- Reaction score
- 56
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση Κύριε Σάκη.
Όλα αυτά τα ανέφερα παραπάνω διαβάζοντας τα διάφορα κείμενα που κατά καιρούς αναφέρονται στον ειδικό τύπο και σε συνδυασμό με την άγνοια μου στο τεχνικό κομμάτι του ήχου, έκανα κάποιες, ίσως λανθασμένες συγκρίσεις.
Σχετικά με την απόδοση του πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος, και σε σύγκριση με τις διάφορες συσκευές μου (cambridge audio a740 , nad C350, Yamaha rvx 1600 & 767) είναι καθαρά ανώτερο όσον αφορά την απόδοση σε όλο γενικά το ακουστικό φάσμα.
Προς Σακη ΠετροπουλοΠριν απο αρκετα χρονια λογω της σχεσης μου με το ΕΜΠ εδωσα ενα side project σε μια ομαδα φοιτητων:
Τους ζητησα να μου δουνε ενα καλωδιο interconect δεδομενης ποιοτητας , και δεδομενων τεχνικων προδιαγραφων ωστε να αποδειχθει εαν το καλωδιο εχει φορα ...αν παιζει καλυτερα ετσι η αλλιως .
Απαντουσα στους φοιτητες για πανω απο μια ωρα σε ερωτηματα τυπου χωρητικοτητα, εμπεδηση ,εισοδου, εξοδου ,αυτεπαγωγη, διηλεκτρικο, στρεψη,πλεξη και εγω δεν ξερω τι αλλο ωστε να συμπληρωσουν τα στοιχεια που χρειαζονταν ωστε να μπορεσουν να δωσουν μια τεκμηριωμενη απαντηση .
Αρχικα με τον εξοπιλισμο που υπηρχε στο πολυτεχνειο δεν ηταν δυνατο να γινουν μετρησεις σε πραγματικες συνθηκες και ετσι το μοντελο αναπτυχθηκε μαθηματικα και χημικα ....επισης αυξηθηκε το μηκος στα 100 μετρα ωστε τα οποια αποτελεσματα να ειναι καραμπινατα οπως λεμε .
Το αποτελεσμα ηταν οτι εντοπιστηκαν διαφορες με φορα σε σχεση με την φορα Β σε μηκος 100 μετρων οι οποιες η μεγαλυτερη ηταν 2% διαφορα .Υπηρχαν αλλες παραμετροι οι οποιες ηταν σε υψος 0,2 αλλες 1,5 κλπ κλπ Φυσικα ολα αυτα σε μηκος 100 μετρων
Τωρα ...πως ειναι δυνατον το ανθρωπινο αυτι να αναλυσει αυτες τις διαφορες σε ενα μετρο καλωδιου οταν 25 φοιτητες δουλευαν σχεδον ενα μηνα ωστε να βρουν τα χημικομαθηματικα μοντελα και να αναλυσουν το θεμα στο χαρτι και να εντοπισουν τις οποιες διαφορες ειναι γενικα ενα θεμα προς συζητηση .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Ευχαριστώ για την απάντηση .. πάει περίπατο μια μικρή βελτίωση που νόμιζα θα πάρω.