τα πραγματα στα μεγαλα περασματα (σε σχεση με  τα αλλα παντα...)....
οσο αφορα το σετακι τηw acoustic arts ικανοποιησε ως ενα βαθμο και θα μπορουσα να ζησω μαζι του ανετα αφου διαθετει ολα εκεινα τα στοιχεια που θα ηθελες απο ενα πλαιερ αυτης της τιμης....να αναφερουμε οτι και τα τρια πλαυερ ειχαν πολλες διαφορες κυριως στις υψηλες συχνοτητες με πιο αληθοφανεις για τα δικα μου αυτια αυτες του opus!!!το μονο σημειο που εδειξε  το συγκεκριμενο πλαυερ να ξεπερναει για λιγο τα υπολοπια.....να πω  επισης οτι τα  ΑΤC παιζαν απιστευτα για τα λεφτα τους (πραγματικα φοβερα) μεχρι που g.kar μας ανακοινωσε οτι θα τα αγορασει...(λιγο μετα αφοτου μας ειπε οτι θα αγοραζε και τα μοντανα...;)....
Anyway....
πανω απο ολα η καλη παρεα ομως και αυτος  ηταν ο λογος που περασαμε τοσο καλα.....
ελπιζω να γινονται ολο και πιο πολλες συναντησεις ωστε να εμπλουτιζουμε ολοι τις εμπειριες μας...μας βοηθαει ολουσ πιστευω...
καλημερα,
μιχαλης

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Χρήστο ευχαριστούμε για το φωτορεπορτάζ. Πάρα πολύ καλές οι φωτό. Χαίρομαι που βλέπω και νέες μούρες.

- Κάποιος λείπει από τις φωτογραφίες πάλι! 8) :lol: :lol:
- Ο Ανδρεάδης έγινε χαϊεντάς ή σας ξέφυγε? :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Διαμαρτυρομαι εντονοτατα! :lol:
Που ειναι η καλυτερη φωτογραφια της συγκεντρωσης?
Η μαλλον αστο , θα μας κλεισουν μεσα εαν μπει :lol:
Ασε που θα τις δουν και οι ξενοι και θα πουν "αληθεια ειναι αυτα που πιστευουμε για τους Ελληνες , ουτε στην ακροαση των Α.Α. δεν κρατηθηκαν" :lol:

Κάποιος λείπει από τις φωτογραφίες πάλι!
Νικο , λειπει για δυο λογους.
1.Δεν χωραει ολοκληρος σε μια φωτογραφια.
2.Ηρθε μονο για...παγωτο.

Ο Ανδρεάδης έγινε χαϊεντάς ή σας ξέφυγε?
Κοιτα , το παιδι σκεφτηκε διαφορετικα.
Σου λεει "δεν μαμαω που δεν μαμαω , δεν γινομαι χαιντας να ησυχασω?"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
498
Η χτεσινή μας συνάντηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.. Κύριο θέμα η γνωριμία με το κορυφαίο σετ πηγής της Acoustic Arts και μία αντιπαράθεση με ακριβότερα αλλά και

φτηνότερα σετς της Resolution Audio και της Theta. Τα players είχανε αντίστοιχα 10.000, 5.000 και 20.000 περίπου σε Ευρώ. Κατά την γνώμη μου κορυφαίο σε

μεσουψηλές ήτανε το ακριβότερο της Theta. Δεύτερο σε κατάταξη το Acoustic Arts με καλύτερη συμπεριφορά όμως στο χαμηλό και τελευταίο το Resolution Audio που

δεν σας κρύβω πως με κούρασε ψηλά. Ίσως να ταίριαζε σε πιο μουντά συστήματα. Βέβαια ήτανε και το φτηνότερο  :wink:  Αν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε σε value for

money (αν και στο high-end ο 'ορος είναι οξύμωρος) ασφαλώς και θα επέλεγα το Acoustic Arts - άσε που έπαθα με το πορτάκι του - πραγματικό έργο τέχνης!Τα

συμπεράσματα αυτά φυσικά αφορούν εκείνο τον χώρο με εκείνα τα συνοδά. Ας μην επαναλαμβανόμαστε. Με άλλα συνοδά σε άλλο χώρο μπορεί να παίρναμε άλλα. Για

αυτό όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη.

Για το φαγητό και την παρέα τί να λέμε τώρα! Απλά περάσαμε καταπληκτικά με πολύ γέλιο και κουτσομπολιά...Ανδρέα Καφάτε - 3 3 3 μπάλες πήρα. Τί θα έτρωγα?

Παιδικό? :lol: :lol: :lol:

Ελπίζω να σας αρέσανε οι φωτογραφίες. Δεν το περίμενα χτες να ήμουνα ο φωτογράφος του event.. :oops:

Υ.Γ: Φεύγοντας από την Ηχοέκφραση το μάτι μου έπεσε στο βαλιτσάκι που βλέπετε με κάτι ωραία αντικραδασμικά. Δεν σας κρύβω πως ήμουν έτοιμος να το πάρω μαζί μου

για να κάνω τα πειράματά μου τα προεδρικά το ΣΚ... :shock:

Reaction score
498
Η εν λόγω επίμαχη φωτογραφία εάν δημοσιευτεί θα διαγραφώ από την οικογένεια με απειλήσανε. :shock:

Σόρρυ, έχουμε κι έναν προενισχυτή να κληρονομήσουμε...Πατέρας και θείος τα τακιμιάσανε εκεί πέρα.. :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.772
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili