ΑΚΡΟΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (ACCUSTIC ARTS)

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Βάλαμε τρία αντιπροσωπευτικά μουσικά κομμάτια,ένα με βιολιά,ένα ροκ και ένα τσιγκάνικο,με πολλά όργανα και δύσκολο χαμηλό.
.. :D
George το τρίτο κομμάτι δεν είχε βρε συ βιολιά, μόνο πιάνο, μπασο και drums.!!!!!!
πωπω τι διαφορές ακούμε???!!!!!!!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν και δεν είδα την άποψη όλων των συμμετεχόντων, θέλω να ευχαριστήσω όσους την κατέθεσαν ήδη, για να ξεστραβωθούμε κι εμείς οι ζηλιάρηδες που δεν μπορέσαμε να ρθούμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο τον Κοψ. που βοήθησε τόσο στην πραγματοποίηση της παρουσίασης μαζί με τον γνωστό κύριο φυσικά, you know τον τύπο με την ρόμπα... :lol:

- Δυό - τρεις διευκρινήσεις - παρατηρήσεις θα ήθελα μόνο να κάνω.

1. Προφανώς όλοι είμαστε σίγουροι πλέον, ότι το 101010101 απέχει πολύ από την λογική του ψηφιακού ήχου και δεν είναι όλα ίδια. Αυτό σε ότι αφορά στο επίπεδο ανάγνωσης των δίσκων - αμιγώς ψηφιακό επίπεδο, γιατί η σύγκριση δύο ολοκληρωμένων cd player δεν έχει κανένα νόημα, αφού παρεμβάλονται άλλοι 1000 παράγοντες. Κάνατε κάποιο μικρό συγκριτικό transport? Βέβαια δεν ήταν αυτός ο σκοπός σας...

2. Αν κατάλαβα καλά, ο ήχος του Theta ήταν πέραν του δέοντος ευφωνικός, εξωραϊσμένος όπως είπε ο Κοψ. Τοιουτοτρόπως δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι και φυσικός, όπως επίσης αναφέρει ο Κοψ, ήτοι ρεαλιστικός. Αυτός ο ήχος κατά την ταπεινή μου άποψη όμως δεν είναι σωστός. Αν είχε και λιγότερα δυναμικά, (κάπου διάβασα προβλήματα σε μεταβατικά με μπόλικες χαμηλές), τότε δικαίως ίσως τον χαρακτηρίζετε πικαπίσιο (μάλλον είναι λάθος η έκφραση αναλογικός). :mrgreen:

3. Σαφέστατα ισχύει η φράση "ότι δίνεις πέρνεις", χωρίς όμως πια να είναι νόμος, θεώρημα, ούτε καν αξίωμα, αλλά ως μια ρήση και μόνον (μάλιστα αρκετά έως πολύ ματαιόδοξη). Άρα καλά θα κάνουμε να της δίνουμε την λιγότερη δυνατή σημασία τουλάχιστον όταν καλούμαστε να κάνουμε ακροάσεις. Αυτό το αναφέρω παρόλο που (ειδικά στα ψηφιακά), όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά, ένα παραπάνω ο Γιώργης ο Κοψ. Συνεπώς με βάση την κοινή λογική πλέον για τα ψηφιακά, κανένα transport, όσο κι αν κοστίζει, δεν μπορεί να παραμείνει στο rack ενός χαϊφιντελά παραπάνω από ότι πρέπει. Και πόσο πρέπει? Απλά μέχρι να βρεθεί καλύτερο. Που θα βρεθεί καλύτερο? Εδώ σε θέλω μάστορα με ανοιχτά αυτάκια μιας και μπορεί να βρεθεί και στα πιο απίθανα σημεία...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
Νίκο δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα όπως λες, αλλά δεν έχω χρόνο τώρα...............

θα επανέλθω.........και δεν μιλώ για ευφωνικότητα αλλά a bit polite (a very small bit..)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα ρε Γιώργο ρίχτα πιο περιγραφικά λίγο να καταλάβω, για πέταμα είναι το theta ή ότι καλύτερο υπάρχει στον πλανήτη? :shock:
Εγώ μόνον υποθέσεις μπορώ να κάνω...

Reaction score
3.468
Νίκο, κάθε ένα ξεχωριστά, τα players έβγαζαν στην έξοδο την δική τους άποψη για το τι είναι 0 και 1.
Το πρόβλημα δεν είναι στα αν διαβάζουν σωστά τα 0 και τα 1. Το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα μεταφοράς των ψηφίων στον δίαυλο, δηλαδή από ένα στάδιο εσωτερικής επεξεργασίας στο επόμενο στάδιο πριν τελικά βγουν στην έξοδο.
Οπως και να έχει το πράγμα, το Theta ήταν αυτό που άρεσε περισσότερο στον κόσμο.
Ας αρκεστούμε μόνο σε αυτό το σημαντικό στοιχείο.
Οταν με το καλό έρθουν και τα δικά μας τα Tascam, βλέπουμε. Εγώ πάντως μπορώ να προσφέρω το δικό μου το Tascam σε οποιαδήποτε δοκιμή ήθελε προκύψει σε κοινή ακρόαση μελών του φόρουμ μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88