ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΝΑΛΟΥ ΔIΚΤΥΑΚΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Reaction score
674
Καλησπέρα σε όλους,

είμαι σε αναζήτηση δικάναλου ενισχυτή με internetικές ευκολίες (μέχρι πρότινως έψαχνα network player ή cd με δυκτιακές αρετές αλλά με τις τιμές που είδα απογοητέυτηκα).
Θα αντικαταστήσει τον εξαιρετικό για τα λεφτά του Οnkyo a 9010 και θα ήθελα κάτι που να είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα ήχου.
Έχω ξεχωρίσει τους παρακάτω :

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n303d/index.html
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n402d/index.html

οι παραπάνω είναι στο budget μου, αλλά αν αξίζει τον κόπο, μπορώ να το πάλέψω και να πάω για το παρακάτω:
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n602/index.html

και τέλος αν κόψω το φαγητό για κάνα 2μηνο:fuckyou: μπορώ να δω και το παρακάτω (αρκεί να υπερτερεί ηχητικά κατά πολύ των προηγούμενων):

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/r-n803d/index.html

Για να συνοδεύσει τα nad cd525bee, technichs sl1200mkII, creek OBH 15 mkI και τα

Wharfedale Diamond 10.1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές-προτάσεις σας.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Απλά λάβε υπόψη σου πως τα μοντέλα με "...D" στο τέλος υποστηρίζουν και DAB, DAB+ . ;)
Ακούγεται ότι θα μας χρειαστεί σύντομα... ( Ίδωμεν...:angel: )
Αν, μέχρι να ψωνίσεις βγει και 602D*, είναι καλή επιλογή.

*Προς το παρόν δεν... Στο σκρουτζ μερικοί αναφέρονται σε 602D, αλλά εκεί, γενικά από ακριβείς περιγραφές δεν το'χουν...:p

Εγώ, που θεωρώ το Variable Loudness, ύψιστη προσφορά της γιαμάχα στους νυκτόβιους audiophile, λέω 602 και 803D...

Άρα, για DAB+ και Variable Loudness ... μόνο 803D.

Η θα πεινάσεις κανα δυο τρεις μήνες, η κάνε λίγη υπομονή...

Από την άλλη, σ' αυτά τα χρήματα, μπαίνεις και στα χωράφια των AVR της Υαμάχα, αλλά τι apps και gadgets έχουν αυτοί, δεν έχω ψάξει... :drinks:

*** Αν ο ΟΝΚΥΟ σου ζει και βασιλεύει, και έχεις και τάμπλετ, ίσως να πρόσθετες απλά κάτι τέτοιο... ;)

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616

*** Αν ο ΟΝΚΥΟ σου ζει και βασιλεύει, και έχεις και τάμπλετ, ίσως να πρόσθετες απλά κάτι τέτοιο... ;)
Aυτό συνδέεται σε line είσοδο του ενισχυτή;

Ναι. Κάνεις το 90-95% που κάνουν κι οι μεγαλύτεροι, με ένα ταμπλετάκι και το app της γιαμάχα...
Δεν το έχω κι εγώ, αλλά είναι πολύ καλή (και μοντέρνα) λύση.

Reaction score
674

Aυτό συνδέεται σε line είσοδο του ενισχυτή;

Ναι. Κάνεις το 90-95% που κάνουν κι οι μεγαλύτεροι, με ένα ταμπλετάκι και το app της γιαμάχα...
Δεν το έχω κι εγώ, αλλά είναι πολύ καλή (και μοντέρνα) λύση.
Δεν εχει όμως usb για να συνδέσω εξωτερικό δίσκο.

Reaction score
7.100
η το yamaha wxad-10 ή το ακριβοτερο wxc-50 που εχει και ψηφιακη εισοδο (αρα δουλευει και σαν dac για καποια αλλη συσκευη με οπτικη ψηφιακη εξοδο) ,αλλα και usb εισοδο για να συνδεσεις (μονο ομως) στικακι . Προσωπικα το να πας σε καποιον απο τους ενισχυτες της yamaha δεν το θεωρω σωστη κινηση.Τα προσιτα μοντελα δεν θα παιξουν καλυτερα απο τον onkyo που εχεις,ενω τα ακριβοτερα ειναι σε τιμη που μπορεις να παρεις network player ετσι και αλλιως.

Reaction score
7.100
δεν εχει usb εισοδο,αυτο που βλεπετε στη πισω μερια ειναι για service.

Reaction score
29
Η usb εισοδος του wxad-10 ειναι για το τροφοδοτικο του. Οτι παιζει το παιζει μεσω δικτυου.
Εχοντας το για λιγο καιρο και δουλευοντας το σε καθημερινη σχεδον βαση, εχω να πω οτι ειναι μια πολυ καλη low budget επιλογη. Δυο παραπονα εχω προς το παρον. Το πρωτο το ειχα γραψει και στο αναλογο θεμα τη μερα που το πηρα, μου εγαλε την πιστη μεχρι να συνδεθει, αλλα μετα κανενα προβλημα. Το αλλο θεματακι που εχει ειναι οτι οταν ακουω απο το πικαπ εχω ενα αντιληπτο και σε καποιες περιπτωσεις ενοχλητικο βουητο. Μολις τραβαω τα rca απο το wxad-10 το βουητο εξαφανιζεται, οποτε οταν ακουω δισκους το ξεβυσματωνω.
Το θεωρω γενικα καλη λυση αν δεν εισαι διατεθειμενος να δωσεις τωρα το ποσο που χρειαζεται για τον 803d, ειδικα αυτην τη περιοδο που του ψιλοεριξαν την τιμη στο 120αρι. Θα δεις και με μικρο κοστος πως δουλευει η εφαρμογη για streaming της γιαμαχα.

Reaction score
674
Εχω αρκετό μουσικό υλικό αποθηκευμένο σε δίσκους (οχι nas) οπότε η σύνδεση USB μου είναι απαραίτητη.

Reaction score
29
Εγω αναφερομουν στο micro usb που εχει στην ακρη. Το αλλο με την λαστιχενια ταπα, οπως ειπε και ο Τασος, ειναι για την περιπτωση που παει στο σερβις.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Εχω αρκετό μουσικό υλικό αποθηκευμένο σε δίσκους (οχι nas) οπότε η σύνδεση USB μου είναι απαραίτητη.

Ethernet, wi-fi, blutooth έχει.
Και οι ανωτέρω ενισχυτές αυτά έχουν. Η usb που έχουν μπροστά, "παίζει" μεν στικάκια, αλλά μάλλον δεν είναι για πολλά πολλά.
Δηλαδή, δεν ξέρω κατά πόσο καλά διαχειρίζεται ένα μεγάλο σκληρό δίσκο, γεμάτο μουσική σε διάφορα φόρματς...
Ας μας πει ο φίλος Vrass!, για να μαθαίνουμε και κάτι!
Εμένα πάντως, αυτές οι usb στη φάτσα μου χαλάνε την όρεξη... :(

*** Επίσης καλό και πολύ χρήσιμο, θα ήτανε να μας πούνε κι ένα vfm τρόπο, για να κάνεις τους δίσκους σου ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ.
Ήτοι να είναι μόνιμα on line και διαθέσιμοι στην ethernet, χωρίς το PC σου να είναι ενεργοποιημένο... :help:

(Έχω δει κάτι ρουτεράκια, πάουερλάιν κλπ με διπλές usb απάνω, αλλά μου φάνηκαν πολύ γυαλιστερά και βαριά, δηλαδή ακριβά...) :beach:

Reaction score
1.380
Εγω αναφερομουν στο micro usb που εχει στην ακρη. Το αλλο με την λαστιχενια ταπα, οπως ειπε και ο Τασος, ειναι για την περιπτωση που παει στο σερβις.
Λάθος του Νάκα που δεν διευκρινίζει στο site του γιατί λέει ότι έχει USB είσοδο.

Για τον R-N803D ένα γρήγορο ψάξιμο online δείχνει κατάστημα με χαμηλότερη τιμή από Νάκα και 32 άτοκες, ο Νάκας προσφέρει 12 δόσεις.

Reaction score
7.100
οχι......μπορεις πολυ απλα να συνδεσεις τον δισκο σου σε ενα λαπτοπ-υπολογιστη (της πλακας,ακομα και ενα μεταχεισμενο laptop δεκαετιας κανει τη δουλεια),να τρεξεις το foobar και να φορτωσεις στη library το υλικο του δισκου. Μετα το yamaha βλεπει την library του foobar σαν server και κανεις ανετα πλοηγηση με οποια επιλογη θελεις (ειδος,χρονολογια και το βασικοτερο.....folders). Εννοεται πως ο υπολογιστης ειναι στο ιδιο δικτυο,οποτε αν ειναι σε αλλη αποσταση θα χρειαστεις δυο powerline . Εγω αυτο εχω κανει,ειναι το λαπτοπ στο δωματιο-γραφειο και το yamaha στο συστημα στο καθιστικο.

Reaction score
674
Μάλλον προς τον 602 χωρί το D θα πάω (δεν ξέρω αν έχει νόημα το DAB/DAB+ για μένα, αφού internetικό ραδιόφωνο έχει ο 602).

Reaction score
7.100
καλος ο 602,αλλα αυτο που εγραψες πιο πανω οτι θελεις να κανεις,δηλαδη να συνδεεις σκληρο δισκο στην usb ,δεν μπορεις να το κανεις με αυτον.Μονο στικακι παιρνει στην αντιστοιχη εισοδο.

Reaction score
674
Δεν υποστηρίζει δηλαδή δίσκους;
Αν ο δίσκος ειναι στο τοπικό δίκτυο θα τον βλέπει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm